Jouni Asumaniemi palkittiin ammattiautoilijoiden keskuudesta vuoden 2012 Sankariksi

Sähköposti Tulosta PDF
Kuvassa vasemmalta oikealle: Silvia Autio, Sankarikuljettaja Jouni Asumaniemi, liikenneministeri Merja Kyllönen ja Ammattina Sankari- kampanjan puuhamies Jussi Huhta Bridgestone Finlandilta.Kuvassa vasemmalta oikealle: Silvia Autio, Sankarikuljettaja Jouni Asumaniemi, liikenneministeri Merja Kyllönen ja Ammattina Sankari- kampanjan puuhamies Jussi Huhta Bridgestone Finlandilta.

Ammattina Sankari -kampanjan tarkoituksena on nostaa kaikkien teillä liikkuvien esikuviksi kuljetusalan ammattilaisia, jotka ovat tavalla tai toisella ylittäneet itsensä muiden ihmisten auttamiseksi ja liikenneturvallisuuden edistämiseksi.

Tänä vuonna Ammattina Sankari kampanjan raati valitsi vuoden 2012 sankariksi Jouni Asumaniemen.

Jouni Asumaniemi osoitti erityistä tarkkaavaisuutta kun havaitsi pimeällä Valtatiellä 12 häntä ohittamassa olevan auton hallitsemattoman nelipyöräluisun.
 
Tilanteesta selvinnyt Silvia Autio kirjoitti tapahtuneesta ja sankaristaan seuraavasti:
 
”Kun valtatien yli kilometrin mittainen suora alkoi lähdin varovasti ohittamaan. palatessani omalle kaistalle alkoi autoni pyöriä hurjasti keskellä tietä. Rekan kuljettaja, Jouni Asumaniemi Transpointista onnistui kuitenkin ällistyttävällä ajotaidollaan väistämään minua ja jarruttamaan samanaikaisesti. Rekan nuppi oli välillä vasemmalla välillä oikealla puolella minua välillä tuntui kuin se olisi tullut suoraan ylitseni. Etäisyyttä meidän välillä oli pahimmoisillaan varmasti vain sentti korkeintaan viisi, luulin kuolevani. Asumaniemi sai pysäytettyä rekkansa tien sivuun, minä vaan jatkoin pyörimistä.”
 
”Kyynel silmässä voin sanoa, että Asumaniemen Jouni on ikuisesti minun rekkasankarini. Kiitos ei riitä siihen mitä haluan hänelle sanoa.”
 
Jouni Asumaniemi kommentoi voittoaan ja auttamansa Silvia Aution iloista jälleennäkemistä vaatimattomaan tyyliinsä:

”Olen toiminut raskaan kaluston ammattikuljettajana yli 22 vuotta. Tämä on hieno palkinto tehdystä työstä, ja vahvistaa päätöstäni siitä, että tämä on sitä työtä mitä haluan tehdä myös jatkossa . Kuten Silvia kertoi, niin tilanne oli todellakin aika tiukka. Onnellista loppua oli edesauttamassa kenties oma ajokokemukseni. Nykypäivän ajoneuvoyhdistelmä, jossa myös perävaunussa oli ajonvakautusjärjestelmä, joka mahdollisti sen että pystyin hallitusti ohjaamaan yhdistelmää jäisellä tiellä yllättäen eteen tulleessa tilanteessa. Ja toki siinä tarvittiin myös ripaus onnea”.
 
Jouni Asumaniemen ja muiden sankareiden tarinat on luettavissa kokonaisuudessaan Ammattina Sankari- kampanjan kotisivulla osoitteessa:

www.ammattinasankari.fi
 
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

UAKKUVOIMALLA PIDEMMÄLLE
Scania esitteli tuote- kehittelyn tuoreimpia helmiä toukokuisessa tilaisuu- dessaan. Maisteltavana oli alueelliseen liikenteeseen tarkoitetut sähköiset voimalinjat.

FORD PRO – ÄLYKÄS TULEVAISUUS
Ford Pro esitteli pk-yrityksille suunnattua digitaalista sovellustaan.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Mielipide laukaisi X:n lukijoissa ennen kokemattoman parjasu- ja ilkkumisvyöryn. Noin 200:n solvausvastauksen joukosta löytyi vain 10 asiallista..."  
Lue lisää >>Yhteistyössä:

 


[ 19.07.2024 21:17 ]

Mainospalkki