Arkisto 23.12.2008 - 20.12.2007

Sperian Protectionilta kestopinnoite suojalaseihin

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 22.12.2008

Sperian Protectionin kehittämä uusi Dura-streme-tekniikka mahdollistaa suojalasien linssien sisä- ja ulkopuolen käsittelyn erilaisin menetelmin: lasien sisäpinta käsitellään huurtumattomaksi ja ulkopinta suojataan naarmuuntumista ja kemikaaleja vastaan.

- Tekniikka merkitsee muutakin kuin naarmuuntumattomuutta - se pidentää suojalasien käyttöiän jopa kolminkertaiseksi, sanoo Sperian Protection Nordic AB:n tuotepäällikkö Stefan Vincze. Olemme testanneet vertailukelpoisia laseja Bayer Abrasion Test -kokeella, joka on vakiintunut testausmenetelmä optisten linssien kulutuksen mittaukseen. Kummankin puolen pinnoitteet on valettu pysyvästi lasiin, ja ne kestävät lukemattomia pyyhkimisiä ja toistuvaa puhdistusta, hän vakuuttaa.

Lue lisää tästä >>

Becker tuo markkinoille uuden Z201-navigointilaitteen

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 19.12.2008

Beckerin Z201-navigointilaitteen koko ohjelma on valmistajan mukaan tehty uudelleen. Tuttua on kuitenkin Beckerin selkeä ja helppo käyttöliittymä. Z201 on tyylikäs musta 4.3"-näytöllä varustettu laite, jonka Euroopan karttaan kuuluu nyt 42 maata mukaan lukien Venäjän olemassa oleva peitto, Puola ja Turkki.

Ohjelma on kevyempi kuin ennen, joten laite laskee ja toimii nopeasti. Becker on tuonut nyt myös 3D-maisemanäytön, joka simuloi korkeuserot näytölle, joten mäet ja vuoret näkyvät näytöllä paljon luonnollisemmin. Hienoin ominaisuus on karttatoiminto 3D-citymap, jossa noin 60 Euroopan suurkaupungin keskustat on esitetty kolmiulotteisilla rakennuksilla. Lisäksi monien kaupunkien tunnetut maamerkit esitetään luonnollisen näköisinä.

Lue lisää tästä >>

UPM Raflatacin RFID-etätunnisteet käyttöön

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 19.12.2008

Tiehallinto käyttää UPM Raflatacin valmistamia RFID-etätunnisteita etuajo-oikeutettujen ajoneuvojen tunnistamiseksi Hailuodon autolauttaliikenteessä. Erityistä huomiota pilottihankkeessa on kiinnitetty etuajo-oikeuskaistan käyttöön oikeutettujen ryhmien, ammattiliikenteen ja saaren asukkaiden, matkustamisen sujuvoittamiseen. Ennen hanketta etuajokaistan väärinkäytökset aiheuttivat harmia päivittäin.

Etuajokaistan käyttöön oikeutetut kuljettajat saavat postitse RFID-etätunnisteen sisältävän ajoluvan. Lautalle tultaessa kuljettaja näyttää lupaa auton sivuikkunan läpi. Lukija voi tunnistaa ajoluvan auton ikkunan lävitse jopa useiden metrien päästä. Asianmukaisen luvan tunnistettuaan järjestelmä päästää kuljettajan ajamaan lautalle. Kokeilun tuloksena kulunvalvonta on parantunut merkittävästi.

Lue lisää tästä >>

EU:n komissio esittää kuljetusyrittäjien työaikarajoituksista luopumista

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 18.12.2008

Valtioneuvoston näkemys on, että yrittäjäkuljettajat tulee jättää kokonaan työaikarajoitusten ulkopuolelle, sillä rajoituksilla olisi pääsääntöisesti vain haitallisia vaikutuksia alalle. EU:n komissio on esittänyt, että jo kertaalleen EU:ssa päätetyistä kuljetusyrittäjien työaikarajoituksista luovuttaisiin. Tätä mieltä on myös valtioneuvosto, joka antoi eduskunnalle kirjelmän yrittäjäkuljettajien työaikadirektiivin muutosehdotuksesta torstaina 18. joulukuuta.

Hallitus painottaa, että työajan rajoitusten poistamisella tuetaan uusien yritysten syntymistä eri puolelle Suomea sekä mahdollistetaan perheyrittäjyys. Työaikarajoitukset suosivat suuria, pääsääntöisesti ulkomaalaisten omistamia, kuljetusyrityksiä. Suomessa suurin osa alalla toimivista yrityksistä on yhden, kahden hengen perheyrityksiä.

Lue lisää tästä >>

Joulukuun Auto, tekniikka ja kuljetus

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 16.12.2008

Vuoden viimeinen Auto, tekniikka ja kuljetus -lehti on saapunut lukijoiden lehteiltäväksi. Numerossa on kaksi erillistä teemaa: Kuljetus&koulutus ja Pikakuljetukset.

Kuljetus&koulutus -jutuissa tutustutaan Pohjois-Karjalan amk:n kuljetuspuolen toimintaan sekä innovatiiviseen Metropoliaan, selvitellään ammattipätevyysdirektiivin sisältöä ja vieraillaan LOGis Turus -tapahtumassa.

Pikakuljetuksista ovat esimerkkeinä 75-vuotias, mutta moderni Matkahuolto sekä Tampereen vuoden yrittäjäksi valittu Hämeen Tavara Taxi.

Lue lisää tästä >>

Fixus-myymälä Helsingin Herttoniemeen

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 16.12.2008

Tammikuussa 2009 uusi Fixus-myymälä avaa ovensa Helsingin Herttoniemessä, osoitteessa Mekaanikonkatu 7. Liike on Fixus-Espoon sivuliike ja toimii sen alaisuudessa. Tilaa hyvien liikenneyhteyksien varteen sijoittuvassa myymälässä on noin 650 neliömetriä.

Fixus-Herttoniemi toimii yhteistyössä Suomen suurimman auto- ja teknisen alan maahantuonti- ja tukkuliikkeen Koivunen Oy:n kanssa. Tuotevalikoimassa on yli 110 000 nimikettä ja satoja laadukkaita tuotemerkkejä.

Lue lisää tästä >>

Liima- ja tiivistemassauutuus Sikalta

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 16.12.2008

Oy Sika Finland Ab tuo markkinoille uuden värittömän ja elastisen liima- ja tiivistemassan Sikaflex-521 FC:n, jossa on uusi kemiallinen koostumus. Tuote soveltuu monenlaiseen liimaukseen, saumaukseen ja tiivistykseen sisä- ja ulkotiloissa oleviin kohteisiin.

Liima- ja tiivistemassaa voi käyttää esimerkiksi levyjen, listojen, paneelien, peilien, kynnyksien, keraamisten laattojen ja lämpöeristeiden liimaukseen sekä keittiöiden että kosteiden tilojen saumauksiin. Autoteollisuudessa se sopii käytettäväksi metalli- ja korikohteissa.

Lue lisää tästä >>

Kiitosimeon ja OBAS yhteistyöhön huoltotoiminnoissa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 11.12.2008

Kiitosimeon Oy ja OBAS Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka mukaan Kiitosimeonin Liedon huoltotoiminnat siirtyvät OBAS Oy:n vastuulle vuoden 2009 alusta alkaen. Liedon huolto siirtyi osaksi Kiitosimeonia vuonna 2007 solmitun Transuotila-kaupan yhteydessä. Nyt julkistetun sopimuksen mukaan OBAS jatkaa Liedon huollon toimintaa kaupallisena korjaamona.

- Yhteistyö OBAS Oy:n kanssa varmistaa joustavan ja tehokkaan huolto- ja korjauspalvelun Simeonin kalustolle Turun talousalueella myös jatkossa ja vapauttaa Kiitosimeonin resursseja keskittymään pääliiketoimintaan, kertoo Kiitosimeonin toimitusjohtaja Juha Lehtinen.

Lue lisää tästä >>

Volvo Visiitti -asiakaslehdestä verkkoversio

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 08.12.2008

Volvo Trucks on lanseerannut sähköisen version suomalaisesta Volvo Visiitti -asiakaslehdestään. Volvo Trucks -asiakaslehtien digitaaliset versiot julkistettiin samanaikaisesti 28 Euroopan maassa joulukuun 8. päivänä. Maittain eri nimillä julkaistulla painetulla asiakaslehdellä on yli 2,5 miljoonaa lukijaa Euroopassa. Verkkolehdessä julkaistaan kaikissa maissa samat pääartikkelit ja näitä täydennetään paikallisella materiaalilla.

Lue lisää tästä >>

Vuonna 2012 renkaat turvallisemmiksi, hiljaisemmiksi ja polttoainetaloudellisemmiksi

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 04.12.2008

Marraskuun lopulla Euroopan komissio on esittänyt direktiiviä, jonka mukaan vuonna 2012 otettaan käyttöön uudet rengasvaatimukset. Direktiivissä määritellään renkaan jarrutusteho, vierintävastus ja vierintämelu. Jos Euroopan parlamentti hyväksyy direktiivin nykyisen version, kaikki Euroopassa myyntiin tulevien uusien renkaiden ja autojen ensiasennusrenkaiden on täytettävä direktiivin vaatimukset lokakuusta 2012 alkaen. Uusissa vaatimuksissa renkaat jaetaan seitsemään luokkaan (A-G) vierintävastuksen (kiloissa 1000 pyöräkuormakiloa kohden) ja jarrutustehon suhteen. Niissä annetaan myös yksityiskohtaisia vaatimuksia renkaan vierintämelusta (dB A).

Lue lisää tästä >>

Sähkötrukkimallisarja Yalelta

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 03.12.2008

Yale esitteli uuden sukupolven sähkötrukkimallisarjan, jonka trukkimallit ovat 3- ja 4-pyöräiset 48 V:n sähkötrukit kokoluokan ollessa 1,5-2,0 tonnia. Uutuuksina on kolmipyöräinen Yale VT -mallisto kokoluokassa 1,5-2,0 tonnia ja nelipyöräinen Yale VF-mallisto kokoluokassa 1,6-2,0 tonnia.

Kuljettajantila on suunniteltu kaikenkokoisille kuljettajille. Näin kookaskin kuljettaja saa mukavan ajoasennon ja jalkatilaa on riittävästi reippaallekin saapaskoolle. Rattia on teleskooppimaisen rakenteen ansiosta mahdollista säätää monipuolisesti. Kytkettäessä virta ratti ja renkaat palautuvat aina automaattisesti suoraan menosuuntaan, joten kuljettaja tietää painaessaan kaasua, että trukki lähtee kulkemaan suoraan.

Lue lisää tästä >>

Uudet Toyota BT -varastotrukit

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 02.12.2008

Toyotan uusissa BT Reflex -työntömastotrukeissa on useita varastojen tuottavuutta tehostavia innovaatioita kuten haarukoiden yhtäaikainen nosto- ja työntöliike sekä entistä kehittyneempi ja nopeampi hydrauliikka. Sen ansiosta maston liike ei hidastu jatkeiden kohdalla vaan jatkuu pehmeästi ilman perinteistä nykäystä.

- Uuden trukkimalliston tuottavuusarvo on edeltäjäänsä verrattuna noussut peräti 12 prosenttia. Se on kova luku, koska jo edellinen sukupolvi on markkinoiden tehokkaimpia. Työtahtia voi edelleen parantaa varustamalla trukkia esimerkiksi nostokorkeuden esivalinnalla, Toyota Material Handling Finland Oy:n myyntijohtaja Heikki Alamettälä sanoo.

Lue lisää tästä >>

Tammermatic myi junanpesukoneen Ruotsiin

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 01.12.2008

Tammermatic InterClean Group on myynyt junanpesukoneen ja siihen liittyvän vedenkierrätys- ja puhdistusjärjestelmän Storstockholms Lokaltrafik AB:lle (SL), joka vastaa Tukholman läänin julkisesta liikenteestä. Kone tullaan asentamaan Södertäljeen valmistuvaan uuteen paikallisliikenteen kaluston huoltokeskukseen.

Tammermatic toimittaa SL:lle Södertäljeen läpiajettavan roll over -tyyppisen junanpesukoneen, jossa on sekä junan etu- että takapään erillinen pesulaitteisto, joilla juna voidaan pestä pesuhallissa. Tällöin pesukalusto liikkuu ja pestävä juna seisoo paikoillaan. Kerralla halliin mahtuva yksikkö voi olla noin 107 metriä pitkä. Tätä roll over -pesua suositaan erityisesti kylminä vuodenaikoina, jolloin pesuhallin ovet halutaan pitää suljettuina pesun aikana. Tämän lisäksi Tammermaticin pesukoneessa juna voidaan pestä läpiajopesussa, jolloin junan pituudella ei ole rajoitusta.

Lue lisää tästä >>

Traktoriksi rekisteröitävä Polaris Sportsman -mönkijä

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 28.11.2008

Traktoriksi rekisteröitävät Polaris Sportsman -mönkijät laajentavat mönkijän käyttömahdollisuuksia perinteisiä alueita suuremmalle reviirille niin työssä kuin vapaa-ajan käytössäkin. Polaris Sportsman -traktorimönkijät ovat tieliikennekäyttöön rekisteröitäviä maastoajoneuvoja, joilla voi siirtyä maastosta maantielle ja päinvastoin. Julkisilla teillä niillä voi siis liikkua täysin laillisesti, ajamisen vaatimuksena on 15 vuoden ikä ja T-ajokortti. Luonnollisesti myös B-ajokortin haltija on oikeutettu ajamaan traktorimönkijällä.

Lue lisää tästä >>

Focolift-takalaitanostimille huolto-ohjelma

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 24.11.2008

Focolift-takalaitanostimien uuden ennakoivan huolto- ja varaosaohjelman tarkoitus on varmistaa kovassa käytössä olevien nostimien luotettava toiminta. Ohjelma pohjautuu huoltojen ennakkosuunnitteluun ja varaosapaketteihin, joiden avulla yrittäjän on mahdollista saavuttaa parempi tuotto kuljetusyhdistelmälle. Ennakkosuunnittelun ansiosta takalaitanostimen voi entistä paremmin huollattaa myös autohuollon yhteydessä. Tällä tavalla vältetään kalliiden huollon puutteesta johtuvien korjauksien tekeminen kiireellä ja vaikeissa olosuhteissa. Lopputuloksena tavoitellaan koko kuljetusyksikön parempaa toimivuutta ja käyttöastetta.

Lue lisää tästä >>

Armor All "Cold Water" -autonpesuaineet

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 19.11.2008

Armor All on tuonut markkinoille uudet autoshampoot, jotka liukenevat ja vaahtoavat myös kylmässä vedessä. Uusi "Cold Water Technology" saa puhdistusaineet ja vahat liukenemaan nopeasti kylmään veteen. Perinteiset autoshampoot vaativat lämmintä pesuvettä toimiakseen tehokkaasti, mutta Armor All -uutuuksien, Car Wash Autoshampoon, Wash&Wax Vahashampoon ja Heavy Duty Tehopesun kerrotaan toimivan kylmässäkin vedessä yhtä tehokkaasti.

Lue lisää tästä >>

EP260 Prewash-Esipesu

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 19.11.2008

Vuodenvaihteessa markkinoille tuleva EP260 Prewash-Esipesu on ennakkomainonnan mukaan ainutlaatuinen pesuaine auton vaikeasti likaantuneille maalipinnoille.

