Vuoden tiepalvelumies Tarmo Jylhän ohje: ”Tankkaa ennen kuin valo palaa”

Sähköposti Tulosta PDF
Satakunnan piirin tiepalveluasiamies Tarmo Jylhä.Satakunnan piirin tiepalveluasiamies Tarmo Jylhä.Autoliitto on valinnut sastamalalaisen Tarmo Jylhän Vuoden 2012 tiepalvelumieheksi.

Jylhä on toiminut tiepalvelumiehenä jo lähes 25 vuotta.

Virallisesti kaikki alkoi kiirastorstaina vuonna 1988, mutta kipinä syttyi jo edellisjoulun Operaatio Lumihiutaleesta.

Tiepalvelun perusajatus on säilynyt vuosien varrella ennallaan, mutta toimintatavat ovat muuttuneet. Siinä missä ennen ajeltiin partioajoa satoja kilometrejä etsien konepelti pystyssä olevia autoja, nykyisin Autoliiton palvelukeskus ottaa pääsääntöisesti vastaan avunpyynnöt ja välittää ne tiepalvelumiehille.

Uudet autot ovat niin täynnä elektroniikkaa ja muuta korkeaa teknologiaa, että niiden korjaaminen tienpientareella on joskus mahdotonta. Varsinaiset tekniset viat eivät kuitenkaan aina ole niitä kaikkein yleisimpiä.

”Rengasrikot ja polttoaineen loppuminen ovat varsin tavanomaisia ongelmia. Ihmisten kannattaisi muistaa, että auto kannattaa tankata ennen kuin valo palaa.

Halvimman mittarihinnan odottaminen saattaa käydä kalliiksi. Jos taas on vahingossa tankannut väärää polttoainetta, ei pidä laittaa edes virtaa päälle”, Jylhä huomauttaa.

”Yhä useammin tulee myös tapauksia, jossa auton ovet ovat menneet lukkoon ja avaimet ovat sisällä. Esimerkiksi auton sisällä oleva kissa tai koira voi helposti painaa keskuslukituksen nappia. Tankkauksen ajaksi kannattaakin ottaa avaimet taskuun.”
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

UAKKUVOIMALLA PIDEMMÄLLE
Scania esitteli tuote- kehittelyn tuoreimpia helmiä toukokuisessa tilaisuu- dessaan. Maisteltavana oli alueelliseen liikenteeseen tarkoitetut sähköiset voimalinjat.

FORD PRO – ÄLYKÄS TULEVAISUUS
Ford Pro esitteli pk-yrityksille suunnattua digitaalista sovellustaan.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Mielipide laukaisi X:n lukijoissa ennen kokemattoman parjasu- ja ilkkumisvyöryn. Noin 200:n solvausvastauksen joukosta löytyi vain 10 asiallista..."  
Lue lisää >>Yhteistyössä:

 


[ 24.07.2024 02:27 ]

Mainospalkki