Pelastusta pullosta

Sähköposti Tulosta PDF

Valmistajan mukaan Korrek nahanhoitotuotteet eivät sisällä silikonia tai liuottimia. Puhdistus perustuu luonnonsaippuaan ja nahkaa hoitaviin öljyihin.

Nahka on kestävä ja miellyttävä verhoilumateriaali autossa. Vanhentuessaan nahka tahtoo kuitenkin kuivua ja haurastua. Siksi onkin tärkeää huoltaa auton nahkaiset sisäpinnat ja istuimet perusteellisesti vähintään kerran vuodessa.  Suomalaiset autoilijat ovat luottaneet kotimaisiin Korrek-autonhoitotuotteisiin jo 50 vuoden ajan.
Hiljattain Korrekin tuoteperhe täydentyi kahdella auton nahkapinnoille tarkoitetulla hoitotuotteella: Korrek Nahanpuhdistus ja Korrek Nahanhoito. Suoritimme edellä mainituilla aineilla kenttäkokeen Kovia kokeneeseen nahkasisustaan.
 
Valmistajan mukaan Korrek nahanhoitotuotteet eivät sisällä silikonia tai liuottimia. Puhdistus perustuu luonnonsaippuaan ja nahkaa hoitaviin öljyihin.


Oviverhoukseen suorittamamme koepuhdistuksen tulosta voidaan pitää varsin tyydyttävänä. Lopulliseen tulokseen pääseminen vaatii kuitenkin reilun puolenkymmentä pesukertaa.

Tuoteselosteen mukaan aineet ovatkin hyvin lähellä toisiaan. Nopeasti silmäiltynä nahanhoitoaine eroaa nahanpesuaineesta lähinnä kiiltoa tuovien lisäaineiden osalta.

Kokeidemme perusteella molemmat aineet ovat varsin mietoja seoksia. Se on ihan ymmärrettävää, sillä vahvat liuokset saattavat tuoda ikäviä yllätyksiä varsinkin uudehkon sisustuksen puhdistuksessa.
 
HELPPOKÄYTTÖISIÄ
Ohjeen mukaan nahanpuhdistusaine tulee joko levittää tai hangata pestävään kohtaan ja kuivattava pois kankaalla tai pesusienellä 1-2 minuutin kuluttua pesusta.

Ohjeen mukaisesti käytettynä jo vähäinenkin lika vaatii toistuvia puhdistuskertoja. Lopputulos on kuitenkin varsin tyydyttävä.


Suihkepulloon pakatun nahanpuhdistusaineen levitys on helppoa. Yhden pesukerran tulosta tosin on vaikea erottaa lähtötilanteesta.

Nahanpesuaineen jäljiltä koepalamme jäi mattapintaisemmaksi kuin nahanhoitoaineen jäljiltä. Nahanhoitoaineen pesuteho on hieman pesuainetta heikompi, mutta se jättää nahkaan hieman kiiltoa.

Kokeilumme perusteella parhaaseen puhdistustulokseen päästään molempia aineita käyttämällä. Ajoittaiseen hoitoon riittää pelkän hoitoaineen levitys.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

VOLVO VNL 2024
Volvon VNL:ssä esitellyt innovaatiot toteutettiin tavoitteena tehdä kuljettajan työstä helpompaa ja truvallisempaa.

AJOPIIRTURIT
Kuljettajan isoveli täyttää 180 vuotta ja älykäs digipiirturi on tulossa. Kattavassa raportissamme tutkimme piirtureita eilen, tänään  ja huomenna.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Entä vienti- ja ulkomaankauppamme ykkönen, EK ja sen toimitusjohtaja Jyri Häkämies: mitä olette tehneet asian hyväksi..."  
Lue lisää >>



Yhteistyössä:

 


[ 29.03.2024 14:39 ]

Mainospalkki