Prewash-Esipesun geelimäinen tixotrop-koostumus perustuu nanoteknologian pieniin hiukkasiin, jotka tunkeutuvat syvemmälle likaiselle maalipinnalle puhdistaen sen paremmin. Geelimäisenä aine ei valu pois, vaan jää pinnalle vaikuttamaan. Uutuuden pitäisi näin olla tehokkaampi kuin perinteiset liuotinpesuaineet.

Lue lisää tästä >>

HF-Autohuollossa laajennettu huoltokorjaamo

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 17.11.2008

Riihimäen ainoan raskaan kaluston huoltokorjaamon HF-Autohuollon palvelukyky nousee valmistuneen laajennuksen myötä uudelle tasolle. 3600 neliön kokoiseksi kasvaneessa huoltokorjaamossa on muun muassa uusi 25 metriä pitkä korinoikaisurata ja yhteensä 19 huolto- ja korjauspaikkaa, joista kuusi on läpiajettavia. Ensi helmikuun alusta lähtien HF-Autohuolto tarjoaa myös raskaan kaluston katsastuspalvelut asiakkailleen.

Uusien teknisten vaatimusten ja palvelutason kehittämisen vuoksi Volvon huolto- ja korjaamopalvelut Kanta-Hämeessä keskittyvät Riihimäelle. HF-Autohuolto osti kevätkesällä Auto-Ilveksen Volvo-toimipisteen kuorma-autoliiketoiminnan ja toiminta Hämeenlinnassa loppui lokakuussa. Liiketoimintakaupan myötä kaksi kuorma-autoasentajaa siirtyi Auto-Ilveksestä HF-Autohuoltoon, jonka raskaan puolen asentajien määrä kasvoi 18:aan.

Lue lisää tästä >>

Avant 700 -sarjan kuormaaja Avant Tecnolta

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 14.11.2008

Avant Tecno Oy on laajentanut kuormainsarjaansa 700-sarjan koneisiin. 700-sarjan monipuoliset ja tehokkaat Avantit soveltuvat erityisen hyvin kiinteistönhoidon, rakentamisen ja viherrakentamisen ammattilaisten tarpeisiin.

700-sarjan Avant on varustettu Kubotan 49-hevosvoimaisella dieselmoottorilla ja se pystyy käsittelemään 1 400 kilon painoista kuormalavaa. Hydraulinen vakaaja parantaa kuorman käsittelyä ja kurottajatyyppisen puomin ansiosta ohjaamosta on hyvä näkyvyys ulos ja työlaitteelle.

Lue lisää tästä >>

ZF Ecosplit -vaihteisto saavutti merkkipaalun

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 10.11.2008

Marraskuun alussa ZF:n tuotantolinjalla juhlittiin kahden miljoonan valmistetun Ecosplit-vaihteiston rajapyykkiä. Kyseinen manuaalivaihteisto on yksi ZF:n hyötyajoneuvojen voimansiirtolinjoihin keskittyvän divisioonan kärkituotteita. Joka vuosi valmistetaan 175 000 Ecosplit-vaihteistoa pääosin raskaisiin, pitkien linjojen kuorma-autoihin.

Lue lisää tästä >>

Puolustusvoimille Mercedes-Benz-luovutuksia

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 10.11.2008

Suomen Puolustusvoimien käyttöön luovutettiin marraskuun alussa viisi erikoisvarusteltua Mercedes-Benz G-maasturia (G 280 CDI) yhteensä kymmenen auton sarjasta sekä viisi kappaletta Sprinter 515-4x4 -autoja, jotka varustellaan huipputekniikalla niin sanotuiksi johtoautoiksi.

Kaikkiaan Puolustusvoimille luovutetaan vuoden 2008 aikana yhteensä lähes 60 Mercedes-Benz -merkkistä ajoneuvoa, muun muassa Sprinter 4x4 -paketti- ja -kuorma-autoja, Vario-kuorma-autoja sekä Unimog- ja G-malleja vaativaan maastokäyttöön.

Lue lisää tästä >>

Glasurit ja ylellinen retrokilpa-auto Veritas

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 07.11.2008

Ensimmäisen saksalaisen formula 1 -kilpa-auton nykyinen versio, Veritas RS III, vakuuttaa muotoilullaan, tekniikallaan ja vertaansa vailla olevaksi kehutulla ajotuntumallaan. Auto on suunniteltu tiekäyttöön, mutta lisämodifioinnin jälkeen sitä aiotaan käyttää myös kilparadoilla. Autot maalataan Glasuritin 90-linjan ympäristöystävällisillä, vesiohenteisilla maaleilla.

Lue lisää tästä >>

Marraskuun Auto, tekniikka ja kuljetus

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 07.11.2008

Marraskuun Auto, tekniikka ja kuljetus -lehti pureutuu voimakkaasti liikenneministerin ja liikenneministeriön toimintaan ja toimimattomuuteen liittyen laittomaan bussi- ja taksiliikenteeseen, kabotaasiin ja kuljettajapulaan.

Lue lisää tästä >>

"Työkaluratkaisuja kehittyneille erikoislujille teräksille"

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 05.11.2008

SSAB Swedish Steel ja Uddeholm Tooling tarjoavat päivitettyä tietoa erikoislujasta teräksestä lokakuun lopulla esitellyssä oppaassaan "Työkaluratkaisuja edistyksellisille erikoislujille teräksille". Opas sisältää hyödyllisiä tietoja edistyksellisistä erikoislujista teräksistä sekä työkaluteräksistä niiden muovaukseen ja leikkaukseen.

- Edistykselliset erikoislujat teräkset ovat johtava materiaali nykyaikaisissa rakenneratkaisuissa nyt ja tulevaisuudessa, ja vaatimukset vieläkin paremmista materiaaleista lisääntyvät jatkuvasti, selittää Kennet Olsson SSAB Strip Products Divisionin autoliiketoimialan kehitysyksiköstä.

Lue lisää tästä >>

St1 avasi tuuli- ja aurinkosähköä käyttävän jakeluaseman Helsinkiin

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 03.11.2008

Energiayhtiö St1 avasi Helsingin Vallilaan Suomen ensimmäisen jakeluaseman, joka tuottaa käyttöenergiaansa omilla pientuulivoimaloillaan ja aurinkopaneeleillaan ollen näin mahdollisimman päästötön. Jatkossa St1 tulee uudistamaan soveltuvat jakeluasemansa tähän uuteen konseptiin eri puolilla Suomea.

Satamaradankadulla, "Vallilan tuulitunnelissa" sijaitsevan St1-aseman katolle asennetut pientuulivoimalat ja aurinkopaneelit tuottavat sähköä noin 12 000 kWh vuodessa, mikä riittää kattamaan vähintään aseman valaistuksen. Tarvittavan lisäsähkön tuottaa teollisella tuulivoimalla Lumituuli Oy, jossa St1 on osakkaana.

Lue lisää tästä >>

Nokian Renkaat lomauttanee vuodenvaihteessa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 31.10.2008

Nokian Renkaat lomauttanee noin 1 000 työntekijää Nokian-tehtaaltaan kolmeksi viikoksi ajalla 21.12.2008-11.1.2009. Syynä toimiin on maailmantalouden yleinen heikkeneminen, mikä aiheuttaa Nokian Renkaille tarpeen sopeuttaa ja tehostaa Nokian-tehtaan tuotantoa kysyntää vastaavaksi.

Lue lisää tästä >>

TNT avasi vihreän tavaraliikennekeskuksen Hollannissa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 29.10.2008

Kansainvälinen pikakuljetus- ja postipalveluyritys TNT on avannut hiilidioksidipäästöistä neutraalin tavaraliikennekeskuksen Veenendaaliin Hollantiin. Rakennus on osa TNT:n Planet Me -ympäristöohjelmaa, jonka avulla TNT pyrkii muun muassa vähentämään käyttämiensä rakennusten hiilidioksidipäästöjä.

Uuden rakennuksen ulkoasu poikkeaa muista ympäristön liikerakennuksista. Talo on suunniteltu siten, että rakennukseen pääsee sisään mahdollisimman paljon päivänvaloa ja näin keinotekoisen valon käyttötarve vähenee. Rakennus tuottaa tarvitsemansa energian ympäristöystävällisesti: yli 300 aurinkopaneelia kerää auringonvaloa ja muuttaa sen energiaksi, ja maasta pumpattavaa vettä käytetään talon lämmittämiseen sekä jäähdyttämiseen.

Lue lisää tästä >>

Leguan 160 2S nostaa sisällä ja ulkona

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 27.10.2008

Leguan Lifts tuo markkinoille uuden Leguan 160 2S -mallin henkilönostimen, jota on saatavana sekä tela-alustalla että nelivetona. Jämäkkä Leguan 160 -henkilönostin soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Uutuuden tuotanto tullaan aloittamaan tammikuussa 2009.

Leguan 160 2S -nostimien maasto-ominaisuudet ovat valmistajan mukaan kokoluokassaan erinomaiset. Nostin on saatavana tela-alustalla tai nelivedolla. Tela-alusta on ratkaisu pehmeillä alustoilla liikkumiseen kuten hiekkaan, metsään tai lumeen.

Lue lisää tästä >>

Panostusta opetukseen

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 20.10.2008

Autoalan Keskusliitto AKL on 75-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi vahvistanut Autoalan ammattikoulutuksen edistämissäätiön toimintaa. Tavoitteena on autoalan ammatillisten oppilaitosten opettajien ammattitaidon ylläpidon edistäminen.

Lue lisää tästä >>

Panssaroitu S 600 Pullman Guard

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 17.10.2008

Mercedes-Benz esitteli Pariisin autonäyttelyssä valtiojohtajien, kuninkaallisten ja maailman mahtiyritysten johtajien käyttöön kokonaan uuden korkeimman suojausluokan S 600 Pullmanin. Juhlamalli tekee kunniaa Mersun 80-vuotiselle historialle tehtaalta asti erikoissuojattujen, panssaroitujen ajoneuvojen valmistajana.

Lue lisää tästä >>

Volkkarin uusi pick up

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 17.10.2008

Volkswagen esitteli Hannoverin IAA-hyötyautonäyttelyssä näyttävän tonniluokan pick upin. VW:n Argentiinan tehtaalla Pacheconissa valmistettavan avolavan suurimmat markkinat ovat Etelä-Amerikassa, Etelä-Afrikassa ja Australiassa, mutta uutuus rantautuu myös Euroopan ja Suomen markkinoille vuonna 2010.

Lue lisää tästä >>

Bridgestonen rengaslogistiikkaa

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 17.10.2008

Bridgestone on päättänyt laajentaa Belgian Zeebruggessä sijaitsevan Pohjois-Euroopan logistiikkakeskuksensa toimintoja osana toimitusketjua. Näin Bridgestone pyrkii tukemaan Bridgestone Europen kasvua ja parantamaan eurooppalaisasiakkaidensa palvelua. Laajennus toteutetaan kahdessa vaiheessa.

Lue lisää tästä >>

VW:n Caddy-uutuudet

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 17.10.2008

Volkswagen täydentää Caddy-mallistoaan uudella nelivetoisella 4Motionilla. Lisäksi Volkswagen Hyötyautot laajentaa maakaasukäyttöisten malliensa tarjontaa.

Lue lisää tästä >>

Käyttöauto Oy:lle uusi autotalo Vaasaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 13.10.2008

Käyttöauto Oy on avannut Vaasaan uuden hyötyajoneuvojen myyntipisteen ja kuorma-autokorjaamon. Uudet 5000 neliön toimitilat sijaitsevat osoitteessa Rantamaantie 37.

Vaasan Käyttöauto Oy myy uusia Volvo-kuorma- ja linja-autoja sekä Veho Groupin maahantuomia Mercedes-Benz Vito ja Sprinter -pakettiautoja, Mercedes-Benz-kuorma-autoja sekä Mitsubishi Canter -mallistoa.

Lue lisää tästä >>

Talvirajoitukset voimaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 13.10.2008

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset tulevat voimaan koko maassa tällä viikolla eli 13.-19.10. Rajoitusjärjestelyyn on tehty vain vähäisiä tarkistuksia viime talvikauteen nähden. Tiehallinnon mukaan rajoitusten muuttaminen alkaa porrastetusti maan pohjoisosista.

Lue lisää tästä >>

Toyota Hilux päivittyy

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 13.10.2008

Loppuvuodesta Toyota Hiluxin Extra Cab -malleihin ja ensi vuoden alussa Double Cabeihin esiteltävät uudistukset pyrkivät pitämään Hiluxien haluttavuuden korkealla. Tekniikkapuolella uutta on kolmelitrainen dieselvaihtoehto. Lisäksi ulkonäköä tullaan päivittämään.

Lue lisää tästä >>

Lokakuun Auto, tekniikka ja kuljetus

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 10.10.2008

Lokakuun Auto, tekniikka ja kuljetus tarjoaa tuoreeltaan raportin Hannoverin jättikokoisesta hyötyajoneuvonäyttelystä. Kotimaista tarjontaa edustaa metsäkonealan katselmus Jämsänkosken FinnMETKO-messuilta. Metsäteollisuus- ja puukuljetusteemaan liittyen lehdessä on monipuolinen kokonaisuus artikkeleja.

Lue lisää tästä >>

Nurminen myy sairaankuljetusliiketoimintansa

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 10.10.2008

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto ostaa Helsingin Ensihoito ja Sairaankuljetus Oy:n (HES) Nurminen Logistics Oyj:ltä. Yhtiön vähemmistöomistajiksi tulevat myös yrityksen avainhenkilöt ja Suomen Teollisuussijoitus Oy.

Lue lisää tästä >>

Schenker Cargo saa Express-toiminnot

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 10.10.2008

DB Schenker -konsernin rakennetta selkeytetään Suomessa keskittämällä kotimaan kuljetuspalvelut yhteen yhtiöön. Vuodenvaihteessa toteutettavassa yritysjärjestelyssä Schenker Express Oy:n pakettiliiketoiminta siirretään Schenker Cargo Oy:lle ja yhtiö sulautetaan emoyhtiö Oy Schenker East Ab:hen.

Lue lisää tästä >>

Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden lukijatutkimuksen satoa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 10.10.2008

Lukijatutkimukseen saapui kaikkiaan 226 vastausta. Valtaosa vastauksista oli miehiltä, mutta seitsemän aktiivista naislukijaa oli osallistunut tutkimukseen. Suurimpia ikäryhmiä vastaajissa edustivat 36-50-vuotiaat (46 prosenttia) ja 51-56-vuotiaat (35 prosenttia vastaajista).

Vastaajista 30 prosenttia ilmoitti työskentelevänsä rahtiliikenteessä, joka oli siten myös yleisin ammattiala. Yli kymmenen prosentin osuuksiin ylsivät myös soran- ja maanajo, jakeluliikenne sekä henkilökuljetukset (linja-autot sekä taksit noin 10 prosenttia kumpikin). Vuosittainen ajokertymä jakaantui vastaajien kesken mielenkiintoisesti. Sekä 20-40 tkm että 80-100 tkm vuodessa ajavia oli vastaajista yhteensä noin puolet - noin 23 prosenttia kumpiakin. Yli 100 000 kilometriä vuodessa ajavia oli heitäkin 13 prosentin verran.

Lue lisää tästä >>

Muutoksia raskaan liikenteen vinjettidirektiiviin

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 9.10.2008

Euroopan komissio haluaa laajentaa jäsenvaltioidensa vapautta päättää raskaalta tavaraliikenteeltä tieverkon käytöstä perittävistä maksuista. Maksua voitaisiin periä tietulleissa esimerkiksi päästöistä ja melusta. Lisäksi sääntelyn piirissä oleva tieverkko laajenisi ja myöhemmin sääntelyn piiriin tulisivat kaikenkokoiset kuorma-autot.

