Ässälle ilmettä

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit

Valtran S-sarja on saanut uutta ilmettä ja tekniikkaa. Stage 4 -päästötasoon päästäkseen moottoriin tarvitaan SCR-järjestelmän lisäksi myös pakokaasujen takaisinkierrätys (EGR).

Valtran S-sarja saa uuden neljännen sukupolven ilmeen, lisää tehoa ja muitakin uusia ominaisuuksia. Nokalla on AGCO Powerin 8,4-litrainen, Stage 4 -päästönormin täyttävä moottori, joka tuottaa lisäteholla jopa 400 hevosvoimaa ja 1650 Nm vääntöä.
Moottorissa on kaksi turboa, joissa toisessa on sähköisesti säädettävä hukkaportti. Uusilla turboilla moottori tarjoaa vahvan väännön jo alakierroksilla. Samalla pakokaasujen lämpötila laskee, mikä muun muassa alentaa pakokaasupäästöjä.

Päästöistä huolehtii Sisu Tronic n–moottorinohjausjärjestelmä ja SCR-järjestelmä. Stage 4 -päästötasoon tarvitaan kuitenkin lisäksi myös pakokaasujen takaisinkierrätys (EGR). AGCO Powerin ratkaisussa ei kuitenkaan tarvita partikkelisuodattimia. Urea ja katalysaattorit hoitavat puhdistuksen, joten järjestelmä on huoltovapaa.
 
S-sarjassa voimansiirrosta huolehtii AGCO:n AVT-vaihteisto. Portaatonta voimansiirtoa ohjataan Valtra ARM -kyynärnojasta. Kahdella eri ajotavalla kuljettaja voi optimoida sekä työn tuottavuuden että polttoaineenkulutuksen.
 
Työkoneita varten takana on 12 tonnia ja edessä 5,0 tonnia nostava, runkoon integroitu nostolaite. Hydrauliikka tuottaa 175 litraa minuutissa enimmillään kuuden venttiilin kautta.
 
Valtran TwinTrac-taakseajolaite mahdollistaa tehokkaan työskentelyn myös taaksepäin esimerkiksi niitossa, jyrsinnässä ja haketuksessa. Taaksepäin työskentely on yleensä tehokasta hyvän näkyvyyden, vahvemman takanostolaitteen ja ketteryyden ansiosta.
 
Ohjaamossa on automaattinen AutoComfort-ohjaamojousitus.
 

Lisää kommentti


Varmistuskoodi
Päivitä


Lue uusimmasta numerosta

MONITOIMIALUS
Suomen jäänmurtaja- laivaston tuorein tulokas Polaris edustaa laivan- rakennuksen kirkkainta kärkeä maailmassa.

KOHTI NOLLAPÄÄSTÖJÄ
Avaamme uusimmassa lehdessä eri polttoaineiden välisiä eroavaisuuksia, eri käsitteiden selkiyttämiseksi.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

[ 19.07.2024 00:21 ]Mainospalkki

Mainospalkki