Fassista Cranabin enemmistöosakas

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit
Italialainen nosturivalmistaja Fassi on ostanut investointiyhtiö Z-forestabin osuuden ruotsalaisesta nosturivalmistaja Cranab Groupista. Osakekaupoilla Fassi on kasvattanut omistusosuuttaan Cranabista 31 prosentista 72 prosenttiin. Loput osakkeista omistaa edelleen Cranab Groupin hallituksen puheenjohtaja Hans Eliasson.

Fassin toimitusjohtaja Giovanni Fassin mukaan puutavaranostureiden valmistukseen erikoistunut Cranab on erinomainen lisä yhdistyttynä Fassin tuotemallistoon.

- Uuden nosturimalliston kehitysyhteistyö tulee olemaan tärkeässä roolissa kuormausnosturisegmentin kasvussa tulevaisuudessa, Fassi sanoo.

 

48 V:n litium-ionijärjestelmä Jungheinrichin trukkeihin

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit
 Jungheinrich esitteli Hannoverissa ensimmäisen kerran 48 V:n litium-ioniakun, jonka kapasiteetti on joko 360 tai 480 ampeerituntia. Sen ansiosta huoltovapaata teknologiaa voidaan nyt hyödyntää myös työntömastotrukeissa ja vastapainotrukeissa.

40 minuutin välivarauksessa 360 Ah:n suurtehoenergiakennojen kapasiteetti palautuu 50 prosenttisesti. Täyden varaustilansa Jungheinrichin 360 Ah:n litium-ioniakku saavuttaa 80 minuutin varauksen jälkeen. Jungheinrich lupailee litium-ioniakulleen 3 000 täyssyklin käyttöikää.

Lanseeraus seuraa kehitystä, joka alkoi vuonna 2011 jungheinrichin esitellessä valmiin litium-ionitrukin ja jatkui 2014 litium-ioniakkujen 24 V:n sukupolvella.
 

Asfaltin tuotanto kasvoi

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit

Asfaltin tuotantomäärä nousi Suomessa yli 5 miljoonaan tonniin vuonna 2015.

Määrä kasvoi selvästi kolmeen edellisvuoteen verrattuna. Esimerkiksi vuonna 2012 asfalttia tuotettiin hieman alle 4,5 miljoonaa tonnia.

INFRA ry:n tiedotteen mukaan tuotannon kasvua selittää muun muassa bitumin hinnan lasku. Bitumin osuus päällysteestä on noin 30 %. Sen hinta on laskenut noin 35 % vuodentakaisesta, eli laskennallisesti päällystäminen on 10 % edullisempaa kuin vuosi sitten.

 

Engconilta kaivukoneissa käytettävä seulakauha

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit

Rotoliittivalmistaja Engcon lanseeraa seulakauhan, joka on tarkoitettu yksinkertaisiin seulontatöihin, kun seulottua materiaalia ei ole saatavilla täyttöä varten tai kun tarvitaan materiaalia, jossa ei ole suurehkoja kiviä. Uusi seulakauha täydentää yhtiön 1,5–32 tonnin kaivukoneisiin tarkoitettujen kauhojen, kourien ja muiden työlaitteiden valikoimaa.

Seulakauhassa on kauhan koko leveydellä kulkevat, korkealujuusteräksiset pyörötangot, joiden kovuus on 500 Brinelliä. Terästankojen väli on pienemmissä kauhoissa vähintään 30 mm ja suuremmissa malleissa enintään 70 mm.

Uusia seulakauhoja on 12 eri kokoa. Kauhojen leveys vaihtelee 900 mm:stä aina 2 000 mm:iin.

 

Kalmarille ennätystilaus

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit

Kalmar on tehnyt sopimuksen seitsemän satamanosturin korottamisesta ja nosturien ulottuvuuden laajentamisesta Malesiassa sijaitsevan Port of Tanjung Pelepasin (PTP) kanssa. Sopimuksen arvo on yli 20 miljoonaa euroa, ja tilaus on suurin nosturimodifikaatioprojekti, jonka Kalmar on saanut tähän mennessä. Uudistustyöt satamassa alkavat vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä.

Modernisointiprojekti kattaa seitsemän alun perin IMPSA:n toimittaman satamanosturin kuormakapasiteetin kasvattamisen 50 tonnista 61 tonniin, nostureiden ohjaus- ja sähköjärjestelmien modernisoinnin sekä useiden turvallisuutta ja kapasiteettia parantavien korjausten toteuttamisen.

 

Konecranes toimittaa 10 nosturia USA:han

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit
Konecranes sai tammikuussa 2016 kymmenen raskaan terästehdasnosturin tilauksen yhdysvaltalaisen Commercial Metals Companyn (CMC) uuteen terästehtaaseen Durantiin Oklahomaan. Nostureita käytetään terästehtaan tuotantoprosessin eri vaiheissa. Tehtaan on määrä valmistua syksyllä 2017. Nosturit toimitetaan vaiheittain vuoden 2016 aikana. Konecranes asentaa nosturit ja tekee niille kuormaustestaukset sekä käyttöönoton osana toimitusta.