Lue lisää tästä >>

Puukuljetuksia tehostetaan tierahoilla

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 9.10.2008

Puukuljetukset halutaan turvata väljentämällä väliaikaisesti yksityisteille myönnettävien avustusten jakoperusteita. Muutos koskee teitä, jotka ovat puukuljetusten kannalta merkittäviä. Laki tulee voimaan ensi vuoden alusta.

Lue lisää tästä >>

Turun logistiikkakeskus kasvaa

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 8.10.2008

Schenker Cargo Oy ja Turun kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen DB Schenkerin logistiikkakeskuksen laajentamisesta Turun satamassa 10 000 neliömetrillä. Laajennuksen jälkeen keskus on laajuudeltaan 32 000 neliömetriä eli lähes 4,5 jalkapallokentän kokoinen.

Lue lisää tästä >>

Huomio suojateiden turvallisuuteen

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 7.10.2008

Euroopan liikenneturvallisuuspäivää vietetään maanantaina 13. lokakuuta. Päivän teemana on kaupunkien liikenneturvallisuus. Tavoitteena on kiinnittää huomiota kaupunkisuunnitteluun ja liikennesääntöjen noudattamiseen kaupungeissa.

Lue lisää tästä >>

Pakukauppa alamäessä

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 6.10.2008

Tammi-syyskuussa rekisteröitiin 118 542 uutta henkilöautoa, mikä on 9,1 % enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Pakettiautoja myydään sen sijaan viimevuotista heikommin. Yli 16-tonnisten kuorma-autojen myynti on sujunut hyvin.

Lue lisää tästä >>

Tarkennuksia C-kortin ajo-oikeuksiin

Auto, tekniikka ja kuljetus/Pevi 6.10.2008

C-ajokortti eli kuorma-autokortti ei enää oikeuta siirtämään tilapäisesti bussia tai E-luokan yhdistelmää. Poikkeusoikeuden ovat saaneet mm. huolto- ja korjaamotöitä tekevät asentajat.

Lue lisää tästä >>

Fortéa dieselmoottorin imujärjestelmään

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 6.10.2008

Forté-tuotesarja on laajentunut dieselmoottoreiden imujärjestelmien ammattimaiseen korjauspuhdistamiseen tarkoitetulla Forté Diesel Intake Cleaner -tuotteella.

Lue lisää tästä >>

Mersu-kulkueet taittavat Suomea

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 6.10.2008

Mercedes-Benzin Actros on the Road -kiertue on tänä vuonna jaettu kahdeksi halki Suomen kulkevaksi kiertueeksi. Kierrokset käynnistyvät Espoon KehäVehosta ja Oulun uudesta Hyötyajoneuvokeskuksesta tiistaina 7. lokakuuta. Actros-kiertue vierailee lokakuun aikana 30 paikkakunnalla. Kiertueella on mukana kolme eri Actros-versiota.

Lue lisää tästä >>

DAF vahvistuu Ruotsissa

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 6.10.2008

Hollantilainen autokaupan yritys Koops Furness nv, Suomen DAF-kuorma-autojen maahantuojan CT Finlandin emokonserni, ostaa Ruotsin DAF-maahantuojan MF Truckcenter liiketoiminnat Margarydistä Etelä-Ruotsista.

Lue lisää tästä >>

Oulussa avattiin Veho Hyötyajoneuvokeskus

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 6.10.2008

Veho Hyötyajoneuvot on siirtänyt Oulun toimintonsa Alppilaan saman katon alle. Mercedes-Benz- ja Mitsubishi-myymälä on täysin uudistunut. Sisu-Auto Oy ja LT Finland Oy toimivat Veho Hyötyajoneuvojen kanssa samassa Kaarnatie 22:den kiinteistössä vastaten Sisu- ja Renault-kuorma-autojen myynnistä Oulun alueella.

Lue lisää tästä >>

ZF-EcoLife-automaatti Mersun kaupunkibusseihin

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 03.10.2008

ZF:n Ecolife-automaattivaihteistoa saa jatkossa Mercedes-Benzin Capacity-nivelbusseihin. ZF kertoo kuusiportaisen Ecolifen vähentävän CO2-päästöjä sekä polttoaineenkulutusta ja täyttävän tämän hetken ja lähitulevaisuuden päästöstandardit.

Lue lisää tästä >>

Litra päivässä tuntuu ympäristössä ja lompakossa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 02.10.2008

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry pyrkii konkreettisin ohjein antamaan vinkkejä taloudellisen ajotavan löytämiseksi.

Litra päivässä on vapaaehtoinen energiatehokkuusklubi SKAL:n jäsenille, mutta aiheeseen liittyvän sivuston kautta myös muut voivat hakea vinkkejä vihreämpään liikkumiseen.

Lue lisää tästä >>

Käänteentekevä vastapainotrukkiuutuus

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 30.9.2008

Irlantilainen trukkivalmistaja Combilift esitteli 10-vuotisjuhlansa kunniaksi perinteistä lyhemmän vastapainotrukin. Erittäin näppäräksi CB:n tekee se, että sen kaikki kolme pyörää voidaan kääntää 90 astetta, jolloin pitkiä taakkoja voidaan kuljettaa käytävien suuntaisesti. Kaikki CB:n kolme pyörää ohjaa ja vetää.

Lue lisää tästä >>

Tällainen on Proto-Sisun seuraaja

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 30.9.2008

Sisu Defence on esitellyt uuden Sisu A2054 HMTV 4x4 -maastokuorma-auton, jollaisia yritys toimittaa parin seuraavan vuoden aikana Suomen puolustusvoimille ainakin 232 kappaletta. Hankintasopimukseen liittyy myös optio 240:n A2054 HMTV 4x4:n hankinnasta vuoden 2010 jälkeen.

Lue lisää tästä >>

Venäläiskuskeille opas

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVu 30.9.2008

Suomessa ajaville venäläisille raskaan liikenteen kuljettajille on julkaistu opaskirjanen. Rekalla Suomessa -opasta jaetaan mm. raja-asemilla, tullissa ja viisumipisteissä. Tärkeä jakelukanava on venäläinen kuljetusyritysten liitto Asmap.

Lue lisää tästä >>

Lähes 800 tiekohdetta korjataan

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 30.9.2008

Liikenne- ja viestintäministeriö on yhdessä Tiehallinnon kanssa vahvistanut suunnitelman siitä, kuinka puuhuollon turvaamiseen tarkoitettu 137 miljoonan euron lisäys käytetään perustienpitoon vuosina 2009-11.

Lue lisää tästä >>

Laiton rengastuonti rehottaa

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 30.9.2008

Laiton tuonti on rengasalalla yhä suurempi ongelma. Asiakkaiden turvallisuutta ja laillisia oikeuksia pidetään sivuseikkoina, ja siksi Goodyear Dunlop on ryhtynyt tiukkoihin vastatoimiin sellaisia myyjiä, välittäjiä ja tukkumyyjiä kohtaan, jotka tuovat tuotteita myyntiin Euroopan markkinoille. Tähän tarkoitukseen muodostettu asiantuntijaryhmä seuraa rengasmyyntiä, joka rikkoo yhtiön liikeoikeuksia.

Lue lisää tästä >>

Wumag- ja Bison-henkilönostimet saman katon alle

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 30.09.2008

Palfinger on ostanut saksalaisperäisen Wumag GmbH:n Elevant-yksikön, joka valmistaa Wumag-henkilönostimia päällirakenteiksi kuorma-autoihin. Yritysoston myötä Wumagin mallisto on jatkossa tarjolla Palfingerin Bison-nostinmalliston rinnalla.

Lue lisää tästä >>

Miten katsastushintoja saadaan alemmas?

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 29.9.2008

Ajoneuvohallintokeskus AKE on selvityttänyt mahdollisuuksia katsastusalan hintakilpailun parantamiseksi. Raskaan ja kevyen katsastuksen eriyttäminen voisi laskea kevyen katsastuksen hintoja keskimäärin noin viisi euroa, mutta vastaavasti se nostaisi raskaan kaluston katsastuksen hintaa 80 euroa.

Lue lisää tästä >>

Vuoden pakettiauto 2009:
Fiorino, Nemo ja Bipper

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 26.9.2008

Vuoden pakettiauto 2009 -voittaja ei ole yksi auto vaan samassa tehtaassa valmistettava pikkupakukolmikko. Auto, tekniikka ja kuljetus oli ainoa suomalaismedia kansainvälisessä raadissa, joka valitsi voittajaksi autot, joka tottelee nimiä Fiat Fiorino (kuvassa), Citroën Nemo ja Peugeot Bipper.

Lue lisää tästä >>

Vuoden bussi 2009: Setra S 415 NF

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 26.9.2008

Hannoverin syyskuisen IAA-näyttelyn yhteydessä julkistettiin kolme merkittävää hyötyajoneuvoalan valintaa. Vuoden bussi 2009 -tunnustuksen sai Setran valmistama S 415 NF -matalalattiabussi. Arvonimen myöntänyt raati kiitti voittaja-auton käyttöominaisuuksia, viimeistelyä, muotoilua ja taloudellisuutta.

Lue lisää tästä >>

Vuoden kuorma-auto 2009: MB Actros

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 26.9.2008

Hannoverin IAA-näyttelyn yhteydessä julkistettiin kolme merkittävää hyötyajoneuvoalan valintaa. Vuoden kuorma-auto 2009 -tunnustuksen sai Mercedes-Benz Actros, joka teki näin hattutempun: jokainen kolmesta Actros-mallista on palkittu samalla arvonimellä. Ainoa suomalainen media valintaraadissa on Auto, tekniikka ja kuljetus.

Lue lisää tästä >>

Maakaasu-Sprinter

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 24.9.2008

Mersu on aloittanut maakaasukäyttöisen Sprinterin sarjatuotannon.

NGT-moottoreilla (Natural Gas Technology) saavutetaan perinteisiä moottoreita merkittävästi pienemmät pakokaasupäästöt, hiljaisempi käyntiääni ja edulliset käyttökustannukset.

Lue lisää tästä >>

Superbia tolpalle

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 24.9.2008

Uudistunut Skoda Superb tarjoaa taksiyrittäjille limusiiniluokan tilat perustaksin hinnalla.

Skodalla menee Suomessa erittäin hyvin: Octavia johtaa mallitilastoa ja tsekkimerkki on merkkitilastossa viidentenä. Lisäpotkua Skoda-kaupalle antaa syyskuussa myyntiin tullut tyylikkään näköinen Superb.

Lue lisää tästä >>

Vuosaari esittäytyy kuskeille 27.9.

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 24.9.2008

Vuosaaren satama aloittaa toimintansa 28. marraskuuta. Kaksi kuukautta ennen tätä eli ensi lauantaina 27. syyskuuta uusi satama esittäytyy raskaan liikenteen ammattikuljettajille.

Lue lisää tästä >>

Raskone vähentämässä 80 työntekijää

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 19.09.2008

Raskaan ajoneuvo- ja työkonekaluston huoltaja Raskone vähentää henkilöstöään. Yhtiö kertoi 19. syyskuuta neuvotteluista enintään 80 työntekijän irtisanomiseksi.

Lue lisää tästä >>

Markkinoille yli 100 metriin yltävä henkilönostin

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 19.09.2008

Palfinger esittää Wumag WT 1000 -nosturiaan maailman korkeimmalle yltäväksi henkilönostimeksi. Lupauksille löytyy katetta 103 metrin verran, joka on WT 1000 -mallin korkein toimintakorkeus. Henkilönostimen rakenne koostuu kahdesta telekooppimaisesta puomista, joista alempi on viisiosainen ja ylempi kolmiosainen.

Lue lisää tästä >>

Uusi lento Turun ja Leipzigin välille

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 18.9.2008

DHL Express aloitti 15. syyskuuta päivittäiset lennot Turun ja saksan Leipzigissä olevan Euroopan lajittelukeskuksensa välillä. Tämä reitti nopeuttaa kuljetuksia Länsi- ja Keski-Suomessa. DHL:n Helsingin ja Leipzigin välinen lento jatkuu entiseen tapaan ja palvelee Etelä-, Itä- ja Pohjois-Suomen asiakkaita.

Lue lisää tästä >>

Kustannuksien nousua siirretty hintoihin

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 16.09.2008

Suurin osa kuljetusyrityksistä on siirtänyt kuljetuksien kustannusmuutoksia maksuihinsa. SKAL:n suorittaman kyselyn mukaan kuusi kymmenestä yrittäjästä on siirtänyt kustannusmuutokset hintoihin ainakin osittain. Kolmannes vastaajista on siirtänyt kustannukset kuljetushintoihin täysimääräisinä ja kymmenes vastaajista ei käytännössä lainkaan.

Lue lisää tästä >>

Sisu toimittaa maansiirtoautoja Venäjälle

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 16.09.2008

Kuorma-autovalmistaja Sisu Auto Trucks Oy jatkaa Sisu-kuorma-autojen toimituksia Venäjän suurimmalle metsäteollisuusyhtiö Ilim Groupille, sillä yhtiö on tilannut 12 tehdasvarusteltua Sisu Rock 6x4 -maansiirtoautoa. Maansiirtoautot toimitetaan Siperiaan Irkutskin alueelle Ust-Ilimskiin, jossa niitä tullaan käyttämään alueen tiestön perusparannuskohteissa ja infrastruktuurin kehittämisessä.

Lue lisää tästä >>

26 vuotta ajossa

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 15.9.2008

Alcoa Wheel Products Europe etsi keväällä julkistamallaan haulla merkin vanhinta vielä käytössä olevaa vannetta. Voittajaksi selvisi brittiläinen kuljetusyritys 26 vuotta vanhalla Alcoalla.


Lue lisää tästä >>

Bilsomia korvaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 15.9.2008

Jos korvatulppien kohdalla voidaan puhua keulakuvista, niin Bilsom 303 on varmasti juuri sellainen. Vuodesta 1994 alkaen tätä yksinkertaistaa kuulonsuojainta on valmistettu reilusti yli miljardi kappaletta. Nyt mallia on päivitetty, ja se on entistä pehmeämpi ja miellyttävämpi korvalle.


Lue lisää tästä >>

Hanskaa käteen

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 12.9.2008

Ruotsalainen Sperian Protection on tuonut markkinoille kaksi innovatiiviseksi mainostamaansa suojakäsinemallia. Uusien käsineiden ominaisuuksia ovat mukavuus, kulutuksenkestävyys sekä hellävaraisuus niin käyttäjää kuin myös ympäristöä kohtaan.

Lue lisää tästä >>

Syyskuun Auto, tekniikka ja kuljetus

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 12.9.2008

Syyskuun Auto, tekniikka ja kuljetus -lehdessä on taas painavaa raskaan kaluston asiaa yli sadan sivun verran. Atk 8/2008:n teemana on materiaalinkäsittely ja varastointi. Tentissä perehdytään Schenker-konsernin toimintoihin. Kuljetusalan tuoreimmat kuulumiset selviävät pohjoismaiden suurimman kuljetusalan näyttelyn, Ruotsissa järjestetyn Lasbil 2008:n, näyttelyraportista. Kalustopuolelta käsittelyssä ovat mm. MANin uuttuudet, Fiat Ducato Minibus ja loistobussi Irisbus Magelys.

Lue lisää tästä >>

Ruotsin Posti kuljettaa yksityispaketteja

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 12.9.2008

Ruotsin Postin tytäryhtiön Posten Logistikin ja Matkahuollon sopimuksen mukaan Matkahuolto hoitaa jatkossa Posten Logistikin MyPack-brändin alla olevien pakettien jakelun yksityishenkilöille Suomessa.

