Arkisto 01.10.2010 - 05.01.2010

Vianor Industrial: Rengaspalvelua ammattilaisille

Auto, tekniikka ja kuljetus/01.10.2010

Rengasketju Vianor on yhteistyössä Nokian Raskaiden Renkaiden kanssa kehittänyt Vianor Industrial- konseptin, jonka tarkoituksena on tarjota koneyrittäjille ja urakoitsijoille ammattitaitoiset ratkaisut hyödyntäen alan viimeisimpiä innovaatioita ja toimintamalleja.

Lue lisää tästä >>

Jätepohjaisesta mikrobiöljystä uusiutuvaa dieselraaka-ainetta

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 30.09.2010

Neste Oil on hakenut patentteja teknologialle, jolla pystytään valmistamaan jätteistä hiivojen ja homeiden avulla NExBTL-dieselin raaka-aineeksi sopivaa mikrobiöljyä. Vuoden 2007 lopussa Aalto-yliopiston teknillisen korkeakoulun kanssa käynnistetty tutkimus on edennyt vaiheeseen, jossa prosessiteknologiset ongelmat on ratkaistu. Hiivoilla ja homeilla tuotetusta mikrobiöljystä on jo valmistettu uusiutuvaa NExBTL-dieseliä.

Lue lisää tästä >>

Volvo tutkii metaanidieseliä

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 29.09.2010

Volvo Trucks pitää kaasua parhaimpana vaihtoehtona öljylle dieselmoottoreiden polttoaineeksi.

- Maakaasu on eräs useista vaihtoehdoista. Maakaasu voi olla parempi vaihtoehto kuin öljy, sillä sen hiilidioksidipäästöt ovat pienemmät, sanoo Magnus Swahn, konsultointiyritys Conlogicin johtaja.

Maakaasu koostuu enimmäkseen metaanista, joka hajotessaan vapauttaa 30-50 prosenttia vähemmän hiilidioksidia ja noin 40 prosenttia vähemmän typpioksidia kuin öljy. Ja toisin kuin öljy, maakaasu ei vapauta ilmaan rikkiä, raskaita metalleja eikä tuhkaa.

Lue lisää tästä >>

Auto, tekniikka ja kuljetus 8/2010

* Stora Enson Jorma Länsitalo ja UPM-Kymmenen Mika Lepänjuuri kertovat metsäteollisuuden näkymistä puunkuljetuksen kannalta. Liikkuuko pölli? Olisiko yhdistelmäpainoja syytä nostaa? Kasvaako työvoiman tarve metsäenergian käytön myötä?

* Villiä menoa ambulanssibisneksessä. Edellisessä numerossa alkanut ambulanssiasian käsittely jatkuu.

* Tunnelmat ja makupalat FinnMetko-messuilta Jämsästä ja IAA:n suurnäyttelystä Hannoverista.

* Koeajossa Renault Kerax -tukkiauto. Tyypeissä Mercedes-Benzin Viano, Vito ja Atego.

Jätepohjaisesta mikrobiöljystä uusiutuvaa dieselraaka-ainetta

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 27.09.2010

Neste Oil on hakenut patentteja teknologialle, jolla pystytään valmistamaan jätteistä hiivojen ja homeiden avulla NExBTL-dieselin raaka-aineeksi sopivaa mikrobiöljyä. Vuoden 2007 lopussa Aalto-yliopiston teknillisen korkeakoulun kanssa käynnistetty tutkimus on edennyt vaiheeseen, jossa prosessiteknologiset ongelmat on ratkaistu. Hiivoilla ja homeilla tuotetusta mikrobiöljystä on jo valmistettu uusiutuvaa NExBTL-dieseliä.

Lue lisää tästä >>

Hybridillä voittoon

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 24.09.2010

Mercedes-Benz Atego-mallisto ja hybriditeknologiaa hyödyntävä Atego BlueTec Hybrid valittiin Vuoden Kuorma-autoksi 2011 Hannoverin kansainvälisessä autonäyttelyssä, IAA:ssa. Valinnan suoritti erikoistoimittajista koostuva kansainvälinen raati 23 Euroopan maasta.

Raadin perusteluissa tuli esiin Ategon edistyksellinen tekniikka ja auton monitaituruus 12-tonnisten kuorma- autojen lyhyiden välimatkojen jakeluliikenteessä. Vaikuttavinta tuomariston mielestä oli Atego 1222 L EEV BlueTec Hybridin tiennäyttäjän rooli vaihtoehtoisissa polttoaineratkaisuissa. Raadin mielestä Mercedes-Benz esittelee Atego-malliston kautta muuntumiskykyisen keskikokoisen kuorma-auton, jolla on kaksi sielua. Kuljettajalle tarjotaan isompien mallien tapaan ajo- ja varustemukavuutta, ja samalla hybriditeknologia osallistuu hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen Euroopan Unionissa.

Lue lisää tästä >>

Glykolia, huoltoa ja viestintää

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 20.09.2010

VR-konserni pyrkii tulevana talvena varmistamaan junaliikenteen sujuvuuden, jotta viime talven tapaiset liikennöintiongelmat eivät toistuisi. VR-konserni ja rataverkosta vastaava Liikennevirasto ovat listanneet yli 60 pitkän ja lyhyen tähtäimen toimenpidettä.

Kaluston kunnossapitoa tehostetaan ennen talvikautta. Erityyppiselle kalustolle on suunniteltu talvihuoltoja, jotka ajoittuvat loka-marraskuulle. Kunnossapito on tilannut myös viime vuotta enemmän kaluston varaosia varastoon.

Lue lisää tästä >>

Veturi virtaviivaistuu

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 16.09.2010

MAN ottaa loikan tulevaisuuteen Concept S -mallillaan. Radikaalin virtaviivaisella muotoilulla haetaan jopa 25 prosentin leikkausta nykyisestä CO2-päästötasosta. Tämä onnistuu yhdessä aerodynaamiseksi muovatun perävaunun kanssa. Konseptimallillaan MAN haluaa herättää ajattelemaan, että merkittävä polttoaineenkulutuksen- ja CO2 -päästöjen vähennys dieselkuorma-autoissa on mahdollista ja voidaan toteuttaa lyhyelläkin tähtäimellä.

Lue lisää tästä >>

DB Schenker uusii varastotilojaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 14.09.2010

DB Schenker rakentaa pääkaupunkiseudun uudet toimitilat Vantaalle, jonne siirretään nykyisin Helsingin Metsälässä sijaitsevat terminaalitoiminnot. Myös nykyisille Vantaan varastotoiminnoille rakennetaan uudet tilat. Investointien kustannukset ovat yli 45 miljoonaa euroa.

Lue lisää tästä >>

Kannettava ajoneuvovaaka

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 13.09.2010

DG Dina tuo markkinoille kannettavan ajoneuvovaa'an. Vaakapaketti koostuu kahdesta, noin 20 kiloa painavasta laatasta ja salkkumuodossa olevasta näyttö-tulostinyksiköstä. Kokonaisuus on tuotetta markkinoivan TMI Juhani Rahkosen mukaan koottavissa muutamassa minuutissa valmiiksi vaaka-asemaksi. Käyttövirta voidaan ottaa valovirtapistokkeesta, auton tupakansytytinpistokkeesta tai akulta.

Lue lisää tästä >>

Päästötöntä lähettipalvelua

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 10.09.2010

A2B Finland ilmoittaa olevansa ensimmäinen täysin päästöttömiä kuljetuksia tarjoava yritys Suomessa. A2B käyttää yritystoiminnassaan Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalla valmistettuja Think-sähköautoja. Autot kulkevat litium-ioni akuston voimin.

Think-autojen käyttö on hiilidioksidineutraalia, sillä ne ladataan Helsingin Energian tuulivoimalla Hanasaaren energiahuoltoalueella Sörnäisissä, jossa niillä on omat latauspisteet ja pysyvät parkkipaikat.

Lue lisää tästä >>

Merenkulku vuonna 2030

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 09.09.2010

Wärtsilä on laatinut kolme merenkulun tulevaisuuden skenaariota, jotka kuvaavat, millaista merenkulku saattaa olla 20 vuoden kuluttua.

Rough Seas -maailmaa leimaa resurssipula. Varallisuus on jakaantunut epätasaisesti kansakuntien kesken, mikä aiheuttaa jännitteitä. Ilmastonmuutos luo lisäjännitteitä. Uusia kauppareittejä on syntynyt kahden olennaisen kehityskulun seurauksena: kahdenkeskiset sopimukset lisääntyvät ja teollisuus siirtyy alueille, joissa on runsaasti luonnonvaroja ja muita resursseja. Koko logistiikkaketju on optimoitu alueellisesti, ja kansalliset hallitukset valvovat satamia. Veden ja maataloustuotteiden kuljetukset ovat lisääntyneet merkittävästi. Maailmanlaajuiset jännitteet ovat lisänneet aseistettujen saattueiden tarvetta myös merellä.

Lue lisää tästä >>

Sähköistyvää pakuilua

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 07.09.2010

StellaOne alkaa tuoda maahan sähkökäyttöisiä italialaisia Alke XT -hyötyajoneuvoja, joilla pyritään haastamaan polttomoottorikäyttöiset pakettiautot. Sen huippunopeus on 60 km/h ja toimintasäteeksi yhdellä latauksella luvataan parhaimmillaan 200 kilometriä.

XT:tä saa kaksi- ja nelivetoisena, ja avolavan tilalle on saatavissa Suomessa valmistettava umpikori. Kaikissa XT-sarjan ajoneuvoissa on vaihdettava akusto, joka mahdollistaa ajoneuvojen käytön työvuorosta toiseen ilman latauksen aiheuttamia taukoja. Alke XT:n alun perin sotilaskäyttöön suunnitellut akut ovat huoltovapapaita. Niiden suorituskyvyn kerrotaan säilyvän myös alhaisissa lämpötiloissa: -20 Celsius-asteessa tehon menetys on 10 prosentin luokkaa.

