Pesuhalli pystyyn

Sähköposti Tulosta PDF

Kuljetusyrittäjät Jarmo Seppälä (vas.) ja Vesa Penttilä tuoreessa 35-metrisessä pesuhallissa.

Taisto Penttilä Oy ja Heikki Seppälä Oy ovat tehneet yhteistyötä pitkään Alajärvellä. Nyt toiminta on poikinut pesulinjan, ainoan laatuaan lähialueilla.
 
Alajärven vanhimpien kuljetusyritysten joukkoon kuuluvissa Taisto Penttilä Oy:ssä ja Heikki Seppälä Oy:ssä oli molemmilla edessä sama ongelma 2000-luvun alkupuolella. Kalustoa oli sen verran, etteivät omat pihat tahtoneet piisata. Tästä tarpeesta lähti ajatus yhteistyöstä. Transport Center Alajärvi Oy perustettiin vuonna 2002. Pihat ja 1000 neliön hallitilat olivat valmiina käyttöön 2004.
 
Hallissa on ovia kuusi. Tilat on jaettu osiin, pienempiin ja isompiin.
 
- Tämä konsepti on ollut kaikille ulkopuolisille aina vähän sellainen epäselvyys, välillä puhuvat Penttilän halleista ja välillä Seppälän. Mutta ei sen kait niin väliä, yhdessä tässä kuitenkin ollaan, Vesa Penttilä sanoo.
 
Lähtökohtana oli siis saada varikko ja huoltotilat itselle, mutta ajatuksissa alkuvuosina oli muukin toiminta tiloissa. Samanlaisia vuokratiloja ei paikkakunnalta oikein tahdo löytyä paitsi tästä, Hallitieltä.
 
- Terminaalitoiminta, tai sen tapainen, oli mielessä ja monenlaista muutakin ideaa siinä pyöriteltiin. Taisi sitten puuttua kuitenkin rohkeutta ja aikaa alkaa viemään asioita eteenpäin. Tilojen vuokraus on toiminnaksi nyt sittemmin jäänyt, Vesa Penttilä toteaa.
 
- Saltexin hallit paloivat juuri noihin alkuaikoihin. Olivat meillä pitkään vuokralla, Jarmo Seppälä ynnäilee.
 
Yksi työntekijäkin TCA:lla alkuun oli, toimistoa pyöritti Penttilän veljeksistä Asko.
 
- Vähän tämän toiminnan kehittäminen sitten jäi jalkoihin, kun tuohon aikaan molemmat lisättiin autoja vuorotellen ja toiminta kuljetuspuolella kasvoi kovaa vauhtia. Ei yksinkertaisesti ehditty keskittymään, Jarmo Seppälä muistelee.
 
Kalustoa pihasta löytyy jos jonkinlaista. Molempien yritysten kärryjä, eläköityneitä vetureita ja nykyään kiireapulaisen virkaa toimittavia autoja.


Nyt pesuhallista tulee putipuhtaana Taisto Penttilä Oy:n DAF XF.

REKKAPESU
Nyt kuitenkin tontille on valmistunut pesulinjasto. 35 metriä pitkässä tilassa onnistuu pidemmänkin yhdistelmän peseminen. Pesuhallin rakentaminen perustuu lähinnä omiin tarpeisiin, mutta myös tarjonnan puutteeseen.
 
Lähialueilta löytyy lukuisia kuljetusyrityksiä ja suhteellisen vilkkaasti liikennöity valtatie 16 kulkee aivan vierestä. Potentiaalisia asiakkaita siis piisaa. Alajärveltä länteen päin mentäessä lähin samanlainen löytyy Seinäjoelta, Keski-Suomeen päin suunnatessa Äänekoskelta.
 
- Alkuun siinä selviteltiin mahdollisia avustuksia idean toteuttamiseen. ELY-keskuksella olivat ajatuksesta suorastaan innoissaan ja rattaat lähtivät pyörimään, Jarmo Seppälä sanoo.
 
Rahoituksen selvittyä syyskesällä 2021 rakennustyöt aloitettiin heti. Vuotta myöhemmin on harjakoneella pesty ensimmäinen auto.
 
- Olisi ollut valmista jo aikaisemminkin, mutta ei löytynyt kirvesmiehiä. Puutavaraakaan ei oikein tahtonut tuolloin saada, Seppälä toteaa.
 
Käyttöä tuoreelle pesulinjalle on ollut suhteellisen tasaisesti ja hyvä niin.

Teksti ja kuvat: Risto Penttilä

TILAA AJOLINJA!
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä

Lue uusimmasta numerosta

LÄNNEN VILJAJUNA
Kuljetusyrittäjä Jarmo Saari kuuluu vannoutuneiden V8-autoilijoiden joukkoon. Hänen näyttävä Scaniansa on yhtenä tähtenä Power Truck Show:ssa.

NÄLKÄMAAN LAULUJA
Nälkämaa Truck Meetingissä vilua ja nälkää karkotettiin toukokuussa 121 esillä olleen auton voimin. Ajolinja oli mukana kyselemässä kuulumisia.

Pääkirjoitukseen
Tilaa lehtiYhteistyössä


[ 12.07.2024 20:44 ]
feed-image Feed Entries

Mainospalkki