Rikkooko Trafi tasa-arvolakia?

Sähköposti Tulosta PDF
Liikenneturvallisuuden eteen tehdään paljon työtä. Yksi uusista ideoista on koemielessä nuorten miesten autoihin asennettava seurantalaite.

Sen avulla pojan vanhemmat voivat seurata ajotapaa esimerkiksi älypuhelimella tai tietokoneella.

Asialla ovat Trafi ja VTT.

”Testivälineenä on ajoneuvon tietoväylästä ajotapatietoa keräävä palautejärjestelmä Trafisafe, jonka avulla nuoret ja heidän vanhempansa saavat säännöllistä palautetta ajotavastaan PC:n, tabletin tai mobiililaitteen kautta. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, miten palautteen lisääminen vaikuttaa ajotapaan, ja saadaanko vanhemmat kiinnostumaan lastensa ajotavasta. Lisäksi tutkimuksessa selvitetään sitä, miten ajotapaa voidaan mallintaa automaattisesti kerättävän tiedon avulla”, selvittää Trafin johtava asiantuntija Jussi Kiuru tiedotteessa.

Trafin ja VTT:n tutkimushankkeeseen pyydetään mukaan 75 juuri henkilöautokortin saanutta mieskuljettajaa ja heidän vanhempiaan. Sukupuoli johtuu tutkimuksesta jonka mukaan vasta kortin saaneet miehet ovat alttiita liikenneonnettomuuksille.
Asiassa on varmasti perääkin mutta eivät naisetkaan ole nykypäivänä liikenteessä puhtaita pulmusia.
Trafin lokerointi saattaa olla jopa tasa-arvolain vastaista toimintaa.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

UAKKUVOIMALLA PIDEMMÄLLE
Scania esitteli tuote- kehittelyn tuoreimpia helmiä toukokuisessa tilaisuu- dessaan. Maisteltavana oli alueelliseen liikenteeseen tarkoitetut sähköiset voimalinjat.

FORD PRO – ÄLYKÄS TULEVAISUUS
Ford Pro esitteli pk-yrityksille suunnattua digitaalista sovellustaan.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Mielipide laukaisi X:n lukijoissa ennen kokemattoman parjasu- ja ilkkumisvyöryn. Noin 200:n solvausvastauksen joukosta löytyi vain 10 asiallista..."  
Lue lisää >>Yhteistyössä:

 


[ 19.07.2024 21:12 ]

Mainospalkki