Sähköposti Tulosta PDF

Ajolinja 5&6/2019, PääkirjoitusTiestö sai lupauksia,
toteutuksesta ei tietoa

Uusi hallitusohjelma on ollut esillä suurien ratahankkeiden myötä. Tarjolla on kuitenkin jotain hyvää myös maanteille.

Ensimmäinen edellytys on tunnustaa tosiasiat ja se onkin todettu. Liikenneverkossa on 2,5 miljardin euron korjausvelka ja se kasvaa vuosi vuodelta.

Hallituksen mukaan on välttämätöntä, että 300 miljoonaa euroa panostetaan nykyistä enemmän perusväylänpitoon. Näin luvataan tehdä. Lisäsatsauksesta 20 miljoonaa euroa on korvamerkitty talvikunnossapitoon.

Vaarallisten tasoristeysten poistamiseen on varattu lisärahaa 22 miljoonaa euroa. Lisäksi todetaan myös, että alemman tieverkon ja yksityisteiden korjausvelan tulee vähentyä.

Hallitusohjelman lupaa turvata yksityisteiden peruskorjausmäärärahat. Sanotaan myös, että yksityisteiden runkojen pettäminen on kansantaloudellisesti kestämätöntä.

Monista lupauksista hyötyvät erityisesti maaseudun kuorma-autoilijat, jos lupaukset täyttyvät. Moni lupaus on kuitenkin ilman aikataulua. Jos kansantalous kääntyy heikompaan suhdanteeseen, kuten on ennustettu, silloin moni siltarumpuinvestointi jää toteutumatta

Hallitus lupaa kertoa enemmän liikenteen investoinneista, kun lisäbudjetti julkistetaan myöhemmin kesäkuussa. Toivomuksena on tietysti, ettei kaikki valu rataverkostoon. Maanteillä kuljetetaan kuitenkin valtaosa Suomen tavaravirrasta.

Ja kyllähän parannuskohteita riittää, päätieverkollakin. Tässä on ehdotuksia Ajolinjan Facebookista: Vt 15 Kotka – Kouvola. Vt 21 Tornio – Kilpisjärvi. Vt 8 Turku – Pori. Vt 4 Oulu – Tornio kokonaan nelikaistaiseksi. Koko nelostie nelikaistaiseksi.

 
Lue uusimmasta numerosta

KONTINAJOON TUPLATEHOT
Merikontteja kuljettava Pasi Trans halusi hyödyntää heti uudet mitat, nyt mennään kolmella kontilla.

LEMSTRÖMIN
B-TRIPLE JAKOAUTO

Uudet mitat mahdollistavat monenlaiset pitkät rekat. Lemström vetää kahta B-linkkiä ja puolikasta – kaikkia kerralla.

Pääkirjoitukseen
Tilaa lehtiYhteistyössä


[ 25.08.2019 04:28 ]


Mainospalkki