Volvo esittelee keskiraskaiden moottoreiden korkean rikkipitoisuuden muutossarjan

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit
Volvo Construction Equipment (Volvo CE) on äskettäin kehittänyt muutossarjan, jolla keskiraskailla vaiheen IIIB -moottoreilla varustettuja koneita voidaan käyttää määräyksiltään lievemmillä markkinoilla. Muutossarjan käytön jälkeen koneita voidaan käyttää maissa, joissa maansiirtokoneiden moottoreille on määrätty lievemmät päästörajat, koska näissä maissa myytävä polttoneste on rikkipitoisempaa.

Muutossarjan saa useisiin Volvo CE:n konemalleihin, muun muassa pyöräkuormaajiin, kaivu-, tiivistys- ja asfalttikoneisiin. Se on yhteensopiva Volvon keskiraskaiden D4H-, D6H- ja D8H-moottoreiden kanssa. Muutostyön jälkeen niissä voidaan käyttää rikkipitoisuudeltaan 500 - 10 000 ppm:n polttonesteitä.
Muutosprosessissa koneeseen asennetaan uusi ohjelmisto ja vaihdetaan tiettyjä osia. Muutoksen tekeminen edellyttää kuuden laitesarjan ja 28 uuden moottoriosan asennusta. Lisäksi järjestelmään on ladattava osien asennuksen jälkeen Volvon uusi ohjelmisto.

Uusi sarja estää pakokaasun kierrätyksen EGR-järjestelmässä. Koneeseen asennetaan tavanmukainen äänenvaimennin dieselhiukkassuodattimen ja hapetuskatalysaattorin tilalle. Tämä muuttaa moottorin sopivaksi rikkipitoisuudeltaan korkeammille polttonesteille. Kun muutostyö on tehty, se on pysyvä eikä moottoria voida tämän jälkeen käyttää päästömääräyksiltään vaativimmilla markkina-alueilla. Muutokset tekee lievempien määräysten alueella jälleenmyyjä yhteistyössä Volvo CE:n Global Parts -osaston kanssa. Hyväksyntä muutossarjalle myönnetään, kun jälleenmyyjä on päivittänyt moottorin uudella ohjelmistolla ja poistanut vaihe IIIB:n sertifiointitarrat.

 

Lisää kommentti


Varmistuskoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

MONITOIMIALUS
Suomen jäänmurtaja- laivaston tuorein tulokas Polaris edustaa laivan- rakennuksen kirkkainta kärkeä maailmassa.

KOHTI NOLLAPÄÄSTÖJÄ
Avaamme uusimmassa lehdessä eri polttoaineiden välisiä eroavaisuuksia, eri käsitteiden selkiyttämiseksi.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

[ 16.07.2024 18:14 ]Mainospalkki

Mainospalkki