Mainospalkki

Arkisto 31.12.2008 - 1.7.2008

Sähköposti Tulosta PDF
Kirjanmerkit


John Deere Forestry yt-neuvotteluihin

Kone työ ja ympäristö/28.11.2008

Maailmantalouden taantuman odotetaan heikentävän metsäkoneiden myyntiä sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Sen vuoksi John Deere Forestry Oy on kutsunut Suomen henkilöstön edustajat yhteistoimintaneuvotteluihin koskien henkilöstön lomautuksia Suomessa. Neuvottelujen piirissä ovat koko henkilöstö.
Toiminnoista riippuen määräaikaiset lomautukset kestävät 14 - 90 päivää. Lomautustarpeet eri toiminnoissa tarkentuvat neuvottelujen aikana.


Massikasta vuoden traktori

Kone työ ja ympäristö/28.11.2008

KTY Massey Ferguson 8690 on valittu vuoden traktoriksi Italiassa pidettyjen EIMA-messujen yhteydessä. 370 hevosvoimallaan MF 8690 on maailman voimakkain traktori sekä ensimmäinen traktori varustettuna SCR (Selective Catalytic Reduction) -järjestelmällä, joka tekee traktorista päästöiltään puhtaan ja polttoainetaloudeltaan tehokkaan. Kaikkiaan viisi MF 8600 -sarjan traktorimallia on saatavilla SCR- tekniikalla varustettuina.
AGCO Sisu Powerin SCR tekniikalla varustettu 8,4- litrainen voimanlähde vaikutti osaltaan vuoden traktorin valintaan.
Kuvassa Massikan Richard Markwell (vas.) ja AGCO Sisu Powerin Eero Tomi esittelevät "Vuoden Traktori 2009" -palkintoa.


Listayllättäjä Foton

Kone työ ja ympäristö/28.11.2008

KTY Ruotsin traktorimarkkinoiden tammi-syyskuun kaudelta kuudennelta sijalta ennen Claasia ja Zetoria, Deutz-Fahria, Samea tai Mc Cormickia löytyy kiinalainen traktori Foton. Sitä oli myyty 103 kappaletta.
Suosikkimalli on 70 hv.n tehoinen Foton Europard FT704. Kone oli näytillä myös Koneagriassa Jyväskylässä. Eräänä menestyksen syynä lienee hinta, joka on 22.000 euron paikkeilla.


Richenhagenin osti Jontikkaa

Kone työ ja ympäristö/27.11.2008

AGCOn pääjohtaja Martin Richenhagen on tunnettu räväköistä lausunnoistaan. Hänet valittiin juuri yhdysvaltalaisen Association of Equipment Manufacturers -yhdistyksen puheenjohtajaksi.
Washingtonissa pidetyn G20-kokouksen tuloksista hän totesi Deutsche Wellen haastattelussa, että huonosti hoidetut firmat menkööt konkurssiin. Eritoten hän tarkoitti General Motorsia. Hyvinä aikoina johtajat eivät korvaa lotkauta valtion suuntaan, mutta nyt ne ovat anelemassa valtion apuja. Tällaisia firmoja ei hänen mukaansa tarvita.
Maatalouskoneteollisuudella sen sijaan on mennyt hyvin ja Richenhagen neuvoo sijoittamaan maatalouskonealan osakkeisiin. Julkistaessaan AGCOn kolmannen neljänneksen tuloksia hän pahoitteli, ettei hän yhtiölain takia voi ostaa lisää AGCOn osakkeita ja niinpä hän oli ostanut tukun Deere & Companyn osakkeita.


Same Deutz-Fahr Venäjälle

Kone työ ja ympäristö/26.11.2008

KTY Same Deutz-Fahr aikoo avata oman traktoritehtaan Venäjällä vuonna 2011, mutta traktoreiden kokoonpano alkaa vuokratiloissa jo vuoden 2009 aikana, sanoi SDF:n ulkomaan operaatioista vastaava johtaja Francesco Carozza Moskovassa pidetyssä lehdistötilaisuudessa 18. marraskuuta.
SDF investoi 20 miljoonaa euroa Moskovan ulkopuolelle rakennettavaan traktoritehtaaseen, jonka kapasiteetiksi mitoitetaan 3.000 kappaletta vuodessa.


