Daimler Trucks menestyy

Sähköposti Tulosta PDF
Daimler Trucks lähestyi marraskuussa tuotantoennätystäänDaimler Trucks lähestyi marraskuussa tuotantoennätystään

Hyötyajoneuvoalaa voimakkaasti ravisuttaneet talouden suhdannevaihtelut eivät ole juurikaan vaikuttaneet Daimler Trucks:n hyötyajoneuvojen myyntiin,  vuodesta 2012 muodostui ennätyksellinen.

Trucks-divisioonan kuusi merkkiä – Mercedes-Benz, Fuso, Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses ja BharatBenz – olivat myyneet joulukuun 2012 alkuun mennessä jo 424 000 ajoneuvoa.
Määrä oli vain 2000 pienempi kuin koko vuoden 2011 menekki.

Myynnissä saavutettu 14 prosentin kasvu johtui erityisesti kysynnästä Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa, joissa kasvuluvut olivat joulu-marraskuussa 21 ja lähes 33 prosenttia. Fuson kysyntä Japanissa nousi 35 prosenttia kaikkiaan 32 000 kappaleeseen.

Uusien mallien julkistamisen myötä Daimler-konsernin tuotteiden myynnin voi odottaa kasvavan entisestään kuluvan vuoden aikana.

Mercedes-Benz ja Fuso vahvoina Venäjän markkinoilla

Daimlerin kuorma-autoja myytiin Venäjällä 2800 vuonna 2011, mutta vuoden 2012 kokonaismyynnin ennakoidaan kasvavan yli 5000 kappaleen. Näistä jo joka kolmas on valmistettu paikallisesti, sillä Daimler avasi kuorma-autotehtaan Chelnyssa vuonna 2011.
Chelnyn tehtaassa tuotetaan Actrosia, Axoria, Ategoa ja Unimogia. Lisäksi maahantuotuja Mercedes-Benzin komponentteja käytetään venäläisissä Kamaz-kuorma-autoissa.

Daimler sekä Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki omistavat Kamazista yhdessä 15 prosentin osuuden. Modernisoitujen Kamazien kaltaisten tuotteiden ennakoidaan muodostavan puolet Venäjän kuorma-automyynnistä vuoteen 2020 mennessä.
Venäjä on jo nyt Euroopan merkittävin kuorma-autojen markkina-alue.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

VOLVO VNL 2024
Volvon VNL:ssä esitellyt innovaatiot toteutettiin tavoitteena tehdä kuljettajan työstä helpompaa ja truvallisempaa.

AJOPIIRTURIT
Kuljettajan isoveli täyttää 180 vuotta ja älykäs digipiirturi on tulossa. Kattavassa raportissamme tutkimme piirtureita eilen, tänään  ja huomenna.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Entä vienti- ja ulkomaankauppamme ykkönen, EK ja sen toimitusjohtaja Jyri Häkämies: mitä olette tehneet asian hyväksi..."  
Lue lisää >>



Yhteistyössä:

 


[ 29.03.2024 00:04 ]

Mainospalkki