Koneyrittäjät vaativat: Perustienpitoon enemmän rahaa

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit
Perustienpito on asetettava tärkeämmäksi kuin uusien väylien rakentaminen. Lisäksi liikenteestä kerättävistä yli kuuden miljardin euron veroista ja maksuista on osoitettava väylästön ylläpitoon ja kehittämiseen tarvittava rahoitus, vaatii Koneyrittäjien liiton liittovaltuusto.
Liikenneviraston laatimassa tuoreessa Liikenneolosuhteet 2035 –raportissa on tiestön ylläpidon ja kehittämisen lähtökohtana 1,5 miljardin euron rahoituskehys. Raportti on tehty poliittisten päätösten pohjaksi, ja sen mukaisella rahoitustasolla tiestö rappeutuisi vauhdilla.
Tiestöä ei pystytä ylläpitämään tarkastellulla 1,5 miljardin euron rahoituskehyksellä riittävän hyvässä kunnossa saati kehittämään. Tämä koskee kaikenasteisia teitä. Huonokuntoisten teiden määrä kaksinkertaistuisi ja siltojen kunto heikkenisi. Tässä tilanteessa perustienpito on laitettava ykkössijalle, vaativat Koneyrittäjät.
Vuosina 2008-2009 rahoitustaso väylänpidossa on ollut keskimäärin 1.680 miljoonaa euroa, joka sekin on todettu riittämättömäksi.
 

Lisää kommentti


Varmistuskoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

MONITOIMIALUS
Suomen jäänmurtaja- laivaston tuorein tulokas Polaris edustaa laivan- rakennuksen kirkkainta kärkeä maailmassa.

KOHTI NOLLAPÄÄSTÖJÄ
Avaamme uusimmassa lehdessä eri polttoaineiden välisiä eroavaisuuksia, eri käsitteiden selkiyttämiseksi.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

[ 18.05.2024 14:35 ]



Mainospalkki

Mainospalkki