Oppisopimuksella puukuskiksi

Sähköposti Tulosta PDF

Teemu Pietarinen. Huomisen ammattikuljettaja.

Kun ajokoe meni hyväksytysti läpi, voi työssäoppimista jatkaa 76-tonnisella.
 
-Vähän muovisen tuntuinen, hyvä ajaa, kertoo Teemu Pietarinen Riveria ammattioppilaitoksen Mercedes-Benz 2853 Actros rahtiyhdistelmästä syyskuisena koulupäivänä Joensuussa.
 
Ollaan lähdössä tien päälle oppilaitoksen pihalta, apumiehen paikalle on istuutumassa liikenneopettaja Mikko Aalto. Pietarisella on myöhemmin saman päivän aikana Ajovarman kuljettajatutkinto.
 
- Olen oppisopimuksessa isällä, Teemu Pietarinen kertoo.
 
Isä on puunkuljetusyrittäjä Jarmo Pietarinen, Puunsiirto Pietarinen & kumpp. ky  Liperistä. Koulutus alkoi huhtikuussa ja sen on sovittu jatkuvan vuoden 2023 maaliskuun loppuun.
 
- Tarkoitus on alkaa ajamaan puuta, Teemu kertoo.
 
Pietarisen kotona on puutavara-autoina Scania ja Volvo.
 
Kun ajotutkinto meni läpi, se tarkoittaa, että työssäoppimista voidaan alkaa tehdä isän täysverisen 76-tonnisen puutavara- auton ratissa. Oppilaitoksessa on ajeltu toki liikenneopettajan johdolla koko ajan yhdistelmällä. 
 
Automiehen poika nostaa esiin kaksi asiaa, joita hän on oppinut raskaan kaluston ratissa oppilaitoksessa. Ne ovat peruutukset ja oikeat ajolinjat.
 
- Suoraan ajaminen ei ole hankalaa, Teemu Pietarinen kertoo.


Alpo Kortemäki, 88, ja vajaa miljoona ajettu R560-Scania.

KORTEMÄKI JAKSAA

Entinen kuljetusyrittäjä, Saudi-Arabiaankin Volvollaan ajanut, huittislainen Alpo Kortemäki on 88-vuotias. Hän tarvitsee edelleen pitkää korttia.
 
Heinäkuisen reissun Veteliin kuorma-autokisoihin Kortemäki ajoi Sami Ojasen tiimin puoliperävaunuyhdistelmällä. Vetoautona oli Scania R560.
 
Samalla vetoautolla, mutta eri perävaunulla, Kortemäki hoiti kesäkuussa Vesihuolto Ojasen 2,5 vuorokautta kestävän keikan. Ajoi Huittisista Joutsenon kautta Kemijärvelle ja sieltä takaisin Huittisiin.
 
- Täytän 89 tammikuussa, ajokortin uusinta on tammikuussa, Alpo Kortemäki kertoo.

Teksti ja kuvat: Jouni Hievanen

TILAA AJOLINJA!
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä

Lue uusimmasta numerosta

ENNAKKOLUULOT KARISSEET
Jylängin veljekset Haapajärveltä ajavat haketta ja turvetta kahdella Renault C520:lla. Kilometrit ovat menneet huolettomasti.

TUPLA-TRANSPORTER
Tunteja ei laskettu kun parolalainen Aki Uppa teki hirmutuunauksen ja muutti Volkkarin uuteen loistoon. Tuloksena on 12 metrinen yhdistelmä.

Pääkirjoitukseen
Tilaa lehtiYhteistyössä


[ 07.12.2023 16:31 ]
feed-image Feed Entries

Mainospalkki