Scania-johto menestyy

Sähköposti Tulosta PDF
Leif ÖstlingLeif ÖstlingVW-konserni on lähtenyt päättävin ottein "virtaviivaistamaan" hallinnassaan olevien Scanian ja MANin tuotantoa ja sulauttamaan ne VW:n omaan hyötyautolinjaansa. Yli 30 henkilöä on sulauttamisen yhteydessä saanut lähtöpassin. Samalla Scanian pääjohtaja Leif Östling (kuva) nostettiin VW-konsernin hyötyautojaoston johtokunnan puheenjohtajaksi vastaamaan kolmen merkin eli VW:n, Scanian ja MANin tuotannon ja malliston virtaviivaistamisesta.

Scanian pitkäaikainen tuotantojohtaja Anders Nielsen on nyt nimitetty MANin uudeksi toimitusjohtajaksi. Scanialla Anders Nielsenon astunut Östlingin paikalle Scanian uudeksi pääjohtajaksi.

VW-konsernin henkilöautostrategiasta ja Östlingin alkuaskelista ennakoidaan, että sekä VW-hyötyautot että Scania ja MAN jäävä kilpailemaan ankarasti keskenään. Koska moottori-vaihteisto-akselit-alusta muodostavat 3/4 ajokin hinnasta, on ilmeistä, että kolmen merkin järkeistämistoimet tulevat keskittymään näihin kustannustekijöihin. Scania-MAN ryhmän, jolla nyt on 30%:n markkinaosuus Euroopassa, odotetaan vahvistuvan. Sen on VW:n henkilöautostrategia jo todistanut VW-Skoda-Audi-Seat menestyksillään.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

VOLVO VNL 2024
Volvon VNL:ssä esitellyt innovaatiot toteutettiin tavoitteena tehdä kuljettajan työstä helpompaa ja truvallisempaa.

AJOPIIRTURIT
Kuljettajan isoveli täyttää 180 vuotta ja älykäs digipiirturi on tulossa. Kattavassa raportissamme tutkimme piirtureita eilen, tänään  ja huomenna.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Entä vienti- ja ulkomaankauppamme ykkönen, EK ja sen toimitusjohtaja Jyri Häkämies: mitä olette tehneet asian hyväksi..."  
Lue lisää >>



Yhteistyössä:

 


[ 19.04.2024 19:25 ]

Mainospalkki