Kunnallinen kameravalvonta ei yksin riitä!

Sähköposti Tulosta PDF
Kunnallinen kameravalvonta voi toteutua jo ensi vuonna ympäri Suomea. Eduskunta hyväksyi kesäkuussa liikennepoliittisen selonteon. Siinä kunnille annetaan mahdollisuus toteuttaa oma kameravalvonta.

Ylinopeudesta, punaisia päin ajamisesta, bussikaistalla ajosta, suojatierikkeistä ymv. rapsahtaisi rikesakko nykyistä herkemmin. Epäselvää on vielä, saisivatko kunnat vai valtio kertyneet sakkomaksut. Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu ovat ensimmäisinä ilmoittaneet halukkuutensa toteuttaa omaa kameravalvontaa.

Kunnallinen kameravalvonta lisää merkittävästi kertyneitä sakkotuloja. Se edellyttää myös vastuunkanto viranomaispuolella. Kertyneillä lisätuloilla on vastaavasti sujuvoitettava liikennettä kelien ja ajo-olosuhteiden mukaan vaihtuvilla nopeusrajoituksilla. Myös liikennevalojen toimintaa ja rytmitystä liikennemäärien mukaan pitää voida vaatia niin, että ne mielletään johdonmukaisiksi ja oikeiksi.

Kaikkein tärkeimpänä on pidettävä oikeudenmukaiseksi mielletyn virhepistejärjestelmän luominen Suomeen kansainvälisen mallin mukaan. Ilman sitä Suomen nykymalli karkaa mielivaltaiseksi virkamiestyranniaksi, jossa varsinkin ammattiautoilijat ja kuljetusliikkeet ajetaan käytännössä lainsuojattomiksi.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

VOLVO VNL 2024
Volvon VNL:ssä esitellyt innovaatiot toteutettiin tavoitteena tehdä kuljettajan työstä helpompaa ja truvallisempaa.

AJOPIIRTURIT
Kuljettajan isoveli täyttää 180 vuotta ja älykäs digipiirturi on tulossa. Kattavassa raportissamme tutkimme piirtureita eilen, tänään  ja huomenna.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Entä vienti- ja ulkomaankauppamme ykkönen, EK ja sen toimitusjohtaja Jyri Häkämies: mitä olette tehneet asian hyväksi..."  
Lue lisää >>Yhteistyössä:

 


[ 18.04.2024 10:11 ]

Mainospalkki