Lue lisää tästä >>

DT Trading ostosopimukseen Deltan Trucksin varastosta

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 06.09.2010

Deltan edellisen vähittäiskaupan johtajan Markku Salon perustama yhtiö, DT Trading Oy, on tehnyt ostosopimuksen Delta Trucks Oy:n käytettyjen kuorma-autojen varastosta sekä Deltan vastuulla olevien kuorma- ja linja-autojen takaisinostosopimusten lunastamisesta. Sopimus palvelee molempia osapuolia, sillä Delta luopui tämän vuoden alkupuolella kuorma- ja linja-autojen maahantuonnista sekä vähittäiskaupasta. Markku Salon perustama AuditProfile Oy tarjoaa puolestaan Deltalle neuvonantoa yhtiön toiminnanohjausjärjestelmän kehittämiseen.

Lue lisää tästä >>

Auto, tekniikka ja kuljetus 7/2010

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 01.09.2010


* Oy Sisu Auto Ab:n toimitusjohtaja Olof Elenius ja varatoimitusjohtaja Timo Korhonen paljastavat mitä Sisulle kuuluu ja mitä tulevaisuudessa on näköpiirissä. Vieläkö Suomessa on Sisua?

* Ambulanssi, tule jo! Auto, tekniikka ja kuljetus pureutuu sairaankuljetuksen kiemuroihin ja korvauskäytäntöjen epäjohdonmukaisuuksiin.

* Teemana materiaalinkäsittely ja varastointi. Mitä hallia rakentavan pitää ottaa huomioon ja millaisia vaihtoehtoja on tarjolla ovissa ja hyllyratkaisuissa?

* Koeajossa Renaultin uusi iso pakettiautomalli Master. Taksityypeissä Volkswagen Sharan, jonka uusi versio rantautuu myös Suomeen.

Polar porhaltaa markkinoille

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 01.09.2010

Oy Sisu Auto Ab valmistautuu uuden Sisu Polar -malliston esittelyyn vielä kuluvan syksyn aikana. Testaus- ja koeajovaiheessa olevan Polar-malliston voimalinjan ja ohjaamon komponentit toimittaa Daimler Trucks AG, joka käyttää samoja komponentteja myös Mercedes-Benz Actros -mallistossaan.

- Vaativiin olosuhteisiin suunniteltu alustavalikoima pohjautuu nykyiseen, pitkäaikaisessa käytössä testattuun Sisu Auton kehittämään ainutlaatuiseen rakenteeseen. Akselistot toimittaa Sisu Akselit Oy, sanoo Sisu Auton toimitusjohtaja Timo Korhonen.

Sisu Polar -malleissa käytetään Mersun V6- tai V8-moottoreita. Voimakkain versio on 600-hevosvoimainen. Malliston pääpaino tulee olemaan vaativiin käyttötehtäviin suunnitelluissa moniakselisissa autoissa. Uudessa voimalinjassa säilyy asiakkaiden toivomuksesta vaihtoehtona suorahampainen synkronoimaton Fuller, jota erityisesti kaikkein vaativimmissa olosuhteissa ajavat autoilijat arvostavat. Vaihtoehtoisesti autoon saa myös joustavasti toimivat Telligent- tai Powershift- robottivaihteistot.

Lue lisää tästä >>

Kuljetettavaa viidennes viime vuotta enemmän

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 31.08.2010

Kuorma-autoilla kotimaan tieliikenteessä kuljetettu tavaramäärä lisääntyi vuoden 2010 toisella neljänneksellä 12 prosenttia vuoden 2009 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Kuorma-autoliikenteen kuljetussuorite tonnikilometreinä mitattuna lisääntyi 22 prosenttia. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta kotimaan tieliikenteen tavarankuljetustilastosta.

Lue lisää tästä >>

Chevrolet Orlando Euroopan valloitukseen

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 30.08.2010

Chevrolet aloittaa uuden Orlando-tilamallin tuotannon lokakuussa. Orlandolle on asetettu merkittävä rooli Chevroletin kasvupyrkimyksissä Euroopassa. Taistoon käydään voimakkaalla muotoilulla niin ulkokuoressa kuin sisustuksessa, jonka muotokieleen on haettu vaikutteita muun muassa Corvettesta.

Lue lisää tästä >>

Renaultin ja Dacian maahantuoja vaihtuu

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 25.08.2010

Renaultin ja Dacian henkilö- ja tavara-autojen sekä varaosien maahantuonti siirtyy Renault Nordic Ab:ltä Suomeen perustettavalle uudelle Bassadone Automotive Groupin tytäryhtiölle Nordic Automotive Services Oy:lle. Uusi maahantuontiyhtiö aloittaa toimintansa marraskuun alussa. Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Renault Suomen nykyinen toimitusjohtaja Timo Lehtonen.

Lue lisää tästä >>

Luotsausliikelaitos valtion osakeyhtiöksi

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 24.08.2010

Talouspoliittinen ministerivaliokunta on puoltanut liikenne- ja viestintäministeriön esitystä Luotsausliikelaitos Finnpilotin yhtiöittämisestä 1.1.2011 alkaen. Ministerivaliokunta puolsi myös luotsaustaksoihin tasokorotusta vuoden 2011 alusta alkaen.

Lue lisää tästä >>

Teknisen Kaupan myynti koheni

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 23.08.2010

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen jäsenyritysten myynti nousi kuluvan vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla kuusi prosenttia edellisvuodesta. Ensimmäisellä vuosineljänneksennellä myynti laski vielä lähes yhdeksän prosenttia edellisvuodesta.

- Kevään suhdannebarometrit osoittivat yhä positiivisempia odotuksia lähiaikojen myynnin kehittymisestä. Ne ovatkin realisoituneet jopa ennakoitua paremmaksi myynnin kehitykseksi, Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen toimitusjohtaja Markku Uitto sanoo.

Lue lisää tästä >>

Suomalaiset arvostavat taksejaan: Laadukas mutta kallis

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 18.08.2010

Hotels.comin toteuttamassa taksikyselyssä suomalaiset vastaajat valitsivat kotimaisen taksin maailman parhaaksi.

Kyselyssä vastaajat saivat valita sekä huonoimman että parhaimman vaihtoehdon maittain ja kaupungeittain eri kriteereihin perustuen. Suomi ja Helsinki veivät selkeän voiton jokaisessa kategoriassa.

Lue lisää tästä >>

VTT mukana - Etelä-Amerikan logistiikkaa notkistetaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 17.08.2010

VTT ja kolme muuta eurooppalaista tutkimusorganisaatiota osallistuvat Etelä-Amerikan maiden tavarakuljetusten kehittämisen EU-rahoitteisessa ENABLE-hankkeessa. Onnistuessaan hanke alentaa kuljetuskustannuksia ja tehostaa Euroopan ja Etelä-Amerikan välistä tavaraliikennettä. Hanke perustuu eurooppalaisen osaamisen soveltamiseen Etelä-Amerikan tavaraliikennejärjestelmässä.

Lue lisää tästä >>

Vääntö päättyi Patria-kauppoihin

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 16.08.2010

Ruotsin puolustusmateriaalilaitos (FMV) on tänään ilmoittanut Patrian valinnasta 113 ajoneuvojärjestelmän toimittajaksi. Sopimus sisältää lisäksi option 113 ajoneuvosta. Hankkeen arvo on noin 250 miljoonaa euroa. Kauppa tehtiin alun alkaen jo viime syksynä, mutta Patrian kilpailija BAE Systems Hägglunds valitti kaupasta.

Lue lisää tästä >>

Bosch povaa kasvun jatkuvan - Vaihto-osilla kysyntää

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 13.08.2010

Boschin vaihto-osaohjelma käsittää nykyisellään noin 9000 ajoneuvo-osaa 27:stä eri tuoteryhmästä. Ohjelmaan kuuluvat muun muassa käynnistimet, laturit, ilmastointilaitteiden kompressorit, jarrusatulat, ja dieselpumput.

Boschin mukaan korkealaatuisten vaihto-osien kysyntä ajoneuvokorjauksessa on kasvanut. Nykyisin vaihto-osien osuus USA:n markkinoilla on lähes 90 prosenttia. Markkinasegmentti laajenee myös Euroopassa selkeästi ripeämmin kuin varaosakauppa yleensä, joka ei ole juuri kasvanut. Bosch odottaa, että Euroopassa vaihto-osamarkkinat kasvavat 30 miljoonaan osaan vuodessa vuoteen 2015 mennessä.

Lue lisää tästä >>

DAF-maahantuonti muuttaa

Auto, tekniikka ja kuljetus/12.08.2010

DAF-kuorma-autojen maahantuoja CT Finland Oy muuttaa 23. elokuuta 2010 uusiin tiloihin, jotka sijaitsevat Helsingin Vuosaaren satamassa osoitteessa Rahtarinkatu 5, Helsinki.

- Uudet laajemmat tilat antavat meille mahdollisuuden palvella entistä paremmin niin automyynnin kuin varaosa- ja korjaamotoimintojen asiakkaita. Nyt käytössä on hyvät tilat maahantuonnin tarpeisiin, pääkaupunkiseudun kuorma-automyynnille, varaosamyymälälle sekä huollolle.

Lue lisää tästä >>

Miljoonan rekkasimulaattori Savoon

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 11.08.2010

Etelä-Savon Koulutus Oy on valinnut tamperelaisen simulaattorialan yrityksen, Team Simrac Finland Oy:n, toimittajaksi raskaankaluston kuljettajakoulutukseen tarkoitetulle kokonaisuudelle. Osapuolet allekirjoittivat hankintasopimuksen elokuun alussa. Hankinnan hinnaksi tulee lähes miljoona euroa. Kokonaisuus luovutetaan tilaajalle ensi keväänä.

Lue lisää tästä >>

Tino Hyökki taitavin

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 10.08.2010

Suomen Young European Truck Driver -kilpailun on voittanut turkulainen Tino Hyökki. Toiseksi sijoittui Petri Ala-Korpela Kurikasta ja kolmanneksi Ville Pöllä Kannuksesta. Loppukilpailuun Alahärmässä osallistui 12 nuorta kuljettajaa.

