Ruotsi kyykyttää suomalaisia - Raskaille ajoneuvoille kielto!

Sähköposti Tulosta PDF
Ruotsi on vastikään ryhtynyt käännyttämään Tanskan vastaiselta rajaltaan kansainvälisessä liikenteessä olevia rekkoja, joiden massa ylittää 40 tonnia. Painoraja koskee Ruotsin poliisin mukaan jatkossa myös suomalaisia yhdistelmäajoneuvoja.
Tähän saakka suomalaisrekat ovat voineet ajaa Ruotsissa 48 tonnin painoisilla puoliperävaunuyhdistelmillä ja 60-tonnisilla täysperävaunu- ja moduuliyhdistelmillä, koska ne ovat sallittuja maan sisäisessä liikenteessä kummassakin maassa.

Ruotsissa esiin tulleiden ongelmien taustalla ovat ongelmat EU:n sisäistä liikennettä koskevan direktiivin tulkinnasta. Vallitseva tulkinta komissionkin suunnasta on viime aikoina ollut, että jäsenmaat voivat soveltaa kansalliseen liikkumavaraan perustuvia suurempia massoja vastavuoroisesti keskinäisessä liikenteessään.

Ruotsissa direktiivin pohjalta tehdyissä kansallisissa säädöksissä on kuitenkin ollut tilaa tulkinnalle. Tiukempaan käytäntöön on nyt johtanut oikeustapaus, joka valvontaviranomaisen mukaan rajaa suurimman massan kaikessa kansainvälisessä liikenteessä 40 tonniin.

Suomen säädökset on kirjoitettu selkeästi. Massarajat määräytyvät ETA-alueella tai sen ulkopuolella sen mukaan, missä ajoneuvo on rekisteröity. Meillä Ruotsin kaltaista tulkintaongelmaa ei voi syntyä.

LVM selvittää parhaillaan, kuinka Ruotsissa aiotaan toimia asiassa niin, että Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä jatkossakin sovelletaan vastavuoroisesti nykyisiä massarajoja.

 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

UAKKUVOIMALLA PIDEMMÄLLE
Scania esitteli tuote- kehittelyn tuoreimpia helmiä toukokuisessa tilaisuu- dessaan. Maisteltavana oli alueelliseen liikenteeseen tarkoitetut sähköiset voimalinjat.

FORD PRO – ÄLYKÄS TULEVAISUUS
Ford Pro esitteli pk-yrityksille suunnattua digitaalista sovellustaan.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Mielipide laukaisi X:n lukijoissa ennen kokemattoman parjasu- ja ilkkumisvyöryn. Noin 200:n solvausvastauksen joukosta löytyi vain 10 asiallista..."  
Lue lisää >>Yhteistyössä:

 


[ 24.07.2024 02:34 ]

Mainospalkki