Sinua vakoillaan. Autotehtaan käsi on jo lompakossasi!

Sähköposti Tulosta PDF
George Orwell ennusti jo 1948 kirjassaan "Vuosi 1984", että "Isoveli" valvoo jokaista askeltasi, että Totuusministeriön "trollit" muokkaavat historiaa Isoveljen tahdon mukaiseksi ja luovat "uuskielen", josta puuttuu valtionjohtoa arvostelevat sanat. Julian Assange, Edward Snowden ja Chelsey Manning ovat todistaneet tuon todeksi tänään.

Elektroniikan avulla myös kuljetusten tietojärjestelmät kertovat autosta ja ajamisesta tietoja paitsi kuljettajalle myös auton valmistajalle sekä myynti- ja huolto-organisaatiolle. Se määrää autosi huoltoihin ja korjausiin, varaosille ja tarkistuksiin. Ja sinä maksat. Autotehtaan käsi on lompakossasi!

Lue Klaus Bremerin kolumni Auto, tekniikka ja kuljetuksessa, niin tiedät.
 

Kiinalainen Sinotruk 8x4 betonimikseri iski Irlantiin

Sähköposti Tulosta PDF
Se on älyttömän halpa, totesivat irlantilaiset. Se on puoliksi eurooppalainen. Siinä on MANia ja Steyrin moottori, ZF laatikko, Wabcoa ja Boschia ja ISRIa ja Pirelliä ja italialaista muotoilua ja eurooppalaiset mitat ohjaamossa. Kiinalainen Sinotruk A7 8x4 betonimikseri ja sen seurassa Sinotrukin kuorma-autovalikoima tulee Irlannin kautta ensin Englantiin ja sitten muihin EU-maihin, irlantilaiset ennustavat. Kollegamme Jarlath Sweeney kertoo lisää. Auto, tekniikka ja kuljetuksessa ensimmäisenä, tietysti!
 

Arctic Testimme Monsterirekoista pääjuttu 10 Euroopan maassa

Sähköposti Tulosta PDF
Auto, tekniikka ja kuljetus valloitti Eurooppaa Volvon ja Sisun puolesta!
Tarjosimme ammattiautoilun kansainvälisille erikoistoimittajille mahdollisuuden ajaa suomalaisilla 76 tonnin yhdistelmillä, puu-Volvo FH:lla ja sorakasetti-Sisu Polarilla 29. Arctic Testissämme. Tuloksena 10 Euroopan maan johtavat ammattiautoilun erikoisjulkaisut tarjosivat lukijoilleen räväkällä kansikuvalla ja 4-6 sivun artikkelilla komeiden talvikuvien säestyksellä jymyjuttua suomalaisista "Monsterirekoista".
Lue Auto, tekniikka ja kuljetus niin tiedät!

 

Koeajoimme autonomista Freightlineria USA:ssa

Sähköposti Tulosta PDF
Peltosen "Masa", lehtemme pitkäaikainen päätoimittaja, istui Freightliner Inspirationin rattiin, talutti sen Las Vegasin kaupungista US Highway 15:lle, ja hyppäsi pois jättirekan sarvista. Autonominen Freightliner kulki itsekseen vilkkaasti liikennöidyllä nelikaistaisella moottoritiellä. Nevadan osavaltio USA:ssa oli ensimmmäisenä maailmassa oikeuttanut autonomisen auton liikennöimään pääteillään.
Mitä sitten tapahtui? Lue seuraava Auto, tekniikka ja kuljetus niin tiedät.
 

Scanian 450 heppaiset koeajossa

Sähköposti Tulosta PDF
Tenojoen varrella, Suomen pohjoisimmassa kolkassa sijaitseva Nuorgamin lomakeskus toimi koeajon puolivälietappina. Tenojoen varrella, Suomen pohjoisimmassa kolkassa sijaitseva Nuorgamin lomakeskus toimi koeajon puolivälietappina.

Atk osallistui Scania Suomen järjestämälle, Suomen pituussuunnassa halkaisevalle Scania Nuorgam Express -turneelle. Reitillä selvitettiin kuinka hyvin 450 heppaisen myllyn tehot riittävät kaukoliikenneautoon. Lenkki ajettiin kolmen (40-, 50- ja 60-tonnin) yhdistelmän voimin. Reitille sattui Kaunispään kuuluisa magneettimäki, jossa otetaan koneista viimeisetkin mehut irti. 
Lisää aiheesta seuraavassa 3.6. ilmestyvässä lehdessä.
 

Kestotesti: MB Citan väliraportti huolto vai huoltosopimus?