Lue lisää tästä >>

Pitkäikäisten ledien edut

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 11.9.2008

Led-tekniikalla toteutetuissa valoissa yhdistyvät tekniset, taloudelliset ja turvallisuutta lisäävät edut. Led-valojen virrankulutus on alhainen, niiden rakenne on huoltovapaa ja käyttöikä erittäin pitkä, jopa 50 000 tuntia. Led-valot ovat täysin vesi- ja pölytiiviitä ja kestävät tärinää ja iskuja. Näiden ominaisuuksien takia led-valot ovat erinomaisia ammattikäytössä.

Lue lisää tästä >>

Linja-autonkuljettajien ammattipätevyysvaatimukset voimaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 11.9.2008

Uusien linja-autonkuljettajien on 10. syyskuuta 2008 alkaen hankittava ajokortin lisäksi perustason ammattipätevyys. Kaikkien linja-autonkuljettajien tulee vastaisuudessa osallistua säännöllisesti jatkokoulutukseen. Ammattipätevyydestä tulee merkintä ajokorttiin tai erityiseen ammattipätevyyskorttiin.

Lue lisää tästä >>

Aiempaa tiukemmat ympäristövelvoitteet

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 11.9.2008

Joukkoliikenteen energian kokonaiskulutusta pyritään vähentämään yhdeksän prosenttia vuoteen 2016 mennessä verrattuna vuosien 2001-05 keskimääräiseen energiankulutukseen. Uuden energiatehokkuussopimuksen ovat allekirjoittaneet liikenneministeri Anu Vehviläinen, elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen ja ympäristöministeri Paula Lehtomäki yhdessä joukkoliikennettä edustavien sopimuskumppaneiden kanssa.

Lue lisää tästä >>

Optitronic-vaihtamisjärjestelmä helpottamaan kaupunkiliikennöintiä

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 08.09.2008

Renaultin Midlum-mallistoon on tulee tarjolle kaksi uutta 6-portaista automatisoitua Optitronic-vaihteistoa. Uuden vaihtamisjärjestelmän tavoitteena on tarjota käyttömukavuutta jakeluliikenteeseen.

Renault kertoo vaihteiston ominaisuuksista muun muassa seuraavaa: hitaalla nopeudella ajettaessa vaihteisto tunnistaa herkästi kaasupolkimen asennon eikä vaihda tarpeettomasti, kick-down-toiminnon myötä suorituskyky nopeasti käytettävissä ja manuaalitoiminto voidaan kytkeä erikoistilanteissa.

Lue lisää tästä >>

Delta Trucksille huoltokorjaamo Hollolaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 8.9.2008

Delta Trucks Oy avaa oman huoltokorjaamon Hollolaan. Yhtiö aloittaa toiminnan Kukonkoivun teollisuus­alueella lokakuun alussa Speed Group Oy:ltä vuokraamissaan tiloissa.

Lue lisää tästä >>

Destialle laatu- ja ympäristösertifikaatit

Auto, tekniikka ja kuljetus/2.9.2008

Destia Oy:lle on myönnetty kansainväliset ISO-stantardien mukaiset laatu- ja ympäristösertifikaatit ISO 9001 ja ISO 14001. Myönnetyt sertifikaatit kattavat Destian rakentamisen, erikoisrakentamisen, päällystämisen, tiemerkintöjen, kiviainespalveluiden ja hoitopalveluiden tuottamat palvelut.

Lue lisää tästä >>

Rekkaparkit ja tiemaksudirektiivi

Auto, tekniikka ja kuljetus/2.9.2008

Ympäristökysymykset ja erityisesti kasvihuonekaasujen hillintä tuovat radikaaleja muutoksia liikennesektorille, totesivat EU:n liikenneministerit, jotka kokoontuivat syyskuun alussa Ranska La Rochellessa.

Lue lisää tästä >>

Uusi Rallye 3003 Compact

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 2.9.2008

Hella on tuonut markkinoille Rallye 3003 Compact -lisäkaukovalon. Tämä Rallye 3003:n sisarmalli sopii pienemmän kokonsa vuoksi maastureihin ja pieniin hyötyajoneuvoihin. Rallye 3003 Compactissa käytetään uusinta valotekniikkaa. High-boost-heijastajalla varustetulla valolla on Hellan mukaan huomattavasti parempi hyötysuhde ja valoteho kuin muilla samankokoisilla lisävaloilla.

Lue lisää tästä >>

Mercedes-Benz Sprinter + AL-KO

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 2.9.2008

Aiempaa useampi matkailuautovalmistaja tarjoaa jatkossa malleja, jotka pohjautuvat Mersun Sprinteriin, joissa on AL-KOn alusta. Kyseessä on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa matalarakenteinen matkailuauton alusta, jossa on takaveto ja erillisjousitus.

Lue lisää tästä >>

Kevyempi supersinkku

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 2.9.2008

Alcoa on tuonut markkinoille uuden, aiempaa kevyemmän supersingle-vanteen.

Kokoa 22.5 x 11.75 oleva vanne painoi ennen kevennyskuuria 23,4 kg, nyt 1,3 kiloa vähemmän. Markkinoiden kevyimmän tämän kokoisen vanteen tuotanto alkoi Alcoan Unkarin tehtaalla elokuussa.

Lue lisää tästä >>

Porissa alkoi toiminta

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 2.9.2008

Todella nykyaikainen raskaan kaluston korjaamo avasi ovensa Porissa, kun uusi Volvo Truck Center aloitti toimintansa elokuussa. Uutta Porin toimipisteessä on myös se, että ensimmäistä kertaa Suomessa se yhdistää kuorma-autojen ja maansiirtokoneiden palvelut saman katon alle.

Lue lisää tästä >>

Raskaan sarjan palvelukeskus

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 2.9.2008

Speed Group Oy rakentaa Vuosaaren satamaan raskaan sarjan palvelukeskuksen. Saman katon alta raskaan kaluston asiakas saa kokonaisvaltaista palvelua niin huolto-, korjaus- kuin varaosa-asioissakin. Täyden palvelun talosta löytyy myös rengasliike ja katsastusasema.

Lue lisää tästä >>

Junnut onnikan rattiin

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 29.8.2008

Linja-autoa voi jatkossa ajaa 18-vuotiaana, ja D-ajokortin voi suorittaa B-luokan pohjalta. Aiemmin pohjaksi on vaadittu C-luokan kortti ja 21 vuoden ikä. Ikärajan alentaminen helpottaa nuorten ammatillisen koulutuksen toteuttamista.

Lue lisää tästä >>

Actros-mallisto uudistui

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 28.08.2008

Mercedes-Benz Actros -kuorma-automallistosta on esitelty sen kolmas sukupolvi, jossa Mercedes-Benz kertoo olevan 37 kustannustehokkuutta, mukavuutta, turvallisuutta ja muotoilua parantavaa muutosta. Merkittävimpiä näistä uudistuksista ovat muun muassa automaattivaihteisto ja akkujen varaustilan näyttö sekä mukavuutta lisäävät parannukset ohjaamossa.

Lue lisää tästä >>

TNT lentää syyskuun alusta Suomen lentonsa Turkuun

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 28.08.2008

Pikakuljetuspalvelujen tarjoaja TNT keskittää Suomen lentonsa syyskyyn alusta Turkuun, minkä myötä yritys pyrkii tehostamaan toimintaansa ja hyödyntämään paremmin pintakuljetuspalvelujaan.

Rahtikone saapuu jatkossa Liegéstä Turkuun aamulla kello 7.30 paitsi maanantaisin jo aamuviideltä. Illalla kone lentää Malmön kautta takaisin Liegéen Belgiaan. Asiakkaille lähetykset toimitetaan samassa aikataulussa kuin ennenkin.

Lue lisää tästä >>

Renaultin F1-tiimin kuljetuskalusto täydentyy

Auto, tekniikka ja kuljetus/27.08.2008

ING Renault F1 Team on saanut käyttöönsä 16 Renault Magnumia vastaamaan kilpatallin kuljetustarpeista. Virtaviivaiset ja yhdenmukaisesti maalatut Magnumit pitävät sisällään 500-hevosvoimaisen moottorin, jonka voimin ne vetävät perässään saman teeman mukaisesti maalattuja puoliperävaunuja.

Lue lisää tästä >>

Renault panostaa kuljettajan hyvinvointiin ja matalaan polttoaineenkulutukseen

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 25.08.2008

Renault Trucks keskittyy kahteen pääteemaan IAA:n hyötyajoneuvomessuilla Hannoverissa Saksassa. Ensimmäinen on kuljettajan turvallisuus ja miellyttävät työskentelyolosuhteet, toisena huomionkohteena on polttoaineenkulutuksen vähentäminen.

Lue lisää tästä >>

10 miljoonaa valmistettua kaksimassavauhtipyörää

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 25.08.2008

Voimansiirto- ja jousituskomponenttien valmistaja ZF Sachs on valmistanut 10. miljoonannen kaksimassavauhtipyöränsä elokuun puolivälissä.
ZF Friedrichshafen AG -yritykseen kuuluva ZF Sachs on valmistanut kaksimassaisia vauhtipyöriä henkilöautoihin ja hyötyajoneuvoihin laajemmassa mittakaavassa vuodesta 1999 lähtien.

Lue lisää tästä >>

Kuorma-autoliikenteen kustannukset nousseet vuodessa yli kymmenyksen

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 20.08.2008

Ammattimaisen kuorma-autoliikenteen kustannukset nousivat 13,9 prosenttia viime vuoden heinäkuusta tämän vuoden heinäkuuhun. Pakettiautojen ja kevyiden kuorma-autojen kustannukset kohosivat tasan 10 prosenttia, keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen 12,1 prosenttia ja perävaunuyhdistelmien jopa 15,1 prosenttia.

Lue lisää tästä >>

Raskaan kaluston rengastapahtuma Lempäälässä

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 18.8.2008

Liian alhaisilla rengaspaineilla ajaminen kuluttaa enemmän polttoainetta ja aiheuttaa sitä kautta enemmän hiilidioksidipäästöjä. Michelin kerää rengaspainekampanjassaan tietoa suomalaisten autojen rengaspaineista sekä kertoo kuluttajille rengaspaineiden vaikutuksesta ympäristöön. Michelinin ympäristötraileri on 18. ja 19. elokuuta Lempäälässä Teboil Pirkanhovin parkkipaikalla, missä järjestetään rengastapahtuma raskaalle kalustolle.

Lue lisää tästä >>

PNO esittelee traileri-innovaatioita

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 18.08.2008

Pohjoismaiden suurimpiin trailerivuokraajiin lukeutuva PNO esittelee Lastbil 2008 -hyötyajoneuvomessuilla Ruotsissa kolme traileri-innovaatioita: linkki-yhdistelmäliitoksen, "liikkuvan lattian" sekä uuden suuremman trailerikaapin.

Lue lisää tästä >>

Fokor Oy ja Helkama Forste Oy esisopimukseen kiinteistökaupasta

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 14.08.2008

Jyki Group -konserniin kuuluva autonkoreja valmistava Fokor Oy on tehnyt esisopimuksen kylmälaitteita valmistavan Helkama Forste Oy:n Forssassa sijaitsevien kiinteistöjen ostamisesta. Toteutuessaan kauppa käsittäisi yhteensä noin 13.000 m² teollisuustilaa ja 4,4 hehtaarin maa-alueen Forssan Viksbergin kaupunginosassa.

Lue lisää tästä >>

SAF-HOLLAND siirtää vetotappien ja -pöytien tuotantolinjansa Saksassa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 14.08.2008

Johtaviin perävaunu- ja kuorma-auto-teollisuuden toimittajiin kuuluva SAF-HOLLAND on suunnitelmansa mukaisesti lopettanut vetotappeja ja -pöytiä valmistaneen tehtaansa Schloss Holtessa Saksassa. Valmistuksen siirto Wörth am Mainissa sijaitsevaan tehtaaseen on osa ennakoitua tuotantolinjojen saneerausta.

Lue lisää tästä >>

Lahtelaisyritys koulutti kerralla kuljettajansa

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 13.8.2008

Lahtelainen Kuljetus K. Ingman Oy koulutti heinäkuun lopulla 30 kuljettajaa, ja he kaikki saivat koko EU-säännösten mukaisen 35 tunnin koulutuksen yhdellä kertaa.

Lue lisää tästä >>

Sisun ja Renaultin uutuudet esittäytyvät

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 13.8.2008

Sisu Carrier -koneenkuljetusauto ja Renault Kerax 500.26 -puutavara-auto esittäytyvät yleisölle Jämsänkoskella järjestettävässä konealan suurnäyttelyssä FinnMetkossa.

Metko-näyttelyssä Sisu Auto esittelee uuden, heti ajoon valmiin R500 8x4 Carrier -koneenkuljetusauton (kuvassa), joka laajentaa tehdasvarusteltujen autojen tuoteperhettä ja on yksi vastaus raakapuun korjuun ja logistiikan nopeasti muuttuneisiin tarpeisiin.

Lue lisää tästä >>

Volvon koko ketju tositoimissa

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 13.8.2008

Volvon kalusto on todella vahvasti esillä FinnMetkossa: mukana ovat sekä kuorma-autot että työkoneet. Kahden hehtaarin kokoisen osaston neljällä työasemalla havainnollistetaan koko prosessi metsätien rakentamisesta ja puiden kaatamisesta niiden kuljettamiseen ja hakkuualueiden jälkihoitoon asti.

Lue lisää tästä >>

Kovalainen kuljettaa NEK-koreissa

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 13.8.2008

NEK Oy toimitti ensimmäiset jakelukorit Kuljetus Kovalaiselle vuonna 2003, ja sen jälkeen toimitukset ovat jatkuneet tiiviinä niin, että tämän vuoden loppuun mennessä koreja on toimitettu noin 90 kappaletta. Kyseessä on NEKin suurin yhdelle kuljetusliikkeelle tapahtunut koritoimitus.

Lue lisää tästä >>

CRC 50 vuotta

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 12.08.2008

CRC:n tarina sai alkunsa Amerikan Yhdysvalloissa keväällä 1958, kun menestyvä villateollisuusyrittäjä Charles J. Webb II kiinnostui uudesta korroosiota ehkäisevästä voiteluaineesta ja sen markkinointimahdollisuuksista. 6. lokakuuta 1958 syntyi yritys nimeltä Corrosion Reaction Consultants ja samalla tuote CRC 5-56.

Lue lisää tästä >>

Paineet kohdallaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/PeVi 12.8.2008

Renkaan vajaapaine lisää tunnetusti renkaan vierintävastusta, mikä kasvattaa polttoaineenkulutusta ja lisää hiilidioksidipäästöjä. Lisäksi liian alhainen rengaspaine on turvallisuusriski. Michelin toteutti rengaspainekampanjan edellisen kerran Suomessa vuonna 2006, jolloin jopa 19,4 prosentilla mitatuista autoista rengaspaineet olivat vaarallisen alhaiset.
Lue lisää tästä >>

Aasian suuret maat ostavat

Auto, tekniikka ja kuljetus/HO 12.08.2008

Kiinassa, Intiassa ja Venäjällä yli kuuden tonnin painoisten kuorma-autojen myynnissä pyörät pyörivät vinhasti. Tämän vuoden myynnin ennustetaan kasvavan Intiassa 6 %, Kiinassa 13 % ja Venäjällä 14 %. Myyntimäärät ovat Suomen perspektiivistä katsottuna hurjia: Venäjällä noin 174 000, Intiassa noin 250 000 ja Kiinassa hulppeat 820 000 kuorma-autoa.

