Kunnallinen kameravalvonta ei yksin riitä!

Sähköposti Tulosta PDF
Kunnallinen kameravalvonta voi toteutua jo ensi vuonna ympäri Suomea. Eduskunta hyväksyi kesäkuussa liikennepoliittisen selonteon. Siinä kunnille annetaan mahdollisuus toteuttaa oma kameravalvonta.

Ylinopeudesta, punaisia päin ajamisesta, bussikaistalla ajosta, suojatierikkeistä ymv. rapsahtaisi rikesakko nykyistä herkemmin. Epäselvää on vielä, saisivatko kunnat vai valtio kertyneet sakkomaksut. Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu ovat ensimmäisinä ilmoittaneet halukkuutensa toteuttaa omaa kameravalvontaa.

Kunnallinen kameravalvonta lisää merkittävästi kertyneitä sakkotuloja. Se edellyttää myös vastuunkanto viranomaispuolella. Kertyneillä lisätuloilla on vastaavasti sujuvoitettava liikennettä kelien ja ajo-olosuhteiden mukaan vaihtuvilla nopeusrajoituksilla. Myös liikennevalojen toimintaa ja rytmitystä liikennemäärien mukaan pitää voida vaatia niin, että ne mielletään johdonmukaisiksi ja oikeiksi.

Kaikkein tärkeimpänä on pidettävä oikeudenmukaiseksi mielletyn virhepistejärjestelmän luominen Suomeen kansainvälisen mallin mukaan. Ilman sitä Suomen nykymalli karkaa mielivaltaiseksi virkamiestyranniaksi, jossa varsinkin ammattiautoilijat ja kuljetusliikkeet ajetaan käytännössä lainsuojattomiksi.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

ROKOTE KORONAA VASTAAN
Monikäyttöisten matkailuautojen myynti kasvoi koronavuonna ja toi helpotusta tila-autojen varustelijoiden työllisyyteen.

VTV PALJASTUI JO 2019
VTV:n raportti LP:n lakkauttamisen seurauksista on paljastunut törkeästi vääristellyksi. Lehtemme kirjoitti näistä manipuloinneista jo 2019.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

 


 

 
"Pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin johdolla Valtiontalouden tarkastusvirasto on jäänyt kiinni tarkastusraporttiensa muuntelusta tarkastettavien eduksi...""  
Lue lisää >>


Yhteistyössä:[ 09.05.2021 23:10 ]