Mika Auvisen Scania R540 ”Movin On”

Sähköposti Tulosta PDF

Rosterit ovat tuttuun Auvisen tapaan Hio-Mexiltä.

Auvinen kierrätti vanhaa ja teki uuden rekkahenkisen Scanian omaksi työajokikseen. Säiliöt ovat Nordic Trophy voittajasta. Keep On Truckin’!
 
Helsinkiläinen kuljetusyrittäjä Mika Auvinen on voittanut Pohjolan arvostetuimman rekkarakentelupalkinnon peräti kahdeksan kertaa. Vuosina 2014 ja 2015 voitot tulivat Mercedes-Benz Actros ”Highway Hero” bulkkiyhdistelmällä.
 
Aika kuluu joutuisasti ja tänä vuonna oli Highway Heron aika siirtyä uuteen elämään. Mersu-alusta myytiin Ruotsiin tunnetulle rekkakustomointia harjoittavalle kuljetusliikkeelle, Lundmans Djurtransportille.
 
Highway Heron pytyt siirrettiin Kuljetus Auvisen uuden yhdistelmän päälle. Kärry on nyt viisiakselinen entisen neliakselisen sijaan. Vetoauto on Scania R540 eli polttoainetaloudelliseksi osoittautunut Scanian tehokkain rivikuutonen.


Sisustuksen teki viimeisenä työnään helsinkiläinen Lasse Vänttinen (Verhoomo Prima). Kuvassa on kuljetusyrittäjä Mika Auvinen.

Kun säiliöihin ruiskutettiin seitsemän vuotta sitten monta kerrosta lakkaa, pinnat ovat säilyneet hyvinä. Uuden maalauksen suoritti mestarintekijä Perttu Papunen Ruotsin Mjölbyssä (Mjölby Billackering). Vanhaakin uusittiin, esimerkiksi kärryn etuseinään maalattiin uusi kuva laulaja Fredrik Lundmanista, nyt vanhempana.
Auton motiivimaalauksen teema on amerikkalainen rekkahenkinen TV-sarja Movin’ On, jota Auvinenkin katseli innoissaan 70-luvun puolivälissä kuuden vanhana.
 
- Äiti antoi luvan katsoa, Auvinen muistelee.
 

Mika Auvinen ja Juuso Lehtinen kertovat työurastaan videolla, Auvinen esittelee myös uutta Scaniaansa.

Jenkkisarjassa tähtinä olivat Sonny Pruitt ja Will Chandler, jotka on maalattu Scanian hyttiin apumiehen puolelle. Kuljettajan puolella on kuvattuna countrylaulaja Gene Watson, vierellään suomalainen jenkkirahtari Juuso ”The Rebel” Lehtinen.
 
Uusi yhdistelmä liittyy Auvisen Mikan kalustoon, joka käsittää kahdeksan yhdistelmää. Saman verran on yhdistelmiä Mikan velipojalla Olavi Auvisella.


- Olen käynyt kaikissa Amerikan osavaltioissa Havaijia lukuun ottamatta, jenkkirahtari Juuso Lehtinen kertoo.

JUUSON KW KONEREMONTISSA
16 vuotta Pohjois-Amerikassa jenkkirekkaa ajanut Juuso ”The Rebel” Lehtinen on Auvisen Mikan hyvä kaveri. Juuson kuva oli alkuperäisessä Highway Hero Mersussa, niin uudessakin Movin’ On Scaniassa.

Juuson kuvan vieressä on hänen nykyinen ajokkinsa, Kenworth W900L vuodelta 2007. Sillä on ajettu 2,4 miljoonaa kilometriä. Autoon tehtiin juuri koneremontti. - Piti uusia ensin kannesta alaspäin. Sitten huomattiin, että kansi on halki, turbo on halki, Lehtinen kertoo Power Truck Show:ssa.
 
Moottoriremontin jälkeen päästiin 800 kilometriä ja sitten perä hajosi. Suomessa Lehtinen oli Power Truck Show näyttelyn jälkisen viikon, sitten hän lähti tienaamaan Pohjois-Amerikan teille Kenworthin remonttia.

Teksti ja kuvat: Jouni Hievanen

TILAA AJOLINJA!
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä

Lue uusimmasta numerosta

ANDY-TRANS JA TI-KU
Antti Vihavainen ja vaimonsa Tiina Vihavainen heräävät aikaisin ja lähtevät omiin jakelutöihinsä. Välillä kuorma-autossa nukkuu heidän Åsa-tyttärensä.

IVECO T-WAY MAASTOSSA
Maastoajossa ei kehuta T-Way mallin raikasta ulkonäköä, vaan etenemis- ominaisuuksia. Alastulo on usein nousua hankalampaa.

Pääkirjoitukseen
Tilaa lehtiYhteistyössä


[ 03.12.2021 22:20 ]
feed-image Feed Entries