Vuoden tiepalvelumies Tarmo Jylhän ohje: ”Tankkaa ennen kuin valo palaa”

Sähköposti Tulosta PDF
Satakunnan piirin tiepalveluasiamies Tarmo Jylhä.Satakunnan piirin tiepalveluasiamies Tarmo Jylhä.Autoliitto on valinnut sastamalalaisen Tarmo Jylhän Vuoden 2012 tiepalvelumieheksi.

Jylhä on toiminut tiepalvelumiehenä jo lähes 25 vuotta.

Virallisesti kaikki alkoi kiirastorstaina vuonna 1988, mutta kipinä syttyi jo edellisjoulun Operaatio Lumihiutaleesta.

Tiepalvelun perusajatus on säilynyt vuosien varrella ennallaan, mutta toimintatavat ovat muuttuneet. Siinä missä ennen ajeltiin partioajoa satoja kilometrejä etsien konepelti pystyssä olevia autoja, nykyisin Autoliiton palvelukeskus ottaa pääsääntöisesti vastaan avunpyynnöt ja välittää ne tiepalvelumiehille.

Uudet autot ovat niin täynnä elektroniikkaa ja muuta korkeaa teknologiaa, että niiden korjaaminen tienpientareella on joskus mahdotonta. Varsinaiset tekniset viat eivät kuitenkaan aina ole niitä kaikkein yleisimpiä.

”Rengasrikot ja polttoaineen loppuminen ovat varsin tavanomaisia ongelmia. Ihmisten kannattaisi muistaa, että auto kannattaa tankata ennen kuin valo palaa.

Halvimman mittarihinnan odottaminen saattaa käydä kalliiksi. Jos taas on vahingossa tankannut väärää polttoainetta, ei pidä laittaa edes virtaa päälle”, Jylhä huomauttaa.

”Yhä useammin tulee myös tapauksia, jossa auton ovet ovat menneet lukkoon ja avaimet ovat sisällä. Esimerkiksi auton sisällä oleva kissa tai koira voi helposti painaa keskuslukituksen nappia. Tankkauksen ajaksi kannattaakin ottaa avaimet taskuun.”
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

UUSI IVECO S-WAY
Iveco markkinoi tuoretta WAY-mallistoaan ensi vuosikymmenen tuotteena, joka tarjoaa asiakkaille yhä enemmän ominaisuuksia.

POWER TRUCK SHOW
Power Truck Show kokosi tuttuun tapaan Pohjanmaan lakeuksille kirjavan joukon raskasta kalustoa. Kaluston lisäksi esiteltiin runsaasti mielenkiintoisia palveluita ammattilaisille.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

 


 

 
"Taksi oli vaihtoehto. Se tuli maksamaan karvan alle 5 000 euroa kahdeksassa viikossa..."  
Lue lisää >>


Yhteistyössä:[ 18.09.2019 00:40 ]