Lue lisää tästä >>

Daimler piti paikkansa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HO 12.8.2008

Daimler vahvisti viime vuonna asemiaan maailman suurimpana kuorma-autonvalmistajana myymällä noin 350 000 ajoneuvoa. Daimlerin myyntiosuudeksi muodostui 45 % kokonaismarkkinoista.

Toisen sijan myynnissä saavutti Volvo/RVI (224 000 kpl). Kolmanneksi sijoittui yhdysvaltalainen Paccar (166 000 kpl), neljänneksi intialainen Tata (164 000 kpl) ja viidenneksi kiinalainen Dongfeng (162 000 kpl). MAN oli viime vuoden tilastoissa yhdeksäs (93 000 myytyä ajoneuvoa), Iveco kymmenes (70 000 kpl) ja länsinaapurin Scania kahdestoista (68 000 kpl).

Korkea dieselin hinta potuttaa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HO 12.8.2008

Nopeasta dieselin hinnannoususta kärsitään kautta Euroopan. Kun esimerkiksi Saksassa diesel maksoi toukokuussa 2007 keskimäärin 1,145 euroa litralta, oli hinta lokakuussa tasan 1,2 euroa/litra. Marraskuussa hinta hyppäsi jo 1,313 euroon, mutta laski vuoden 2008 alussa 1,27 euron tasolla. Keväällä hinta kuitenkin nousi reippaasti, joten tämän vuoden toukokuussa litra dieseliä maksoi Saksassa julmat 1,464 euroa.

Hannoverin hyötyajoneuvokatselmus

ATK/HO 11.8.2008

 
Hannoverissa 25.9. - 2.10. järjestettävä IAA:n hyötyajoneuvotapahtuma kokoaa valtavan määrän alan uutuuksia saman katon - tai paremminkin lukuisten kattojen - alle, sillä messut levittäytyvät useampaan näyttelyhalliin, joiden kokonaispinta-ala on 235 000 neliötä. Lisäksi ulkonäyttelyaluetta on 40 000 neliön verran.

62. kertaa järjestettävään tapahtumaan odotetaan osallistuvan noin 2 000 näytteilleasettajaa 47 eri maasta. Isäntämaa Saksasta on yrityksiä mukana yli 750 ja ulkomailta reilu tuhat. Kävijöitä tämän vuoden messuille tavoitellaan noin 275 000 henkeä.

Bussi ylivoimaisesti ekologisin vaihtoehto

ATK/HO 11.8.2008

Linja-auto on keskimääräisellä matkustajapaikkojen täyttöasteella selvästi ekologisin joukkoliikennemuoto junamatkustamiseen ja lentämiseen verrattaessa. Kun bussiliikenne tuottaa noin 33 grammaa hiilidioksidia kilometrillä yhtä matkustajaa kohden, on rautateillä vastaava luku 54 ja lentoliikenteessä 157 grammaa. Esimerkiksi matkalla Helsingistä Rovaniemelle (n. 800 km) syntyy hiilidioksidia matkustajaa kohden bussilla 26 kilogrammaa, junalla 34 kilogrammaa ja lentämällä 101 kilogrammaa.

Koeajossa Volvon kesäuutuudet

ATK/PeVi 2.7.2008

Heinäkuun Auto, tekniikka ja kuljetus -lehdessä on teemana päälliraknenteet. Perävaunuvalmistajat eivät näe taantuman merkkejä, vaikka kuljetusyrittäjiä kiinnostaakin ulkomainen tuotanto. Joensuussa Konekorjaamo Riikonen tekee hyvää työtä - ja kerralla valmista. Tutustuimme myös mm. Sisun ja Scanian tehdasvalmiisiin kuorma-autoihin, aura-Isuzuun ja Versaliftin henkilönostimiin. Koeajettavina ovat uudistuneet rekkaveturit eli Volvo FH ja Renault Magnum.
Lue lisää tästä >>

Kuorma- ja linja-autoja myydään hyvin

ATK/PeVi 2.7.2008

Kuorma-autojen ensirekisteröintejä tehtiin alkuvuonna 2 836, mikä on 14,9 prosenttia edellisvuotista enemmän. Linja-autojen ensirekisteröinnit kasvoivat prosentuaalisesti vieläkin enemmän, 25,6 prosenttia. Kaikkiaan uusia linja-autoja rekisteröitiin tammi–kesäkuussa 270 kappaletta.
Lue lisää tästä >>

Renaulteja muuttoajoon

ATK/PeVi 2.7.2008

Kuljetusliike Hakonen Oy ja Renault kuorma-autojen maahantuoja LT Finland Oy ovat sopineet 27 Renault-jakeluauton hankinnasta. Hakosen tilaamat autot ovat Midlum- ja Premium Distribution -mallisarjaa. Autot toimitetaan tilaajalle syksyn ja alkuvuoden 2009 aikana.
Lue lisää tästä >>

Akut kierrätykseen

ATK/PeVi 2.7.2008

Jätelain muutos on tuonut paristot ja akut tuottajavastuun piiriin. Tuottajien keräysjärjestelmän tulee olla toiminnassa 26.9. alkaen.

Maahantuojat ja valmistajat vastaavat käytettyjen akkujen keräämisestä, kierrätyksestä, käsittelystä ja muusta jätehuollosta aiheutuvista kustannuksista.
Lue lisää tästä >>

300 Scaniaa Ukrainaan

ATK/PeVi 2.7.2008

Kuljetuskalustoaan lisäävä ja naapurimaiden markkinoille tähyäväukrainalainen Europa-Trans on tilannut Scanialta 300 kaksiakselista G420-rekkaveturia. Kyseessä on toistaiseksi Scanian suurin Ukrainaan toimittama autoerä.
Lue lisää tästä >>

10 000 x 400-sarjalaista

ATK/PeVi 2.7.2008

Daimler-yhtymään kuuluva Setra on toimittanut asiakkailleen seitsemän vuoden aikana 10 000 kappaletta 400-sarjan linja-autoa. Saksan Ulmissa toimivan tehtaan juhlakaluksi oli valittu malli S 416 GT-HD/2, joka ”sattumalta” on turkkilaisen Varan Turizmin 230:s Setra.

Varan Turizm Seyahat A.S. osti vuonna 1981 ensimmäisen Setransa, joka oli käytetty S 215 H. Vuodesta 1984 alkaen istanbulilainen yritys on käyttänyt vain Setraa. Vuonna 1992 yrityksen perustajalle Nevzat Pekuysalille luovutettiin firman sadas Setra.

TNT jakelee varhain

ATK/PeVi 2.7.2008

TNT on aloittanut uuden varhaisjakelupalvelun Pohjoismaissa. Brysselin, Jönköpingin, Helsingin, Oslon ja Billundin yhdistävä uusi lentoreitti mahdollistaa toimitukset asiakkaille jo ennen aamuseitsemää.
Lue lisää tästä >>

Kotitoimitukset yleistyvät

ATK/PeVi 2.7.2008

Oy Schenker East Ab osti kesäkuussa JOT Palveluvarastot Oy:n ja JOT Logistiikka Oy:n koko osakekannan. Yrityskaupan myötä DB Schenker laajentaa kotijakelupalveluaan täyden palvelun kotitoimituksiin jolloin tuote toimitetaan kuluttaja-asiakkaalle kotiin, asennetaan vanhan tuotteen tilalle ja viedään vanha kierrätettäväksi.
Lue lisää tästä >>

Vuosaaren Portsari

ATK/PeVi 1.7.2008

Vuosaaren satamaan avataan joulukuussa kuljetusalaa monipuolisesti palveleva huolto- ja palvelukeskittymä. Nimensä mukaisesi Portsari on satamaan tuovan ajoväylän varrella lähellä Delta Trucksin tulevaa ajoneuvo- ja perävaunukorjaamoa.

Lue lisää tästä >>

Ennätysmäärä transitokuljetuksia

ATK/PeVi 1.7.2008

Transitokuljetukset eli Venäjän tuonnit ja viennit Suomen kautta kasvoivat viime vuonna: kuljetuksia tehtiin ennätyksellisesti lähes seitsemän miljoonaa tonnia.
Lue lisää tästä >>

Heijastuksia tulevasta

ATK/PeVi 1.7.2008

Uusiin raskaisiin kuorma-autoihin ja niiden perävaunuihin vaaditaan 10.7.2011 alkaen heijastavat ääriviivamerkinnät. Heinäkuun alussa voimaan tullut asetus koskee ensi kertaa käyttöön otettavia raskaita kuorma-autoja ja niiden perävaunuja.
Lue lisää tästä >>

Venäjälle 91 puutavara-Sisua

ATK/PeVi 26.6.2008

Sisu Auto Trucks Oy on voittanut kansainvälisen tarjouskilpailun Venäjälle toimitettavista puutavara-autoyhdistelmistä.

Venäjän suurin kansainvälinen metsäteollisuusyhtiö ILIM Group ja Sisu Auto ovat sopineet kaikkiaan 91:n Sisu C500 6x4 -puutavara-auton ja perävaunun toimittamisesta Ust-Ilimskissä Irkutskin alueella toimivan paperi- ja sellutehtaan raakapuun kuljetuksiin.

Lue lisää tästä >>

Renault kimppaan Raskoneen kanssa

ATK/PeVi 25.6.2008

LT Finland Oy panostaa voimakkaasti Renault-kuorma-autojen huoltotoimintojen tehostamiseen. Ranskalaismerkin kuorma-autot Suomeen tuova LT Finland on allekirjoittanut Raskone Oy:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan Raskone toimii yhdeksällä paikkakunnalla Renault-kuorma-autojen valtuutettuna huoltokorjaamona.
Lue lisää tästä >>

Puolustusvoimille uusia maasto-Sisuja

ATK/PeVi 23.06.2008

Puolustusvoimat hankkii parin seuraavan vuoden aikana noin 35 miljoonalla monipyörävetoisia maastokuorma-autoja. Suurimman osan noin 250 autosta ruotuväelle toimittaa Sisu Defence Oy. Hankinta on osa Puolustusvoimien maastoliikkuvuuden kehittämistä, ja hankintapäätöstä tehtäessä tärkeänä pidettiin sitä, että hankinnat tuovat lisäarvoa suomalaiselle kuljetusvälineteollisuudelle.
Lue lisää tästä >>

Sisun ja Renaultin varaosapalvelu tehostuu

ATK/PeVi 19.6.2008

Sisu- ja Renault-kuorma-autojen varaosapalvelu tehostuu. Molempien merkkien varaosien varastointi ja logistiikka on keskitetty Oy Assistor Ab:lle, joka on maan johtavia varasosalogistiikan palveluyrityksiä.
Lue lisää tästä >>

Näin kuljetusyritykset voivat säästää

ATK/PeVi 12.6.2008

Kesäkuun Auto, tekniikka ja kuljetus -lehti tarjoaa kuljetusyrittäjille rahanarvoista tietoa. Ajotapakoulutus tuo vain hetkellistä kulutussäästöä, mutta kun siihen liitetään ajotapaseuranta ja palautteenanto, kustannussäästö on todellista. Opit pysyvät kuljettajan mielessä, jos hän hyötyy synnyttämästään säästöstä. Tentissä on Tokmann-halpakauppakonsernin toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen – juuri se kohua herättänyt Kakkonen.

Lue lisää tästä >>

Delta Trucksin toimipiste Vuosaareen

ATK/PeVi 11.6.2008

Iveco- ja Irisbus-maahantuoja Delta Trucks avaa uuden huoltokorjaamon Vuosaaren sataman palvelualueelle osoitteeseen Rahtarikatu 5. Uusi piste palvelee myös perävaunuasioissa. Kyseessä on noin miljoonan euron investointi.
Lue lisää tästä >>

Hämeenlinnan kuorma-autot HF-Autohuollolle

ATK/PeVi 10.6.2008

Verkostoonsa panostava Volvo Trucks keskittää Kanta-Hämeen toimintansa Riihimäelle, jossa toimiva HF-Autohuolto laajentaa merkittävästi kapasiteettiaan. Hämeenlinnan Volvo-toimipiste Auto-Ilves on myynyt kuorma-autoliiketoimintansa HF-Autohuollolle ja keskittyy jatkossa Volvo-henkilöautoasiakkaiden palvelemiseen.
Lue lisää tästä >>

Hyundai rakentaa Venäjälle

ATK/PeVi 10.6.2008

Hyundai Motor Company on aloittanut 100 000 auton vuosikapasiteetin omaavan tehtaan rakennuksen Pietarissa. Etelä-Korean suurin autonvalmistaja pyrkii luomaan perustukset Venäjän markkinoille, jotka toimivat erinomaisena ponnahduslautana Ivy-maiden ja Itä-Euroopan automarkkinoille.

Lue lisää tästä >>

Sirén neljännen kerran Puunkuormaajamestari

ATK/PeVi 10.6.2008

Kai Sirén teki kaikkien aikojen tempun Puunkuormaajamestari 2008 -kisan loppukilpailussa: pornaislainen Sirén voitti suomenmestaruuden jo neljännen kerran. Tampereella järjestetyssä loppukilpailussa Kain suoritusaika oli 4.54, mikä on samalla myös kisaennätys.
Lue lisää tästä >>

Aura-Isuzu

ATK/PeVi 4.6.2008

Isuzun maahantuonti alkoi viime syksynä uudelleen lähes 20 vuoden tauon jälkeen. Isuzu Motor Finland on tehnyt hyvin kauppaa, ja tammi–huhtikuussa Isuzuja rekisteröitiin 158 kappaletta. Tällä Isuzu saavutti avolavasegmentissä 17,4 %:n markkinaosuuden. Nyt maahantuoja on varustellut D-max 2.5 Space Cab LS -esittelyauton kiinteistöhoitovarustuksella.

Lue lisää tästä >>

ZF tekee hybridejä

ATK/PeVi 4.6.2008

ZF aloittaa hybridimodulien sarjatuotannon uudella tuotantolaitoksellaan loppuvuodesta. Saksalaistehtaan asiakaskunnan muodostavat henkilö- (ensimmäinen tilaus koskee MB:n S-sarjaa), linja- ja jakeluautot.

Uusi 1 200 neliön kokoinen tehdas on Euroopan ensimmäinen hybridimoduleiden massatuotantolaitos. ZF:llä on käynnissä kahdeksan kehitysprojektia neljälle autotehtaalle. Projektit lanseerataan aikavälillä 2008–12.

Hybridiyksiköisen vuosituotanto on aluksi noin 35 000, mutta sitä nostetaan pikku hiljaa 200 000 yksikköön. ZF:llä uskotaan hybridien menekkiin, ja tänäkin vuonna yritys investoi hybriditekniikkaan 58 miljoonaa euroa.

Sachs-iskarit Koivuselta

ATK/PeVi 3.6.2008

ZF Groupiin kuuluva Sachs ja Koivunen Oy ovat aloittaneet yhteistyön hyötyajoneuvojen iskunvaimentimien jakelusta Suomessa. Sachs-iskunvaimentimien jakelu tapahtuu raskaan kaluston varaosaliikkeiden ja erikoiskorjaamojen kautta.

Hyötyajoneuvojen Sachs-iskunvaimentimet täydentävät Koivunen Oy:n raskaan kaluston monipuolista tuotevalikoimaa, joka sisältää laajasti ensiasennukseen hyväksyttyjä hyötyajoneuvojen varaosia ja komponentteja.

