Sähkömiehen vinkkelit

Sähköposti Tulosta PDF

Saku Jokisen ensimmäinen kuorma-autoprojekti oli Scania R143 Streamline. Vuoden ’80 mallinen 141 on käyty täydellisesti läpi sisustaa myöden.

Saku Jokisen Scania-nostalgiaveturit ovat tehdasvarusteisin ilmajousin.
 
Jyväskyläläinen Saku Jokinen luotsaa sähköputkirakentamiseen erikoistunutta USTPRO yritystä.

Nuorempana Jokinen istui rekan ratissa, ja tuolta ajalta jäi rakkaus raskaisiin ajokkeihin. Nyt menneitä aikoja voi fiilistellä komean Scania- kaksikon ratissa.
 
- Autot on samanlaisia, joita aikoinaan ajoin. Mies voi lähteä rekasta, mutta rekkahommat ei lähde miehestä, Jokinen nauraa.


Nyt Saku Jokisella on hallissa työn alla Volvo F88 vuodelta 1977.
 
Kokonaan autohommista ei Jokinen ole luopunut, vaan yrityksen palveluihin lukeutuu myös vaihtolava- ja nosturityöt kuorma- autolla.
 
Jokiselta löytyy monenlaista kalustoa, mutta silmäteriä ovat täysilmajousiset vinkkeli- Scaniat. Streamline 143 on vuosimallia 1992, 500-heppaisella koneella. Auto tuli ajokuntoisena projektina, joka on nyt kunnostettu tekniikkaa lukuun ottamatta. Entisöinti on tehty pitkälti Jokisen omalla verstaalla. Muun muassa runko on hiekkapuhallettu ja maalattu, ohjaamokin sai tuoreen värin.
 
Sisusta on käyty kokonaan läpi ja ulkoasua täydennetty hillitysti kustomoimalla. Scanian perään löytyy myös lavetti, joka tuli uutena auton perään. Se on käyttökunnostettu ja sillä kuskaillaan tavaraa työkohteisiin tarpeen mukaan.


Lattiasuojana on legendaarisen Polar Expressin pyyhe.
 
Saku ”Naksu” Jokisen vanhempaa sukupolvea edustaa Scania 141 vuodelta 1980. Kaksiakselinen rekkaveturi on tehtaan takailmajousin varustettu, mikä oli aikanaan kohtuullisen harvinainen varuste.
 
- Tämä auto tuli meille liki valmiina, sen on kunnostanut Stefan Lund Lappfjärtistä. Pientä viimeistelyä ja jatkojalostusta siihen on tehty meillä, Jokinen tarkentaa.
 
Ihmeen tutulta auto vaikuttikin. Siitä on ollut juttua Ajolinjassa Lundin aikaan.

Teksti ja kuvat: Jussi Löppönen

TILAA AJOLINJA   |   LUE DIGILEHTI
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä

Lue uusimmasta numerosta

LÄNNEN VILJAJUNA
Kuljetusyrittäjä Jarmo Saari kuuluu vannoutuneiden V8-autoilijoiden joukkoon. Hänen näyttävä Scaniansa on yhtenä tähtenä Power Truck Show:ssa.

NÄLKÄMAAN LAULUJA
Nälkämaa Truck Meetingissä vilua ja nälkää karkotettiin toukokuussa 121 esillä olleen auton voimin. Ajolinja oli mukana kyselemässä kuulumisia.

Pääkirjoitukseen
Tilaa lehtiYhteistyössä


[ 21.07.2024 04:13 ]
feed-image Feed Entries

Mainospalkki