Polttoaineen säästölaskin 2.0

Sähköposti Tulosta PDF
Laskuri on asiasta kiinnostuneen käytettävissä maksutta.Laskuri on asiasta kiinnostuneen käytettävissä maksutta.Goodyear Dunlop on päivittänyt ilmaisen, Internetin kautta käytettävissä olevan polttoaineen säästölaskurin.

Uuteen versioon sisältyvät muun muassa EU:n rengasmerkinnän luokitukset, päivitetyt tiedot, lisätyt kuorma-auton kokoonpanot ja lisäkielet.

Laskurin avulla kuljetusyritykset voivat arvioida rengasvalinnan, aerodynaamisten apuvälineiden, kuljettajien koulutuksen ja muiden mahdollisten muutosten vaikutuksia polttoaineenkulutukseen ja CO2-päästöihin.

Päivitetyssä laskurissa yhtälöön voidaan lisätä myös marraskuussa käyttöön otettavan EU:n rengasmerkinnän taloudellisuusluokitukset.

Aiemmin laskurissa olleiden viiden ajoneuvokokoonpanon lisäksi uudessa versiossa on nivelettömiä 6x2-ajoneuvoja ja kuusiakselisia nivellettyjä 44 tonnin ajoneuvoja.

Ajoneuvo-osassa on valittavissa seitsemän ajoneuvotyyppiä sekä toiminta-alue, kilometrimäärä ja polttoaineen hinta. Seuraavassa osassa on useita erilaisia aerodynaamisia apuvälineitä, jotka ovat valittavissa.

Kolmas osa on rengasosa, jossa valitaan EU:n rengasmerkinnän mukainen rengasluokka, kilometrimäärä ja kustannukset. Viimeisessä kuljettajaosassa voidaan valita kuljettajan koulutustaso.

Kun kaikki vaihtoehdot on valittu, sivustosta voi ladata suoraan PDF-asiakirjan, joka sisältää tulokset. Tuloksissa näkyvät vuosittaiset käyttökustannukset euroina ilman polttoainetta säästäviä toimia sekä tulokset valittujen toimenpiteiden lisäämisen jälkeen. Nämä esitetään seuraavasti:
  • nettokustannussäästöt vuodessa
  • vuosittaiset CO2-säästöt kiloina
  • vuosittainen polttoaineen säästö litroina
  • polttoaineen säästö 100 kilometrillä.
Ilmainen polttoaineen säästölaskuri on käytettävissä osoitteessa www.fleet-calculator.eu

Kirjautumisen jälkeen verkkosivulla näkyy ajoneuvojen, aerodynaamisten apuvälineiden, renkaiden ja kuljettajan symboleita.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

AJOVALOT JA NÄKEMINEN
Älykäs ammattiajo -projekti alkoi 1.9.2020. Jo nyt on tarjolla simulaattoritestejä kuljettajan liikennenäön selvittämiseksi.

FinnMETKO 2020
Hiljaisen tapahtumakesän jälkeen FinnMETKO 2020 järjestettiin Jämsässä syyskuun alussa. Toivoa tulevaan oli ilmassa.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

 


 

 
"Verorasitettu metsäteollisuus on pakotettu hakemaan "maailman halvimpia kuljetuksia" tuotteilleen. SDP, SAK, AKT ja EK avittavat...""  
Lue lisää >>


Yhteistyössä:[ 20.09.2020 23:27 ]