Renault T – Maistiaiset

Sähköposti Tulosta PDF


Auto, tekniikka ja kuljetus otti pikamaistit Suomen ensimmäisestä Renault Trucks T HIGH eli tasalattiaohjaamomallin esittelyautosta.
 

29. Arctic Test alkoi

Sähköposti Tulosta PDF
29. Arctic Test ajetaan 27.1. - 6.2. 2015 Mäntsälässä, Oulussa, Isosyötteellä ja Pohjois-Suomessa. Testattavina on kuusi uutta pakettiautoa, kolme 76 t kuorma-autoa sekä uutuus GAZ Transporter. Testiajajina on Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden toimittajien lisäksi 10 ulkomaalaista erikoistoimittajaa.
Katso yksityiskohtainen raportti testitapahtumasta klikkaamalla Kuljetusnet.fi.
 

Ergonomian ehdoilla

Sähköposti Tulosta PDF

Mercedes - Benz Econic

Mersun hyötyajoneuvopuolen erikoismallistoon kuuluvan Econicin ensimmäiset Euro 6 -mallit ovat saapuneet maahan. Tekniikkapäivitys toi kevyitä muutoksia konehuoneen lisäksi myös ohjaamon puolelle. Ohjaamo on yhä läpikäveltävä, joskin lattia on nyt keskiosastaan entistä korkeampi. Koeajossa Jäte-Joonaan työkalu paljastui ajettavuudeltaan ennakoitua ketterämmäksi. Econicin erikoismatalaan hyttiin on helppo kulkea ja se tarjoaa vähintäänkin siedettävät työolosuhteet parhaimmillaan jopa neljälle henkilölle. Erikoisratkaisut, korkeatasoinen viimeistely ja pitkälle viety työergonomia nostavat auton hankintahintaa, mutta vastapainoisesti ovat omiaan parantamaan auton tuottavuutta.
Econicin koeajo on luettavissa seuraavasta Auto, tekniikka ja kuljetus –lehdestä. (Atk 1/2015 ilmestyy 28.1. 2015)
 

Vuoden hyötyautot Suomessa

Sähköposti Tulosta PDF

Auto, tekniikka ja kuljetus -lehti on valinnut Vuoden Kuorma-auton Suomessa ja Vuoden Pakettiauton Suomessa. Valinnan suoritti lehden toimitus taustavoimineen.

Valintaa edelsi huolellinen ja tarkka perehtyminen autojen soveltuvuuteen ja vastaanottoon markkinoilla. Kilpailu alalla on tänään todella kovaa – siksi valinnalla on oma arvonsa. On muistettava, että maassamme ei myydä tänään yhtään huonoa hyötyautomallia. Se on kaikkien alalla toimivien kuljetusyrittäjien etu.
 

Likainen raha kaataa Malmin lentoaseman

Sähköposti Tulosta PDF

Nähdäänkö tulevaisuudessa Malmin lentoaseman isoon lentokonehalliin istutetun kauppakeskuksen omistajana Helsingin ylipormestari Jussi Pajusen ja perheensä vanha Malmi Nova... tai vuokranantajana oman uuden jättiostarin ohella?

Lentoliikenne on maailman nopeimmin kasvava liikennemuoto. Liikelennot ovat sen nopeimmin kasvava osa-alue. Lentokenttäkapasiteetin riittävyys tulevaisuudessa on EU:n strateginen huolenaihe. Jäsenvaltioita on jo vuonna 2009 kehotettu nykyaikaistamaan ja jopa perustamaan uusia pieniä ja keskisuuria lentokenttiä. EU arvioi lentoliikenteen olevan 2-3 -kertainen vuonna 2050 nykyiseen nähden. Kaikki suuret metropolit pitävät kiinni vanhoista lähikentistään tai hakevat uutta tilaa nk. citykentille mahdollisimman läheltä ydinkeskustaa. 21 Euroopan suurkaupungilla on lentoasema lähempänä keskustaa kuin Malmi Helsingissä.
 

DHL:ssä ei aikailla

Sähköposti Tulosta PDF

Suomen DHL Freight’n toimitusjohtaja Pekka Stenqvist ei hymyile todetessaan, että  ”jalostusarvo ja kuljetusaika ovat kriittisiä tekijöitä Suomen vientikuljetuksissa”. Hymy irtoaa vasta haastattelurupeaman jälkeen.

Jalostusarvo, kuljetusaika, yrittäjyys, keskiluokan puuttuminen, joustojen puute, Koillisväyläkin tuli puheeksi. Ja Saksan Posti ja Rautatiet ja Schenker.
 

Näin Malmin kenttää lakkautetaan

Sähköposti Tulosta PDF

Malmin kenttä on World Monuments Fundin maailmanluokan kulttuurimonumentti ilmailuhistoriassa sekä DoCoMoMo´n, Museoviraston, Ympäristöministeriön ja Helsingin Ympäristöviraston suojeluvaatimusten, vetoomusten ja suositusten kohde. Se ei ole Guggenheim, mutta on maailman nopeimmin kehittyvän liikennemuodon ohittamaton lähiliikennekenttä Helsingin seudulla.

Muokattu: Kirjoittaja, Esa Korjula

On ihmetelty, kuka on se kasvoton, riittävän vaikutusvaltainen henkilö Malmin uskomattoman nopean lakkauttamisen takana. Kukaan kun ei ole halunnut astua esiin Malmin tappajana.
 