Loppukilpailu koostui kolmesta osiosta: ajoneuvoyhdistelmän käsittely, taloudellinen ja turvallinen ajaminen sekä kuorman varmistaminen. Hyökki ratkaisi voiton ajoneuvoyhdistelmän käsittelyssä ajotaitoradalla, jossa hän keräsi huippupisteet. Hän sijoittui ykköseksi myös taloudellisessa ja turvallisessa ajamisessa. Kilpailussa kakkoseksi sijoittunut Ala-Korpela oli paras kuorman varmistamisessa.

Lue lisää tästä >>

Liikenteeseen ajetaan 2,1 miljardin budjettia

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 09.08.2010

Liikenne- ja viestintäministeriö ehdottaa hallinnonalalleen 2 077,6 miljoonan euron määrärahoja vuodeksi 2011 eli noin 214 miljoonaa vähemmän kuin vuosi sitten. Liikennepolitiikan lohkolle ehdotetaan yhteensä 1 667,5 miljoonaa euroa, josta liikenneverkon osuus on 1 433,3 miljoonaa. Vertailupohjana toimii se noin seitsemän miljardin summa, jonka autoilijat maksavat muun muassa polttoaine-, auto-, ajoneuvo- ja arvonlisäveroina.

Lue lisää tästä >>

Pienin askelin ylöspäin

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 06.08.2010

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin heinäkuussa 623 kappaletta, mikä on 34,8 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Heinäkuu on jo neljäs perättäinen kuukausi kun rekisteröintimäärä on kasvanut edellisvuodesta. Tämä kertoo siitä, että pienten ja keskisuurten yritysten luottamus tulevaisuuteen on lisääntynyt ja ne ovat alkaneet investoida kuljetuskalustoon. Tammi-heinäkuussa pakettiautoja rekisteröitiin 5 944 kappaletta, mikä on 4,4 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Lue lisää tästä >>

DHL testaa raskaan kaluston hybriditekniikkaa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 05.08.2010

DHL Supply Chain ja Volvo Trucks testaavat yhteistyössä maailman ensimmäistä 18 tonnin hybridikuorma-autoa, jolla voidaan saavuttaa parhaimmillaan 15 prosentin polttoainesäästöt. Volvo-hybridissä on sähkö- sekä dieselmoottori, joita voidaan käyttää joko erikseen tai samanaikaisesti.

Auton jarrujärjestelmä varastoi auton litiumioniakkuihin jarrutuksen energiaa, jota voidaan käyttää auton kiihdyttämiseen 10-15 km/h:n nopeuteen. Alhaisemman polttoaineenkulutuksen lisäksi etuja ovat päästöjen väheneminen sekä matalampi melutaso. Korivalmistaja Don-Burin rakentamasta pisaranmuotoisesta korista on lisäetua polttoaineenkulutuksen vähentämisessä.

Lue lisää tästä >>

Viilatut Vito ja Viano

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 04.08.2010

Mercedes-Benzin Vito-pakettiauto ja Viano-tilamalli ovat kokeneet pieniä päivityksiä. Euro 5 -normit täyttävien moottorien lisääntyneestä tehosta ja vääntömomentista huolimatta kulutuslukemien kerrotaan laskevan parhaimmillaan 15 prosenttia edeltäviin voimanlähteisiin verrattuina.

Lue lisää tästä >>

Virkistynyt Vivaro

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 03.08.2010

Opel on päivittänyt tonniluokan Vivaron. Ulkonäköön ei ole puututtu, vaan parannukset löytyvät ohjaamosta.

Käyttäjiltä saatujen kommenttien ja toiveiden perusteella kuljettajan työtilaa on muutettu. Autossa on uusi kojelauta, ohjauspyörä ja audiojärjestelmä. Mittaristo on aiempaa helppolukuisempi ja siihen on lisätty taloudellisuuteen kannustava vaihtamisvalo. Kojelautaan on lisätty säilytystilaa hansikaslokeron yläpuolelle niissä malleissa, jossa ei ole matkustajan turvatyynyä.

Lue lisää tästä >>

Auto, tekniikka ja kuljetus 6/2010

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 23.06.2010


* Nurminen Logisticsin varatoimitusjohtaja Harri Vainikka on huolestunut Suomen merikuljetusten huoltovarmuuden romahtamisesta. Millaisia ongelmia tilanne aiheuttaa?

* Veho Hyötyajoneuvojen johtaja Juha Ruotsalainen antaa reseptinsä laman taittamiseen juttusarjamme viimeisessä osassa.

* Teemana päällirakenteet - luvassa asiaa muun muassa konttien rajattomista sovellusmahdollisuuksista, kontin pystylastauksesta sekä kevenevistä päällirakenteista.

* Koeajossa FleetBoard-ajoneuvohallinnalla varustettu Mercedes-Benz Actros -moduuliyhdistelmä. Taksityypeissä Ford S-Max uudella TDCi-dieselillä ja kaksoiskytkinvaihteistolla.

Uusi IT-logistiikan palveluntarjoaja

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 22.06.2010

Suomessa on perustettu uusi IT-logistiikka-alan palveluntarjoaja, Fleetlogis Oy. Yhtiöön siirtyvät Sesca Logistics IT Oy:n Fleetlogis-liiketoiminnat. Kauppa mahdollistaa Fleetlogis-toiminnan kasvun ja kehityksen sekä Suomessa että ulkomailla. Fleetlogis-liiketoimintojen henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön. Kauppasummaa ei julkisteta.

Lue lisää tästä >>

Raskas liikenne toipumassa lamasta

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 21.06.2010

Raskas liikenne pääteillä on vuoden alkupuolella lisääntynyt kiihtyvällä vauhdilla. Myös muu liikenne on lisääntynyt.

Raskas liikenne lisääntyi tammi-toukokuussa 5,3 prosenttia edellisen vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Kokonaisuudessaan liikenne lisääntyi alkuvuonna 1,2 prosenttia, henkilö- ja pakettiautojen liikenne 0,8 prosenttia.

Lue lisää tästä >>

Kuljetus 2011 -näyttely kokoaa rahtiväen

Auto, tekniikka ja kuljetus/15.06.2010

Autotuojat ry (AT) ja Jyväskylän Messut Oy järjestävät 19.-21.5.2011 Kuljetus 2011 -näyttelyn Jyväskylän Paviljongissa. Tapahtuman koordinaattorina toimii Autotuojat ry. Näyttelystä luvataan tehdä kuljetusalan läpileikkaus, jossa on laajasti esillä sekä kevyttä että raskasta kuljetuskalustoa.

Lue lisää tästä >>

Uusi katsastuslupalaki lausuntokierrokselle

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 14.06.2010

Liikenne- ja viestintäministeriön esitys uudeksi katsastustoimintaa koskevaksi laiksi on lähtenyt lausunnolle. Lakimuutoksella ministeriö haluaa turvata katsastustoiminnan alueellisen saatavuuden, laadukkuuden ja puolueettomuuden. Tavoitteena on myös tarjonnan lisääminen ja sen myötä katsastuksen hintatason lasku.

Lue lisää tästä >>

Finnair tilaa ensimmäisenä siipiulokkeellisia A321-lentokoneita

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 10.06.2010

Finnair aikoo allekirjoittamansa aiesopimuksen mukaisesti hankkia viisi Airbusin A321-lentokonetta, jotka on varustettu polttoaineen kulutusta alentavilla Sharklet-siipiulokkeilla. Finnair on samalla ensimmäinen lentoyhtiö, joka tilaa A321-koneita siipiulokkeilla. Verrattuna nykyisin käytössä oleviin A321-koneisiin Sharklet-lentokoneen parantunut ekotehokkuus merkitsee Finnairille neljän prosentin polttoainesäästöjä.

Lue lisää tästä >>

Virtaa Varkaudesta

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 09.06.2010

European Batteries Oy:n Varkauden tehtaalla on vietetty avajaisjuhlallisuuksia. Tehdas valmistaa suuria, litium-ionipohjaisia akkujärjestelmiä, joiden kysyntää erityisesti ajoneuvoteollisuus ja tiukentuvat ympäristösäädökset ovat voimakkaasti vauhdittaneet. Tämänlaatuisten isojen akkukennojen valmistusta ei muualla Euroopassa tällä hetkellä ole, ja maailmanlaajuisestikin katsottuna muut tuotantolaitokset ovat eri laitevalmistajien hallitsemia. Varkauden lähes 40 miljoonan euron tehdashanke tavoitteleekin voitollista tulosta nopeasti.

Lue lisää tästä >>

Renault Trafic Navi - Paikannuspainos

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 08.06.2010

Kevyesti päivitetty Renault Trafic -mallisto laajenee Navi-erikoismallilla loppukesästä. Trafic Navi on saatavana L2H1-korilla joko 115-hevosvoimaisella 2.0 dCi -moottorilla tai 146-hevosvoimaisella 2.5 dCi FAP -moottorilla varustettuna. Molempien moottorien yhteydessä on 6-portainen manuaalivaihteisto.

Lue lisää tästä >>

Armeija taistelee kuljettajapulaa vastaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 07.06.2010

Työtehoseuran keväällä 2010 julkaiseman kuljettajien koulutustarpeen selvityksen mukaan osaavia raskaan kaluston kuljettajia ei ole tällä hetkellä riittävästi saatavilla. Ammattitaitoisten kuljettajien tarve lisääntyy seuraavien vuosien aikana merkittävästi. Tähän uudistettu Puolustusvoimien kuljettajakoulutus tuo apua ja tarjoaa vaihtoehdon ammatillisista opinnoista (logistiikan perustutkinto) valmistuville nuorille syventää ammatillista osaamista varusmiespalveluksen aikana.

Lue lisää tästä >>

Alkolukko koulu- ja päivähoitokuljetuksiin

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 04.06.2010

Alkolukon käyttö tilausajoina suoritettavissa koulu- ja päivähoitokuljetuksissa on tulossa pakolliseksi. Samalla määritellään alkolukkoa koskevat tekniset ja toiminnalliset vaatimukset. Hallitus päätti alkolukon käyttöä ja hyväksyntää koskevien lakien sisällöistä 3. kesäkuuta. Molempien lakien on tarkoitus tulla voimaan 1. elokuuta 2011.

