Tyylikäs tilaihme

Sähköposti Tulosta PDF

Maxi-mallin Caddyn pituus on 4 853 mm. Kyytiin mahtuu kaikkiaan seitsemän henkilöä.

Volkswagen Caddy Maxi Style 2,0 TDI 90 kW DSG on edellistä sukupolvea huomattavasti henkilöautomaisempi. Maxi-malli tuo autoon lisää ulottuvuutta ja mahduttaa kyytiin jopa seitsemän henkilöä.
 
Pakettiautomaailmasta katsottuna Caddyn koko ei päätä huimaa, mutta esimerkiksi Volkswagen Golfiin verrattuna siinä on tilaa. Erityisesti kun kyseessä on Caddyn Maxi-versio, joka on 4 853 mm:n pituudella normimallia 350 mm:iä pidempi.
 
Ajettavuuden ja autossa olevan teknologian puolesta Style-varustelutason Caddy on todella henkilöautomainen. Oman maun mukaan muunneltavissa oleva digitaalinen mittaristo ja toimivalla käyttöjärjestelmällä varustettu, suuri kosketusnäyttö ovat korkealuokkaisia.
 
Koeajetussa Caddyssä oli kaksilitrainen TDI-dieselmoottori, joka tuottaa parhaimmillaan 122 hevosvoimaa ja vääntöä 320 Nm. Vaihteisto on 7-vaihteinen DSG-automaatti.


Päivitetyn infotainment-järjestelmän huomaa kojelautaa hallitsevista digitaalisista näytöistä.
 
Auto kulkee ketterästi ja ohjatus reagoi napakasti. Caddy kulutti kesäkeleillä sekä taajamassa kurvailua että maantiellä ajamista sisältävän koeajon aikana 5,6 l/100 km.
 
Autossa on monipuolisesti kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Kiitos adaptiivisen vakionopeudensäätimen ja kaistallapitoavustimen, maantieajossa kuskin tarvitsee lähinnä pitää kevyesti ohjauspyörästä kiinni.


Takarivillä on kaksi erillistä istuinta.
 
Seitsemälle henkilölle
Caddy Maxissa on kolme penkkiriviä, jossa kuljettajan ja apukuskin lisäksi on toisella rivillä istuimet kolmelle henkilölle ja kolmannella rivillä kahdelle. Kolmannella rivillä istutaan hieman ahtaammin.
 
Jos autoa käyttää viiden istuttavana, saa kolmannen rivin istuimet kaatamalla hyvän kokoisen tavaratilan taakse. Toki kaataa voi myös toisen penkkirivin, jos tavaratilaa tarvitsee hetkellisesti vielä enemmän.
 
Kuljettajan istuimessa on säädettävä reisituki. Kuljettajan tila on muutenkin hyvä, mittaristot ja ohjauskytkimet ovat huippuluokkaa ja uusinta teknologiaa. Valittaa tekee mieli lähinnä ilmastointilaitteen hieman erikoisista säätimistä. Vaikka kyseessä on pieni auto, on ohjaamossa tyydyttävästi tilaa tavaroille. Erityisesti vaihdekytkimen ympärillä on hyvin tilaa puhelimelle ja muille käyttötavaroille. Keskikaukalossa on myös puhelimen induktiivinen latauslevy ja USB-C-pistokepaikat.


Panoraamakatto luo tilan tuntua.
 
Myös toisella rivillä matkustaa mielellään pidemmänkin matkan. Toisen istuinrivin matkustajilla on käden ulottuvilla puhaltimen suunnan säätö, USB-C-pistokkeetja etupenkkien selkämyksestä taitettavat pöydät, jotka ovat tukevammat, miltä näyttävät. Style-varustelutasossa on vakiovarusteena sivuovi molemmilla puolilla ja koeajoautossa oli vielä lisävarusteena suuri, 1,4 mkokoinen panoraamakatto.
 
Malliston monipuolisimman, Style-tason Volkswagen Caddy Maxi on todella hyvin varusteltu pieni henkilökuljetin, jonka ajo-ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Koeajoauton listahinta on 43 987,46 euroa, joten markkinoilta löytyy toki huokeampiakin vaihtoehtoja, jo Caddy-mallistostakin.

Teksti, kuvat | Henri Pakarinen

TILAA AUTO, TEKNIIKKA JA KULJETUS!
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

SCANIA SUPER
Scania panee suosikki- luokan moottorinsa uusiksi, viilaa vaihteistoja ja voimalinjaa, tekee 9 taka-akselivälitystä ja panee alustat uusiksi.

YRITTÄJÄLLE RAHAA
Hjallis, jos kukaan, on osannut puhua alati uusiin yrityksiinsä rahaa miljoonittain rahoittajilta. Kysyimme miten se tehdään.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

 


 

 
"Eikä valvontaa ole! On vain löysä ohjeistus tietyömaan urakoitsijalle, että rajoituksia olisi vain tilanteen mukaan työn ollessa käynnissä..."  
Lue lisää >>


Yhteistyössä:[ 23.01.2022 05:20 ]