Sähköposti Tulosta PDF
M-B Citan 111 Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden kestotestissäM-B Citan 111 Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden kestotestissä
Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden kestotestiauto Mercedes-Benz Citan 111 on palvellut hyvin tarkoituksessaan. Kilometrejä on tähän mennessä kertynyt jo noin 28 000 ja on aika suunnitella auton huoltoon viemistä. Otimme selvää mitä Citanin huoltaminen maksaa maahantuojan huollossa. Huolenpitosopimusasiakkaan ei tarvitse tällaisia miettiä, vai tarvitseeko sittenkin?
Se selviää seuraavasta 3.6. ilmestyvästä lehdestä
 

Koeajossa Isuzu D-Max Arctic Trucks

Sähköposti Tulosta PDF
Double Cab -malliston autot ovat rekisteröity viidelle henkilölle ja niitä kohdellaan verotuksessa henkilöautoina.Double Cab -malliston autot ovat rekisteröity viidelle henkilölle ja niitä kohdellaan verotuksessa henkilöautoina.

Atk koeajoi Isuzun 5-henkilölle rekisteröidyn, Arctic Trucksin korotussarjalla ja koristeosilla maustetun D-Max lava-auton.
Double Cab -mallisto on saatavana Aisinin 6-vaihteisella manuaali- tai 5-vaihteisella automaattivaihteistolla. Varustelutasoja on valittavana kolme: LX, LS ja LSX. Koeajettu auto edustaa malliston parhainta LSX -varustelutasoa.
Lue lisää seuraavasta 3.6. ilmestyvästä Auto, tekniikka ja kuljetus -lehdestä.

 

Freightliner automaattirekalle kulkuoikeudet Nevadassa

Sähköposti Tulosta PDF
Daimlerin omistama Freightliner sai ensimmäisenä maailmassa viime yönä automaattirekalleen liikennöimisoikeudet USAn Nevadan osavaltion pääteillä. Martti Peltonen raportoi lehtemme seuraavassa numerossa paikan päältä Las Vegasissa tapahtumaan ja asiaan liittyvistä yksityiskohdista.
 

AM Perniön rullakasettiperävaunu

Sähköposti Tulosta PDF


Taneli ja Antti Seppälän sekä Perniöläisen Automäkinen Oy:n yhteistyössä kehittämää rullakasetointijärjestelmää on nyt kokeiltu muutamia vuosia Ruotsissa. Sikäläisten sora-joonaiden kokemukset kevyestä ja lähes huoltovapaasta rullakasetista ovat olleet kaikin puolin positiivisia. Tässä näkemämme järjestelmä on jo viides naapurimaahan luovutettava kokonaisuus. Auto, tekniikka ja kuljetus –lehti tutustui järjestelmän saloihin juuri ennen valmiin yhdistelmän luovutusta Öölantilaiselle omistajalleen. Lisää aiheesta seuraavassa 3.6. ilmestyvässä Auto, tekniikka ja kuljetus -lehdessä
 

Syväpuhdasta äänellä

Sähköposti Tulosta PDF


Irrotimme Elekma Oy:n tuotevalikoimasta kokeiltavaksemme autonosien pesuun soveltuvan ultraäänipesurin. Se vakuutti positiivisesti ominaisuuksillaan.

Ensin puhdistettiin virranjakaja. Pelkällä vedellä pesutulos jäi hieman laihaksi. Lisäsimme pesuveteen ultraäänipesureille tarkoitettua pesunestettä. Puhdistustehon paraneminen on helposti havaittavissa. Jakajan pesutapahtuma kesti kokonaisuudessaan n. 10 minuuttia.

Lisää aiheesta tuoreessa Auto, tekniikka ja kuljetus -lehdessä.
 


Sivu 1 / 45

Lue uusimmasta numerosta

VW TRANSPORTER T6
Volkswagen Transporter saavutti 65 vuoden iän maaliskuussa. Sen kunniaksi synnytettiin T6, kuudennen polven pakettiauto.

RASKONE UUDISTUU
Raskoneen Pasilan korjaamo Helsingissä on historiaa. Nyt on pantu vauhtia uusittuun korjaamoon lentokentän alueella.
Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

 

 

Uutiset uusilla sivuilla

Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden ajankohtaiset uutiset löytyvät jatkossa www.kuljetusnet.fi sivustolta.
Yhteistyössä:


"Hölmöläiset jatkoivat liian lyhyttä peittoa leikkaamalla suikaleen yläpäästä ja ompelemalla sen jalkopäähän, kun jalkoja paleli. Monet valtionyhtiöt toimivat täsmälleen näin..."  
Lue lisää >>[ 22.05.2015 17:30 ]
feed-image Feed Entries Add to Google

tallinksilja

Mainospalkki


Mainospalkki