Lue lisää tästä >>

Joka kymmenes tavarajuna myöhästyi

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 03.06.2010

Liikennevirasto on julkaissut vuosiraportin rautatieliikenteen täsmällisyydestä vuonna 2009. Raportissa tarkastellaan henkilökaukoliikenteen, tavaraliikenteen ja Helsingin seudun lähiliikenteen täsmällisyyttä erikseen. Liikennevirasto luonnehtii raportissaan, että henkilöliikenteen myöhästymisistä noin kolmasosa johtuu radanpitäjästä, kolmasosa liikennöitsijästä ja kolmasosa ulkopuolisista syistä.

Lue lisää tästä >>

Mercedes-Benz G Professional 30 vuoden kokemuksella

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 02.06.2010

Yli 30 vuotta tuotannossa ollut Mercedes-Benz G-sarja tarjoaa ratkaisun monenlaiseen ammattikäyttöön. Maasturista on esitelty uusi malli 300 CDI Professional, joka on tarjolla kolmena koriversiona.

Station Wagon on perinteinen, neljällä sivuovella sekä takaovella/-ovilla varustettu maasturi. Pakettiautoversio on ulkoisesti samankokoinen kuin Station Wagon, mutta autossa on vain kaksi istuinta, kaksi sivuovea sekä takaovi/-ovet eikä lainkaan sivuikkunoita. Mallin omapaino on 2585 kiloa ja kantavuus 970 kiloa.

Lue lisää tästä >>

Pakettiautojen rekisteröinnit nousussa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 01.06.2010

Toukokuussa uusia pakettiautoja rekisteröitiin 1 080 kappaletta. Kasvua viime vuoden toukokuuhun kertyi Autoalan Tiedotuskeskuksen tilastojen mukaan 94,6 prosenttia. Huhti- ja toukokuun reipas ensirekisteröintitahdin uskotaan kertovan, että pakettiautokauppa on alkanut elpyä. Tammi-toukokuussa on rekisteröity 4 256 uutta pakettiautoa, mikä on enää 8,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Lue lisää tästä >>

Auto, tekniikka ja kuljetus 5/2010

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 31.05.2010


* Linja-autoliiton toimitusjohtaja Heikki Kääriäinen kommentoi bussialan tilaa. Kustannukset nousevat, mutta valtion rahoitus vähenee - miten selvitään jatkossa?

* VV-Auton hyötyajoneuvomiehet pohtivat reseptiä taantuman taittamiseksi. Valveutuneita näkemyksiä antamassa Carl-Gustav Sergejeff sekä Heikki Leskinen.

* Teemana linja-autot - mukana muun muassa tärpit Bus 2010 -näyttelyyn sekä asiaa bussipesureista.

* Koeajossa väkivahva Scania R730 sekä maansiirtoauto Volvo FMX. Taksityypeissä Volvon pihistäjä - V70 1.6D DRIVe.

Scanian nuorten kuljettajien kisa etenee

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 31.05.2010

Scanian Young European Truck Driver -kilpailu (YETD) etenee kohti Suomen finaalia. Teoriakokeen jälkeen 118 nuorta ammattikuljettajaa osallistuivat aluekilpailuihin Jyväskylässä, Lahdessa ja Oulussa. Aluekilpailussa oli kolme osiota: ajoonlähtötarkastus ja kuormansidonta, ajoneuvoyhdistelmän käsittely sekä taloudellinen ja turvallinen ajaminen.

Lue lisää tästä >>

"Päätös kirjetaksan laskusta on käsittämätön"

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 28.05.2010

Posti-ja logistiikka-alan unioni PAU:n mukaan viestintäministerin asettaman työryhmän esitys uudeksi Postilaiksi on tyrmistyttävä. Alan kilpailun pakonomainen avaaminen tarkoittaisi PAU:n näkemyksen mukaan palvelutason laskua ja rahoitusongelmaa. Itella rahoittaa tappiollisia maaseudun palveluita nyt kilpailulle avattavien taajamien tuotoilla vuositasolla noin 150 miljoonalla eurolla. Työryhmä on jättänyt tämän toiminnan tulevan rahoituksen käytännössä ilmaan.

Lue lisää tästä >>

E10 soveltuu useimpiin bensiiniautoihin

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 26.05.2010

Vuoden 2011 alussa bensiinin peruslaaduksi on tulossa enintään kymmenen tilavuusprosenttia etanolia sisältävä E10-bensiini, mikäli tarvittavat kansalliset lainsäädäntömuutokset tehdään suunnitellussa aikataulussa. Autotuojien selvityksen mukaan uusi bensiini soveltuu valtaosaan henkilöautoista.

Lue lisää tästä >>

Veho Hyötyajoneuvot avasi palvelutalon Pirkkalaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 25.05.2010

Veho Hyötyajoneuvot on avannut Tampereen alueen toimintakeskuksensa Pirkkalaan osoitteeseen Jasperintie 1. Uudessa keskuksessa Veho myy maahantuomiaan Mercedes-Benzin kuorma-autoja, Vito- ja Sprinter-pakettiautoja sekä Mitsubishi Fuson Canter -mallistoa. Monimerkkikorjaamo palvelee edellä mainittujen lisäksi Renault- ja Sisu-kuormuriasiakkaita varaosa- ja huoltopalveluissa.

Lue lisää tästä >>

Sähköiset rekisteri-ilmoitukset käyttöön

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 24.05.2010

Valtioneuvosto on hyväksynyt asetusmuutoksen, joka mahdollistaa sähköisen ajoneuvojen rekisteröinnin. Sähköinen palvelu nopeuttaa rekisteröintiä, lisää rekisterin ajantasaisuutta ja alentaa rekisteröinnistä syntyviä kustannuksia. Sähköisen rekisteröinnin hinnaksi tulee 6,50 euroa.

Lue lisää tästä >>

Pikakuljetuspalveluiden kysyntä kasvussa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 20.05.2010

TNT lisää palvelukapasiteettia Suomen ja muun Euroopan välillä ottamalla käyttöön Boeing 757 -rahtikoneen Turun ja Belgian Liègessä sijaitsevan lentokeskuksen väliselle päivittäiselle reitille. Näin yhtiö vastaa kevään aikana kasvaneeseen lentorahdin kysyntään ja samalla varmistaa riittävän kapasiteetin ja kuljetusajat Suomeen tuleville ja Suomesta lähteville Express-lähetyksille.

Lue lisää tästä >>

Kuljettajantutkinnot uusjakoon

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 19.05.2010

Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi) kilpailuttaa kuljettajantutkintotoimintaan liittyvän palvelukokonaisuuden seuraavalle sopimuskaudelle. Tarjouskilpailu on avoin kaikille palveluntuottajille, jotka täyttävät kuljettajantutkinnon vastaanottajalle ja ajopiirturikorttien myöntäjälle laissa asetetut vaatimukset.

Lue lisää tästä >>

Mobiliassa Kuorma-auton päivä 23.5.

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 18.05.2010

SKAL järjestää monipuolisen Kuorma-auton päivän sunnuntaina 23.5. Kangasalla. Mobilia Auto- ja Tiemuseoon Längelmäveden rannalle odotetaan saapuvaksi runsaasti yleisöä seuraamaan eri tapahtumia. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuvat myös SKAL Motoristit.


Lue lisää tästä >>

Euro-kolmosesta viitonen

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 17.05.2010

VTT tutkii raskaiden ajoneuvojen päästöjä ja energiankulutusta sekä niihin vaikuttamista. Tavoitteena on vähentää sekä päästöjä että polttoaineenkulutusta. Samalla tutkitaan muun muassa jälkiasennettavia pakokaasujen puhdistuslaitteita ja niiden todellista suorituskykyä. Tutkimuksessa on jo saatu Euro 3 -päästötasoisesta kaupunkibussista retrofit-pakokaasujenpuhdistuslaitteiston avulla ensi syksystä uusilta ajoneuvoilta vaadittavan Euro 5 -tason mukainen. Typen oksidipäästöjä vähentävä Proventia Emission Control Oy:n SCR-järjestelmä on koekäytössä Koiviston Auto konserniin kuuluvan Koskilinjat Oy:n autossa Oulussa.

Lue lisää tästä >>

Ajokorttien voimassaoloaika lyhenee

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 14.05.2010

Liikenne- ja viestintäministeriön esitys ajokorttilaiksi on lähtenyt lausunnolle. Esitys perustuu EU:n ajokorttidirektiiviin. Samalla ministeriö esittää muutoksia myös kansallisiin säännöksiin.

Ajokorttilain myötä henkilö- ja pakettiautojen, moottoripyörien ja mopojen sekä traktorien ajokortit ovat voimassa 15 vuotta kerrallaan. Ajokortin voimassaoloajasta riippuen noin 70 vuoden ikäisen henkilön ajokortti on voimassa korkeintaan viisi vuotta ja sen uusinta edellyttää aina lääkärintarkastuksen.

Lue lisää tästä >>

Konevaurioiden varhaispaikannukseen

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 12.05.2010

VTT on kehittänyt yhdessä TTY:n kanssa koneiden vaurioiden paikantamiseen langattoman ja energiaomavaraisen menetelmän. Tämä mahdollistaa jatkuvan kunnonvalvonnan ja varhaisen puuttumisen vaurioihin. Sovelluskohteina ovat varsinkin vaikeapääsyiset koneet ja kulkuvälineet.

Lue lisää tästä >>

Toyota Prius liikkeelle verkkovirralla

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 11.05.2010

Suomi on mukana Toyotan maailmanlaajuisessa testiohjelmassa, jossa Toyota Prius PHV -pistokehybridiä testataan täkäläisissä ajo-oloissa noin kolmen vuoden ajan. Testiautoilla on sekä lyhyt- että pitkäaikaisia testikäyttäjiä.

Toyota Prius PHV (Plug-in Hybrid Vehicle) on täyshybridi, jota liikuttavat sähkö- ja bensiinimoottorit tarpeesta riippuen yhdessä tai erikseen. Autolla voi ajaa yhtäjaksoisesti 20 kilometriä pelkän sähkömoottorin voimin. Polttomoottori takaa mallille 1 000 kilometrin toimintasäteen yhdellä tankkauksella.