Koivusen varastovalikoima sisältää kaikki merkittävät Suomessa ja lähialueilla tarvittavat hyötyajoneuvojen iskunvaimentimet.

400 oppilasta

ATK/PeVi 3.6.2008

Volvo Trucks on tehnyt ympäristönhuoltoyhtiö SITA Finlandin kanssa sopimuksen yhtiön kaikkien Suomessa toimivien 400 kuljettajan kouluttamisesta. CAP-Koulutus Oy on puolestaan solminut mittavan yhteistyösopimuksen Transpoint Cargo Oy:n kanssa noin 175 sopimusliikennöitsijän ja 400 kuljettajan ammattipätevyysdirektiivin mukaisesta jatkokoulutuksesta.

Lue lisää tästä >>

Turun Iveco-myynti Delta Trucksille

ATK/PeVi 5.6.2008

Delta Trucksin myyntiverkosto vahvistuu. Iveco-kuorma-autojen myynti siirtyi kesäkuun alussa Turun Autotyöltä Delta Trucksille. Delta-Trucksin henkilökunta palvelee Iveco-hyötyajoneuvoasiakkaita Liedossa osoitteessa Luumäentie 7.

AdBlue kallistui

ATK/PeVi 3.6.2008

Yaran AdBlue®-brändin Air1:n hinta nousi kesäkuun alussa. Hinnankorotus perustellaan raaka-ainekustannusten jyrkällä kasvulla: huhtikuun jälkeen raakaöljyn hinta on noussut 30 % ja urean lähes 70 %.

AdBlueta käyttävän rekan kulutus voi laskea jopa 6 %, joten nyt toteutettu hinnankorotus korvautuu polttoainesäästöillä – mutta silti korotus on pois yrittäjien katteesta.
Lue lisää tästä >>

Ajotavalla säästetään

ATK/PeVi 2.6.2008

Huoltoasemilla avattiin toukokuussa Euroopan laajuisesti kampanja, jonka avulla autoilijoita kannustetaan tekemään pieniä muutoksia ajotapoihinsa ja säästämään näin polttoainetta, rahaa ja ympäristöä.

”Säästä enemmän kuin polttoainetta” -kampanjan takana ovat yhteistyössä Euroopan öljyteollisuuden järjestö Europia ja Euroopan komissio. Kampanjassa on mukana runsaat 40 öljy-yhtiötä ja noin 45 000 huoltoasemaa 29 maassa.
Lue lisää tästä >>

Teboilit navigaattoriin

ATK/PeVi 2.6.2008

Teboil-asemat on ladattavissa navigaattoriin osoitteesta www.teboil.fi/navigointi. Tiedot voi tallentaa seuraavien laitevalmistajien autonavigaattoreihin: Garmin, Magellan, Navicore, Navman ja TomTom. Asennuksen jälkeen Teboil-asemat näkyvät autonavigaattorissa erillisinä kohteina kuljettavan reitin varrella.

Palvelussa on valittavana kaksi tiedostoa. Tiedosto Yksityisautoilijat sisältää Teboil-huoltamot sekä Teboil- ja Teboil Express -automaattiasemat, tiedosto Ammattiliikenne edellisten lisäksi myös Teboil D-automaatit.

Veho Hyötyajoneuvot muutti Oulussa

ATK/PeVi 23.5.2008

Veho Groupin Oulun piste on muuttanut saman katon alle Sisu Auto Huoltopalvelut Oy:n kanssa, jonka Veho Group osti keväällä 2007. Nykyaikainen ja palveleva kuorma-autokeskus sijaitsee osoitteessa Kaarnatie 32.
Lue lisää tästä >>

Sonata – taksikaupan kruununprinssi

ATK/PeVi 16.5.2008

Melkoisesti uudistunut Sonata on erittäin tärkeä mallin Hyundain Suomen maahantuojalle. Peräti kymmenes osa Euroopan Sonatoista kulkee asiakkaille Suomen kautta. Taksissa Sonatan osuus on koko ajan nousussa, ja uudistuneen mallin myötä hiukan yli 300 taksi-Sonatan kanta jatkaa varmasti kasvua. Merkittävin Sonatan taksikäyttöä rajoittava seikka on farmarikorin puuttuminen.
Lue lisää tästä >>

Auto, tekniikka ja kuljetus 4/2008

ATK/PeVi 16.5.2008

Toukokuun Auto, tekniikka ja kuljetus -lehdessä ottavat toisistaan mittaa perusmallejaan tilavammat Ford Tourneo Connect ja VW Caddy. Kaupan kuljetuksissa perehdytään syksyllä toimintansa aloittavaan Vuosaaren satamaan. Koeajettavina ovat mm. Nissanin Atleon-jakoauto ja Hyundain tehokas H-1-paku.
Lue lisää tästä >>

Raskaalle liikenteelle EI TULE tiemaksuja

ATK/PeVi 15.5.2008

Raskaan liikenteen tienkäyttömaksuja ei ainakaan toistaiseksi oteta käyttöön. Liikenne- ja viestintäministeriö on lopettanut maksukokeilun suunnittelemisen. Tarkoitus oli, että maksuja olisi kokeiltu Kaakkois-Suomessa, missä on paljon raskasta tavaraliikennettä ja ulkomaista liikennettä.
Lue lisää tästä >>

Pidempikestoiset 24 voltin ajovalolamput

Philips on täydentänyt 24-volttisten lamppujensa valikoimaa kuorma-autoille, linja-autoille ja raskaalle kalustolle tarkoitetuilla MasterLife-lampuilla. Valmistajan mukaan uutuudet kestävät jopa kaksi ja puolikertaa pidempään kuin mitkään muut 24 V:n lamput.
Philipsin MasterLife-lampuissa yhdistyy erinomainen tärinänkesto uuteen pidemmän polttoiän tarjoavaan teknologiaan, joka takaa jopa 1 800 tunnin polttoiän (75 päivää käyttö kellon ympäri eli 225 tavallista työpäivää).
Lue lisää tästä >>

Nissan Venäjän hyötyajoneuvobisnekseen

  ATK/PeVi 7.5.2008

Nissan Motor Co. Ltd. on ilmoittanut suunnitelmistaan mennä mukaan Venäjän kevyiden hyötyajoneuvojen (LCV) markkinoille tämän vuoden aikana. Nissan Motor Rus lanseeraa NP300-pickupin ja Cabstar-kuorma-auton Venäjällä tämän vuoden syyskuussa. Valikoimaa laajennetaan kuuteen malliin vuoden 2011 loppuun mennessä.
Lue lisää tästä >>

Puhtautta raskaalle kalustolle

ATK/PeVi 6.5.2008

Tammermatic on tuonut markkinoille uuden raskaan kaluston Rainbow Ultima -pesukoneen, joka pesee tavanomaisen rekka- ja linja-autokaluston lisäksi sellaista vaikeasti konepuhdistettavaa kalustoa kuin tankki-, roska-, betoni- ja paloautoja, tankkeja sekä traktoreita ja maansiirtokalustoa. Tämän lisäksi koneella on mahdollista pestä myös henkilö- ja pakettiautoja.
Lue lisää tästä >>

WABCO Roadshow käynnissä

  ATK/PeVi 6.5.2008

WABCO Roadshow pyörähti käyntiin 5. toukokuuta Kouvolasta ja kiertää kaksi viikkoa Suomea kääntöpaikkana Oulu. Kiertuerekassa pidetään paikkakunnasta riippuen kaksi tai kolme infotilaisuutta pneumaattisista jarruista ja uudesta diagnostiikkalaitteesta unohtamatta tuoteuutuuksia kuten perävaunutietoa lukevaa SmartBoardia tai Tire Premium Seal -renkaanpaikkausainetta.

Lue lisää tästä >>

Delta laajensi tavara-automyyntiään

  ATK/PeVi 6.5.2008

Delta aloitti toukokuun alussa Fiat Professional -tavara-autojen myynnin Vantaalla. Uusien Fiat- ja Kia-henkilöautojen rinnalle Delta-Auto Vantaanporttiin tulee koko Fiatin tavara-automallisto sekä niiden vaihtoautoja. Vantaanportin Delta-Auto tarjoaa tavara-autoille myös kaikki huolto- ja varaosapalvelut.

Lue lisää tästä >>

Puhdas raskaan liikenteen ajoneuvo

ATK/PeVi 6.5.2008

San Diegossa järjestetty ”Puhdas raskaan liikenteen ajoneuvo” -konferenssi keskittyi uuteen teknologiaan, jonka avulla kehitetään puhtaampia kaupallisia kuljetusajoneuvoja. Alumiini on osa ratkaisua, jolla parannetaan kuljetusteollisuuden kestävää kehitystä.

– Painon vähentämisellä voi olla avainrooli, joka mahdollistaa kuljetusteollisuudelle ja sen toimitusketjuun kuuluville kestävän kehityksen päämäärien saavuttamisen. Alumiini on eräs käyttökelpoisimmista alkuperäisten laitevalmistajien saatavilla olevista kevyistä vaihtoehdoista, joka soveltuu painon vähentämiseen kaikilla kuljetusteollisuuden alueilla, arvioi konferenssissa puhunut Alcoan maaliikenteen johtaja Randall Scheps.
Lue lisää tästä >>

Autoglymiä myös isommille pinnoille

ATK/PeVi 6.5.2008

Ammattilaisten tuntemaan brittiläiseen Autoglym-autonhoitotuoteperheeseen kuuluvia raskaan kaluston tuotteita saa nyt myös Suomesta. Tarjolla on tehokkaita ja helppokäyttöisiä aineita isoissa pakkauksissa.
Lue lisää tästä >>

Navarasta Sports-malli

ATK/PeVi 6.5.2008

Nissan tuo Suomen markkinoille uuden Navara-malli. Sports-lisänimeä kantava auto perustuu Navaran SE- ja LE-varustelutasoihin.

– Asiakkaat pitävät Navaraa erinomaisena ja monikäyttöisenä nelivetoautona. Se tarjoaa viisipaikkaisen auton joustavuuden, runsaat sisätilat ja mukavuusvarusteita, joita ei ole totuttu näkemään avopakettiautoissa, mutta silti se on monikäyttöinen ja luotettava työkalu, kertoo Nissanin Suomen maajohtaja Antti Jokela.
Lue lisää tästä >>

Transit Connect Sport

ATK/PeVi 30.4.2008

Ford on Transit Connectista Sport-mallin, johon on istutettu 110 hevosvoima tuottava 1,8-litrainen Duratorq TDCi -moottori. Performance Blue -väristä sinistä ajoneuvoa koristavat valkoiset raidat, jotka saa jatkossa myös Ranger Wildtrakiin.

Ensiaputaidot osaksi ajo-opetusta

ATK/PeVi 30.4.2008

Suomen tieliikenteessä menehtyi viime vuonna 379 henkilöä. Oikein annettu ensiapu olisi pelastanut heistä kymmeniä. Esimerkiksi tilanteessa, jossa uhrin hengitystiet ovat tajuttomuuden vuoksi tukkeutuneet, yksinkertainen toiminta voi pelastaa hengen.

Lue lisää tästä >>

Texacoa netistä

ATK/PeVi 30.4.2008

Vantaalla toimiva Texaco-voiteluaineiden maahantuoja Finnoleum Oy avasi huhtikuun alussa verkkokaupan, joka on saanut hyvän vastaanoton. Yritys teki vuosi sitten sopimuksen Chevron Globall Lubricantsin kanssa ja aloitti Texaco tuotteiden maahantuonnin 20 vuoden tauon jälkeen.

– Texaco on perinteisesti ollut hyvä merkki maatalous- ja maansiirtoasiakkaiden keskuudessa, ja he muodostavat verkkokauppamme pääasiallisen asiakaskunnan, kertoo Finnoleumin toimitusjohtaja Mika Hulkko.
Lue lisää tästä >>

Masasta apumies

ATK/PeVi 30.4.2008

Pienipyöräisten kuljetushäkkien liikuttelu ei ole helppoa silloin, kun alusta ei ole tasainen tai ylitettävänä on kynnyksiä. Suomessa kehitetty, hyödyllisyysmallisuojattu Masa on ratkaisu ongelmaan. Pieneen tilaan mahtuva uutuustuote helpottaa merkittävästi rullalavojen kulkua lumessa, hiekalla, epätasaisilla pinnoilla ja kynnysten ylityksissä.
Lue lisää tästä >>

Teboilit uudistuvat

ATK/PeVi 30.4.2008

Teboil on käynnistänyt pari vuotta kestävän huoltamokonseptinsa uudistamisen. Asemien tarjoamia palveluita vahvistetaan tuomalla mukaan päivittäistavarakaupan osaaja, lisäämällä pikaruokakonsepti yhtiön kahvilaravintolatoimintaan ja kehittämällä autosidonnaisten palveluiden tarjontaa.

Lue lisää tästä >>

Automatisoitu I-Sync

ATK/PeVi 30.4.2008

Volvo on esitellyt FL-jakeluautoon uuden automatisoidun vaihteiston. Uuden vaihteiston nimi ei sattumalta muistuta Volvon I-Shift-menestystuotteen nimeä. Uusi I-Sync on automatisoitu manuaalivaihteisto. I-Shiftin tapaan I-Sync-uutuudessa yhdistyy manuaalisen vaihteiston käyttövarmuus ja alhainen paino automaattivaihteiston ajomukavuuteen.
Lue lisää tästä >>

DAF-keskus Ketunpesään

  ATK/PeVi 30.4.2008

DAF-maahantuoja CT Finland rakentaa Nurmijärvelle Hangonväylän varteen palvelukeskuksen, joka tulee toimimaan myös yrityksen pääkonttorina. Ketunpesän yritysalueella, mihin on jo aiemmin ”pesiytynyt” kuljetusalan yritystoimintaa, tulee työskentelemään noin 40 daffilaista. Hollantilaismerkin pääpaikalle tulee kuorma-automyynti, huolto- ja kolarikorjaamot, maalaamo, varaosamyymälä sekä rahoitus- ja leasingpalvelut.

Ford teki hyötyajoneuvoissa ennätyksen

ATK/PeVi 30.4.2008

Euroopan Ford myi maaliskuussa 19 päämarkkina-alueellaan 187 400 ajoneuvoa, jolla heltisi markkinajohtajuus markkinaosuuden ollessa 9,9 %. Hyötyajoneuvoissa Ford saavutti kaikkien aikojen ennätyksen 77 400 myydyllä ajoneuvolla. Näistä Transiteja oli 51 000.
Lue lisää tästä >>

Veho Hyötyajoneuvot laajensi Varkaudessa

ATK/PeVi 28.4.2008

Veho uudistaa Varkaudessa toimintojaan uudella myyntipisteellä ja huoltotoiminnoilla. Saman katon alta löytyy nyt Veho Hyötyajoneuvot -myymälä, jossa ovat myynnissä Vehon maahantuomat Mercedes-Benz Vito- ja Sprinter-pakettiautot, MB-kuorma-autot ja Mitsubishi Canter -mallisto. Samassa kiinteistössä toimii myös Mercedes-Benz-, Renault-, Sisu- ja Mitsubishi Canter -huolto- ja varaosamyynti. Myynti- ja huoltopalveluista vastaa 16 henkilöä.

