<< Takaisin

Volvon ekokilpailu ratkesi

Palkintokaivuri Norjaan

Auto, tekniikka ja kuljetus/HaOn 19.04.2010

ATK Norjalainen Thor Asbjørn Vigeland Larsen on voittanut Volvo Trucksin pohjoismaisen Super Eco Driver -taloudellisen ajon kilpailun. Palkinnoksi voittaja sai Volvo Construction Equipmentin EC27-kaivinkoneen.

Super Eco Driver -finaali ajettiin Volvo Demo Centerissä Göteborgissa, jossa 12 finalistia Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta ajoivat noin 9 kilometriä pitkän mäkisen ja mutkikkaan ajoreitin.

Kilpailun ensimmäisessä osassa, semifinaalissa ajettiin kahdessa ryhmässä Volvo FH 460 ja Volvo FH 500 4x2 -puoliperävaunuyhdistelmillä, joiden kokonaismassa oli 40 tonnia. Neljä finaaliin selvinnyttä ajoi reitin 3,01-3,31 litran kokonaiskulutuksella.

Finaali ajettiin Volvo FH 540 -ajoneuvoyhdistelmällä, 46 tonnin kokonaismassalla. Finalisteista ruotsalaiset Jan-Åke Hjalmarsson sai tulokseksi 3,71 litraa ja seuraavaksi radan ajanut Bert Johanssonin kokonaiskulutus oli 3,22 litraa. Norjalaisen Christer Halfdansenin kokonaiskulutus oli 3,27 litraa. Viimeisenä reitin ajanut Thor Asbjørn yllätti ja ajoi reitin ylivoimaisesti, 3,12 litralla. Näin finaali oli selvä ja palkinto meni Norjaan.

- On hienoa olla Pohjoismaiden mestari taloudellisessa ajamisessa varsinkin kuljettajana, joka on kiinnostunut taloudellisesta ja ympäristöä vähemmän rasittavasta ajamisesta, totesi kilpailun voittaja Thor Asbjørn.

Suomalaiset ajoivat semifinaalissa samassa ryhmässä ja sijoittuivat kaikki peräkkäin sijoille 3-5. Ajolinja-lehden Jouni Hievanen onnistui suomalaisista parhaiten. Mukana pohjoismaisessa finaalissa olivat myös Harri Siikaluoma sekä Petri Pohjanen.

Volvo Trucksille pohjoismainen Super Eco Driver -kilpailu on ollut menestys.

- Meillä on ollut noin 1 400 kuljettajaa kilpailussa ja samalla he ovat koeajaneet meidän polttoainetaloudellisia kuorma-autojamme noin 100 eri jälleenmyyjäpisteessä ympäri Pohjoismaita. Suomessakin 14 paikkakunnalla kilpailuun osallistui yli 200 kuljettajaa, kertoo Volvo Trucksin Suomen markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Helena Tikkanen.