Lue lisää tästä >>

Lisää vääntökestävyyttä

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 10.05.2010

Allison Transmission on esitellyt kaksi uutta automaattivaihteistoa linja-autoihin. Uudet Torqmatic-sarjan T390- ja hidastimella varustettu T390R-malli tarjoaa valmistajan mukaan enemmän vääntökestävyyttä, laadukkuutta sekä taloudellisuutta yhdistettynä pehmeisiin vaihtoihin. Uudet vaihteistot soveltuvat esimerkiksi kaupunkibusseihin aina 380 hevosvoimaan ja 1 650 Nm:n vääntöön asti.

Lue lisää tästä >>

Kuljettajaopetus kolmivaiheiseksi?

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 07.05.2010

Trafi on julkaissut liikennepsykologien ehdotelman kuljettajaopetuksen kehittämiseksi. Ehdotuksessa uudeksi kuljettajaopetusmalliksi ajo-opetusta lisätään, palautetta annetaan enemmän ja opetus jaksotetaan uudella tavalla. Kuljettajaopetus muuttuisi kolmivaiheiseksi ja kuljettajatutkinnon jälkeistä oppimisaikaa tiivistettäisiin. Ehdotus toisi autokouluopetuksen elementtejä osaksi opetuslupaopetusta ja korostaisi oppilaan itsenäistä työtä ja ympäristövastuuta.

Lue lisää tästä >>

Joka kolmannessa sanottavaa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 06.05.2010

Raskaiden hyötyajoneuvojen teknisissä tienvarsitarkastuksissa tarkastetuista ajoneuvoista noin 30 prosentissa havaittiin puutteita vuosina 2008-2009. Kaikkiaan tarkastettiin yhteensä yli 17 100 kuorma-autoa ja niiden perävaunua sekä linja-autoa. Tarkastetuista ajoneuvoista oli suomalaisia noin 10 400, venäläisiä yli 5 100, virolaisia 480 ja muita kansallisuuksia yhteensä yli 1 100 kappaletta.

Lue lisää tästä >>

Konepesua ympäri vuorokauden

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 05.05.2010

Tammermatic on toimittanut ilmoituksensa mukaan maailman kehittyneimmän raskaan kaluston pesukoneen Keski-Suomen Scania-keskuksessa toimivalle ajoneuvojen pesupalveluja tarjoavalle KT-Line Oy:lle.

Rainbow Ultimassa on 2-kemikaalijärjestelmä, joka mahdollistaa kahden eri vahvuisen liuottimen käytön. Tällöin ajoneuvon alaosassa olevaa vaikeasti poistettavaa maantielikaa ja pikeä voidaan irrottaa voimakkaammalla liuottimella ja käyttää ajoneuvon yläosaan miedompaa seosta. Pesukoneen oskilloivat korkeapaineiset kolmoispyyhkäisevät pistesuihkut ja harjojen tarkka ohjaus varmistavat, että myös vaikeasti konepuhdistettava kalusto, kuten roska-, betoni- ja paloautot, traktorit ja maansiirtokalusto, puhdistuu.

Lue lisää tästä >>

Auto tekniikka ja kuljetus 4/2010

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 04.05.2010
* Hartwallin logistiikkajohtaja Jari Kangas kertoo juomavalmistajan kuljetusketjusta sekä esittää arvioita suomalaisen logistiikan tulevaisuudesta.

* Volvon kuorma-autopuoli antaa reseptinsä laman voittamiseen. Asian äärellä Lars-Erik Forsbergh ja Ulf Strömsholm.

* Combilift haastaa ideoilla - kevyet ja ketterät kontinkäsittelijät esittelyssä.

* Koeajossa Renault Premium -jätepakkari, tyypeissä puolestaan uusi VW Caravelle 4MOTION sekä Dacia Logan Pick-Up.

Uutta teknologiaa logistiikkaa tehostamaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 04.05.2010

VTT tutki Venäjän ja Suomen välisiä tavarakuljetuksia. Tulosten perusteella tavaraliikenteen kehittämiseksi tarvitaan logistiikkatiedon prosessien kehittämistä ja enenevää automatisointia. RFID-etätunnistejärjestelmien käyttöönotto hyödyttäisi koko toimitusketjua, asiakkaita ja viranomaistoimintaa maiden rajalla. Kehittäminen vaatii yhteistyötä ja sopimista eri standardien ja sovellusten käytöstä.

Lue lisää tästä >>

Nordic TANK Pohjoismaiden suurimmaksi

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 30.04.2010

Suomalaisten Jyki Group Oy:n tytäryhtiöiden Site Oy:n ja Interconsult i Falkenberg Ab:n, sekä OBAS Oy:n kuorma-autojen säiliöperävaunujen ja säiliöpäällirakenteiden valmistus yhdistetään yritysjärjestelyllä uudeksi Nordic TANK Oy:ksi. Yhtiöstä tulee Pohjoismaiden suurin raskaiden säiliöperävaunujen ja säiliöpäälirakenteiden valmistaja.

Lue lisää tästä >>

Vehviläinen toivoo kilpailijoita VR:lle

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 29.04.2010

- Puukuljetusten logistiikan parantaminen hyödyttää kaikkia junalla liikkuvia. Metsäratojen tehokas käyttö puukuljetuksiin pienentää painetta pääradoilla ja edistää sekä henkilö- että muun tavaraliikenteen sujuvuutta raiteilla, sanoo liikenneministeri Anu Vehviläinen.

Liikenneministeri otti vastaan 29. huhtikuuta metsäteollisuuden logistiikkaongelmia pohtineen ryhmän esityksen. Liikenneviraston pääjohtaja Juhani Tervalan johtama ryhmä koostui Metsäteollisuuden, VR-yhtymän ja Elinkeinoelämän keskusliiton edustajista.

Lue lisää tästä >>

Viekö kärry autoasi?

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 28.04.2010

Suomessa on rekisterissä yli 600 000 kevytperävaunua, joista suuri osa otetaan käyttöön keväällä mökkikauden ja rakennusprojektien alkaessa. Tavallinen B-ajokortti riittää yhdistelmän kuljettamiseen. Huolimattomasti kuormattuna kevytperävaunu on kuitenkin valtava riski liikenteessä. Yksi yleinen virhe on, että perävaunun kyytiin kuormataan niin paljon tavaraa kuin sinne mahtuu, oli kyse sitten eristevilloista tai pihalaatoista. Kevytperävaunun suurin sallittu kokonaispaino tulee kuitenkin vajaan näköisellä kuormalla nopeasti vastaan, jos kyydissä on painavaa tavaraa.

Lue lisää tästä >>

Helpotusta trukin akunvaihtoon

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 26.04.2010

Jungheinrich tuo toukokuussa markkinoille mallisarjojen 2 ja 3 sähkötoimisiin vastapainotrukkeihin uuden SnapFit-akunvaihtojärjestelmän. Patentoidussa järjestelmässä akun voi vaihtaa trukin sivusta.

Akun vaihtamisesta tulee Jungheinrichin mukaan aiempaa turvallisempaa ja helpompaa, sillä akun poistamista vaakatasossa helpottaa vaihtosovitin, joka laitetaan lavansiirtovaunulle.

- Käyttäjän tarvitsee vain ajaa lavansiirtovaunu akun alle, niin SnapFit-järjestelmä lukitsee akun automaattisesti paikalleen, kertoo Jungheinrichin sähkötoimisista vastapainotrukeista vastaava tuotepäällikkö Stefan Pfetsch.


Lue lisää tästä >>

C-Mersuun teho 170 hevosvoimaa, kulutus 4,4 litraa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 23.04.2010

Mercedes-Benzin nelisylinterinen, suorasuihkutteinen CGI-bensiinimoottori oli saatavana C-sarjaan automaattivaihteiston lisäksi myös käsivalintaisen vaihteiston yhteyteen. Perinteiseen monipistesuihkutukseen verrattuna CGI-suorasuihkutus takaa korkeamman suihkutuspaineen myötä enemmän tehoa ja vääntöä, mutta kuitenkin polttoainetaloudellisemmin. 6-portaisen käsivalintaisen vaihteiston yhteydessä on nyt myös ECO start/stop -toiminto.

Lue lisää tästä >>

Auto jota osaa käyttää heti?

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 22.04.2010

International Organization of Standardization (ISO) on julkistanut uuden standardin, joka antaa suosituksia auton hallintalaitteiden yhteneväiselle toimintaperiaatteille. Standardisoinnilla pyritään parantamaan autojen käytettävyyttä hallintalaitteilla, jotka vastaavat kuljettajan ennakko-odotuksia. Löytyessään ja toimiessaan odotetulla tavalla, hallintalaitteet lisäävät ajomukavuutta ja turvallisuutta.

Lue lisää tästä >>

Scanian V8 kukkulan kuninkaaksi

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 21.04.2010

Scania esittelee lähiaikoina vastaiskunsa kuorma-autonvalmistajien voimasodassa. Scanian uusi 16,4-litrainen yhteispaineruiskutteinen V8-moottori hyökii 730 hevosvoiman (1 900 r/min) ja peräti 3 500 newtonmetrin voimalla. Huima maksimivääntö on käytössä 1 000 r/min kierroksilta 1 350 r/min asti.

Lue lisää tästä >>

Volvo FMX saapuu syksyksi: Hiottu hiekkalaatikolle

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 20.04.2010

Volvo on julkistanut raskaanluokan maansiirtoajoon tarkoitetun Volvo FMX -kuorma-auton. FM-mallin alustaan perustuva FMX tulee saataville Euroopassa syyskuussa.

Maavaraltaan korkea Volvo FMX ilmentää ulkoasussaan selkeästi auton käyttötarkoitusta. Autossa on muun muassa kolmeosainen teräspuskuri kolmen millimetrin kulmakappaleilla, jykevä suojalevy ja suojaava vetopalkki.

