Epäekologinen viinaralli ilmateillä

Sähköposti Tulosta PDF
Suomeen tuotiin 2012 "matkustajaviinoja" noin 8 miljoonaa litraa 100% alkoholiksi muunnettuna. noin 80% siitä tuli meriteitse Virosta ja Ruotsista.
Siitä voidaan päätellä, että ilmateitse tuli Suomeen jopa yli 1 miljoona kiloa pullotettua alkoholia tuliaisviinoina.

Helsinki-Vantaan kentällä oli noin 15 miljoonaa lentomatkustajaa 2011. Siitäkin voidaan päätyä jopa miljoonan kilon ylittävään painoon tuliaisviinojen muodossa.

Enempää Finnairilla kuin Finaviallakaan ei ole mitään hajua Suomeen ilmateitse tuotujen viinalastien painosta vuositasolla, mikä on hämmästyttävää.

Jokainen ilmaan nostettu ja kuljetettu kilo vaatii oman osuutensa polttoaineen, kerosiinin kulutuksesta. Kerosiinin litrahinta on noussut rajusti ajaen myös Finnairin ahdinkoon.

Sallimalla tuliaisviinojen oston perillä Helsinki-Vantaan kentällä - kanssainvälisen mallin mukaisesti - Finnairin ja Finavian nk. taxfree-myymälät tienaisivat rutosti lisää. Samalla säästyisi miljoonan kilon edestä kerosiinia jahaitallisia päästöjä ilmateillä.

Auto, tekniikka ja kuljetus odottaa Liikenneministeriön, Trafin, Liikenneviraston ja Ympäristöministeriön toimia asiassa.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä

Aiheepiiristä aiemmin


Lue uusimmasta numerosta

UAKKUVOIMALLA PIDEMMÄLLE
Scania esitteli tuote- kehittelyn tuoreimpia helmiä toukokuisessa tilaisuu- dessaan. Maisteltavana oli alueelliseen liikenteeseen tarkoitetut sähköiset voimalinjat.

FORD PRO – ÄLYKÄS TULEVAISUUS
Ford Pro esitteli pk-yrityksille suunnattua digitaalista sovellustaan.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Mielipide laukaisi X:n lukijoissa ennen kokemattoman parjasu- ja ilkkumisvyöryn. Noin 200:n solvausvastauksen joukosta löytyi vain 10 asiallista..."  
Lue lisää >>Yhteistyössä:

 


[ 19.07.2024 20:34 ]

Mainospalkki