Iveco ennakkosuosikkina Dakar 2013 -ralliin

Sähköposti Tulosta PDF
Iveco ja FPT Industrial tekevät Dakar 2013 -rallissa yhteistyötä de Rooy -tiimin kanssa jo kolmatta vuotta.Iveco ja FPT Industrial tekevät Dakar 2013 -rallissa yhteistyötä de Rooy -tiimin kanssa jo kolmatta vuotta.

Maailman merkittävimpänä maastokisana pidettävä ja kerta toisensa jälkeen miljoonia katsojia houkutteleva Dakar-ralli käynnistyy 5. tammikuuta Limasta, Perusta.

Argentiinan läpi ajettava kisa päättyy 20. tammikuuta Santiagoon, Chileen.

Viime vuotisen Dakar rallin kuorma-autosarjan voittaja ja tämän vuoden rallin vahvin ennakko suosikki Iveco sekä FPT Industrial jatkavat alankomaalaisen de Rooy -tiimin sponsoroimisen myös tulevassa Dakar 2013 -rallissa.

Petronas de Rooy -tiimillä on käytössään Ivecon ja FPT Industrial -yhtiön autot, moottorit ja varaosat.

Petronas de Rooy

Petronas de Rooy Iveco -tiimi kilpailee Dakar 2013 -rallissa kahdella 4x4 New Trakker Evolution 3 -mallilla, kahdella 4x4 New Trakker Evolution 2 -mallilla ja yhdellä Ivecon Australiassa valmistamalla ja markkinoimalla Powerstar -mallilla.

Kaikissa ajoneuvoissa on Cursor 13 -moottori, jonka teho on parhaimmillaan 840 hevosvoimaa.

Ensimmäistä kuorma-autoa, makuupaikallista Iveco Powerstar -mallia, kuljettaa 32-vuotias tiiminjohtaja Gerard de Rooy, Dakar-rallin voittaja vuodelta 2012. Loppujen Ivecojen ohjaimista löytyy  hollantilainen Hans Stacey, italialainen Dakar-konkari Miki Biasion, tiimin uusin jäsen René Kuipers sekä
Seitsemättä kertaa Dakarissa mukana oleva ranskalainen Jo Adua.

Kilpailevien kuorma-autojen lisäksi mukana on seitsemän avustusajoneuvoa.. Avustusajoneuvoina ovat viisi Iveco New Trakker -mallia (yksi 8x8-malli, kaksi 6x6-mallia, yksi 4x4-malli ja yksi 6x6 Camper -malli) ja yksi Daily 4x4 -kuorma-auto.

Arviolta 700 kilpa-, avustus-, turva- ja lehdistöajoneuvoa kuljettava rahtialus lähti matkaan Le Havren satamasta Pohjois-Ranskasta. Atlantin valtameren ylittävä ja Panaman kanavan kautta kulkeva matka Etelä-Amerikkaan kestää 21 päivää.

 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

UUSI AIKAKAUSI
Futuristisesti suunniteltu ProCabin-ohjaamo merkitsee Mercedes-Benz Actros-malliston päivitystä uudelle aikakaudelle.

VILLILÄNSI JATKUU
Suuresta taksiuudistuksesta on jo useita vuosia. Lähes heti todettiin että pieleen meni ja korjattavaa riittää. Aikaa kuluu ja edelleenkään mitään ei tapahdu.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Virastojen ja virkamiesten määrä on Suomessa kasvanut yli äyräidensä. Apulaisiksi tarkoitetut ovat kasvaneet herrakansaksi..."  
Lue lisää >>



Yhteistyössä:

 


[ 02.05.2024 15:09 ]

Mainospalkki