Ford esitteli turvallisuutta parantavia järjestelmiä

Sähköposti Tulosta PDF
MyKey -teknologia esitellään aluksi Ford Fiestan yhteydessäMyKey -teknologia esitellään aluksi Ford Fiestan yhteydessä

Ford esitteli MyKey - ja SYNC-teknologian osana uuden Fiestan varustepakettia.

Fordin tarkoituksena on MyKey ja SYNC -teknologian laajentaminen koko Euroopan mallistoon vuoteen 2015 mennessä.

MyKey on toiminto, jolla voidaan ohjelmoida auton avain niin, että sitä käytettäessä auton maksiminopeus ja audiolaitteiden äänenvoimakkuus on asetettu tietylle tasolle.
MyKeyllä voidaan myös estää se, että auton turvateknologioita, kuten ajonvakausjärjestelmää ja Active City Stop -törmäyksenestojärjestelmää ei saa pois päältä.
 
MyKey toimii siten, että se tunnistaa auton eri avaimet ja säätää auton asetuksia omistajan vaatimusten mukaan. Sillä voi myös ohjelmoida merkkiäänen välillä 70-140 km/h, estää turvavyömuistuttimen poiskytkemisen ja aikaistaa polttoaineen varoitusvalon syttymisen.
 
SYNC ylittää kielimuurin

Ajoneuvon turvatyynyn tai polttoainepumpun hätäsulun laukeaminen käynnistää SYNC-hätäaputoimintojärjestelmän. SYNC odottaa hetken, jotta puhelu voidaan perua, jos apua ei tarvita.Ajoneuvon turvatyynyn tai polttoainepumpun hätäsulun laukeaminen käynnistää SYNC-hätäaputoimintojärjestelmän. SYNC odottaa hetken, jotta puhelu voidaan perua, jos apua ei tarvita.

SYNC-hätäaputoimintoteknologia voi lähettää äänitetyn viestin hätäkeskukseen jopa 26 kielellä, joita puhutaan 40:llä Euroopan eri alueella

Hätäaputoiminto on osa Fordin SYNC-yhteydenpitojärjestelmää.
Se määrittää onnettomuuspaikan auton GPS- ja matkapuhelinverkkotietojen avulla ja valitsee sijainnin perusteella kielen, jolla äänitetty viesti lähetetään.

Seuraavaksi järjestelmä soittaa yleiseurooppalaiseen hätänumeroon 112 kuljettajan tai matkustajan matkapuhelimella, kunhan se on liitettynä järjestelmään Bluetoothilla.

Sijaintikoordinaattien perusteella järjestelmä voi määrittää sopivan kielen myös maissa, joissa puhutaan useita kieliä.

Järjestelmä mahdollistaa hands-free-ääniviestinnän hätäkeskuspäivystäjän ja autossa olevien kesken ja voi siirtää puhelun matkapuhelimeen, jos kuljettaja tai matkustaja esimerkiksi poistuu ajoneuvosta laitteen kanssa.

 
 


 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

SÄHKÖ VS. DIESEL
Vuoden 2023 Arctic Testissämme keskityttiin vertailemaan diesel- ja sähkökäyttöisten jakelu- ja pakettiautojen käyttökustannuksia.

KILOMETRIJAHTI
Mitä, jos mittaisimme Volvo FH Electric rekkaveturin toimintamatkan käytännön testillä? Lähde mukaan tien päälle ja todista tulokset itse.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

 


 

 
"En suoralta kädeltä muista, että AKT olisi koskaan kantanut erityistä huolta ammattikuljettajien työpaikoista ja palkoista..."  
Lue lisää >>


Yhteistyössä:

 


[ 23.03.2023 03:35 ]


Mainospalkki