Kenelle oli jäänyt hampaankoloon? Luonnollisestikin edellisellä Malmin kentän lakkautuskierroksella jäävätylle, siipeensä saaneelle Jussi Pajuselle. Hänellä oli viereisen Malmin kauppakeskuksen omistajana ja samalla poliittisena pelurina motiivi, valta ja suunnitelma asuttaa Malmi kaupalliseksi edukseen.
 
Sen jälkeen Jussi Pajunen on edennyt Helsingin kaupunginjohtajaksi.
 

Opel Movanon tekniikkapäivitys

Sähköposti Tulosta PDF


Opel on panostanut voimakkaasti hyötyajoneuvopuolen kehitystyöhön Suomessa ja Euroopassa. Koeajoimme tekniikkapäivityksen läpikäyneen Movanon.

Uuden kaksoisahdetun moottorin myötä polttoainetalous on parantunut. Lisäksi Movanoon on tuotu uusia varusteita. Konehuoneeseen on nyt tarjolla viisi eritehoista myllyä, jotka kaikki pohjautuvat samaan Renaultin valmistamaan 2,3 litran CDTi koneeseen. Kolmen perusmyllyn (110, 125 ja 150 hv) rinnalle on tuotu uusiksi vaihtoehdoiksi kaksoisahdetut, sammutusautomatiikalla varustetut BiTurbo dieselit. BiTurboa tarjotaan kahtena eri tehovaihtoehtona: 136 hv (100 kW) ja 163 hv (120 kW).

Moottorien ohella tarkistelun kohteeksi ovat joutuneet vaihteistot, tarkemmin niiden välitykset. Valmistajan mukaan Movanon isoimman vaihteen kiihtyvyys on parantunut koneesta riippuen useilla sekunneilla. 
 
Movanon koeajoraportti on luettavissa kokonaisuudessaan lehtemme tuoreimmassa numerossa Atk 8/2014.
 

Iveco Trakker "jäljittäjä"

Sähköposti Tulosta PDF


Trakker on Ivecon raskaan sarjan kuorma-auto rakennustyömaille, sorakuljetuksiin, louhoksille tai vaikkapa puukuljetuksiin. Se tarjoaa jämäkkyyttä, mutta myös kohtuullisen mukavan ohjaamon. Koeajoimme tuoreen Euro 6 päivityksen saanen Trakkerin soraversiot montulla ja samalla tyyppäsimme Suomessa harvemmin tavattavaa Nuppi-Trakkeria, puolikas perässään.

Lue seuraavasta 6.11. ilmestyvästä Auto, tekniikka ja kuljetus –lehdestä. (Atk 9/14) kuinka rautajousin ja 500 hv koneella sekä 16- vaihteisella robottivaihteistolla varustettu Trakker pärjäsi liejuisella soramontulla.
 

Pysähtyy, ei pysähdy, pysähtyy!

Sähköposti Tulosta PDF


Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä eli AEB(Autonomous Emergency Braking) tulee pakolliseksi varusteeksi suureen osaan uusista kuorma-autoista 1.11.2015 alkaen. Olemme aikaisemmin kokeilleet Scanian AEB –järjestelmää, se todettiin hyväksi ja tarpeelliseksi varusteeksi. Vastaavat järjestelmät on tarjolla muillakin valmistajilla. Kokeilimme nyt kuinka Volvo Trucksin tarjoama AEB –järjestelmä toimii käytännössä.

Lue lisää Volvon automaattisesta hätäjarrutusjärjestelmästä seuraavasta 6.11. ilmestyvästä Auto, tekniikka ja kuljetus –lehdestä. (Atk 9/14)
 


Sivu 1 / 44

Lue uusimmasta numerosta

ARCTIC TEST 2015
Tämän vuoden Arctic Testissä oli kaksi autoluokkaa: tonniluokka ja 3,5 tonnisten luokka. Lue uusimmasta lehdestä testin yllättävä tulos.

VOLVO FE 320 6x2
Volvo FE on suosittu vaihtoehto yhdyskunta- palveluita tarjoavien keskuudessa. Nostotelinen FE olikin mielenkiintoa herättävä kokemus.
Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

 

 

Uutiset uusilla sivuilla

Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden ajankohtaiset uutiset löytyvät jatkossa www.kuljetusnet.fi sivustolta. 
Juhlavuosi
on täällä!


Auto, tekniikka ja kuljetus täyttää vuosia! Tervetuloa juhlistamaan 35 vuotista taivalta lehtemme pariin.
Kumpaan taksityypit kuuluu?
 
Kestotilaus 12 kk/10 numeroa 69,30 €
Määräaikainen 12 kk/10 numeroa 77,00 €
Irtonumero (esimerkiksi 6/2011) 7,40 €
*Nimi
*Osoite
*Postitoimipaikka ja postinumero
*Puhelin tai sähköposti
(*Pakollinen tieto) Tilaus alkaa seuraavasta mahdollisesta numerosta. Ulkomaan- ja lahjatilaukset 
Yhteistyössä:


"Aatos Erkosta ei olisi pitänyt tulla Sanoma Oy:n toimitusjohtajaa. Kuuluisa on tapaus, jossa Eljas laukoi Aatokselle että Patricia tulee johtamaan tätä firmaa..."  
Lue lisää >>[ 28.02.2015 08:49 ]
feed-image Feed Entries Add to Google

tallinksilja

Mainospalkki