Sisu Punahilkka voitti arvostetun Ärjy –kisan

Sähköposti Tulosta PDF


Pellolaisen Kaarlo ”Kassu” Rundgrenin Sisu Punahilkka puutavara-auto on voittanut Ajolinja lehden arvostetun Vuoden Ärjy -kisan.

Kisassa etsitään vuoden komeinta customoitua kuorma-autoa yleisöäänestyksen perusteella. Päätoimittaja Jouni Hievasen johtama asiantuntijaraati valitsee voittajan kolmen eniten ääniä saaneen auton joukosta.

Tänä vuonna kisan arvoa nosti se, että Ärjy valittiin nyt 30. kerran. Pääpalkinto oli myös kaikkien aikojen komein: kisaa varten tuunattu ammattikäyttöön suunniteltu ja kullan värisillä kuorilla varustettu Kärcher kuumavesipesuri. Ajolinja palkitsi voittajan suurella teräslautasella, johon on kaiverrettu auton kuva.

Valintaraati perusteli Sisu Punahilkan valintaa neljällä keskeisellä syyllä: persoonallinen maalausaihe, näyttävä kokonaisuus, monikäyttöauto ja huumoria kybälllä.

- Punahilkan motiivimaalaus sopii kuin nyrkki silmään suomalaiseen Sisuun, joka on tehty villipetojen metsäoloihin. Raakapuu liikkuu ihmisten ilmoille susien valtakunnasta, Hievanen avaa valintaraadin näkemyksiä.

Raati muistuttaa, että satumainen taideteos jatkuu yhtä satuisena sisustuksessa. Takaseinän Punahilkka-kuva iskee katsojan katuun. Rosteriosissa on persoonallista muotoilua tassunjälkineen.
Ajolinjan raati kiittelee myös sitä, että Sisu ei ole vain komea näyttelyauto vaan monikäyttöinen kuorma-auto, joka muuttuu nopeasti puutavara-autosta sora-autoksi. Perään on olemassa myös kasettikärry, jolla voi kuljettaa työkonetta. Auto on kekseliäästi muuntautumiskykyinen yrittäjän tarpeisiin, Hievanen toteaa.

Eikä autosta ja yrittäjästä puutu huumoria, kun Kassu on ulkomuodoltaan kuin punahilkkasadun susi eli auto ja mies ovat yhtä ja samaa. Eikä tässä kaikki:
- Rekisterikilpi on SUS-11, joka taipuu sudesta Sisuksi. Ja Kassun vaimo on nimeltään Hilkka, Hievanen sanoo ja muistuttaa että vaimo on tärkeä hahmo yrittäjän elämässä – niin tärkeä että vaimon mukaan voi autonkin nimetä.

Sisu Punahilkan motiivimaalaukset ovat torniolaisen Mika Jefremoffin kädenjälkeä. Sisustuksesta vastasi torniolainen autoverhooja Anita Tapani. Auton metalliosien toteutuksesta vastaa Toni Ylipekkala.

Punahilkka on Sisu Polar mallisarjan 6x2 puutavara-auto, joka on varustettu 550 hv V8 moottorilla ja automaattisella PowerShift vaihtamisjärjestelmällä. Kaarlo Rundgrenilla on lisäksi kaksi reilusti yli miljoona kilometriä ajettua Sisu puutavara-auto sekä Huddig 860 kaivurikuormaaja.

Kuvia Sisu Punahilkasta löytyy täältä

 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

UUSI AIKAKAUSI
Futuristisesti suunniteltu ProCabin-ohjaamo merkitsee Mercedes-Benz Actros-malliston päivitystä uudelle aikakaudelle.

VILLILÄNSI JATKUU
Suuresta taksiuudistuksesta on jo useita vuosia. Lähes heti todettiin että pieleen meni ja korjattavaa riittää. Aikaa kuluu ja edelleenkään mitään ei tapahdu.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Virastojen ja virkamiesten määrä on Suomessa kasvanut yli äyräidensä. Apulaisiksi tarkoitetut ovat kasvaneet herrakansaksi..."  
Lue lisää >>Yhteistyössä:

 


[ 21.05.2024 22:21 ]

Mainospalkki