Lue lisää tästä >>

Volvon ekokilpailu ratkesi - Palkintokaivuri Norjaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 19.04.2010

Norjalainen Thor Asbjørn Vigeland Larsen on voittanut Volvo Trucksin pohjoismaisen Super Eco Driver -taloudellisen ajon kilpailun. Palkinnoksi voittaja sai Volvo Construction Equipmentin EC27-kaivinkoneen.

Super Eco Driver -finaali ajettiin Volvo Demo Centerissä Göteborgissa, jossa 12 finalistia Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta ajoivat noin 9 kilometriä pitkän mäkisen ja mutkikkaan ajoreitin.

Lue lisää tästä >>

DAF on vetureiden ykkönen EU-alueella

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 16.04.2010

DAF saavutti viime vuonna Euroopan unionin kuorma-automarkkinoilla 14,8 prosentin markkinaosuuden yli 15-tonnisten ajoneuvojen luokassa. Ajoneuvojen lukumäärässä mitattuna DAF saavutti kolmannen sijan eurooppalaisten kuorma-autovalmistajien joukossa. Rekkavetureissa DAF otti 19,8 prosentin markkinaosuudellaan ykkössijan EU-alueella.

Lue lisää tästä >>

Pirteitä pikkumoottoreita

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 15.04.2010

Volkswagenin tila-auto Touran saa uuden ilmeen. Suomeen lokakuussa saatavan uutuuden puskurit, jäähdyttimen säleikkö, konepelti, pyöränkotelot sekä ajo- ja takavalot noudattavat nyt Volkswagenin muista malleista tuttua muotolinjaa.

Myös moottorivalikoima päivittyy. Bensiinimoottorivaihtoehdot alkavat uudesta 1.2 TSI-moottorista teholtaan 77 kW (105 hv). 175 Newtonmetriä vääntävän moottorin yhdistelmäkulutus on 6,4 l/100 km ja CO2-päästöt 149 g/km. Dieselvalikoiman taloudellinen vaihtoehto on 1.6 TDI -moottori, jonka teho on niin ikään 77 kW (105 hv). Kyseisellä moottorilla varustetun Touran TDI BlueMotion Technology -version yhdistelmäkulutus jää 4,6 litraan/100 km ja CO2-päästöt 121 grammaan/km.

Lue lisää tästä >>

Auto tekniikka ja kuljetus 4/2010

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 14.04.2010

* Autoliikenteen Työnantajaliitto ry:n toimitusjohtaja Hannu Parvela kertoo ajatuksistaan lakkokevään jälkeen. Miltä näyttää kuljetusalan tulevaisuus?

* Scan-Auton toimitusjohtaja Raimo Lehtiö kertoo Scanian reseptistä laman taittamiseen.

* Katsastusalalla on muutospaineita. Mitä muutoksia kaavaillaan ja miten ne toteutuessaan vaikuttavat?

* Bussimerkki Neoplan täyttää 75 vuotta. Vuosiin on mahtunut monta upeaa korimallia.

* Koeajossa MAN TGL 8.180 -jakeluauto, tyypeissä puolestaan uusi Renault Master ja Skodan tilaihme, Superb Combi.

Kuskit koolle netissä

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 12.04.2010

Volvo Trucks on avannut kuorma-autokuljettajille "Worldtrucker"-nettiyhteisön. Worldtrucker-yhteisössä jäsenet voivat tutustua uusiin ystäviin, ladata valokuvia ja keskustella kuorma-autoista ja elämästä tien päällä.

Lue lisää tästä >>

Maken Autokoulu ja Veho Hyötyajoneuvot kouluttavat yhdessä

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 09.04.2010

Maken Autokoulu on sopinut yhteistyökumppanuudesta Veho Hyötyajoneuvojen kanssa. Yritys vastaa jatkossa Vehon hyötyautopuolen asiakkaiden ammattipätevyyskoulutuksista valtakunnallisesti.

Lue lisää tästä >>

Pieni Mersu-paku Renaultin tekniikalla

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 07.04.2010

Renault-Nissan-allianssi ja Daimler AG ovat ilmoittaneet laajasta strategisesta yhteistyöstä, joka kattaa kevyiden hyötyautojen ja henkilöautojen voimalinjojen kehitystyön ja yhteiskäytön.

Lue lisää tästä >>

Shellin Suomen toiminnot myyntiin

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 06.04.2010

Shell on ilmoittanut etsivänsä potentiaalisia ostajia Suomen toiminnoille osana strategiaansa, jonka tarkoituksena on keskittää yrityksen maailmanlaajuisia toimintoja.

Ostokiinnostuksen kartoitus koskee Shellin Suomen toimintoja kattaen huoltamot, ammattiliikenteen dieselverkoston, polttonesteiden teollisuus- ja yritysmyynnin, nestekaasutoiminnan, ilmailun sekä kuljetus- ja varastotoiminnot.

Lue lisää tästä >>

Nastolan biokaasulaitoksen suunnittelu käynnistyi

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 01.04.2010

Biovakka ja Gasum ovat aloittaneet Nastolaan rakennettavan biokaasulaitoksen suunnittelutyön. Kokonaiskustannuksiltaan noin 10 miljoonan euron hankkeen pääsuunnittelijaksi on valittu suunnittelutoimisto Elomatic Oy. Tavoitteena on, että Suomessa laitos aloittaa täysin kotimaisen ja uusiutuvan liikennepolttoaineen tuotannon vuonna 2011.

Lue lisää tästä >>

Maxi-taxi-toimintaan puututaan viimein

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 31.03.2010

Hallitus esittää taksiliikennelakia muutettavaksi niin, että paketti- tai kuorma-autolla harjoitettava ammattimainen henkilöiden kuljetus kiellettäisiin eräitä erikseen mainittuja poikkeuksia lukuun ottamatta.

Lue lisää tästä >>

Verouudistus nostamassa dieselin hintaa roimasti

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 30.03.2010

Valtiovarainministeriön kaavailema uusi polttoainevero on nostamassa dieselin hintaa jopa yli 30 senttiä litralta. Valtiovarainministeriö kertoo verotusmuutoksen syyksi hintaeron tasaamisen bensiiniin verrattuna. Taustalla on tavoite asettaa polttoaineet paremmuusjärjestykseen niiden energiasisällön ja päästöjen mukaan.

Lue lisää tästä >>

Enemmän hymyä, vähemmän päästöjä

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 30.03.2010

Vuonna 2007 esitelty Mazda6 on saapunut siihen ikään, että myyntikäyrien ylläpitämiseksi ja kohottamiseksi autoa on paranneltu niin tekniikan kuin muotoilunkin osalta.

Ulkoapäin Mazda6:n uudistumisen huomaa helpoiten uudesta etupuskurista, jonka muotoilu seurailee maskin hymyä. Myös sisustan muotoilua on kohennettu ja materiaalit ovat aiempaa laadukkaampia.

Lue lisää tästä >>

Peugeotit osaksi Veho-konsernia

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 29.03.2010

SOK on maanantaina 29.3.2010 allekirjoitetulla kauppasopimuksella myynyt Maan Auto Oy:n osakekannan Veho Group Oy Ab:lle. Maan Auto tulee toimimaan Peugeot-henkilö- ja hyötyajoneuvojen sekä -varaosien maahantuojana Veho-konsernissa itsenäisenä tytäryhtiönä 1.5.2010 alkaen.

Lue lisää tästä >>

Autokauppa tottunut selviytymään markkinahäiriöistä

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 26.03.2010

Autoalan Keskusliitto ry:n puheenjohtaja Pekka Helanderin mukaan viime vuonna koettu 35 prosentin uusien autojen myyntimäärän lasku on aiheuttanut vain vähäisiä seurannaisvaikutuksia. Suurin syy tähän on se, että alalla on kokemusta sopeutumisesta erilaisiin markkinahäiriötilanteisiin. Hyvin sujunut vaihtoautokauppa ja korjaamojen työtarjonnan lisääntyminen ovat auttaneet alaa taantuman yli.

Lue lisää tästä >>

FMX raskaaseen raadantaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 22.03.2010

Volvo Trucks esittelee vaativiin ja raskaisiin ympäristö- ja maansiirtoalan tehtäviin suunnitellun Volvo FMX -maansiirtoauton Bauma-messuilla huhtikuun lopulla. Volvo kertoo uutuuden olevan askel entistä pidemmälle vietyä erikoistumista kohti - FM-mallisarjasta on kehitetty kokonaan uusi Volvo FMX -malli.

- Asiakkaat ovat pyytäneet entistä yksityiskohtaisempaa erikoistumista ja me kuuntelemme heitä, toteaa Volvo Trucksin pääjohtaja Staffan Jufors.

Lue lisää tästä >>

FH:n jäljillä - Volvo FM uudistuu kevyesti

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 18.03.2010

Volvo päivittää FM-mallia hienokseltaan ulkoisesti ja sisäisesti. Ulkomuodon uudistamista on innoittanut FH-malli, minkä myötä FM on saanut uuden etusäleikön. Uudelleen muotoiltu ilmanotto on sijoitettu siten, että näkyvyys peruutettaessa paranee.

Ajovalot on jaettu kahteen erilliseen yksikköön. Lisäkaukovalot ja sumuvalot ovat erillinen yksikkö ajovalojen alapuolella. Uusittujen ajovalojen linssien luvataan kestävän paremmin esimerkiksi irtokiviä. Mukavuutta tuovat muun muassa liukumattomat askelmat ja paranneltu sisustus.

Lue lisää tästä >>

Uusi Volkswagen Sharan

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 16.03.2010

Volkswagen on esitellyt uuden mallin Sharan-tila-autosta. Viisi- tai seitsemänpaikkaisella autolla on pituutta 4,85 metriä, leveyttä 1,9 ja korkeutta 1,72 metriä. Akseliväli on 2,92 metriä. Kolmannelle penkkiriville kulkua helpottavat vakiovarusteiset liukuovet.

