Joukkoliikennelain muutosesitys lausunnoille

Sähköposti Tulosta PDF
Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt lausunnoille joukkoliikennelain muutosesityksen.

Joukkoliikennelakiin ehdotetaan viranomaisten väliseen toimivallanjakoon liittyviä muutoksia. Lain muuttamisen tarkoituksena on selkeyttää joukkoliikenteen toimivalta- ja rahoituskysymyksiä.
 
Esityksen lausuntoaika päättyy 31.8.2012.
Toimivaltasuhteita muutettaisiin niin, että joukkoliikenneluvan myöntämiseen, valvontaan ja peruuttamiseen liittyvät tehtävät keskitettäisiin Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle.
Muutoksen tavoitteena on yhtenäistää lupakäytäntöjä. Nykyään toimivaltainen viranomainen määräytyy hakijan kotipaikan mukaan.

Lisäksi Oulun kaupungista tulisi seudullinen toimivaltainen viranomainen. Se toimisi toimivaltaisena viranomaisena oman alueensa lisäksi Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen ja Tyrnävän alueella. Näin tuettaisiin seudullista kehittymistä ja luotaisiin edellytyksiä joukkoliikenteen palvelutason parantamiselle.

Joukkoliikennelakia ehdotetaan muutettavaksi myös siten, että jatkossa Liikennevirasto päättäisi valtion talousarviossa osoitetun joukkoliikenteen määrärahan kiintiöimisestä ELY-keskuksille. Liikennevirasto saisi myös itse käyttää määrärahaa joukkoliikenteen kehittämiseen suunnitteluun ja tutkimiseen. Muutos ei vaikuta määrärahan suuruuteen.

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1.1.2013.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä

Aiheepiiristä aiemmin


Lue uusimmasta numerosta

UAKKUVOIMALLA PIDEMMÄLLE
Scania esitteli tuote- kehittelyn tuoreimpia helmiä toukokuisessa tilaisuu- dessaan. Maisteltavana oli alueelliseen liikenteeseen tarkoitetut sähköiset voimalinjat.

FORD PRO – ÄLYKÄS TULEVAISUUS
Ford Pro esitteli pk-yrityksille suunnattua digitaalista sovellustaan.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Mielipide laukaisi X:n lukijoissa ennen kokemattoman parjasu- ja ilkkumisvyöryn. Noin 200:n solvausvastauksen joukosta löytyi vain 10 asiallista..."  
Lue lisää >>Yhteistyössä:

 


[ 19.07.2024 21:38 ]

Mainospalkki