Sähköjakari - konseptista päivittäiskäyttöön

Sähköposti Tulosta PDF
 Kymmenen sähkö-Actroksen laivue lähtee asiakkaille kahden vuoden kenttätesteihin keräämään suoraa asiakaspalautetta. Kaikki asiakastestien tuottama tieto analysoidaan hyvin tarkasti ja tulokset syötetaan takaisin meneillään olevaan eActroksen kehitysprosessiin. Mercedes-Benzin tavoitteena on taajama- ja kaupunkiympäristöissä operoivan sähkökäyttöisen 18-25 tonnin jakelukuorma-auton sarjavalmistuksen käynnistäminen vuonna 2021.

Nyt käynnistyvän kenttätestivaiheen  haasteita ovat eActroksen toimintasäteen kasvattaminen, arkipäivän kuljetustoiminnan vaatiman standardoidun latausinfran vakiinnuttaminen ja sähkökuormurin käytönaikaisten kustannusten puristaminen dieselkaluston kanssa kilpailukykyiselle tasolle.

Mittaristo infonäyttöineen eroaa hyvin vähän tavanomaisen diesel-Actroksen vastaavasta eli eActroksen tuotannossa turvataan hyvin pitkälle, joko tuttuihin sarjatuotantokomponentteihin tai lähes sarjatuotannollisiin osiin.Mittaristo infonäyttöineen eroaa hyvin vähän tavanomaisen diesel-Actroksen vastaavasta eli eActroksen tuotannossa turvataan hyvin pitkälle, joko tuttuihin sarjatuotantokomponentteihin tai lähes sarjatuotannollisiin osiin.Mercedes-Benz eActros sähkökuorma-autojen nyt yhdessä asiakkaidemme kanssa käynnistettävä koeajojakso on osa Concept ELV2-projektia, jota Saksan ympäristö- (BMUB) sekä talous- ja energiaministeriö (BMWi) rahoittavat. Daimler Trucks investoi kahdessa vuodessa 500 miljoonaa euroa sähköiseen liikenteeseen.

eActroksen kokonaisvaikutelma, tuotteen viimeistely mukaanlukien, on jo nyt hyvin lähellä Mercedes-Benzin tuotantoautojen tasoa. Säväyttävimpiä ominaispiirteitä ovat eActroksen rivakka kiihtyvyys kaupunkinopeuksilla ja äänettömyys. Rengasmelun ohella ainoa havaittava ääni on sähkölaitteille tyypillinen vaimea surina.

Korkeajännitteiset akut eivät ainoastaan syötä energiaa voimalinjaan,vaan koko ajoneuvolle. eActroksen litiumioniakkujen teho on 240 kWh. Akkujen kokonaismassa on 2200 kg. Tavanomaiseen diesel-Actrokseen verrattuna sähkö-Actroksen omamassa nousee noin 1100 kiloa suuremmaksi.Korkeajännitteiset akut eivät ainoastaan syötä energiaa voimalinjaan,vaan koko ajoneuvolle. eActroksen litiumioniakkujen teho on 240 kWh. Akkujen kokonaismassa on 2200 kg. Tavanomaiseen diesel-Actrokseen verrattuna sähkö-Actroksen omamassa nousee noin 1100 kiloa suuremmaksi.Auto, tekniikka ja kuljetus kävi suljetulla testiradalla ottamassa käytännön maistiaiset asiakastesteihin lähtevastä eActroksesta. Lue koko artikkeli eActroksesta Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden numerosta 3/18.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

VOLVO VNL 2024
Volvon VNL:ssä esitellyt innovaatiot toteutettiin tavoitteena tehdä kuljettajan työstä helpompaa ja truvallisempaa.

AJOPIIRTURIT
Kuljettajan isoveli täyttää 180 vuotta ja älykäs digipiirturi on tulossa. Kattavassa raportissamme tutkimme piirtureita eilen, tänään  ja huomenna.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Entä vienti- ja ulkomaankauppamme ykkönen, EK ja sen toimitusjohtaja Jyri Häkämies: mitä olette tehneet asian hyväksi..."  
Lue lisää >>



Yhteistyössä:

 


[ 29.03.2024 10:24 ]

Mainospalkki