Sharanin istuimet on sijoitettu kolmeen riviin, joista kolmannen rivin istuimet on taitettavissa lattian alle, jolloin käytössä on yhtenäinen tasainen 1,3 metrin tavaratila. Tilaa ikkunan alareunaan kuormattaessa on 711 litraa ja kokonaisuudessaan 1 167 litraa. Toisen rivin istuimet on käännettävissä alas, jolloin tavaratilan pituudeksi etuistuimiin saakka mitattuna saadaan 2,1 metriä. Maksimissaan tavaratilan tilavuus on lähes 2 300 litraa.

Lue lisää tästä >>

Touring liittyy BMW:n 5-sarjaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 15.03.2010

Neljännen sukupolven BMW 5-sarjan Touringissa on panostettu vahvasti tilan ja tyylikkyyden yhdistämiseen. Ulkonäköä hallitsevat pitkä keula, lyhyet ylitykset ja pitkä akseliväli. Tavaratilan peruskooksi kerrotaan 560 litraa, ja takaistuimien kaataminen kasvattaa tavaratilan 1 670 litraan. Takaikkunan saa avattua erikseen napin painalluksella.

Lue lisää tästä >>

Kuormaamalla oma Buster

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 10.03.2010

Cargotecin, Veho Hyötyajoneuvojen ja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n järjestämä puunkuormaajamestarikilpailu käynnistyy 12. huhtikuuta. Kilpailukaravaani kiertää 27 paikkakuntaa aloittaen Lahdesta ja päättyen toukokuun lopussa Nummelaan.

Lue lisää tästä >>

Ouluun uusi Scania-keskus

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 04.03.2010

Oy Scan-Auto Ab rakentaa uuden raskaan kaluston autotalon Ouluun. Äimänraution kaupunginosassa sijaitseva 2,3 hehtaarin tontti on nelostien ja sataman välittömässä läheisyydessä.

Tontille rakennetaan asiakaspalvelu- ja korjaamotiloineen noin 4 200 neliömetrin autotalokiinteistö, johon sijoittuu asiakaspalvelu, myynti sekä huolto-, korjaamo- ja varaosatoiminnot. Autokorjaamoon tulee 22 raskaan kaluston huolto- ja korjauspaikkaa sekä täysvarusteltu vauriokorjaamo. Oulun Scania-keskuksessa työskentelee 37 henkilöä.

Lue lisää tästä >>

Hyötyajoneuvot kituuttaa, henkilöautot jo nousussa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 03.03.2010

Vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana rekisteröitiin 19 972 henkilöautoa, 1 529 pakettiautoa, 436 kuorma-autoa ja 76 linja-autoa. Henkilöautojen osalta nousua vuoden 2009 samaan ajankohtaan verrattuna oli 6,5 prosenttia. Tilastot julkaisseen Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan henkilöautojen rekisteröintiluvut voisivat olla suurempiakin, mutta henkilöautokauppaa ovat kiusanneet toimitusvaikeudet. Satamien työnseisaukset sekä hankala lumi- ja jäätilanne ovat olleet haasteellisia logistiikalle.

Lue lisää tästä >>

Dacia-mallisto laajenee: Nelivetoinen Duster

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 02.03.2010

Dacia laajentaa mallistoaan kompaktilla Duster-katumaasturilla. Duster on suunniteltu Dacia Loganin pohjalevyyn, ja sillä on pituutta Dusterilla on 4,2 metriä ja leveyttä 1,8 metriä. Mallistoon kuuluu sekä 4x2- että 4x4-versiot, 1,6-litraisella 110-hevosvoimaisella bensamoottorilla ja samankokoisella ja -tehoisella dieselillä. Kaksivetoinen painaa noin 1 160 kiloa ja nelivetoinen 1 250 kiloa. Dacia Dusterin tavaratilalla on kokoa 475 litraa, takaistuimet taitettuina Duster tarjoaa tilaa tavaroille parhaimmillaan 1 636 litraa.

Lue lisää tästä >>

Säästöt kurittavat joukkoliikennettä

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 01.03.2010

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY) saavat joukkoliikenteen palvelujen ostoihin ja kehittämiseen sekä lippualennuksiin valtion määrärahoja 40,6 miljoonaa euroa. Valtioneuvosto päätti joukkoliikenteen määrärahakiintiöistä 25. helmikuuta.

Tänä vuonna määrärahaa on jaossa vajaa miljoona euroa vähemmän kuin vuonna 2009, jolloin raha osoitettiin lääninhallituksille.

Jo tällä hetkellä on tiedossa, että ELY-keskukset joutuvat karsimaan kaikkein kannattamattominta ja matkustajamääriltään vähäisintä vuorotarjontaa, koska määrärahataso ei riitä ylläpitämään nykyistä ostoliikennettä.


Lue lisää tästä >>

Nissan Navara ja Pathfinder hiovat kynsiään

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 26.02.2010

Nissanin avolava- ja katumaasturimallit Navara ja Pathfinder ovat malliuudistusten myötä saaneet parannuksia. Niihin lukeutuvat uusi 3,0-litrainen V6-dieselmoottori sekä 2,5-litraisen dCi-dieselmoottorin parannukset, joilla tavoitellaan lisää suorituskykyä, vähemmän kulutusta ja päästöjä.

Lue lisää tästä >>

Virtaa Vitoon

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 24.02.2010

Mercedes-Benz esittelee ilmoituksensa mukaan "lähes tuotantovalmiin" prototyypin täysin sähkökäyttöisestä Vito-pakettiautosta. Sähkökäyttöinen versio perustuu Viton normaalimalliin, ja "E-Vito" on Mercedeksen mukaan ensimmäinen pakettiauto, joka on täysin sähkötoiminen jo tehtaalta lähtiessään, sillä e-versioiden valmistus on integroitu normaaliin tuotantoon. Autot tekee Mercedesin tehdas Vitoriassa Espanjassa.

Lue lisää tästä >>

Ulkomaan merikuljetukset putosivat viidenneksellä

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 23.02.2010

Suomen omat ulkomaankaupan kuljetukset vähenivät 18 miljoonalla tonnilla edellisvuoteen verrattuna ja olivat yhteensä hieman yli 76 miljoonaa tonnia vuonna 2009. Transitokuljetusten määrä oli runsaat 6 miljoonaa tonnia. Suomalaisen tonniston osuus ulkomaan meriliikenteen kuljetuksista kasvoi edellisvuoden tasan 31 prosentista reiluun 33 prosenttiin. Tuontikuljetuksista suomalaisten alusten osuus nousi 44,1 prosenttiin ja vientikuljetuksissa 20,4 prosenttiin.

Lue lisää tästä >>

Pääkaupungin julkinen liikenne Euroopan kärkeä

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 18.02.2010

Helsinki sijoittui toiseksi 15 maan autoliittojen tekemässä tutkimuksessa, jossa vertailtiin 23 eurooppalaisen kaupungin julkista liikennettä. Edelle nousi vain München Saksasta. Helsinki sai kaikista arviointiperusteista vähintään hyvän arvosanan.

Tutkimuksessa kiitettiin Helsingin julkisen liikenteen olevan nopeaa keskustan ja kantakaupungin, kaupungin laitamien ja keskustan sekä naapurikuntien ja Helsingin keskustan välillä. Myös nopeaa yhteyttä lentokentälle pidettiin hyvänä. Kehuja saivat myös monipuoliset lippuvaihtoehdot, mahdollisuus ostaa lippuja matkapuhelimella ja lippuautomaattien yhteydessä olevan informaation monikielisyys.

Lue lisää tästä >>

Parkpilot-pysäköintitutka tietää taustat

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 17.02.2010

Bosch on esitellyt Parkpilot URF7 -pysäköintiavustajan, joka valmistajan mukaan tarjoaa tehdasasenteisten tuotteiden laatua jälkiasennettuna. Parkpilotin ultraääniteknologia ja ajoneuvon kulmien suojaus mahdollistavat esteiden havaitsemisen jopa 1,5 metrin päästä. Uusi Parkpilot sopii myös vetokoukulla varustettuihin ajoneuvoihin. Pienikokoinen anturikotelo voidaan maalata ajoneuvon väriseksi, mikä mahdollistaa tuotteen huomaamattomuuden. Boschin jälkiasennettava Parkpilot on saatavilla sekä ajoneuvon etu- että takaosaan asennettavilla antureilla. Korjaamoiden asennustyötä helpottavat täydelliset asennussarjat sekä yksityiskohtaiset asennusohjeet.

Lue lisää tästä >>

Renault Trafic päivittyy: Varusteltu pihistäjä

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 15.02.2010

Uudistunut Renault Trafic saapuu Suomeen kesällä. Valmistajan mukaan Trafic on entistä mukavampi ja taloudellisempi.

Kojelauta on uudistettu ja siihen on liitetty runsaasti käytännöllistä säilytystilaa kuten A4-kokoisten asiakirjojen pidike keskikonsolin yläosassa, hansikaslokeron yllä oleva säilytystila sekä uudet keskelle sijoitetut lokerot.

Lue lisää tästä >>

Jungheinrich ja Teumatec yhteistyöhön

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 05.02.2010

Jungheinrich Lift Truck Oy ja Teumatec Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen koskien Junheinrichin tuotteiden jälleenmyyntiä Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueilla.

- Yhteistyö Teumatec Oy:n kanssa täydentää Jungheinrichin markkinapeittoa Suomessa. Teumatec Oy:llä on pitkä kokemus logistiikan ratkaisujen konsultoinnista ja toimittamisesta, toteaa Jungheinrich Lift Truck Oy:n toimitusjohtaja, Mika Laatikainen.

Lue lisää tästä >>

Akkuja Start&Stop-autoihin

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 04.02.2010

Exide Technologies esittelee uuden akkumalliston, joka on suunniteltu erityisesti Start-Stop-automatiikalla varustetuille autoille eli mikrohybrideille. Exide Micro-hybrid AGM perustuu absorboivaan lasivillamattotekniikkaan. Akun luvataan toimivan moitteettomasti sekä korkealla energiavirralla että osittaisella latauksella. Akun elinkaaren kerrotaan olevan yli kolminkertaisen normaaliin akkuun verrattuna.

