Puukauppa jatkui maaliskuussa hiljaisena

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit
Metsäteollisuus sai maaliskuussa ostettua yksityismetsistä miljoona kuutiota puuta, mikä oli lähes kolmanneksen enemmän kuin helmikuussa. Tammi-maaliskuun ostomäärä, 2,8 miljoonaa kuutiota, jäi silti yli viidenneksen pienemmäksi kuin vuoden 2010 vastaavana aikana.
Tukkeja saatiin ostettua 0,9 miljoonaa kuutiota, mikä oli lähes kolmanneksen vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Kuitupuun ostomäärä, 1,7 miljoonaa kuutiota, jäi 17 prosenttia viime vuoden vastaavan ajan kertymästä. Havutukkien keskimääräiset kantohinnat nousivat helmikuusta 2 prosenttia ja koivutukin keskihinta 3 prosenttia. Mäntytukista maksettiin keskimäärin 53 ja kuusitukista 54 euroa kuutiolta. Koivutukin keskihinta oli 44 euroa kuutiolta.
Havukuitupuiden kantohinta nousi yhden prosentin ja koivukuidun hinta pysyi ennallaan. Mänty- ja koivukuidun keskikantohinta oli 15 euroa ja kuusikuidun 18 euroa kuutiolta. Myös ulkomailta joudutaan tuomaan puuta. Metsäteollisuuden mukaan kotimaassa ei ole riittävästi esimerkiksi lyhytkuituista koivukuitupuuta sellutehtaiden tarpeisiin.

Kesäleimikoiden kysyntä vilkastumassa

Maanteille ennustetaan normaalia ja paikoin jopa normaalia helpompaa kelirikkoa. Kelirikkoaika rajoittaa kuitenkin korjuukohteille menoa. Kelirikkoaikaan tarvitaan leimikoita, jotka ovat lähellä isompia teitä. Myös tulevana kesänä korjattaville kohteille on kysyntää.
Japani on Suomelle tärkeä sahatavaran vientimaa yli 10 prosentin osuudella sahatavaran kokonaisviennin määrästä. Suomesta viedään Japaniin erityisesti korkealaatuista sahatavaraa sekä jatkojalosteita. Japanin luonnonkatastrofin jälleenrakennusvaiheessa sahatavaran kysyntä markkinoilla lisääntyy, mikä voi lisätä toimituksia myös Suomesta.
 

Lisää kommentti


Varmistuskoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

MONITOIMIALUS
Suomen jäänmurtaja- laivaston tuorein tulokas Polaris edustaa laivan- rakennuksen kirkkainta kärkeä maailmassa.

KOHTI NOLLAPÄÄSTÖJÄ
Avaamme uusimmassa lehdessä eri polttoaineiden välisiä eroavaisuuksia, eri käsitteiden selkiyttämiseksi.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

[ 02.05.2024 19:48 ]



Mainospalkki

Mainospalkki