Pienten korjaamoiden nostin

ATK/PeVi 15.4.2008

Suomen Ruosteenestoliikkeiden Osuuskunta Finikor on aloittanut pienille peltikorjaamoille, automaalaamoille ja autonpesuliikkeille sekä ruosteenesto- ja rengasliikkeille soveltuvan Easy Lift 3000 -nostimen maahantuonnin ja myynnin oman verkostonsa kautta. ”Helpponosto” sekä nostaa että kallistaa autoa. Autoa kallistettaessa nostin siirtyy kolmisenkymmentä senttiä eteenpäin, joten työalustan pitää olla tasainen.
Lue lisää tästä >>

Auto, tekniikka ja kuljetus 3/2008 ilmestyi

ATK/PeVi 9.04.2008

Huhtikuun Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden pääjuttu on 23-sivuinen Arctic Coach Test -bussivertailu. Neljännessä bussien talvitestissä toisistaan ottivat mittaa härmäläinen Volvo 9700 H, turkinpippuri Mercedes-Benz Tourismo M ja viinitarhojen kasvatti, käytettynä Suomeen tuotu Scania Irizar PB.
Lue lisää tästä >>

Volvon hybrididyykkarit koekäytössä

ATK/PeVi 9.4.2008

Volvo Trucks otti tärkeän askeleen kohti raskaiden hybridiautojen tuotantoa, kun kaksi yrityksen valmistamaa jäteautoa aloitti testiajot eli päivittäisen työn. FE-malliset hybridikuorma-autot ovat ruotsalaisten Renovan ja Ragn-Sellsin ajossa. Raskaiden hybridien sarjatuotanto alkaa ensi vuonna.

Hybridiratkaisujen puolesta puhuvat paitsi ympäristönsuojelulliset seikat myös öljyn hinnan jatkuva nousu.

Lue lisää tästä >>

Opelilta huippuvarusteltu Vivaro

ATK/PeVi 8.4.2008

Opel on tuonut markkinoille erittäin kattavasti varustellun Vivaro Platinum -pakettiauton. Uutuudesta on tarjolla lyhyt ja pitkä versio. Dieselmoottori on joko 2,0- tai 2,5-litrainen. Kattavasta varustelusta huolimatta Vivaro Platinumin hinnat alkavat 32 000 eurosta Opel Vivaro esiteltiin vuonna 2001, ja se valittiin heti mm. vuoden pakettiautoksi Euroopassa. Vivaro voitti ensimmäisenä talvenaan myös Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden Arctic Van Testin. Vuonna 2006 esiteltiin Vivaron toinen sukupolvi.

Lue lisää tästä >>

Olkinuora Volvon Euroopan myyntijohtajaksi

ATK/PeVi 3.4.2008

Markku Olkinuora on 2. kesäkuuta alkaen Volvo Truck Corporationin Euroopan kuorma-automyynnistä vastaava johtaja ja Euroopan divisioonan johtajan Claes Nilssonin varamies. Tällä hetkellä Volvo Trucksin Ison-Britannian ja Irlannin toimitusjohtajana toimivan Markku Olkinuoran sijaintipaikka tulee olemaan Göteborg.
Lue lisää tästä >>

Tammermaticista maailman suurin ”pesijä”

ATK/PeVi 2.4.2008

Henkilöautojen ja raskaan kaluston pesuratkaisuja toimittava Tammermatic Oy ja USA:n Michiganissa toimiva raskaan kaluston pesuratkaisuja toimittava InterClean Equipment, Inc. ovat yhdistyneet. Huhtikuun alussa allekirjoitetun sopimuksen myötä syntynyt Tammermatic InterClean Group on maailman suurin raskaan kaluston pesemiseen erikoistunut yritys.
Lue lisää tästä >>

7-pykäläinen DSG-suorakytkentävaihteisto

ATK/PeVi 2.4.2008

Volkswagen on aloittanut 7-vaihteisen DSG-vaihteiston suursarjatuotannon. DSG on maailman ensimmäinen toisen sukupolven suorakytkentävaihteisto. Uudessa DSG:ssä käytettävän LuK:n kehittämän kaksoismassalevykytkimen ansiosta ajomukavuus paranee, sillä rakenne vähentää tärinää. Kuljettaja tuskin huomaa vaihteen vaihtumista. Rakenteeltaan aiempaa yksinkertaisempi uusi DSG on kokonaisuus, jonka hyötysuhde on aiempaa parempi, mikä näkyy parantuneena polttoainetaloutena ja pienentyneinä päästöinä.
Lue lisää tästä >>

Ajatko vaarallisilla renkailla ja/tai paineilla?

ATK/PeVi 1.4.2008

Käsillä on tämän vuoden ensimmäinen renkaidenvaihtosesonki. Liian moni autoilija tyytyy tarkistamaan kesärenkaidensa kunnon ja paineet vain silloin, kun kumit laitetaan alle. Tästä aiheutuu melkoinen turvallisuusriski. Kansainväliseen ”Think Before You Drive” -rengasvalistuskampanjaan liittyneet turvatarkastukset osoittavat, että EU:n alueella peräti 38 % autoilijoista riskeeraa turvallisuutensa liian pienten rengaspaineiden takia.

Lue lisää tästä >>

Ford kuljettaa puhtaasti

ATK/PeVi 20.3.2008

Ford on toimittanut kaksi vetykäyttöisellä moottorilla varustettua linja-autoa Detroitin Metropolitan-lentokentälle terminaalikuljetuksia varten. Ford on ensimmäisiä ajoneuvovalmistajia, joka toimittaa täysin vetykäyttöisiä ajoneuvoja kaupalliseen käyttöön. Ympäristöystävällisen linja-auton hiilidioksidipäästöt ovat jopa 99,7 % alhaisemmat kuin normaalin bensiinikäyttöisen linja-auton.

Verosta maksuksi?

ATK/PeVi 20.3.2008

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä on saanut valmiiksi ehdotuksensa uudeksi liikennevakuutuslaiksi. Ehdotetuilla lainsäädäntömuutoksilla on merkittävät yhteiskunnalliset ja taloudelliset vaikutukset, joten ehdotus on lähdössä laajalle lausuntokierrokselle. Keskeisin muutosehdotus koskee liikenneturvallisuusmaksun uudistamista, joka on nykyään luonteeltaan enemmänkin vero kuin maksu. Nykyisissä säännöksissä ei säädetä veron perusteista, verovelvollisten piiristä eikä verovelvollisten oikeusturvasta.

Pakettiautokauppa plussan puolella

ATK/PeVi 20.3.2008

Autokauppa jatkui helmikuussakin vauhdikkaana vuodenvaihteessa voimaan tulleen henkilöautojen veromuutoksen seurauksena. Vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana henkilöautojen myynti on kasvanut 22,1 %:lla. Helmikuussa rekisteröitiin 12 005 uutta henkilöautoa, mikä on 13,5 % enemmän kuin viime vuoden helmikuussa. Myös pakettiautojen rekisteröinti kääntyi plussan puolelle viime vuoden lukuihin nähden, ja pakettiautoja myytiin 6,2 % enemmän kuin viime vuoden helmikuussa.

Kuumavesipesurit uusiksi

ATK/PeVi 20.3.2008

Kärcherin medium- ja supersarjan kuumavesipainepesurit ovat uudistuneet perusteellisesti. Uuden malliston lanseeraus käynnistyy neljällä malliversiolla, joissa parannuksia on tehty kaikkiaan 300 komponenttiin. Kehitysratkaisut kohentavat entisestään pesurien puhdistustehoa, ympäristöystävällisyyttä, luotettavuutta ja käyttömukavuutta.
Lue lisää tästä >>

WABCO testasi Rovaniemellä

ATK/PeVi 18.3.2008

Raskaan kaluston ”tavarantoimittaja” WABCO päätti maaliskuussa jo 20. talvitestinsä. Belgiassa pääkonttoria pitävä yritys testasi Rovaniemellä olevalla testiradallaan 1 290 miestyöpäivän verran. 55 päivää kestäneen testiohjelman aikana napapiirillä ajettiin sekä 25:llä tehtaan autolla että johtavien linja- ja kuoma-autovalmistajien kalustolla.
Lue lisää tästä >>

Nollajätettä kaatikselle

ATK/PeVi 18.3.2008

Valmistusprosesseilla on merkittävä rooli auton koko elinkaaren aiheuttamassa ympäristökuormituksessa. Ajossa syntyvien pakokaasupäästöjen pienentämisen ohella Toyota keskittyy myös autonvalmistuksen ekologisuuden parantamiseen. Yksikään eurooppalainen Toyota-tehdas ei enää synnytä kaatopaikkajätettä.

Lue lisää tästä >>

Rengas ehjäksi tien päällä

ATK/PeVi 18.3.2008

WABCO on kehittänyt hyötyajoneuvoille tarkoitetun renkaanpaikkausaineen. Tire Premium Sealin avulla vältytään renkaan vaihtamiselta. Uutuusaineella voidaan paikata luotettavasti ja turvallisesti halkaisijaltaan korkeintaan sentin suuruinen reikä. Nopean korjauksen ansiosta tienposkessa vietettävä aika lyhenee merkittävästi, mikä puolestaan vähentää onnettomuusriskiä.

Lue lisää tästä >>

1ƶ-paikkaisten vertailutesti, Sisun sorakasetin koeajo, Scanian bussikorjaamo, DAF rymistelee Suomeen…

 ATK 7.3.2008

Uusi, maaliskuun ensimmäisellä viikolla ilmestynyt Auto, tekniikka ja kuljetus -lehti on jälleen tuhti lukupaketti. EU-talvessa ajettu Arctic Van Test -vertailu helpottaa paitsi taksiyrittäjien myös yhteisöjen ja suurperheiden autovalintaa: viivalla on viisi tehdastekoista 1ƶ-paikkaista autoa.

Lue lisää tästä >>

Vanteita valitsemaan

ATK/PeVi 7.3.2008

Örum on avannut www.vanteesi.fi-nettisivuston. Sivuilla on mahdollista tutustua jälkimarkkinoiden kattavimpaan vannavalikoimaan. Laajasta mallistosta löytyy sopiva vanne lähes jokaiseen Suomen markkinoilla olevaan henkilö-, paketti- ja maastoautomalliin.
Lue lisää tästä >>

Peugeot avasi netti-tv:n

ATK/PeVi 7.3.2008

Autonvalmistaja Peugeot on avannut oman web-tv:n. Internet-osoitteesta www.tv.peugeot.com löytyvän tv:n kanavaluku on neljä. Ohjelmaa esitetään ranskaksi, englanniksi, saksaksi ja espanjaksi. Peugeot-kanavat esittelevät merkin uutuuksien lisäksi mm. ranskalaisten innovaatioita ja uusia konseptiautoja.

Lue lisää tästä >>

22 perävaunua karkuun 2000-luvulla

ATK/PeVi 6.3.2008

Raskaan kaluston perävaunujen irtoamisen yleisin syy on epäonnistunut kytkentä. Tämä selviää Ajoneuvohallintokeskus AKEn tilaamasta raskaan kaluston vetolaitteiden turvallisuutta ja katsastusta selvittäneestä tutkimuksesta. Merkkivalo toisi asiaan selvää parannust. Tutkimuksessa löytyi yhteensä 22 perävaunun irtoamistapausta vuosilta 2000–07. Yksikään tutkimuksen perävaunun irtoamisista ei johtanut kuolemaan tai henkilövahinkoon.
Lue lisää tästä >>

Volvo sulkee bussitehtaan

ATK/MP 5.0.2008

Volvo Bus Finland Oy valmistelee Tampereen bussitehtaansa sulkemista ja tehtaalla valmistetun Volvo 8700 -malliston tuotannon siirtämistä kokonaisuudessaan Puolan Wroclawissa sijaitsevalle tehtaalleen.

Volvon bussituotantonsa tehokkuuden nostamiseksi kaavailemat uudelleenjärjestelyt ja niiden tiimoilta käynnistetyt yt-neuvottelut koskevat yhtiön noin 300 työntekijää yhtiön Tampereen ja Liedon bussitehtailla.

Kolmanneksen kasvu kuolonnokkakolareissa

ATK/PeVi 4.3.2008

Kuolemaan johtaneita nokkakolareita ajettiin viime vuonna poikkeuksellisen paljon, yhteensä 171 yhteenajoa. Määrä on kolmanneksen suurempi kuin edellisvuonna. Raskaat ajoneuvot aiheuttivat viime vuonna 13 kuolinonnettomuutta. Määrä on selvästi pienempi kuin kahtena edellisvuotena. Kuolinonnettomuuden vastapuolena raskas ajoneuvo oli 63 onnettomuudessa. Määrä on pysynyt useita vuosia ennallaan.

Lue lisää tästä >>

Uusi Transit Connect

ATK/PeVi 4.3.2008

Ford esitteli helmikuisessa Chicagon autonäyttelyssä Yhdysvaltain markkinoille tarkoitetun uuden Transit Connectin, jonka myynti aloitetaan vuoden 2009 puolivälissä. Transit Connect valittiin vuonna 2003 Euroopassa Vuoden pakettiautoksi. Valinta kohdistui eurooppalaiseen autoon, sillä Transit Connect on suunniteltu, rakennettu ja valmistettu Euroopan Fordilla. Auton voimanlähteenä oleva kaksilitrainen bensiinimoottori ja automaattivaihteisto ovat sitä vastoin jenkkivalmisteiset.

Isuzu Euro NCAP -törmäystestissä

ATK/PeVi 4.3.2008

Viisipaikkainen Isuzu D-Max 2.5 L Double Cab sai Euro NCAP -törmäystestissä 1,5 tähteä etumatkustajien turvallisuudesta. Kyseisen varustetason malleja ei myydä Suomessa. Meille toimitettavissa malleissa on vakiona ABS-jarrut ja turvatyyny sekä kuljettajalla että matkustajalla. Suomessa myytävät mallit ovat 95-prosenttisesti kaksiovisia ja kaksipaikkaisia Space Cab -malleja, joihin lähes kaikkiin on valittu kattavampi LS-varustetaso.

Wallenbergit luopuivat Scaniasta

ATK/MP 3.3.2008

Volkswagen-konserni otti 3. maaliskuuta tehdyllä osakekaupalla määräysvallan raskaita ajoneuvoja valmistavassa ruotsalaisessa Scaniassa. Volkswagen omistaa Wallenbergien suvun sijoitusyhtiön kanssa tehdyn kaupan jälkeen 37,73 prosenttia Scaniasta, ja sen osuus yhtiön äänivallasta on 68,6 %.
Lue lisää tästä >>

Finnair kasvattaa Embraer-laivastoaan

ATK/MP 29.2.2008

Finnair on tehnyt kolmen Embraer 190 -lentokoneen lisätilauksen. Koneet toimitetaan vuosina 2010 ja 2011. Embraer 190 on satapaikkainen suihkukone, jota Finnair käyttää sekä kotimaan että Euroopan liikenteessä. Finnairilla on nykyään jo seitsemän Embraer 190:ää. Nyt tilattujen lisäkoneiden ohessa Finnairille tulee tänä vuonna vielä yksi ja ensi vuonna kaksi Embraer 190 -konetta.

Käänteentekevä lukulaite perävaunuun

ATK/PeVi 28.2.2008

WABCO on kehittänyt lukulaitteen, jolla voidaan lukea perävaunun painotiedon lisäksi kaikki järjestelmään tallentunut data. SmartBoardista voi helposti lukea dataan ilman, että vaunu on kytketty vetoautoon, koska SmartBoardissa on oma virtalähde.

Lue lisää tästä >>

Turvallisuudessa parannettavaa

ATK/PeVi 28.2.2008

Euro NCAP on ottanut lava-autot törmäystestiohjelmaansa. Ensimmäiset testatut pick-upit olivat Nissan Navara, Isuzu D-MAX/Rodeo ja Mitsubishi L200. Testit paljastivat, että avolavojen turvallisuudessa on paljon parannettavaa.
Lue lisää tästä >>

Veho Hyötyajoneuvot laajentaa Salossa

ATK/PeVi 28.2.2008

Veho Hyötyajoneuvot on ottanut tavakseen ripotella viikoittain uutisia siitä, että joku sen liike on laajentamassa myynti- ja huoltopalveluitaan. Tällä kertaa on vuorossa Salo.