Lue lisää tästä >>

22 metriin radio-ohjauksella

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 02.02.2010

Dinolift esittelee uuden XTC-sarjan: tela-alustaiset henkilönostimet Dino 165XTC, Dino 185XTC sekä sarjan tuoreimman tulokkaan, joka on huhtikuussa esiteltävä 22-metrinen Dino 220XTC.

Tela-alustaiset Dino XTC -nostimet ovat kapeita, kompakteja ja suunniteltu vaativiin olosuhteisiin. Mainion mäennousukyvyn (43 %) ansiosta koneilla pärjää vaativilla työmailla, ja matalan pintapaineen ansiosta Dinot liikkuvat ketterästi pehmeilläkin alustoilla. Tukijalat nostavat koneen metrin korkeuteen, jolloin pienikokoisella kuorma-autolla tai peräkärryllä mahtuu ajamaan alustan alle.

Lue lisää tästä >>

Movanon ja Masterin uusi ilme

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 27.01.2010

Rinnakkaismallit Renault Master ja Opel Movano uudistuvat. Ennakkotietojen mukaan ohjaamo tarjoaa monipuolisen valikoiman käytännöllisiä säilytystilaratkaisuja. Kuljettajan tila on uudistunut ja näkyvyyttä laajennettu. Uuteen Masteriin on saatavana uusia mukavuusvarusteita kuten automaattinen ilmastointi ja integroitu navigointijärjestelmä. Opel nostaa esille muun muassa kaarreajovalot, pöydäksi taittuvan keski-istuimen sekä käännettävän tietokonepöydän.

Lue lisää tästä >>

Delta Trucks lopettaa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 25.01.2010

Deltan hyötyajoneuvojen eli kuorma- ja linja-autojen maahantuonti lakkaa. Delta Trucks käynnistää myyntihenkilöstöään, yhteensä enintään 7 työntekijää, koskevat yhteistoimintaneuvottelut 29. tammikuuta. Delta Trucks Oy ja Fiat-konserniin kuuluva Iveco S.p.A ovat sopineet, että Iveco ostaa Deltalta takaisin sen varastossa olevat uudet Iveco-hyötyajoneuvot ja -varaosat.

Lue lisää tästä >>

Delta-konserni pois saneerauksesta

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 22.01.2010

Delta-konsernin emoyhtiö Delta Motor Group Oy ja tytäryhtiöt Delta-Auto Oy ja Delta Motor Oy ovat päässeet pois yrityssaneerauksesta tuomioistuimen päätöksellä. Yrityssaneerauksen päättämisen edellytyksenä oli, että Delta maksaa kaikki yrityssaneerausvelkansa velkojilleen.

Lue lisää tästä >>

Suomen ajoneuvomäärä vakaa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 22.01.2010

Suomen teillä liikkui vuodenvaihteessa 4,65 miljoonaa ajoneuvoa, mikä on 1,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Viime kesään verrattuna ajoneuvoja oli kuitenkin liikenteessä 0,8 prosenttia vähemmän. Kaikkiaan ajoneuvoja oli rekisterissä vuoden 2009 lopussa 5,09 miljoonaa, mikä on 3,6 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Lue lisää tästä >>

Pienin tavara-Opel Suomeen

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 21.01.2010

Pakettiautojen veromuutos on tehnyt pienten ja taloudellisten pakettiautojen maahantuonnista järkevää, minkä johdosta Opel ottaa Corsa Vanin Suomen tuontiohjelmaan.

Opel Corsa Van perustuu kolmioviseen malliin, joten sillä pärjää ahtaissakin porttikongeissa %u2013 auto on neljä metriä pitkä ja sen kääntöympyrän halkaisija on 10,1 metriä.

Lue lisää tästä >>

Turusta kehitetään solmukohtaa

Auto, tekniikka ja kuljetus/20.01.2010

Ruotsin ja Tanskan postien yhdistymisen kautta syntynyt Posten Norden laajentaa toimintojaan Suomessa. Posten Nordenin tavoitteena on kehittää Turusta pohjoismaisen verkostonsa keskeinen solmukohta.

Yhtiön vuoden alussa Turun satamaan avaama uusi logistiikkakeskus tarjoaa monipuolisia logistiikkaratkaisuja, kuten kuljetuksia, varastointia, tuotteiden keräilyä, uudelleen paketointia ja muita kuljetusten uudelleenjärjestelyjä. Logistiikkakeskus pystyy käsittelemään myös erikoistuotteita, kuten elintarvikkeita ja tullattavia lähetyksiä. Keskus työllistää 80 henkeä ja sen koko on 25 000 neliömetriä.

Lue lisää tästä >>

Satakuntalainen AutoPalin Nissan-kauppiaaksi

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 19.01.2010

Satakuntalainen AutoPalin on solminut yhteistyösopimuksen Nissan Nordic Europe Oy:n kanssa. Sopimuksen mukaan yhtiö käynnistää Nissan-huoltopalvelut asteittain tammi-helmikuussa ja aloittaa uusien Nissaneiden myynnin maaliskuussa Porissa ja Raumalla.

Lue lisää tästä >>

SKAL:n Kuljetusbarometri kasvua odotellessa

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 18.01.2010

SKAL:n Kuljetusbarometrin (1/2010) mukaan elpyminen on kuljetusalalla vielä vähäistä. Vuoden 2009 lopulla kuljetuksia oli hieman enemmän kuin kesällä 2009, mutta vähemmän kuin yrittäjät etukäteen odottivat.

Lue lisää tästä >>

Airbus toimitti lähes 500 lentokonetta vuonna 2009

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 15.01.2010

Airbus toimitti vuonna 2009 kaikkiaan 498 lentokonetta, mikä merkitsee uutta ennätystä yhtiölle. Vuoden 2008 toimitusluvuista kasvua oli 15 lentokoneen verran. A320-perheen koneita toimitettiin 402, A330/340-perheen koneita 86 ja A380-koneita 10 yksilöä. Airbusin sotilaskoneiden yksikkö Airbus Military toimitti 16 kevyttä ja keskisuurta kuljetuskonetta.

Lue lisää tästä >>

Ecoboostia ja kaksoiskytkintä Fordilta

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 14.01.2010

Fordin tila-automallit S-MAX ja Galaxy ovat saaneet uuden, Fordin niin sanottua kineettistä muotokieltä seuraavan muotoilun.

Kyseessä ovat ensimmäiset mallit, joissa on Fordin uusi kaksilitrainen EcoBoost-bensiinimoottori, jossa on tehoa 203 hevosvoimaa. Kaksilitraisesta Duratorq TDCi -dieselmoottorista on saatavana kaksi tehoversiota, 140- tai 163-hevosvoimainen.

Lue lisää tästä >>

YETD-kilpailu tulee jälleen

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 13.01.2010

Euroopan parhaan nuoren raskaan kaluston kuljettajan etsintä käynnistyy jälleen Young European Truck Driver -kilpailun myötä. Kilpailu on tarkoitettu alle 35-vuotiaille ammatikseen kuorma-autoa ajaville kuljettajille. Sen painopiste on liikenneturvallisuuden ja taloudellisen ajamisen edistämisessä.

Lue lisää tästä >>

CR-V saa uuden dieselin ja automaatin

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 12.01.2010

Honda on ehostanut CR-V-katumaasturinsa ulkonäköä, ja lisäksi auton ajettavuuteen ja matkustusmukavuuteen on panostettu. CR-V:n i-DTEC-dieselmoottori ja sen yhteyteen saatava automaattivaihteisto ovat tekniikkapuolen uudistuksia.

Ulkonäöllisesti eron edelliseen malliin huomaa muun muassa uudelleenmuotoillusta kaksiosaisesta jäähdyttäjänsäleiköstä, uusista puskureista sekä konepellistä. Auton mitat ovat 4,5 sentillä kasvanutta pituutta lukuun ottamatta ennallaan.

Lue lisää tästä >>

Paketti- ja kuorma-autot reippaasti alas, linja-autot ennallaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 08.01.2010

Kuorma-autojen ensirekisteröinnit vähenivät viime vuonna lähes 40 prosenttia - rekisteröintejä oli yhteensä 3 173, joten pudotusta oli 39,1 prosenttia. Uusia pakettiautoja rekisteröitiin viime vuonna 8 677, mikä on peräti 44,1 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Suosituimmat kuorma-automerkit olivat Scania, Volvo ja Mercedes-Benz. Pakettiautojen kärjen muodostivat yllätyksettömästi Toyota, Volkswagen ja Ford.

Lue lisää tästä >>

Jungheinrich EJD 220 - tuplapinoaja

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 05.01.2010

Jungheinrich tuo markkinoille uuden sähkökäyttöisen, ohjausaisalla varustetun EJD 220 -kaksoispinoajan, jolla voi nostaa kaksi lavaa samanaikaisesti. Laitteessa yhdistyvät siis lavansiirtovaunun ja pinoamisvaunun ominaisuudet.

Jungheinrich EJD 220 -trukki soveltuu valmistajan mukaan sujuvasti eri käyttötarkoituksiin: kuorma-autojen kuormaamisesta ja purkamisesta lavojen kuljetukseen ja pinoamistoimintoihin aina 2 560 millimetrin nostokorkeuteen.

Jungheinrichin EJD 220 voi nostaa kaksoispinonnassa kahta 1 000 kilon kuormaa. Pelkässä lavansiirtokäytössä laite voi kuljettaa 2 000 kilon kuorman.

Lue lisää tästä >>

 

Lue uusimmasta numerosta

UAKKUVOIMALLA PIDEMMÄLLE
Scania esitteli tuote- kehittelyn tuoreimpia helmiä toukokuisessa tilaisuu- dessaan. Maisteltavana oli alueelliseen liikenteeseen tarkoitetut sähköiset voimalinjat.

FORD PRO – ÄLYKÄS TULEVAISUUS
Ford Pro esitteli pk-yrityksille suunnattua digitaalista sovellustaan.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Mielipide laukaisi X:n lukijoissa ennen kokemattoman parjasu- ja ilkkumisvyöryn. Noin 200:n solvausvastauksen joukosta löytyi vain 10 asiallista..."  
Lue lisää >>Yhteistyössä:

 


[ 12.07.2024 20:12 ]

Mainospalkki