EU tutkii öljykartellia

Sähköposti Tulosta PDF
EU-komissio on pyytänyt Nesteeltä tietoja epäillystä öljy-yhtiöiden hintakartellista Euroopassa. Myös Euroopan kolmanneksi suurimmalta, Ranskan Totalilta on pyydetty tietoja.
Kartelliepäilyt lähtivät liikkeelle Unkarin bio-polttoaineita valmistavan Pannonia Ethanolin tehtyä valituksen syrjinnästä sen yrityksissä päästä mukaan Platts´n hintalistoille. Epäilyksen alaisia ovat Shell, BP ja Statoil.
Sekä Total että Neste ovat vakuuttaneet yhteistyöhaluaan selvityksissä. Total on tuonut julki epäilynsä mahdollisen hintakartellin olemassa olosta. Statoil on ilmoittanut, että sillä on ehdoton nollatoleranssi kaikkeen, mikä liittyy hintakartelliin öljyalalla.

 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

SÄHKÖ VS. DIESEL
Vuoden 2023 Arctic Testissämme keskityttiin vertailemaan diesel- ja sähkökäyttöisten jakelu- ja pakettiautojen käyttökustannuksia.

KILOMETRIJAHTI
Mitä, jos mittaisimme Volvo FH Electric rekkaveturin toimintamatkan käytännön testillä? Lähde mukaan tien päälle ja todista tulokset itse.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

 


 

 
"En suoralta kädeltä muista, että AKT olisi koskaan kantanut erityistä huolta ammattikuljettajien työpaikoista ja palkoista..."  
Lue lisää >>


Yhteistyössä:

 


[ 23.03.2023 04:06 ]


Mainospalkki