Muovit vielä takaseinässä

Sähköposti Tulosta PDF

Makuuhytti on korotettu, joka on harvinaista keskiraskaassa kokoluokassa.

26-vuotias Iveco Eurocargo oli ylistarolaisella sohvatehtailijalla hyvässä hoidossa. Kuormat olivat kevyitä, kilsoja kertyi vähän. Iveco pysyi helmenä.
 
Kun nousee autokauppias Niemi-Korven Pirkkalan toimipisteen pihalle,Iveco-pyloonin vieressä seisoo pitkäkorinenIveco Eurocargo 85E15. Mallimerkintä tarkoittaa, että kokonaispainoluokka on 8,5 tonnia ja hevosvoimaluokka 150.
 
5,9 litran moottori on kuusisylinterinen. Nelikkojakin on Eurocargo-mallistossa. Tarkka hevosvoimaluku on 143. Eurocargo rekisteröitiin 4.6.1997.
 
- Isä myi auton uutena huonekalukauppiaalle Ylistaroon, toimitusjohtaja Miika Niemi-Korpi kertoo.
 
Isä on nyt jo edesmennyt Esa Niemi-Korpi, joka pisti pystyyn Suomen merkittävimpiin hyötyautokauppaketjuihin kuuluvan Niemi-Korpi Oy:n. Iveco-myynnissä Niemi- Korpi on ylivertainen Suomessa.
 
- Auto tuli meille vuoden vaihteessa. Emme ole raaskineet myydä sitä, olisi kyllä saatu myytyä, Miika Niemi-Korpi tuumaa.


Umpikorin on valmistanut Piako.
 
VIEMERÖN SOHVANKULJETIN
Ylistarolainen huonekalukauppias Juhani Viemerö säilytti Ivecoa tallissa kesät talvet. Ruostetta ei ole hytissä eikä alustassa. Ajokilometrejä on takana hiukan yli 240 000. Hytin takaseinässä on vielä muovit, jotka oli laitettu tehtaalla suojaksi.
 
Umpikorissa on kuljetettu pääosin sohvia. Siihen vähäinen 3 040 kilon kantavuus on riittänyt. Takana ei ole perälautanosturia, pariovet ovat riittäneet.
 
Juhani Viemerö on eläkkeellä, onhan hän kasikymppinen. Viemerön yritys Veli- Kaluste valmisti sohvat ja myi niitä sitten maakunnissa myyntipäivillä. Kyse on perinteisestä kulkukauppiaasta, katoavasta kansanperinteestä.
 
- Juhani tiesi auton harvinaisuuden, kun myi sen meille, Miika Niemi-Korpi kertoo. Juhanin poika Juha Viemerö omaa yrityksen Ikkorex eli Vihdin kattotyö. Sinne Niemi-Korpi on myynyt Iveco Dailyjä.
 
Isä ja poika Viemerö tunnetaan myös hirvenhiihtäjinä. Lajissa hiihdetään, ammutaan tauluun ja arvioidaan omaa etäisyyttä maastoon sijoitettuihin hirvenpäihin.

Teksti ja kuvat: Jouni Hievanen

TILAA AJOLINJA   |   LUE DIGILEHTI
 

Lisää kommentti

Pysy otsikon asiassa
ÄLÄ HUUDA! eli käytä isoja kirjaimia
Noudata Suomen lakia ja hyviä tapoja
Jokainen vastaa itse kirjoituksestaan, myös lain edessä


Turvakoodi
Päivitä

Lue uusimmasta numerosta

LÄNNEN VILJAJUNA
Kuljetusyrittäjä Jarmo Saari kuuluu vannoutuneiden V8-autoilijoiden joukkoon. Hänen näyttävä Scaniansa on yhtenä tähtenä Power Truck Show:ssa.

NÄLKÄMAAN LAULUJA
Nälkämaa Truck Meetingissä vilua ja nälkää karkotettiin toukokuussa 121 esillä olleen auton voimin. Ajolinja oli mukana kyselemässä kuulumisia.

Pääkirjoitukseen
Tilaa lehtiYhteistyössä


[ 21.07.2024 04:14 ]
feed-image Feed Entries

Mainospalkki