Likainen raha kaataa Malmin lentoaseman

Sähköposti Tulosta PDF

Nähdäänkö tulevaisuudessa Malmin lentoaseman isoon lentokonehalliin istutetun kauppakeskuksen omistajana Helsingin ylipormestari Jussi Pajusen ja perheensä vanha Malmi Nova... tai vuokranantajana oman uuden jättiostarin ohella?

Lentoliikenne on maailman nopeimmin kasvava liikennemuoto. Liikelennot ovat sen nopeimmin kasvava osa-alue. Lentokenttäkapasiteetin riittävyys tulevaisuudessa on EU:n strateginen huolenaihe. Jäsenvaltioita on jo vuonna 2009 kehotettu nykyaikaistamaan ja jopa perustamaan uusia pieniä ja keskisuuria lentokenttiä. EU arvioi lentoliikenteen olevan 2-3 -kertainen vuonna 2050 nykyiseen nähden. Kaikki suuret metropolit pitävät kiinni vanhoista lähikentistään tai hakevat uutta tilaa nk. citykentille mahdollisimman läheltä ydinkeskustaa. 21 Euroopan suurkaupungilla on lentoasema lähempänä keskustaa kuin Malmi Helsingissä.
 

DHL:ssä ei aikailla

Sähköposti Tulosta PDF

Suomen DHL Freight’n toimitusjohtaja Pekka Stenqvist ei hymyile todetessaan, että  ”jalostusarvo ja kuljetusaika ovat kriittisiä tekijöitä Suomen vientikuljetuksissa”. Hymy irtoaa vasta haastattelurupeaman jälkeen.

Jalostusarvo, kuljetusaika, yrittäjyys, keskiluokan puuttuminen, joustojen puute, Koillisväyläkin tuli puheeksi. Ja Saksan Posti ja Rautatiet ja Schenker.
 

Näin Malmin kenttää lakkautetaan

Sähköposti Tulosta PDF

Malmin kenttä on World Monuments Fundin maailmanluokan kulttuurimonumentti ilmailuhistoriassa sekä DoCoMoMo´n, Museoviraston, Ympäristöministeriön ja Helsingin Ympäristöviraston suojeluvaatimusten, vetoomusten ja suositusten kohde. Se ei ole Guggenheim, mutta on maailman nopeimmin kehittyvän liikennemuodon ohittamaton lähiliikennekenttä Helsingin seudulla.

Muokattu: Kirjoittaja, Esa Korjula

On ihmetelty, kuka on se kasvoton, riittävän vaikutusvaltainen henkilö Malmin uskomattoman nopean lakkauttamisen takana. Kukaan kun ei ole halunnut astua esiin Malmin tappajana.
 
Kenelle oli jäänyt hampaankoloon? Luonnollisestikin edellisellä Malmin kentän lakkautuskierroksella jäävätylle, siipeensä saaneelle Jussi Pajuselle. Hänellä oli viereisen Malmin kauppakeskuksen omistajana ja samalla poliittisena pelurina motiivi, valta ja suunnitelma asuttaa Malmi kaupalliseksi edukseen.
 
Sen jälkeen Jussi Pajunen on edennyt Helsingin kaupunginjohtajaksi.
 

Opel Movanon tekniikkapäivitys

Sähköposti Tulosta PDF


Opel on panostanut voimakkaasti hyötyajoneuvopuolen kehitystyöhön Suomessa ja Euroopassa. Koeajoimme tekniikkapäivityksen läpikäyneen Movanon.

Uuden kaksoisahdetun moottorin myötä polttoainetalous on parantunut. Lisäksi Movanoon on tuotu uusia varusteita. Konehuoneeseen on nyt tarjolla viisi eritehoista myllyä, jotka kaikki pohjautuvat samaan Renaultin valmistamaan 2,3 litran CDTi koneeseen. Kolmen perusmyllyn (110, 125 ja 150 hv) rinnalle on tuotu uusiksi vaihtoehdoiksi kaksoisahdetut, sammutusautomatiikalla varustetut BiTurbo dieselit. BiTurboa tarjotaan kahtena eri tehovaihtoehtona: 136 hv (100 kW) ja 163 hv (120 kW).

Moottorien ohella tarkistelun kohteeksi ovat joutuneet vaihteistot, tarkemmin niiden välitykset. Valmistajan mukaan Movanon isoimman vaihteen kiihtyvyys on parantunut koneesta riippuen useilla sekunneilla. 
 
Movanon koeajoraportti on luettavissa kokonaisuudessaan lehtemme tuoreimmassa numerossa Atk 8/2014.
 

Iveco Trakker "jäljittäjä"

Sähköposti Tulosta PDF


Trakker on Ivecon raskaan sarjan kuorma-auto rakennustyömaille, sorakuljetuksiin, louhoksille tai vaikkapa puukuljetuksiin. Se tarjoaa jämäkkyyttä, mutta myös kohtuullisen mukavan ohjaamon. Koeajoimme tuoreen Euro 6 päivityksen saanen Trakkerin soraversiot montulla ja samalla tyyppäsimme Suomessa harvemmin tavattavaa Nuppi-Trakkeria, puolikas perässään.

Lue seuraavasta 6.11. ilmestyvästä Auto, tekniikka ja kuljetus –lehdestä. (Atk 9/14) kuinka rautajousin ja 500 hv koneella sekä 16- vaihteisella robottivaihteistolla varustettu Trakker pärjäsi liejuisella soramontulla.
 

Pysähtyy, ei pysähdy, pysähtyy!

