Atk:n aloite etenee: Virhepistejärjestelmä-seminaari Power Truckissa

Sähköposti Tulosta PDF
Tänä vuonna Power Truck Show valitsi seminaariaiheeksi "Liikennerikkomusten pisteytysjärjestelmä – odotuksia, toiveita ja realiteetteja". Alustajiksi seminaariin ovat lupautuneet Autoliitto (yksityisautoilu), Suomen Kuljetus- ja Logistiikka SKAL (ammattiliikenne), Liikkuva Poliisi (järjestelmä maailmalla), KMT-kuljetus Oy (seuraukset ajo-oikeuden menettämisestä) ja Liikenneturva (kansainväliset kokemukset pisteytysjärjestelmästä).

Tilaisuus järjestetään Power Truck Show’n yhteydessä perjantaina 10.8. kello 11.30 Powerparkin Palace-hallin Magnum-elokuvateatterissa ja tilaisuus päättyy noin kello 13.00. Lisätiedot seminaarista: Jussi Mikkola, jussi.mikkola@netikka.fi , 0400 325 580.

Virhepistejärjestelmää on ajettu Suomeen eri tahojen toimesta (myös eduskunnan vaatimuksesta !) jo yli 25 vuotta tuloksetta. LVM ja Liikenneturva ovat järjestäin tyrmänneet esitykset.

Auto, tekniikka ja kuljetus aloitti taistelun liikennerikkeiden virhepistejärjestelmän luomiseksi Suomeen artikkelillaan "Trafi on läpeensä mätä" (Atk 8/2011, s. 28-29). 

Samalla otettiin Atk:n puolesta yhteyttä ammatti- ja yksityisautoilun edunvalvojiin ja kehoitettiiin niitä nousemaan yhteisvoimin Suomen vallitsevaa järjestelmää vastaan, joka hyllyttää ammattiautoilijankin ajokortin, "leipäkortin", kolmesta pikkurikkeestäkin 12 kk aikana tai neljästä 24 kk:n aikana.

Atk on sen jälkeen ajanut asiaa numeroissaan 9 ja 10/2011 sekä 1, 2 ja 3/2012. Vihdoin 27.4.2012 autoilun etujärjestöt jättivät Eduskunnassa yhteisen esityksensä suomalaisen virhepistejärjestelmän luomiseksi liiikenneministeri Kyllöselle ja oikeusministeri Henrikssonille. Ministerit ilmoittivat suhtautuvansa esitykseen positiivisesti ja vievänsä sitä eteenpäin.

Härmän Power Truck näyttely haluaa seminaarillaan vauhdittaa Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden aloitetteen ja autoilun etujärjestöjen esityksen toteutumista.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä

Aiheepiiristä aiemmin


Lue uusimmasta numerosta

SÄHKÖ VS. DIESEL
Vuoden 2023 Arctic Testissämme keskityttiin vertailemaan diesel- ja sähkökäyttöisten jakelu- ja pakettiautojen käyttökustannuksia.

KILOMETRIJAHTI
Mitä, jos mittaisimme Volvo FH Electric rekkaveturin toimintamatkan käytännön testillä? Lähde mukaan tien päälle ja todista tulokset itse.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

 


 

 
"En suoralta kädeltä muista, että AKT olisi koskaan kantanut erityistä huolta ammattikuljettajien työpaikoista ja palkoista..."  
Lue lisää >>


Yhteistyössä:

 


[ 23.03.2023 04:31 ]


Mainospalkki