Liikenne väheni Keski-Suomen pääteillä vuonna 2012

Sähköposti Tulosta PDF
Keski-Suomen pääteillä oli liikennettä vuonna 2012 vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Liikenteen määrän kehitys pysytteli vielä tammi-elokuun ajan plussan puolella, mutta painui loppuvuodesta miinusmerkkiseksi.

Liikenne Keski-Suomen pääteillä väheni vuonna 2012 1,8 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.
Henkilö- ja pakettiautoliikenteen määrät vähenivät 1,8 prosenttia ja raskaan liikenteen (kuorma- ja linja-autot sekä rekat) määrät 2,7 prosenttia.

Koko maassa pääteiden kokonaisliikenteen muutos pysytteli nollan tuntumassa osoittaen 0,1 % kasvua edelliseen vuoteen verrattuna. Kevyt ajoneuvoliikenne (henkilö- ja pakettiautot) lisääntyi 0,2 prosenttia, mutta raskas liikenne väheni 1,3 prosenttia.

Alueittain tarkasteltuna pääteiden kokonaisliikenne laski Keski-Suomessa muuta suomea enemmän.  Raskaan liikenteen määrät laskivat Keski-Suomen alueella Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan jälkeen kolmanneksi eniten.

Muutokset pääteiden raskaan liikenteen määrissä heijastavat sekä yleistä talouden kehitystä että muutoksia vientitoimialoilla kuten metsä- ja teknologiateollisuudessa.

Tiedot pääteiden liikenteestä saadaan liikenteen automaattisilta mittausasemilta (LAM). Keski-Suomessa automaattisia liikenteenmittauspisteitä on kaikkiaan 18 kpl. Kaikki Keski-Suomen pääteiden liikenteen muutoksen mittaamisessa mukana olevat ns. tilastopisteet sijaitsevat valtateillä.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

UUSI AIKAKAUSI
Futuristisesti suunniteltu ProCabin-ohjaamo merkitsee Mercedes-Benz Actros-malliston päivitystä uudelle aikakaudelle.

VILLILÄNSI JATKUU
Suuresta taksiuudistuksesta on jo useita vuosia. Lähes heti todettiin että pieleen meni ja korjattavaa riittää. Aikaa kuluu ja edelleenkään mitään ei tapahdu.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Virastojen ja virkamiesten määrä on Suomessa kasvanut yli äyräidensä. Apulaisiksi tarkoitetut ovat kasvaneet herrakansaksi..."  
Lue lisää >>



Yhteistyössä:

 


[ 01.05.2024 19:30 ]

Mainospalkki