Jääkiekon MM-kisajoukkueet liikkuvat Scania-bussien voimin

Sähköposti Tulosta PDF
Latvian joukkueen käyttöön tulevan auton rinnalla Pukkilan Liikenne Oy:tä hoitava sisaruspari Erja ja Jarkko Lehtinen.Latvian joukkueen käyttöön tulevan auton rinnalla Pukkilan Liikenne Oy:tä hoitava sisaruspari Erja ja Jarkko Lehtinen.

Helsingissä ja Tukholmassa 3. toukokuuta alkavien jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen kisajoukkueet kulkevat viime vuoden tapaan Scania-busseilla.

Viime vuoden tapaan kisat järjestetään jaettuna kahden kaupungin kesken. 3. – 19. toukokuuta pelattavissa kisoissa toinen alkulohkoista pelataan Helsingissä ja toinen Tukholmassa.

Helsingissä alkusarjan ottelunsa isäntämaa Suomen lisäksi pelaavat Itävalta, Latvia, Ranska, Saksa, Slovakia, USA ja Venäjä.

Tukholman alkulohkossa pelaavat puolestaan sikäläisen isäntämaa Ruotsin lisäksi Kanada, Norja, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tšekki ja Valko-Venäjä. Loppuottelut pelataan tänä vuonna Tukholmassa.

Suomalaista korirakennusosaamista Lahdesta

Helsingissä ottelunsa pelaavat joukkueet saavat kukin käyttöönsä nimikkobussin.
Kaikki Suomessa käytettävät kisabussit on korittanut Lahden Autokori Oy Scanian valmistamille alustoille. Autot ovat Scania OmniExpress 360 -mallia, eli Scanian OmniExpress-malliston korkeinta ja tilavinta tyyppiä.

Joukkueilla nimikkobussit

Suomessa kisajoukkueita kuljettaa neljällä autolla iisalmelainen Pohjolan Matka. Muut neljä mukana olevaa yritystä ovat nurmijärveläinen Nurmijärven Linja Oy, pukkilalainen Pukkilan Liikenne Oy, lappeenrantalainen Toimi Vento Ky sekä hyvinkääläinen Ventoniemi Oy, kukin yhdellä autolla.

Eri joukkueille nimikkoautot jakaantuivat arvonnassa seuraavasti:

Nurmijärven Linja Oy: Venäjä
Pohjolan Matka: Ranska, Saksa, Slovakia ja USA
Pukkilan Liikenne Oy: Latvia
Toimi Vento Ky: Itävalta
Ventoniemi Oy: Suomi

Osa kisajoukkueiden käyttöön varatuista autoista on tuliteriä, muiden ollessa samoja kuin viime vuonna.
Eräs uuden Scania OmniExpressin hankkineista yrityksistä on tänä vuonna 90-vuotisjuhliaan viettävä Pukkilan Liikenne Oy.
Kolmen vanhimman itsenäisesti toimivan bussiyrityksen joukkoon kuuluvan Pukkilan Liikenteen ensiaskeleet otettiin vappuna 1923, kun Arvid Lehtinen aloitti liikennöinnin Pukkilasta Porvooseen. Nykyisin yritys on kolmannen polven hoidossa.
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

VOLVO VNL 2024
Volvon VNL:ssä esitellyt innovaatiot toteutettiin tavoitteena tehdä kuljettajan työstä helpompaa ja truvallisempaa.

AJOPIIRTURIT
Kuljettajan isoveli täyttää 180 vuotta ja älykäs digipiirturi on tulossa. Kattavassa raportissamme tutkimme piirtureita eilen, tänään  ja huomenna.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen


 


 

 
"Entä vienti- ja ulkomaankauppamme ykkönen, EK ja sen toimitusjohtaja Jyri Häkämies: mitä olette tehneet asian hyväksi..."  
Lue lisää >>



Yhteistyössä:

 


[ 29.03.2024 12:27 ]

Mainospalkki