Katseiden kerääjä

Sähköposti Tulosta PDF

Kaksiosainen maalaus, iso VW merkki ja lyhyet ylitykset ovat kaikki tunnusomaisia BUZZ:ille.

VW ID.Buzz oli tällä kertaa Auto, tekniikka ja kuljetuksen koeajossa henkilöversiona. Viisipaikkaisessa sähköpakettiautossa on matkustajien lisäksi tilaa suurelle määrälle matkatavaroita.
 
Ajettavuus on tietysti jo Cargo mallista tuttua, tarkka ohjaus ja 11,9 metrin kääntöympyrä yllättävät positiivisesti. Suoritus on hyvä 4 712 mm pitkälle ajoneuvolle, jonka akseliväli on 2 988 mm. ID. Buzzia on helppo käsitellä ahtaammissakin tiloissa.


Pakki tai D-vaihde valitaan oikeaa viikseä pyöräyttämällä. Loput toiminnot ovat vasemmassa viiksessä.
 
Henkilömalli tuo sisustaan hiukka parempia materiaaleja ja tietysti esimerkiksi lisää latauspaikkoja puhelimille. Pari asiaa jää kuitenkin myös mietityttämään kuten se, että luultavasti enimmäkseen pitkille matkoille suunniteltua autoa ei saa kuin täyssähkönä, mikä kuitenkin luo pitkille matkoille haasteita. Lisäksi istuinten säädöt eivät ehkä aivan vastaa kuljettajan ja matkustajien takakannikoiden vaatimuksia pitkällä reissulla.


1121 litraa tilaa tässä konfiguraatiossa.

Huomiota herättävä
ID.Buzzilla saa varmasti huomiota osakseen. Ajaessa huomaa, kuinka muissa autoissa päät kääntyvät ja Buzz näyttää aiheuttavan keskustelua. Ulkonäön puolesta auto onkin sympaattinen ja herättää tietysti myös nostalgiaa. Kuten monissa täyssähköissä vaikuttaa olevan tyylinä, tässäkin on isokokoiset alumiinivanteet ja leveät kumit, joilla ei saavuteta optimaalista pitoa, mutta ovat tietysti näyttävät.
 

ID.Buzz soveltuu hyvin kaupunkiliikenteeseen, suurehkosta koostaankin huolimatta.

Kaupungissa ajaessa mieleen tulee, että eikö tuulilasia olisi voinut jatkaa hieman korkeammalle kattoa kohden, niin että näkyvyys olisi vielä parantunut. Tai sitten kojelauta olisi voinut olla lyhyempi, kuten se Kleinbussissa taisi ollakin.


<img style="margin-bottom:5px; alt=" "="" data-cke-saved-src="http://www.boy.fi/atk/images/stories/2023/123/buzz_6.jpg" src="http://www.boy.fi/atk/images/stories/2023/123/buzz_6.jpg">
Tilat ovat hyvät ja latauspaikkojakin löytyy. Tarvittaessa kaikki penkit saa taitettua alas.

Simppeliä
Ajo on mukavan yksinkertaista, koska mitään muuta ei tarvitse tehdä, kuin kääntää viiksestä ajomoodi päälle ja lähteä liikkeelle. Moottoria ei enää tarvitse erikseen käynnistää, ja sama rutiini toimii myös pysähdyttäessä, paina vain vaihteisto P:lle ja hyppää ulos autosta.
 
Auto on ID-perheen tapaan etäkäytettävissä WeConnect ID-sovelluksen avulla. Puhelimeen asennettavan sovelluksen avulla voi ohjata auton latausta ja lämmitystä sekä tarkastaa sovellukselta auton akun varauksen tilannetta. Tässä mallissa oli varusteena keskikonsoli eli BuzzBox. Siinä on muunneltavaa säilytystilaa ja lisäksi sen saa tarvittaessa kokonaan irti vaikkapa piknikille käytettäväksi.


Näkymä kuin suoraan San Franciscosta, ilmaa myöten.
 
Tilaa on
Takapenkit liikkuvat pituus suunnassa, joten jalkatilaa voi säädellä. Matkustajille on siis riittävästi tilaa tarjolla. Takapenkeille voisi kyllä olla omat ilmastoinnin suulakkeensa, koska varsinkin sateisella kelillä ikkunat alkavat huurtua. Istuinten selkänojat voi laskea alas, jolloin peräkontti suurenee entisestään 2205 litraan. Taakse on saatavilla myös lisävarusteinen levy, jolla lattian saa tasaiseksi.
 
Kokonaisuudessaan ID.Buzz on hyvä ajettava, mutta pitkille matkoille voisi harkita Comfort Premium etuistuimia. Lisäksi, voisiko hybridiversio olla tarpeeksi vihreä hippibussiksi rangen pidentämiseksi?

Teksti, kuvat | Juho Kauranen

TILAA AUTO, TEKNIIKKA JA KULJETUS!
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

UAKKUVOIMALLA PIDEMMÄLLE
Scania esitteli tuote- kehittelyn tuoreimpia helmiä toukokuisessa tilaisuu- dessaan. Maisteltavana oli alueelliseen liikenteeseen tarkoitetut sähköiset voimalinjat.

FORD PRO – ÄLYKÄS TULEVAISUUS
Ford Pro esitteli pk-yrityksille suunnattua digitaalista sovellustaan.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Mielipide laukaisi X:n lukijoissa ennen kokemattoman parjasu- ja ilkkumisvyöryn. Noin 200:n solvausvastauksen joukosta löytyi vain 10 asiallista..."  
Lue lisää >>Yhteistyössä:

 


[ 16.07.2024 17:53 ]

Mainospalkki