Halpa tuulilasikamera

Sähköposti Tulosta PDF

Pienikokoisen, erehdyttävästi tutkanpaljastinta muistuttavan kameran näytön resoluutio ei ole kovinkaan kaksinen. Täydellä akulla kuvaa useita tunteja videokuvaa.

Netti ovat pullollaan erilaisia auton tuulilasiin kiinnitetyillä videotallentimilla otettuja videoita. Auto, tekniikka ja kuljetus tarttui numerossa 9/2013 tilaisuuteen ja hankki sellaisen, mutta tekeekö sillä mitään?
Internetin ihmeellinen maailma tarjosi jälleen kerran tarjouksen josta ei voinut kieltäytyä. Tällä kertaa tarjous koski tuulilasiin imukupilla kiinnitettävää videotallenninta.
 
Kamera löytyi kohtuulliseen 19,99 dollarin eli noin 15 euron hintaan Amerikkalaisesta Ebay nettihuutokaupasta. Myyjä tosin oli kotoisin Hong Kongista. Positiivinen yllätys oli postituskulujen sisältyminen hintaan. Suomalaiset verkkokaupat tarjoavat vastaavanlaisia laitteita 40 – 100 euron hintaan.
 
RAHALLE VASTINETTA
Odottelimme pakettia ristiriitaisin tuntein sillä halvan hinnan kääntöpuolella on yleensä halpa kohtelu. Kamera osoittautui saavuttuaan kuvauksen mukaiseksi. Paketissa oli kamera, akku, imukuppiteline, autolaturi sekä USB-johto tiedonsiirtoa varten. Laitteeseen sopiva SD-muistikortti tulee hankkia erikseen. Käyttöohje on englanniksi ja kiinaksi.
 
Kamerassa on neljä vaihtoehtoista tallennustarkkuutta: 640x480, 848x480, 1280x720 ja Full HD 1920x1080. Tallennusjakson voi valita 2, 5 tai 10 minuutin mittaiseksi. Käyttämällämme 1 gigan kortilla huomasimme parhaan tallennusjakson olevan 2 minuutin mittainen. Käyttämällämme 640x480 resoluutiolla videon kooksi tulee noin 100 megatavua.
 
Käyttöohjeen mukaan laite tunnistaa kaikki SD- ja SDHC kortit aina 64 Gb asti. Käytännössä homma tyssäsi jo 16 Gb kortin kohdalla, 8 Gb kortti toimii moitteetta. Kamera tallentaa aina vanhimman lukitsemattoman tallenteen päälle, joten kortin täyttymistä ei tarvitse vahtia.

Kameran 2,5-tuumaisen näytön kuvanlaatu ei ole päätä huimaava, mutta ajaa asiansa. Varsinainen katselu kannattaa tehdä tietokoneella. Kameralla voi ottaa valokuvia. Siinä on lisäksi liiketunnistin ja 6 infrapunavaloa tuottavaa lediä joten se toimii näppärästi pysäköidyn auton valvontakamerana.
 
Kuvan laatu on kaikilla resoluutioilla melko vaatimatonta. Videosta saa selvän mutta sen laatu vastaa läheisesti vanhaa VHS-videokuvaa.
 
Laadullisesti ja toiminnoiltaan kamera jää reilusti uusimpien GPS-paikannusta hyväksi käyttävien jälkeen, mutta tarjoaa kuitenkin hyvän vastineen sen huokealle hankintahinnalle. 

Kamera löytyy Ebaystä hakusanoilla: 2.5" Car IR HD Night Vision Vehicle Cam. Ohjeen mukaan tupakansytytinlaturia voi käyttää 12/24V järjestelmissä, kokeilimme vain 12 V järjestelmää.
 

Kommentit  

 
0 #2 Miska 25.12.2015 22:02
Tertsi ei ole oikeassa. Tekstissä sanotaan että vasta VHS-laatua ja saa tuotetta ostettua myös suomesta 20€ hintaan. mutta eroa on että vuosi 2015.
Lainaa
 
 
-2 #1 Tertsi 24.06.2014 14:34
Ensiksi, maksoitteko tavarasta asianmukaiset tullit ja verot? Niistä ette mainitse artikkelissanne mitään.

Toiseksi, kyseisen kameran chipsetillä ei ole mahdollista tallentaa Full HD laatuista kuvaa, joten artikkeli johtaa kuluttajaa raakasti harhaan

Kolmanneksi, ymmärtäähän toimitus millaisen määrän työtä maahantuoja joutuu tekemään ennen tuotteen Suomen markkinoille saattamista. Tuotteiden pitää olla sekä EU:n että Suomen viranomaisten vaatimuksia vastaava, tuotepakkaus vaatii oman jumppansa, käyttöohjeet on tuotettava vähintään suomeksi ja ruotsiksi ja tuotteelle on myönnettävä lisäksi asianmukainen tuotetakuu. Onko siis loppujen lopuksi ihme että kiinalaiset pystyvät myymään tuotteitaan netissä suoraan kuluttajalle edullisemmin.

Nimim.
Lainaa
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

VOLVO VNL 2024
Volvon VNL:ssä esitellyt innovaatiot toteutettiin tavoitteena tehdä kuljettajan työstä helpompaa ja truvallisempaa.

AJOPIIRTURIT
Kuljettajan isoveli täyttää 180 vuotta ja älykäs digipiirturi on tulossa. Kattavassa raportissamme tutkimme piirtureita eilen, tänään  ja huomenna.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Entä vienti- ja ulkomaankauppamme ykkönen, EK ja sen toimitusjohtaja Jyri Häkämies: mitä olette tehneet asian hyväksi..."  
Lue lisää >>



Yhteistyössä:

 


[ 28.03.2024 15:47 ]

Mainospalkki