Hallitus aloittaa henkilöliikenteen uudistamisen

Sähköposti Tulosta PDF
Liikenne ja viestintäministeriön julkaiseman tiedotteen mukaan LVM aloittaa valmistelemaan julkisen rahoituksen piiriin kuuluvien henkilökuljetusten uudistamista, yhteistyössä useiden ministeriöiden kanssa.

Valtioneuvosto hyväksyi 16. toukokuuta periaatepäätöksen asiasta.

Valtioneuvosto velvoittaa liikenne- ja viestintäministeriön asettamaan ohjausryhmän vastaamaan uudistuksen toteutuksesta, ohjauksesta ja valvonnasta.
Sen tarkoituksena on muun muassa käynnistää kokeilu- ja lainsäädäntöhankkeita. Ohjausryhmän toimikausi päättyy 30.4.2015.

Nykyisellään valtion ja kuntien toimialat sekä Kela käyttävät vuodessa noin miljardi euroa julkisesti hankittuihin tai -korvattuihin henkilökuljetuksiin, kuten koulukyyteihin, Kela-korvattuihin takseihin ja sosiaalitoimen matkoihin.
Kustannukset ovat jatkuvassa nousussa. Jos asiaan ei puututa, palvelutaso voi laskea ja omavastuuosuuksia joudutaan todennäköisesti kasvattamaan. Ohjausryhmä koordinoi hanketta, jossa selvitetään, miten henkilöliikennepalvelut, kuten Kelan korvaamat kuljetukset ja joukkoliikenne, voidaan suunnitella, hankkia ja toteuttaa uudella tavalla.
Periaatepäätöksen taustalla on selvitysmies Juhani Paajasen raportti julkisin varoin toteutettavien eri hallinnonalojen henkilökuljetusten yhdistämisestä. Lisäksi erillinen työryhmä selvitti joukkoliikenteen rahoituksen kehittämistä.

Liikenne- ja viestintäministeriö lähettää Juhani Paajasen selvityksen ja joukkoliikenteen rahoitusryhmän raportin laajalle lausuntokierrokselle. Lausuntokierroksen tulokset tulevat ohjausryhmän käyttöön.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

UAKKUVOIMALLA PIDEMMÄLLE
Scania esitteli tuote- kehittelyn tuoreimpia helmiä toukokuisessa tilaisuu- dessaan. Maisteltavana oli alueelliseen liikenteeseen tarkoitetut sähköiset voimalinjat.

FORD PRO – ÄLYKÄS TULEVAISUUS
Ford Pro esitteli pk-yrityksille suunnattua digitaalista sovellustaan.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Mielipide laukaisi X:n lukijoissa ennen kokemattoman parjasu- ja ilkkumisvyöryn. Noin 200:n solvausvastauksen joukosta löytyi vain 10 asiallista..."  
Lue lisää >>Yhteistyössä:

 


[ 19.07.2024 22:10 ]

Mainospalkki