Lastbilsträffen – Taianomainen tunnelma

Sähköposti Tulosta PDF

Monika Kesselring tuli Ramseleen Sveitsistä asti.

Ruotsin pikkukylässä järjestetään suuret rekkajuhlat kerran vuodessa. Sveitsiläinen Monica tuli paikalle kolmatta kertaa.
 
Ramsele on noin tuhannen asukkaan pikkukylä Vaasan korkeudella Ruotsin sisämaassa. Väkiluku moninkertaistuu kerran vuodessa ja maaseutumuseon tontti täyttyy noin kahdestasadasta toinen toistaan näyttävämmästä ajoneuvosta. Paikan päällä käyneet tietävät, ettei kyseessä ole mikään tavallinen hiekkakenttä, vaan alue on aavistuksen sokkeloinen ja monipuolinen.
 
Muutaman vuoden tauon jälkeen järjestetyn tapahtuman messupuoli oli nyt jonkin verran laajentunut, kun näytteilleasettajia ja järjestettyä ohjelmaa oli enemmän. Sateinen keli ei tuntunut tunnelmaa haittaavan, meininkiä riitti aamusta iltaan hyvässä hengessä.


Monican neliakselinen Scania on Albert Einstein teemalla.

MONIKA JA EINSTEIN SCANIA
Monika Kesselring teki pitkän matkan Sveitsistä Ramseleen nyt kolmatta kertaa. Kilometrejä tulee 2100 suuntaan. Autona on Scania R490 Streamline vuodelta 2014.
 
- Tämä on ainutlaatuinen tapahtuma. Nämä kauniit maisemat sekä yhteishenki ovat jotenkin omaa luokkaansa. On myös paljon tuttuja ja ystäviä, joita näen vain Ramselessa. Toivottavasti pääsen tänne vielä uudestaan, Monika hehkuttaa.
 
Scanialla kuljetetaan tuoretuotteita sekä pakasteita suoraan hotelleille ja ravintoloille Sveitsissä ja Italiassa. Scanian lisäksi kalustoon kuuluu neljä pakettiautoa. Työntekijöitä on seitsemän. Monikan työpaikka on toimistolla, koko ruljanssin pyörittäjänä.
 
- Toisin kuin voisi ajatella, meillä on talvi kiireisintä aikaa. Davos on suosittu talviurheilukaupunki ja turisteja piisaa, Monika kertoo.
 
Palkintopöydältä mukaan tarttui ”Svempan suosikki” sekä pitkänmatkan pokaali.
 
- Kiitokset järjestäjille, kyllä näitä tapahtumia tarvitaan. Kuljettajan työ on yksinäistä ja tällaiset kokoontumiset ovat tärkeitä ja luovat yhteishenkeä. Terveisiä sinne Suomeen kollegoille, ajakaahan turvallisesti, talvikin on taas tulossa, Monika toteaa.


- Ensi vuonna olisi tarkoitus lähteä Härmään Power Truck Showhun, katsotaan kuinka käy, Jonas Pohjola kertoo.

JONAS JA POHJOLA TRUCKING
Jonas Pohjolan Scania S650 vm. 2020 kuljettaa betonielementtejä ja työkoneita pääasiassa Pohjois-Ruotsissa. Pajalta auto on lähtenyt liikenteeseen kuitenkin vasta vuonna 2021. Kilometrejä on kertynyt vielä maltillisesti, noin 12 000.

- Autolla ei ollut kiire töihin, saatiin rakennella rauhassa, Jonas Pohjola toteaa.
 
Maalauksen on toteuttanut Robert Forsgren Uumajasta. Jonas halusi auton kylkeen tutusta kruunupäisestä Scanian kotkasta omanlaisensa version ja onhan se räyhempi kuin yleensä.
 
- Ramselessa on aina erilainen tunnelma kuin muissa tapahtumissa, taianomainen. Syytä en tiedä, toteaa Jonas Pohjola.SUNDGRENIN HAKEAUTO HÄRMÄÄN
Power Truck Shown tuomaristo sai tehtäväkseen valita Ramselen näyttelystä yhden auton kutsuttavaksi Härmään ensi vuodeksi. Raati valitsi Sundgrenin hake-Scanian, jonka sisustus on täysin kuljettajien omaa käsialaa.


Teksti ja kuvat: Risto Penttilä

TILAA AJOLINJA!
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä

Lue uusimmasta numerosta

ENNAKKOLUULOT KARISSEET
Jylängin veljekset Haapajärveltä ajavat haketta ja turvetta kahdella Renault C520:lla. Kilometrit ovat menneet huolettomasti.

TUPLA-TRANSPORTER
Tunteja ei laskettu kun parolalainen Aki Uppa teki hirmutuunauksen ja muutti Volkkarin uuteen loistoon. Tuloksena on 12 metrinen yhdistelmä.

Pääkirjoitukseen
Tilaa lehtiYhteistyössä


[ 10.12.2023 16:42 ]
feed-image Feed Entries

Mainospalkki