Globaali hyötyajoneuvokauppa pienentynyt vuoden 2012 alussa

Sähköposti Tulosta PDF
Hyötyajoneuvojen rekisteröintimäärät ovat tippuneet seitsemän prosenttia maailmanlaajuisesti vuoden 2011 ensimmäisen kvartaalin määristä. Tieto perustuu autoalan informaatiota tuottavan Polkin analyysiin.

Raskaiden hyötyajoneuvojen myynnin globaali heikentyminen kuvastaa Polkin mukaan huonoa yleistä taloudellista ilmapiiriä tutkituissa maissa. Tutkimuksessa oli mukana 30 maata, joissa tehtiin eniten rekisteröintejä. Maat muodostavat 98 prosenttia raskaiden hyötyajoneuvojen kaupasta.

Kiina ja Intia ovat olleet kaksi suurinta markkina-aluetta raskaille hyötyajoneuvoille vuodesta 2010. Kahden kyseisen Aasian jätin osuus 2012 ensimmäisen kvartaalin rekisteröinneissä oli lähes 58 prosenttia. Kiinassa rekisteröinnit tosin putosivat 18,2 prosenttia vuoden 2011 alun luvuista. Intian hyötyajoneuvokauppa taas kasvoi 5,1 prosenttia.

Kevyiden hyötyajoneuvojen uudet rekisteröinnit putosivat Kiinassa 5,6 prosenttia ja nousivat Intiassa 33,3 prosenttia.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

VOLVO VNL 2024
Volvon VNL:ssä esitellyt innovaatiot toteutettiin tavoitteena tehdä kuljettajan työstä helpompaa ja truvallisempaa.

AJOPIIRTURIT
Kuljettajan isoveli täyttää 180 vuotta ja älykäs digipiirturi on tulossa. Kattavassa raportissamme tutkimme piirtureita eilen, tänään  ja huomenna.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Entä vienti- ja ulkomaankauppamme ykkönen, EK ja sen toimitusjohtaja Jyri Häkämies: mitä olette tehneet asian hyväksi..."  
Lue lisää >>



Yhteistyössä:

 


[ 29.03.2024 02:57 ]

Mainospalkki