Sähköautot virtuaali-Genevessä

Sähköposti Tulosta PDF

Uutuusesittelyt näytettiin suorina videolähetyksinä, mikä saattaa olla tulevaisuutta viruksista huolimatta.

Helmikuun loppupuolesta lähtien eräs virus muutti maailman menoa melko lailla Kiinan ulkopuolellakin. Tämän takia Geneven autonäyttelyssä vierailtiin kotoa käsin.
 
Geneven autonäyttely vuosimallia 2020 joutui koronaviruksen takia pitämään ovensa kiinni yleisöltä. Näyttelyn uutuuksia esiteltiin nettiin striimatuissa lehdistötilaisuuksissa 3.3.2020.
 
Geneve 2020 anti jäi melko vaisuksi, osittain varmaankin koronaviruksen takia. Käviköhän niin, että poikkeavan olosuhteen takia ainakin osa uutuuksista jäi vielä esittelemättä ja odottaa seuraavia näyttelytilaisuuksia?
 
Mielenkiintoinen seikka esittelyjen joukossa on ensimmäisen kiinalaisen sähköautovalmistajan aikominen tulla Euroopan markkinoille, vielä hyvin kunnianhimoisessa aikataulussa.
 
Henkilöautopuolella uusien sähköautojen esittely ei ole enää missään mielessä erikoista, vaan on jo peruskauraa autonäyttelyissä.Seat satsaa sähköön
Cupra Formentor on kokonaan uusi malli, joka tulee jo loppuvuodesta ja siitä tulee VAG:n tekniikalla myös ladattava hybridi, ilmeisesti jo loppuvuodesta. Seatilta tulossa 6 sähköautomallia lähiaikoina.Volkswagen lisää sähköistystä
Volkswagen esitteli virtuaalisesti Geneven tarjonnasta uuden Caddyn. Volkkari kertoi, että ID.3 toimitukset alkaisivat suunnitellusti tämän vuoden aikana ja loppuvuodesta esitellään I.4-malli, josta jo vilahti seepraraitainen edustaja kuvissakin. Golf 8 oli esillä ja sen GTI, GTD ja GTE saivat huomiota. GTE on tulossa isommalla akulla (13 kWh), joka tarjoaa sähköistä toimintasädettä 60 km luokkaa. Myös uusi Touareg tulee plug-in-hybridinä loppuvuodesta. Yli puolet Volkkareista on sähkökäyttöisiä vuonna 2030.650 hevosvoimaa
Porschella pullisteltiin uudella 911 Turbo S:llä, jonka moottoriteho on 650 hv ja kiihtyvyys 0…100 km/h 2,7s. Luvattiin kuitenkin, että Porschellakin sähkökäyttö tulee lisääntymään vaikka uskotaan, että polttomoottori kehittyy edelleen tehokkaammaksi.

2020 sähköistymisen vuosi
2020 on nimetty Hyundailla sähköistymisen vuodeksi ja se haluaa olla yksi kolmesta sähköautojen huipputarjoajasta. Esiteltiin konseptiauto, joka näytti sisältä enemmän lentokoneelta, autoa ohjataan kahdella joystickillä.Kaikenlaiseen kuljetuskäyttöön
Sveitsiläisen Rinspeedin oli tarkoitus esitellä ihmisten ja tavaroiden kuljettamiseen tarkoitetun modulaarisen MetroSnap-ajoneuvon eurooppalaiselle yleisölle Geneven autonäyttelyssä. Konsepti esiteltiin aiemmin tänä vuonna Las Vegasin CES-näyttelyssä.
 
Sähkökäyttöiseen alustaan saa vaihdettua kuljetusosan nopeasti, ilmailusta kopioidun tekniikan ansiosta. MetroSnapin huippunopeus on 85 km/h. Akkuja on sijoitettu alustan lisäksi vaihdettavaan kuljetusosaan, joten niitä voi ladata osan ollessa esimerkiksi varastolla.Toyotan ensimmäinen täyssähkö on Lexus
Toyotan pressipläjäyksessä keskityttiin kokonaan Lexukseen. Mitään uutta Toyotaa ei esitelty, etukäteen odotettua Toyotan suvia ei näkynyt.

