Mistä ja miten rahaa, Hjallis?

Sähköposti Tulosta PDF

- Jos nykymeno jatkuu, Suomessa mennään kiihtyvällä vauhdilla kohti lamaa. Laahaamme kaukana Ruotsin, Tanskan ja Norjan perässä.

Harri Juhani ”Hjallis” Harkimo on lajissaan ainoa: olympiavalmennettava, maailmanympäripurjehtija; pienestä aloittanut kymmenien liikeyritysten ja miljardeja euroja pyörittävä yritysjohtaja, televisio- ohjelmien tekijä ja vetäjä, kansanedustaja ja oman puolueen vetäjä.
 
Hän, jos kukaan, on osannut puhua alati uusiin yrityksiinsä rahaa miljoonittain rahoittajilta. Kerro, miten se tehdään, Hjallis?
 
- Uskottavuus on kaikkein tärkeintä,Hjallis Harkimo vastaa.
 
Tarvesuunnitelma on harkittava pienintä yksityiskohtaa myöten huolellisesti. Ja jokaista yksityiskohtaa on osattava perustella vakuuttavasti. Pitää valmistautua äärimmäisen huolellisesti kohtaamaan rahoittajia vakuuttavalla suunnitelmalla.
 
- Rahojen antaja, rahoittaja, haluaa varmuuden siitä, että saa myös rahansa takaisin, ja koroilla!
 
Varmuutta takaisinmaksusta on osattava antaa.


- Rahan antaja mielellään pienentää riskiään. Useampi rahoittaja jakaa sitä pienemmäksi.
 
Rahoittaja, lainan antaja, yleensä ei yksin halua antaa isoa rahaa kerralla. Kannattaa kääntyä useamman rahoittajan puoleen.
 
- Useampi rahoittaja jakaa helpommin riskiä pienemmäksi.
 
Yrittäjä joka on hankkimassa uutta rekkaa, pitkää yhdistelmää, tai sähköbussia, sora-autoa, nosturia, kuormaajaa, tai toimintansa laajentamista, ajatteleeensimmäisenä pankkia. Pankki antaa lainaa...
 
- Pankit ovat varovaisia. Ne vaativat kovia vakuuksia. Rahan saaminen niiltä on vaikeaa. Kannattaa käydä läpi kaikki mahdolliset rahoittajat, rahoitusyhtiöt, vakuutusyhtiöt, vastaavat. Myös kansainvälisiä rahoittajia kannattaa selvittää, Harkimo sanoo, ja jatkaa:
 
- Pienillä yrityksillä on nyt meidän maassa tavallistakin vaikeampaa.
 
Eletään vaikeita aikoja. Eikä lähitulevaisuus lupaa parempaa.


- Pääkaupunkiseudun ostovoima on valahtanut jo itäeurooppalaistenkin ostovoimaa heikommakasi!
 
- Pienillä yrityksillä on erityisen vaikeaa, Harkimo tokaisee uudestaan.
 
- Suomessa ollaan menossa kohti lamaa. Kansallinen ylivelkaantuminen uhkaa. Samalla inflaatio uhkaa tulla heikentämään meidän suomalaisten ostovoimaa erityisesti, Harkimo näkee ja viittaa tuoreeseen kansainväliseen vertailuun:
 
- Helsinkiläisten ostovoima on jo selvästi itäeurooppalaistenkin ostovoimaa heikompia. Prahassa, Bratislavassa ja Varsovassa asuu varakkaampia ihmisiä kuin Helslingissä, Hjallis Harkimo toteaa ja kaivaa älykännykästään 28.11.2021 julkaistun lehtiartikkelin.
 
Ostovoima ilmenee Maailmanpankin ja OECD:n laskelmista. Bruttokansantuote on henkeä kohden jo 2019 ollut Prahassa 84 000 dollaria, Bratislavassa 77 000 dollaria ja Varsovassa 70 000 dollaria kun se Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla oli 60 000 dollaria.
 
- Suomessa bruttokansantuotteen alamäki per kapita on paha juttu. Se ei ennusta hyvää. Samalla veroista vapautetun ay-liikkeen miljooonatoiminta luo työelämäämme ikävän, epävarmuuden ilmapiirin.
 
- Me laahaamme kansantaloudellisesti kaukana Ruotsin, Tanskan ja Norjan perässä. Näin on. Ja meillä on todella vaikeita aikoja edessämme, Hjallis Harkimo sanoo vakavana.


- Veroista vapautetun ay-liikkeen toiminta luo työelämäämme epävarmuuden ilmapiirin.
 
Se on verta, hikeä ja kyyneliä, mutta itku ei auta – tulee mieleen,kun Hjallis Harkimo katsoo kelloa, nousee ja vetää palttoota niskaan.
 
- Eilen menin yhdeltätoista Ouluun, tapasin innostuneita ihmisiä ja tuli hieno juttu Kalevaan, joka ei koskaan ennen ole kirjoittanut Liike Nytistä. Ja tulin kotiin yhdeltätoista yöllä. Nyt Tampereelle pari päivää ja vahvistamaan Liike Nyt asemia keskisessä Suomessa. Pääkaupunkiseutu ja Tampere-Turku linja on tärkeitä. Ja Some ennen kaikkea: Twitter, Facebook, Instagram, Tik Tok. Ja AlfaTV! Twitterissä Hjallis- video sai juuri 383 000 katselua!
 
Hjallis huikkaa ja moi då ja menoksi!
 
Oltiin poliitikko Hjallis Harkimosta mitä mieltä tahansa, on se kova mies yrittäjäksi!

HARRY JUHANI "HJALLIS" HARKIMO
Syntynyt:
2. marraskuuta 1953 Helsingissä.
Urheilija:
Olympiavalmennettava 407-jolla; maailmanympäripurjehtija SKOP 1981-82, yksin 1986-87, Belmont 1989-90.
Yrittäjä:
Sport FM; Anna-käteisautomaatit; Sipoo Storören; Hartwall Areena; Sipoonranta; Lomarinne; Töölön jalkapallostadion; Infront Finland; Jokeri Hockey; Hjallis Promotion; Suomen Käteisnosto; Marketing Clinic; Okimo Clinic; Tampereen Keskusareena; Tukikummit-säätiö.
Televisio:
Sorainen; Diili; Hjalliksen kanssa; Atlantin yli; Hjallis ja Jetro.
Politiikka:
Presidentin valitsijamies 1988; kansanedustaja (Kok) 2015, perustaja, puheenjohtaja Liike Nyt 2018, kansanedustaja 2019 (Liike Nyt).


Teksti | Klaus Bremer, kuvat | Juho Kauranen

TILAA AUTO, TEKNIIKKA JA KULJETUS!
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

SÄHKÖINEN KULJETIN
Mersun pienempi pakumalli on uudistunut yhteistyössä Renaultin kanssa.Eli Citan on pitkälti sama auto kuin Kangoo, mutta kyllä Citan ihan mersulta tuntuu.

SÄILIÖKALUSTO
Säiliöyhdistelmät ovat lähtökohtaisesti tehtäväänsä räätälöityjä, ja niillä kuljetetetaan monenlaisia nestemäisiä tuotteita.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"On varoittavia esimerkkejä takseista, jotka eivät ole takseja. On vain keltainen kupu auton katolla ja kuljettajana ammattitaidoton henkilö..."  
Lue lisää >>Yhteistyössä:

 


[ 10.12.2023 16:28 ]

Mainospalkki