Sähköposti Tulosta PDF


Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä eli AEB(Autonomous Emergency Braking) tulee pakolliseksi varusteeksi suureen osaan uusista kuorma-autoista 1.11.2015 alkaen. Olemme aikaisemmin kokeilleet Scanian AEB –järjestelmää, se todettiin hyväksi ja tarpeelliseksi varusteeksi. Vastaavat järjestelmät on tarjolla muillakin valmistajilla. Kokeilimme nyt kuinka Volvo Trucksin tarjoama AEB –järjestelmä toimii käytännössä.

Lue lisää Volvon automaattisesta hätäjarrutusjärjestelmästä seuraavasta 6.11. ilmestyvästä Auto, tekniikka ja kuljetus –lehdestä. (Atk 9/14)
 

Metsä on Suomen veturi

Sähköposti Tulosta PDF


Jyri Häkämies on hyvä tyyppi. Ei yritä johtajien tapaan puhua kuin tietäisi kaiken, vaikka tietoa on ohuesti kuin etuhampaan emalinmitta. Häkämies myöntää  helposti, ettei tiedä ja lupaa ottaa selvää. Puu liikkuu Suomessa koettuja logistisia  väyliä pitkin ja on viennin selkäranka, Häkämies painottaa. Ja laukaisee kovan luokan uutisen: EK on kehittämässä Suomeen sovitetun oppisopimusjärjestelmän! Se lähtee kotimaisin maanläheisin eväin kampittamaan nuorten työttömyyttä. Jyri Häkämies on näyttänyt ennenkin, ettei puhu mitä sylki suuhun tuo. Voi syntyä tulosta vaikka ay kampittaakin.
 

MB Future Truck 2025

Sähköposti Tulosta PDF

Mersun Future Truck on jo nyt hyvin lähellä tilannetta, jossa kuljettaja liityttyään moottoritiellä kytkee Highway Pilot järjestelmän päälle, minkä jälkeen auto hoitaa kulkemisen automaattisesti edellä määrättyyn pisteeseen saakka vapauttaen kuljettajan muihin toimiin.

Se on linjoiltaan sulava yhdistäen tunteet ja älyn. Sisältä kuin koti, olohuone. Sen tutkakeskus ja kamera näkevät kaiken sen ympärillä. Sillä on sokean pisteen avustin varmistamaan turvallisuuden kaistan vaihdossa, kääntyessään, peruuttaessaan. Se on täysin yhtenäistetty. Tulevaisuudessa ajotapahtuma automatioituu yhdeksi ympäröivän liikenteen kanssa autoon sisälletyn ”Highway Pilot” järjestelmällä. Kuljettaja on samalla kuljetuspäällikkö tulevaisuuden ohjaamossa.
 

Kuhnurit valloittavat!

Sähköposti Tulosta PDF


UAVeli Unmanned Aerial Vehicle suomeksi ”miehittämätön Ilma-alus” on sen virallinen nimi. Kutsumanimi on englanniksi ”Drone”, ruotsiksi ”Drönare”, suomeksi kumpikin ”Kuhnuri”.
 

Hyvästä parempi

Sähköposti Tulosta PDF


PSA-yhtymä uudisti tavara-automallistonsa. Koeajoimme uudistuneen Jumperin. Siinä on paljon uutta ja vähän vanhaakin.  Jo ensimetrit paljastivat Jumperin olevan sisämelultaan yksi markkinoiden hiljaisimmista pakettiautoista. Ja viimeistelykin on parantunut kautta linjan. Kovin juttu, tilavan tavaratilan ohella on se että uusien koneiden CO2-päästöarvot ovat entistä matalammat. Se tarkoittaa pienempää polttoainelaskua ja vaikuttaa madaltavasti auton hinnoitteluun. Lue koeajoraportti seuraavasta 13.10.2014 ilmestyvästä Auto, tekniikka ja kuljetus –lehdestä

Tilaa lehti tästä.
 


Sivu 1 / 43

Lue uusimmasta numerosta

LOGISTIIKKAPALVELUT
Logistiikkapalveluiden huominen on erittäin mielenkiintoinen asia. Muutoksia on varmasti tulossa – mutta minkälaisia?

MB AROCS 3663L 
Testasimme Mersun kuorma-autoihin lisähinnasta tarjottavan VOITH turbo- hidastinkytkimen, joka avustaa myötä- ja vastamäessä.
Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

 

 

Uutiset uusilla sivuilla

Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden ajankohtaiset uutiset löytyvät jatkossa www.kuljetusnet.fi sivustolta. 
Juhlavuosi
on täällä!


Auto, tekniikka ja kuljetus täyttää vuosia! Tervetuloa juhlistamaan 35 vuotista taivalta lehtemme pariin.
Kumpaan taksityypit kuuluu?
 
Kestotilaus 12 kk/10 numeroa 69,30 €
Määräaikainen 12 kk/10 numeroa 77,00 €
Irtonumero (esimerkiksi 6/2011) 7,40 €
*Nimi
*Osoite
*Postitoimipaikka ja postinumero
*Puhelin tai sähköposti
(*Pakollinen tieto) Tilaus alkaa seuraavasta mahdollisesta numerosta. Ulkomaan- ja lahjatilaukset 
Yhteistyössä:


"Kauhistuttaa kun tajuaa, että maan korkeimman liikennejohdon, Trafin ja liikenneministeriön viranhaltijat, todella ovat näin takapajuisia..."  
Lue lisää >>[ 27.11.2014 03:20 ]
feed-image Feed Entries Add to Google

tallinksilja

Mainospalkki


www.timoteippi.fi title=