Sähköposti Tulosta PDF

Ajolinja 7/2023, Pääkirjoitus

Lapsi tuo leivän tullessaan

Entä, jos lapsia ei enää syntyisi maailmaan? Pikkuhiljaa maailma kuihtuisi ja yhteiskuntajärjestys järkkyisi, kunnes ihmiskunta lopulta sammuisi.
 
Lapset eivät ole kuitenkaan yhteiskunnassa niin voimakkaassa arvossa kuin kuuluisi. Suomessakin syntyvyys on jatkuvasti vähentynyt. Ei luoteta, että lapsi tuo leivän tullessaan.
 
Rekkatapahtumissa näkee, miten suuri energia lapsissa on. Miten suurella innolla he liikkuvatkaan näyttelyrekkojen joukossa isiensä ja äitiensä mukana. Tämä näkyy sitä selvemmin, mitä vanhemmiksi lapset kasvavat, ensin vanhempien rinnan tasalle ja sitten ohi.
 
Muistelen välillä itsekin kuin eilistä päivää, kyynelten säestämänä, vaikka siitä on jo yli 40 vuotta. Kun olin 12-vuotias, iskä sanoi, että voit ajaa ja peruuttaa tässä pihalla tuota täysperävaunuyhdistelmää. Muistan kuin maailman tärkeimpänä tapahtumana, kun samoina teiniaikoina pääsin kaverin kanssa isiemme mukaan Helsingin Jäähallille Kuljetusnäyttelyyn vuonna 1979.
 
Lasten kasvaessa varhaisaikuisuuteen heistä alkaa tulla potentiaalista työvoimaa. Silloin heidän merkityksensä ymmärretään, mutta se kannattaisi tehdä paljon aikaisemmin. Kuljettajapula on pahenemaan päin.
 
Rekkaspottaus on noussut nuorison keskuudessa älykännyköiden myötä suosituksi harrastukseksi. Sitä onkin nostettu esiin perheille tarkoitetuissa rekkatapahtumissa, joissa rekkaspottausta harjoittavat nuoret ovat koko sydämellään mukana. Kysy vaikka, kuinka moni heistä haluaa rekkakuskiksi? Nuorison innokkuutta on nähtävissä myös pienoismalleissa, joita oli Power Truck Show:ssa ennätysmäärä.
 
Kuljetusyrittäjät ja ammattikuljettajat, ottakaa lapsianne ja perheitänne entistä enemmän mukaan rekkatapahtumiin. Tästä on kuljetusalalle suurempi hyöty kuin arvaattekaan.

 
Lue uusimmasta numerosta

KUSTOM KING
Kuljetus Nukalan Kustom King muistoautossa on otteita Mikko Nukalan elämästä ja kustomoiduista autoista.

POWER TRUCK SHOW
Härmään kokoontui ennätysmäärä kuorma-autoja, noin 550 kappaletta. Parhaaksi valittiin P. Björkin Bullseye rekkaveturi Pedersörestä.

Pääkirjoitukseen
Tilaa lehtiYhteistyössä


[ 29.09.2023 20:22 ]

Mainospalkki