Kilpailukykyä ja talouskasvua ammattiliikenteen polttoaineveron palautuksella

Sähköposti Tulosta PDF
 Valtiovarainministeriön tuoreessa budjettiesityksessä luvataan talouskasvua.
Elinkeinoelämää tuettaisiin muun muassa energiaverotuella.

Budjetissa ei kuitenkaan luvata maanteiden tavaraliikenteelle välttämätöntä polttoaineveron palautusta. Alhaisemmat logistiikkakustannukset ovat syrjäisessä maassamme kilpailukykyisen vientilogistiikan edellytys.

Taloutemme on täysin riippuvainen ulkomaankaupasta. Vientituotteet kuljetetaan tehtaalta satamiin ennätyskalliilla dieselillä, jonka hinta on noussut 30 prosenttia kahdessa vuodessa.
Meillä ei pian ole varaa teolliseen tuotantoon maassamme, jolloin verotuotot, työpaikat ja hyvinvointi valuvat Suomen ulkopuolelle.

Budjettiin tarvitaan lisää teollisuutta ja vientiä elvyttäviä konkreettisia toimia, joilla tuetaan suomalaista yrittäjyyttä ja kilpailukykyä.

Keskeisimpiin toimenpiteisiin kuuluu logistiikkakustannusten alentaminen ammattiliikenteen polttoaineveron palautusjärjestelmällä.

Palautusjärjestelmää ovat SKAL:n ohella vaatineet Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Keskuskauppakamari.

Taustaa

Yhdeksänkymmentä prosenttia tavaroistamme kuljetetaan kuorma-autoilla. 1.1.2012 voimaan tullut dieselin veronkorotus nosti maanteiden tavaraliikenteen kustannuksia 100 miljoonaa euroa käyttövoimaveron alennus huomioiden. Tämä heikensi kotimaisten kuljetusyritysten toimintaedellytyksiä.

Vuonna 2011 Suomen logistiikkatoiminnoissa pantiin vireille peräti 266 konkurssihakemusta koskien lähes 1400 alan työntekijää. Toimialalla joka työllistää yhteensä noin 100 000 henkilöä.

Lisätietoja:

Iiro Lehtonen, toimitusjohtaja, SKAL,
040 5028 181
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

UAKKUVOIMALLA PIDEMMÄLLE
Scania esitteli tuote- kehittelyn tuoreimpia helmiä toukokuisessa tilaisuu- dessaan. Maisteltavana oli alueelliseen liikenteeseen tarkoitetut sähköiset voimalinjat.

FORD PRO – ÄLYKÄS TULEVAISUUS
Ford Pro esitteli pk-yrityksille suunnattua digitaalista sovellustaan.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Mielipide laukaisi X:n lukijoissa ennen kokemattoman parjasu- ja ilkkumisvyöryn. Noin 200:n solvausvastauksen joukosta löytyi vain 10 asiallista..."  
Lue lisää >>Yhteistyössä:

 


[ 24.07.2024 02:23 ]

Mainospalkki