Jenkkirekkajuhlat

Sähköposti Tulosta PDF

Keskellä Steel Cowboy -palkinnon saanut Jari Mannisen upea Peterbilt 362, jota kuljettaa 18-litrainen Caterpillar V8.

Pieksämäellä järjestettävä Big Wheels on perinteisesti koonnut yhteen jenkkirekkaharrastajat. Olipa mukana myös Ajolinjan legendaarinen Kenworth. Enenevässä määrin myös raskaammat eurokuormurit ovat löytäneet paikalle.
 
Savon sydämeen Pieksämäelle oli tällä kertaa saapunut 11 raskaampaa jenkkirekkaa. Lisäksi muita raskaita ajoneuvoja oli pyöreä kolmisen kymmentä häkäpönttökuormurista Streamline-Scaniaan. Toki tapahtuman pääpaino on kevyemmissä harrasteajoneuvoissa, joita paikalle saapuu vuosittain useita satoja.Silicone Express Kenworth K100C on nykyään kaavilaisen Tuomo Tukiaisen omistuksessa.

Jenkkirekkarintamassa oli mukana muutama ennen tapahtumassa näyttäytymätön yksilö, mikä on aina iloinen yllätys. Tapahtumassa rekoille jaettava Steel Cowboy -palkinto matkasi tänä vuonna Voikkaalle Jari Mannisen mukana, upean V8 Caterpillar moottorilla liikkuvan Peterbilt 362:n kuljettamana.
 
Perinteinen cruisin oli jälleen upea kokemus. Yleisö hurrasi katujen varsilla ja pyysi torvien törinää.


Seppo Lampion Kenworth K125, vuosimalliltaan 1972, saapui aikanaan Suomeen tractor pulling -lavetin veturina. Vieressä on legendaarinen Ajolinjan Kenworth W900B vuodelta 1982, jonka omistaa nykyisin Harri ja Terhi Vauto Orimattilasta.


Pieksämäkeläisen Tomi Nenosen Peterbilt 359:n on varustettu seisomakorkeuden omaavalla sleeperillä. Moottorina on Caterpillar 3406 rivikuutonen.


Pasi Perälä (vas.) ja Kimmo Halttunen vaihtoivat ajatuksia Detroit Dieselin 2-tahti V8:n ja Scanian 141:n V8 koneen eroista, Cecilia Perälän (oik.) kuunnellessa, häneltä itseltäänkin sujuu Fullerin käskeminen. Molempien soundi on upea, Halttunen tuumaa.


Volvo N88 vuodelta 1969 saapui uutena Juvalle puutavara-autoksi Jorma Nikulaiselle. Vuonna 1979 auto siirtyi Juvan Autolle ja sai ylleen hinausvarustuksen. Volvo on edelleen aktiivityössä. Sillä siirretään perävaunuja ja tehdään nosturihommia, kertovat auton tuoneet Mika Muttilainen (oik.) ja repsikka Joonas Brusin.


Pasi ja Cecilia Perälän hienosti entisöity Peterbilt 359 on varustettu Detroit Dieselin 2-tahti V8:lla. Autossa on 359 Peterbiltissä harvemmin nähty lasikuituinen konepeitto, perinteisen alumiinisen sijaan.


Erittäin siisti MAN 12.170 vuodelta 1988 on toiminut koko ajan autokouluautona Varkaudessa. Ajokilsoja on vain 188 000. Omistaja on Hannu Vesanka Mikkelistä.
 

Teksti ja kuvat: Jussi Löppönen

TILAA AJOLINJA   |   LUE DIGILEHTI
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä

Lue uusimmasta numerosta

LÄNNEN VILJAJUNA
Kuljetusyrittäjä Jarmo Saari kuuluu vannoutuneiden V8-autoilijoiden joukkoon. Hänen näyttävä Scaniansa on yhtenä tähtenä Power Truck Show:ssa.

NÄLKÄMAAN LAULUJA
Nälkämaa Truck Meetingissä vilua ja nälkää karkotettiin toukokuussa 121 esillä olleen auton voimin. Ajolinja oli mukana kyselemässä kuulumisia.

Pääkirjoitukseen
Tilaa lehtiYhteistyössä


[ 21.07.2024 05:08 ]
feed-image Feed Entries

Mainospalkki