PSA Peugeot Citroën ja GM lisäävät ja tiivistävät yhteistyötään

Sähköposti Tulosta PDF
PSA Peugeot Citroën -yhtymä ja General Motors ovat ilmoittaneet yhteistyönsä jatkotoimenpiteistä.

Konsernit jakavat tuotekehitysvastuuta ja tutkivat yhteistoimintamahdollisuuksia kasvavilla markkina-alueilla Venäjällä ja Latinalaisessa Amerikassa.

Brysselissä pidetyssä PSA- ja GM-konsernien välisissä neuvotteluissa ja niiden jälkeisessä lehdistötilaisuudessa olivat läsnä GM:n varapääjohtaja Steve Girsky sekä PSA Peugeot Citroën -yhtymän pääjohtaja Philippe Varin.
Tapaamisen tarkoitus oli syventää ja edistää yhtiöiden välillä 29.2.2012 solmittua sopimusta strategisesta kumppanuudesta useilla autoteollisuuden avainaloilla. Samalla sovittiin lopullisesti yhteistyöstä ostoissa, logistiikassa ja automallien ja uuden teknologian tuotekehityksessä.

PSA Peugeot Citroën -yhtymä ja General Motors kehittävät lähivuosina yhdessä seuraavia uusia malleja:

PSA Peugeot Citroën –yhtymän valmistamille pohjalevyille uusi C-segmentin monikäyttömalli Opel/Vauxhallille, C-segmentin crossover- malli Peugeotille sekä B-segmentin monikäyttömallit molemmille valmistajille.

GM:n johdolla B-segmentin monikäyttömalleja molemmille valmistajille.

Yhtiöiden yhteistyönä ajanmukainen B-segmentin pohjalevy vähäpäästöisille ajoneuvoille.

Autot myydään Opel/Vauxhall-merkkisinä sekä Peugeot- ja Citroën-merkkisinä Euroopassa ja sen ulkopuolella.

Osapuolet allekirjoittivat myös sopimuksen yhteistyöstä ostotoiminnoissaan. Yhteinen osto-organisaatio aloittaa toimintansa jo lähiaikoina.
Siirtymäkaudella organisaation johdosta vastaa GM:n nimittämä johtaja, jonka vastuulla on toiminnan käynnistäminen ja tarpeellisten rakenteiden luominen.
Vuoden kuluessa organisaation johtoon nimitetään pysyvät toimitus- ja varatoimitusjohtajat.
He tulevat vuorotteluperiaatteella kummastakin yhtiöstä.

PSA Peugeot Citroën ja General Motors vahvistivat lisäksi pyrkimyksensä syventää yhteistoimintaansa kansainvälisesti siten, että se palvelee molempia yhtiöitä.
Uusia kasvumahdollisuuksia etsitään erityisesti molemmille tärkeiltä kehittyviltä markkina-alueilta Venäjältä ja latinalaisesta Amerikasta.
Lisäksi yhtiöt alkavat kehittää yhdessä uuden sukupolven pieniä, taloudellisia, vähäpäästöisiä ja tehokkaita 3-sylinterisiä bensiinimoottoreita.
Niiden esikuvana on PSA Peugeot Citroën -yhtymän EB-bensiinimoottoriperhe.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

UUSI IVECO S-WAY
Iveco markkinoi tuoretta WAY-mallistoaan ensi vuosikymmenen tuotteena, joka tarjoaa asiakkaille yhä enemmän ominaisuuksia.

POWER TRUCK SHOW
Power Truck Show kokosi tuttuun tapaan Pohjanmaan lakeuksille kirjavan joukon raskasta kalustoa. Kaluston lisäksi esiteltiin runsaasti mielenkiintoisia palveluita ammattilaisille.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

 


 

 
"Taksi oli vaihtoehto. Se tuli maksamaan karvan alle 5 000 euroa kahdeksassa viikossa..."  
Lue lisää >>


Yhteistyössä:[ 18.09.2019 00:43 ]