Tulli: Tavaroiden ulkomaankaupan kuukausikatsaus toukokuussa 2012

Sähköposti Tulosta PDF

Suomen vienti laski toukokuussa Tullihallituksen ulkomaankauppatilastojen mukaan hieman yli 4,9 miljardiin euroon eli kaksi prosenttia pienemmäksi kuin vuosi sitten. Tuonti sen sijaan supistui kahdeksan prosenttia ja jäi myös runsaaseen 4,9 miljardiin euroon.

Tuonnin nopeasta laskusta johtuen kauppatase nousi toukokuussa miltei tasapainoon, alijäämää oli vain kymmenen miljoonaa euroa. Tammi-toukokuun aikana vajetta on kuitenkin kertynyt lähes 1,3 miljardia euroa. Viime vuonna toukokuun tase oli 356 miljoonaa euroa alijäämäinen ja tammi-toukokuun tase yli 1,6 miljardia euroa alijäämäinen.


Vientiä laskivat toukokuussa erityisesti lääkkeiden ja metalliteollisuuden tuotteiden viennin väheneminen. Kasvussa olivat öljytuotteiden vienti ja myös kemian perusteollisuuden vienti lisääntyi. Tuonnin nopeaan laskuun toukokuussa vaikuttivat eniten metalliteollisuuden tuotteiden ja autojen tuonnin noin viidenneksen supistuminen.

Tullin ulkomaankauppatilasto
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

VOLVO VNL 2024
Volvon VNL:ssä esitellyt innovaatiot toteutettiin tavoitteena tehdä kuljettajan työstä helpompaa ja truvallisempaa.

AJOPIIRTURIT
Kuljettajan isoveli täyttää 180 vuotta ja älykäs digipiirturi on tulossa. Kattavassa raportissamme tutkimme piirtureita eilen, tänään  ja huomenna.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Entä vienti- ja ulkomaankauppamme ykkönen, EK ja sen toimitusjohtaja Jyri Häkämies: mitä olette tehneet asian hyväksi..."  
Lue lisää >>



Yhteistyössä:

 


[ 29.03.2024 12:15 ]

Mainospalkki