Osassa nostureita on ohjaamo kuljettajalle, osa toimii radio-ohjauksella. Nostureissa on myös Konecranes TRUCONNECT®etävalvonta, joka kerää antureiden avulla käyttötietoa käyntiajasta, moottorikäynnistyksistä, työjaksoista ja jarrujen kunnosta.
 

Skanska päällystää Pohjanmaalla

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit

Skanska ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ovat allekirjoittaneet sopimuksen mittavasta tienpäällystysurakasta. Urakkaan kuuluu yli 350 kilometriä teitä Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla.

Päällystystyökohteita on yhteensä 30. Niistä suurimmat ovat Vt 3:lla Jalasjärven ja Kurikan alueella, Vt 18:lla Alavuden ja Ähtärin alueella sekä Soinin alueella, jossa päällystetään useita eri teitä.

 

Pilvirobotit hoitamaan pellot

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit
Traktoreiden ja maatalouskoneiden valmistaja AGCO on kehittänyt tamperelaisen asiantuntijayritys Intopalon avulla Mobile Agricultural Robot Swarms (MARS) -konseptin, joka mahdollistaa tulevaisuudessa jopa yksittäisen jyvän tarkkuudella tapahtuvan viljelytuotannon hallinnan. AGCO esittelee tutkimusprojektissa kehitettyä robottijärjestelmäänsä Hannoverissa 25.-29. huhtikuuta.

Hannoverin messuilla esiteltävä robottikylvöön tarkoitettu Fendt-tuotemerkkiin kuuluva MARS-järjestelmä sisältää hajautettua älykkyyttä, jota ohjataan yksinkertaisella mobiilikäyttöliittymällä ja pilvipohjaisella taustajärjestelmällä. Tulevaisuuden viljelijä voi tablettinsa ruudulta suunnitella, monitoroida ja hallita laivuetta, joka koostuu noin metrin korkuisista viljelyroboteista sekä vilja- ja energiavarastona toimivasta emoaluksesta.
 

Wärtsilä vähentää 270 työpaikkaa Suomessa

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit
Suomalainen konepajateollisuusjätti Wärtsilä aikoo mukauttaa toimintojaan huonon markkinatilanteen johdosta. Suunnitelmat vaikuttavat erityisesti Wärtsilä Marine Solutions ja Energy Solutions -liiketoimintojen henkilöstöön maailmanlaajuisesti. Yhtiön uudelleenjärjestelyistä johtuva henkilövähennystarve koskee Suomessa 270 työpaikkaa ja maailmanlaajuisesti 550 työpaikkaa. Näillä toimilla Wärtsilä pyrkii saavuttamaan noin 50 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Wärtsilän markkinatilannetta on heikentänyt sähköntuotannon markkinoiden vaikea kilpailuympäristö sekä kauppalaivojen ylikapasiteetista ja offshore-kysynnän vaimeudesta johtuva haastava tilanne merenkulun markkinoilla.
 

Maanrakennuskoneiden kauppa kasvussa

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit
Teknisen Kaupan tiedotteen mukaan maanrakennusalan konekauppa kääntyi vuonna 2015 kolmen vuoden laskun jälkeen selvään lähes kuuden prosentin kasvuun. Viitteitä kasvusta nähtiin jo kesän Maxpo-näyttelyssä ja syksyllä kalustotoimitukset lisääntyivät selvästi. Teknisen Kaupan mukaan yhteys INFRA ry:n jäsenyritysten syksyn 2015 gallupissa julki tuomaan tilauskannan kasvuun on ilmeinen. Myös vuosi 2016 näyttää kaluston uudistamisen kannalta rohkaisevalta kiitos rakennusalan myönteisen suhdanteen sekä suurten rakennusprojektien käynnistymisen.

Kasvua nähtiin viime vuonna esimerkiksi tela-alustaisissa kaivinkoneissa (kuusi prosenttia) ja pyöräkuormaajissa (20 prosenttia).  Kokonaisuudessaan Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen jäsenyritykset toimittivat asiakkailleen viime vuonna 1 543 maanrakennuskonetta.

 


Sivu 1 / 26

Lue uusimmasta numerosta

MONITOIMIALUS
Suomen jäänmurtaja- laivaston tuorein tulokas Polaris edustaa laivan- rakennuksen kirkkainta kärkeä maailmassa.

KOHTI NOLLAPÄÄSTÖJÄ
Avaamme uusimmassa lehdessä eri polttoaineiden välisiä eroavaisuuksia, eri käsitteiden selkiyttämiseksi.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

[ 19.07.2024 22:06 ]
feed-image SyoteMainospalkki

Mainospalkki