Iso uutinen oli se, että uusi Lexus UX300e on täyssähköinen. Eli ensimmäinen täyssähköauto Toyotalta. Auto näyttää kuvassa aika isolta, mutta akku on vain 57 kWh, joka tarjoaa enintään 300 km toimintasäteen ja moottorin teho on 150 kW. Näillä spekseillähän se näyttää VW ID.3sen kilpailijalta. Ja toimituksetkin alkavat jo vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä.

Lexukselta on tulossa myös plug-in-hybridi.Kiinalainen sähköauto Eurooppaan
Kiinalainen Aiways ilmoittaa olevansa ensimmäinen autonvalmistaja, joka tuo Kiinasta täyssähköautoja Eurooppaan. Aiways esitteli kaksi sähköautomalliaan: U5 ja U6. Molemmat ovat aika valmiin näköisiä ja U5 pitäisi olla tilattavissa jo loppuvuodesta.
 
Autoa tullaan tarjoamaan vain verkokaupasta, eli mitään jälleenmyyntiverkkoa ei olla rakentamassa, kuinkahan jälkimarkkinointi?
 
U5:n toimintasäteeksi ilmoitetaan 400 km ja hevosvoimia auton sähkömoottori tuottaa 190. Saksassa hinta olisi alle 40 000 euroa, eli samaan hintaluokkaan ID.3sen kanssa.Uusi Mercedes-Benz E
MB ilmoitti tavoitteenaan olevan CO2-neutraali valmistaja ja se saavutetaan sähköistyksellä ja digitaalisuudella. Tulossa on EQA-malli, täyssähköinen A-luokan auto, jota jos testataan Ruotsin talvessa. CLA 250e Shooting Brake Plugin hybridinä, jossa pikalatausmahdollisuus.
 
Varsinainen uutuus tietysti uusi E-malli, jota tullaan tarjoamaan bensa- ja dieselmoottorilla sekä bensa-sähkö- ja diesel-sähkö-hybridinä. Tarjolla myös kevyt- hybridi. E-malli on Mersun ikoni ja sen uusi malli on aina uutinen, mutta nyt tuleva uusi malli näyttää kyllä enemmänkin faceliftiltä. Uutta siinä on ehdottamasti se, että se on OTA, eli verkon yli päivittyvä.Hybridi Skodalta
Skodalta odotettiin uutta Octaviaa eikä sen suhteen tarvinnut pettyä. Esittelyssä olikin Skoda Octavia RS IV, eli plug-in-hybridi. Tekniikkana on VW:n hybridi, eli 1.4 TSI polttomoottori lisättynä sähkömoottorilla ja akun kapasiteettia on 13 kWh.
 
Lisäksi kerrottiin, että pian on tulossa toinenkin täyssähköinen Skoda eCitigon lisäksi. Helppo arvaus, että MEB alustalle tehtävä VW ID.3:sen tekniikkaan perustuva malli on tulossa pian.BMW:n sähkökonsepti
BMW:n virtuaaliosaston uutinen oli uusi i4-sähköautokonsepti, jonka kuitenkin ilmoitettiin tulevan myyntiin jo ensi vuonna. Tekniikasta kerrottiin, että Bemarin näköisen coupen toimintasäde olisi 600 km ja maksimiteho 530 hevosvoimaa. Toisena uutuutena oli iX4-katumaasturi. Mitä ilmeisimmin kyseessä on edellä mainitun tekniikalla varustettu katumaasturi.

Teksti | Henri Pakarinen, Kai Kniivilä, kuvat | Henri Pakarinen, GIMS

TILAA AUTO, TEKNIIKKA JA KULJETUS!

 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

MAASTOLEIJONAT
Hieman hintelämmillä kamppeilla pärjää pikitieverkolla, mutta maastoon siirryttäessä kasvavat kalustovaatimukset ihan eri mittoihin.

VALOA PIMEYTEEN
Syksyn märkä, musta asfaltti ja pitkä talvi ovat kohta käsillä. Nyt on oikea hetki tarkistaa omien valojen teho, kunto ja oikea suuntaus.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

 


 

 
"Sen minkä isopappa perusti ja pappa jatkoi sinnikkäästi taistellen ja raataen verottajaa ja oman maansa viranomaisten tyhmyyttä vastaan...  
Lue lisää >>


Yhteistyössä:[ 24.09.2021 05:57 ]