Energiapuukaupan tilastointi selvitetään

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit
Metsäntutkimuslaitos on käynnistänyt esiselvityksen, jossa tutkitaan mahdollisuuksia energiapuukaupan tilastointiin. Tavoitteena on energiapuun hinta- ja määrätilastoinnin aloittaminen selvityksen pohjalta jo ensi vuonna.
Selvitys tehdään Internet-pohjaisena kyselynä, joka lähetetään lähipäivinä lähes kahdelletuhannelle energiapuumarkkinoiden toimijalle, kuten myyjille, ostajille, loppukäyttäjille ja alan asiantuntijoille. Internetin kautta tehtävässä kyselyssä tiedustellaan muun muassa puun hankinnan käytäntöjä, energiapuukaupan ongelmia sekä toimijoiden näkemyksiä sopivimmista mittayksiköistä ja käyttökelpoisimmista tilastotiedoista.
Vastaamalla kyselyyn alan toimijat voivat konkreettisesti vaikuttaa siihen, että suunnitellusta tilastosta muodostuu mahdollisimman hyvin käyttäjiään palveleva.
Esiselvityksessä kartoitetaan energiapuukaupassa vallitsevat käytännöt ja selvitetään mahdollisuudet energiapuukaupan tilastoinnin järjestämiseen. Tämä tarkoittaa käytössä olevien mittayksiköiden, mittaus- ja maksutapojen sekä tilastoitavien asioiden, kuten tilastoinnin aikajänteen ja aluejaon selvittämistä. Lisäksi arvioidaan energiapuukaupan osapuolten halukkuus tilastoinnin aloittamiseen.
Selvityksen rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.
 

Lisää kommentti


Varmistuskoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

MONITOIMIALUS
Suomen jäänmurtaja- laivaston tuorein tulokas Polaris edustaa laivan- rakennuksen kirkkainta kärkeä maailmassa.

KOHTI NOLLAPÄÄSTÖJÄ
Avaamme uusimmassa lehdessä eri polttoaineiden välisiä eroavaisuuksia, eri käsitteiden selkiyttämiseksi.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

[ 18.05.2024 14:35 ]



Mainospalkki

Mainospalkki