Lue lisää tästä >>

Tievarsitarkastuksissa tehostamisen varaa

ATK/PeVi 28.2.2008

Raskaan kaluston tekniset tienvarsitarkastukset ovat sekä kuljettajien että tarkastuksia tekevien viranomaisten mielestä hyödyllisiä. Eniten huomautettavaa löytyy jarruista. Tienvarsitarkastusten vaikuttavuutta selvitelleessä Ajoneuvohallintokeskus AKEn tilaamassa tutkimuksessa ei pystytty osoittamaan varsinaisia uusia tarkastuskohteita, mutta toiminnan tehostamiseksi löytyi parannuskohteita.
Lue lisää tästä >>

Ajot loppuvat ilman jatkokoulutusta

ATK/MP 28.2.2008

Euroopan ensimmäinen, Volvon järjestämä EU:n jatkokoulutusdirektiivinen mukainen koulutuspäivä järjestettiin helmikuussa Vantaan Kaivokselassa. Koulutettavana oli neljä kansainvälisistä muuttopalveluistaan tunnetun kuljetusyritys Victor Ekin kuljettajaa, jotka saivat sekä käytännön ajokoulutusta että teoriaopetusta.
Lue lisää tästä >>

TNT Suomi tuplasi terminaalitilansa LogiCityssä

ATK/MP 27.2.2008

TNT Suomi Oy on ottanut käyttöön uuden rahtiterminaalin LogiCityssä Turun lentokentän kupeessa. Laajennuksen myötä TNT:llä on LogiCityssä terminaalitiloja yhteensä 5 400 neliömetriä.

Lue lisää tästä >>

Veho Hyötyajoneuvot laajentaa Kokkolassa

ATK/PeVi 22.2.2008

Veho Hyötyajoneuvot vahvisti palveluaan Kokkolassa keskittämällä palvelunsa yhteen osoitteeseen Indolantielle. Saman katon alta löytyy nyt Veho Hyötyajoneuvojen oma Mercedes-Benzin ja Mitsubishi Fuson paketti- ja kuorma-autojen myynti sekä neljän merkin huoltopalvelukeskus, jossa toimivat MB-, Mitsubishi Fuso-, Renault- ja Sisu-huollot.
Lue lisää tästä >>

Volvo V70 ajoi E-Mersun ohi

ATK/PeVi 20.2.2008

Autoverotuksen muutos muutti ja romahdutti loppuvuoden aikana myös taksien rekisteröintitilastoja. Takseja rekisteröitiin viime vuonna 3 304 kappaletta eli 99 vähemmän kuin vuotta aiemmin. E-sarjan Mersu putosi ensimmäisen kerran historiansa aikana meikäläisessä taksikaupassa kakkospaikalle.
Lue lisää tästä >>

Hyundain uudistunut H-1

ATK/PeVi 20.2.2008

Hyundai esitteli uuden H-1-pakettiautomallinsa Euroopassa viime vuonna. Nyt H-1, joka ”sisältää kaikki ne tärkeät ominaisuudet, joita vaativa eurooppalainen asiakas kevyeltä hyötyajoneuvolta odottaa”, on rantautunut myös Suomeen.
Lue lisää tästä >>

Nissan kutsuu Navaroita huoltoon

ATK/PeVi 20.2.2008

Nissan Europe on käynnistänyt koko Euroopan kattavan huoltokampanjan, jonka tarkoituksena on kutsua Navara-avolava-autot turvatyynyjen ohjausyksikköön tehtävään muutostyöhuoltoon. Nissanin helmikuussa aloittama kampanja koskee noin 130 000 Navaraa, jotka on valmistettu aikavälillä 1.1.2005–31.5.2007.
Lue lisää tästä >>

Ajoneuvokanta kasvaa

ATK/PeVi 20.2.2008

Suomen teillä liikkui viime vuoden lopussa 4,56 miljoonaa ajoneuvoa. Kaikkiaan ajoneuvoliikennerekisterissä oli vuoden lopussa 4,66 miljoonaa ajoneuvoa, mikä oli 3,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin, selviää Ajoneuvohallintokeskus AKEn tilastoista.
Lue lisää tästä >>

Liikenneturvallisuusasenne kohdalleen

ATK/PeVi 11.2.2008

Raskaan liikenteen ammattikuljettajien yhteinen hyvän kuljettajan ominaisuus on liikenneturvallisuusosaaminen. Raskaan liikenteen kuljettajien pätevyysvaatimukset ovat yhtenäiset, mutta erilaisissa kuljetustehtävissä tarvitaan kuitenkin erityyppistä osaamista ja erilaisia persoonallisuuksia.
Lue lisää tästä >>

Iveco-kuorma-autot myyntiennätykseen

ATK/PeVi 11.2.2008

Fiat Groupin talous jatkaa kasvuaan. Osaltaan italialaiskonsernin kasvua on ollut vauhdittamassa Iveco, jonka kuorma-autoja myytiin viime vuonna 211 700 kappaletta, mikä on yrityksen vuotuinen myyntiennätys.
Lue lisää tästä >>

Hyster-trukit uuteen kotiin

ATK/PeVi 1.2.2008

Jyväskyläläinen KesLift Oy on Hyster-trukkien Suomen maahantuoja ja yksinmyyjä. ”Pyrimme saavuttamaan Hysterilla merkittävän osuuden vastapainotrukkien noin 35 miljoonan euron markkinoista”, kertoo KesLift Oy:n toimitusjohtaja Ari Miettinen.

Lue lisää tästä >>

Taloudellista kontinsiirtoa kolmen kimpassa

ATK/PeVi 1.2.2008

Saksalainen perävaunujen valmistaja Fliegl on rakentanut islantilaisille asiakkailleen kontinkuljetusperävaunun, jonka päälle sopii 40 jalan verran kontteja. Perävaunuyhdistelmällä voidaan kuljettaa kerralla kolme konttia, joten yhdistelmällä on parantava vaikutus sekä kuljetusten kustannustehokkuuteen että ympäristöasioihin.

Lue lisää tästä >>

Neliveto-Sprinter vihdoinkin tuotannossa

ATK/PeVi 30.1.2008

Sprinter 4x4:n piti tulla myyntiin viime keväänä, mutta Mersun laatukriteereiden saavuttaminen kesti odotettua pidempään. Lähinnä meluongelmien vuoksi neliveto-Sprinterin tuotannon aloitus siirtyi vuodenvaihteen tienoille, eikä tuotanto vieläkään pyöri täydellä teholla. Suomeen autoja saadaan vasta syksyllä.

Lue lisää tästä >>

Autoala tarvitsee koulutetumpaa henkilökuntaa

ATK/PeVi 30.1.2008

Örum haluaa tukea asiakasyritystensä menestystä panostamalla asiakkaiden tarpeiden ymmärtämiseen, osaavaan henkilökuntaan, uusiin teknisiin ratkaisuihin, laatuun ja alan parhaaseen saatavuuteen. Örum aloittaa tehokkaan rekrytoinnin ja tarjoaa kiinnostavia urapolkuja ja kehittymismahdollisuuksia uusille kasvoille. Örumin rekrytointitoiminta käynnisty tammi-helmikuun vaihteessa Tampereen Autotec-messuilla.
Lue lisää tästä >>

Berlingo/Partner: kaksi pituutta, penkki kolmelle

ATK/PeVi 30.1.2008

PSA-yhtymä on aloittanut Espanjassa Vigon tehtaalla uusien Citroën Berlingojen ja Peugeot Partnerien tuotannon. Alkukesästä Suomeen ehtivistä sisarmalleista on tarjolla kaksi koripituutta, ja pakettiautoversioon on valittavana myös kolmen istuttava etupenkki. Citroënin ja Peugeotin yhteinen pikkupaku esiteltiin vuonna 1996. Kun Berlingo/Partner nyt 11 vuoden jälkeen uudistuu perusteellisesti, se samalla kasvaa hiukan lähemmäs Jumpy/Expert-mallistoa.
Lue lisää tästä >>

Ajonhallinta pelastaisi

ATK/PeVi 29.1.2008

Ajonvakautusjärjestelmä olisi pelastanut Suomessa vuosina 2000–06 peräti 31 ihmisen hengen. Tulokseen on päädytty suomalaisiin onnettomuuksiin perustuvan tutkimusaineiston pohjalta. Tutkimuksessa selvitettiin ajoneuvojen ajonhallintaa ja onnettomuusriskejä kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien perusteella.
Lue lisää tästä >>

Mersulta 100 000. BlueTec-kuorma-auto

ATK/PeVi 29.1.2008

Mercedes-Benz on valmistanut vajaassa kolmessa vuodessa 100 000 BlueTec-kuorma-autoa. BlueTec on osoittautunut tehokkaaksi polttoaineensäästövaihtoehdoksi. Tähänastisella tuotannolla on laskelmien mukaan säästetty polttoainekustannuksissa noin 300 miljoonaa euroa ja vältytty 700 000 tonnilta hiilidioksidipäästöjä.

Lue lisää tästä >>

Mersun pakettiautoilla ennätysvuosi

ATK/PeVi 24.1.2008

Vuosi 2007 oli Daimler AG:n pakettiautojen osalta erittäin menestyksellinen, sillä maailmanlaajuisesti niitä myytiin 289 076 kappaletta. Koska vuoden 2006 luku oli 256 895 kappaletta, tulos merkitsi uutta ennätystä. Ennätysvuosi kirjattiin lähes kaikilla markkinoilla ja kaikkien mallien osalta.
Lue lisää tästä >>

Uusia Boxereita ja hinnanalennuksia

ATK/PeVi 16.01.2008

Peugeotin tavara-autojen Suomen tuontiohjelma on täydentynyt uusilla Boxer-malleilla. Sekä Boxer- että Expert-autojen hinnoissa on tapahtunut alenemista.
Lue lisää tästä >>

Roclalle 150 trukin tilaus

ATK/PeVi 8.1.2008

Tokmanni ostaa Mäntsälään valmistuvan logistiikkakeskuksensa koko trukkikannan Roclalta. Sopimus kattaa noin 150 trukkia sekä niihin liittyvät ylläpitopalvelut. Logistiikkakeskus valmistuu keväällä 2008, ja siitä tulee Suomen suurin yhdellä kertaa rakennettu logistiikkakiinteistö. Tokmannin nykyisten varastojen toiminnat tullaan keskittämään Mäntsälään.
Lue lisää tästä >>

Sisu Auto Huoltopalvelut kokonaan Veholle

ATK/PeVi 7.1.2008

Veho Group Oy Ab on ostanut vuoden 2007 lopulla tehdyllä kaupalla Oy Sisu Auto Ab:ltä sen omistaman 25 %:n osuuden Sisu Auto Huoltopalvelut Oy:stä, joka kaupan jälkeen on Veho Groupin sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö.
Lue lisää tästä >>

Ekeristä Kögelin edustaja

ATK/Pevi 3.1.2008

Euroopan suurimpiin kuuluva perävaunu- ja päällirakennevalmistaja Kögel on aloittanut yhteistyön suomalaisen Ekerin kanssa. Ekeri vastaa Kögelin tuotteiden markkinoinnista ja huollosta Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Ekeri vastaa jatkossa Kögel MAXX -tuotemerkillä myytävien puoli- ja täysperävaunujen markkinoinnista ja huollosta Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Yhteistyön myötä Kögelin täkäläinen huoltoverkosto laajenee huomattavasti. Tanskalaiset asiakkaansa Kögel hoitaa jatkossakin Padborgista käsin, missä on toiminut Kögel Trailer Point vuodesta 2006 lähtien.
Lue lisää tästä >>

500-hevosvoimainen Kerax

ATK/20.12.2007

Renault Trucks tuo vuoden 2008 alussa markkinoille mallistoonsa kaksi uutta versiota.

Keraxia ryhdytään nykyisen DXi11-koneen ohella valmistamaan myös DXi13-moottorilla, joka tulee tarjolle 460 ja 500 hevosvoiman tehovaihtoehtoina. DXi13-moottorit tuottavat maksimivääntöä 2 300 ja 2 450 Nm.

Renault kasvatti Kerax-mallistonsa moottoritarjontaa DXi11-koneen ohessa myös DXi13-koneen 460 ja 500 hevosvoiman versiolla. Kerax-mallisto soveltuu nyt entistä paremmin myös Suomen 60 tonnin yhdistelmäpainoille.

Saksan armeijan autoihin Multiliftin koukut

ATK/20.12.2007

Hiab on saanut MAN Nutzfahrzeuge AG:lta merkittävän tilauksen: yhtiö toimittaa Saksan puolustusvoimille meneviin MAN-kuorma-autoihin 157 koukkulaitetta. Koukkulaitteiden toimitukset alkavat välittömästi ja jatkuvat vuoteen 2012 asti. Tilauksen arvo on noin kahdeksan miljoonaa euroa.

VV-Auto ja SE Mäkinen Logistics
tiivistävät yhteistyötä

ATK/20.12.2007

VV-Auto Group Oy ja SE Mäkinen ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaisesti SE Mäkinen tarjoaa VV-Auton maahantuomille Volkswagen-, Audi- ja Seat-autoille niiden maahantuontiin liittyvät kuljetus- ja varastointipalvelut.

Lue lisää tästä >>

Irisbus Iveco -linja-autot Delta Trucksille

ATK/20.12.2007

Delta Trucks Oy on ostanut MobiTrade Oy:n koko osakekannan. MobiTrade tuo maahan ja myy Irisbus Iveco -linja-autoja. Irisbusin nykyaikainen ja laaja mallisto kattaa kaikki linja-autojen kokoluokat Iveco Daily -pohjaisista 16-paikkaisista pikkubusseista 67-paikkaisiin kaupunkibusseihin ja 53-paikkaisiin turistibusseihin.

Lue lisää tästä >>

Heijastavat merkinnät raskaaseen kalustoon

ATK/20.12.2007

EU vaatii uusiin raskaisiin kuorma-autoihin ja niiden yhdistelmiin heijastavia ääriviivamerkintöjä vuodesta 2011 lähtien. Muutoksella parannetaan liikenneturvallisuutta lisäämällä kuorma-autojen ja perävaunujen näkyvyyttä. Yhtenäinen heijastava ääriviivamerkintä ajoneuvon takana ja osittainen merkintä ajoneuvon sivuilla tulee pakolliseksi yli 7,5 tonnin kuorma-autoille sekä yli 3,5 tonnin perävaunuille.
Lue lisää tästä >>

 

Lue uusimmasta numerosta

UAKKUVOIMALLA PIDEMMÄLLE
Scania esitteli tuote- kehittelyn tuoreimpia helmiä toukokuisessa tilaisuu- dessaan. Maisteltavana oli alueelliseen liikenteeseen tarkoitetut sähköiset voimalinjat.

FORD PRO – ÄLYKÄS TULEVAISUUS
Ford Pro esitteli pk-yrityksille suunnattua digitaalista sovellustaan.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Mielipide laukaisi X:n lukijoissa ennen kokemattoman parjasu- ja ilkkumisvyöryn. Noin 200:n solvausvastauksen joukosta löytyi vain 10 asiallista..."  
Lue lisää >>Yhteistyössä:

 


[ 16.07.2024 19:42 ]

Mainospalkki