Puhtaasti maakaasulla

Kone työ ja ympäristö/19.11.2008

KTY Gasum Oy on maakaasun markkinointiyhtiö Suomessa. Yritys hankki käyttöönsä maakaasua polttoaineena käyttävän trukin. Linde-trukissa on maakaasuvalmius, johon kuuluu 75 litran kaasusäiliö. 20 Mpa paineessa säiliössä on 15 kuutiota kaasua, joka antaa trukille kuuden tunnin ajoajan.
Trukin tankkausliitin on samanlainen kuin autoissakin on käytössä, joten tankkaus voidaan tehdä samasta pisteestä. Gasumilla on käytössä useita maakaasulla toimivia autoja, joten pärjätään samalla tankkauspisteellä.
Maakaasun polttoainekulutus on 10 prosenttia pienempi kuin bensiinimoottorissa ja 10-30 prosenttia korkeampi kuin dieselmoottorilla riippuen siitä onko dieselmoottorissa CRT-suodatin vai ei.


Bioenergiamaratooni Jyväskylässä

Kone työ ja ympäristö14.11.2008

KTY Finbio ry.:n tämän vuoden bioenergiatapahtuma on kaksipäiväisenä 25.-26.11.2008 Jyväskylä Paviljongissa.
Päivien pääteemana on "Bioenergia energiastrategiassa". Tapahtuma on varsinainen bioenergiamaratooni, sillä esityksiä on yhteensä liki puolensataa. Mukana äänessä ovat vaikuttajat kansanedustaja Juha Miedosta Greenpeacen ilmastovastaava Kaisa Kososeen. Joten kantaaottavia esityksiä on luvassa.


Puutulleja siirrettiin

Kone työ ja ympäristö/13.11.2008

Venäjä ilmoitti siirtävänsä puutullien käyttöönottoa. Päätös antaa Suomen metsäteollisuudelle lisäaikaa sopeutua myöhemmin tuleviin tullien korotuksiin. Vuonna 2007 tuotiin kuorellista raakapuuta 18,2 miljoonaa kuutiota, joka oli Suomen metsäteollisuuden puunkäytöstä noin 23 %.
Puusta tuotiin Venäjältä 66 %, Baltian maista 17 %, EU-maista noin 12 % ja muista maista (mm. Etelä-Amerikka) noin 5 %.


KTY

Suomalaisilla vahva panos

Kone työ ja ympäristö/10.11.2008

Caterpillar järjesti yhdennentoista kerran maarakennuskoneiden kuljettajakilpailun Malagassa. Ensimmäisen kerran mestaruus meni Saksaan, voittajana Sebastian Behr. Tasaisesti, kahdeksan koneen osatehtävissä kilpailleen Behrin voittoa ei kukaan uhannut.
Tomi Honkaniemi otti kovassa kisassa komeasti kakkossijan. Kolmanneksi jätettiin kolme edellistä kisaa voittanut hollantilainen Peter van Schaik.
Suomalaisten hyvää panosta vahvisti Hannu Jantunen neljäntenä ja joukkuekisassa suomalaiskolmikko vei voiton. Suomen joukkueen kolmas kilpailija oli Toni Arvila.
Caterpillarin kisaan osallistui kilpailijat kahdestakymmenestä maasta. Kuvassa Timo Honkaniemi (oik.), Toni Arvila ja Hannu Jantunen.


Voimalaitos Ostrolekaan

Kone työ ja ympäristö/03.11.2008

Stora Enso investoi 137 miljoonaa euroa uuden voimalaitoksen rakentamiseen Ostrolekan tehtaalleen Puolassa. Hanke käynnistyy välittömästi, ja sen oletetaaan valmistuvan vuoden 2010 kolmannella neljänneksellä.
Voimalaitos pystyy käyttämään useita eri polttoaineita. Se parantaa Ostrolekan tehtaan energiaomavaraisuutta ja -tehokkuutta sekä vähentää näin hiilidioksidipäästöjä. Biopolttoaineen käyttöä on tarkoitus lisätä sen saatavuuden mukaan.
Uuden voimalaitoksen myötä sähkön omavaraisuus kasvaa noin 65 prosenttiin ja höyryn tuotannon 100 prosenttiin. Voimalaitoshanke parantaa edelleen Stora Enson Puolan toimintojen kustannustehokkuutta. Ostrolekan tehtaalla ei vielä ole ollut omaa voimalaitosta.


Kalmarin konttikurottajia USAn armeijalle

Kone työ ja ympäristö/03.11.2008

Yhdysvalloissa, Teksasin San Antoniossa toimiva Kalmarin RT-keskus on saanut 5-vuotisen sopimuksen maastoajoon tarkoitettujen konttikurottajien (RTCH) valmistamisesta Yhdysvaltojen puolustusministeriön alaiselle TACOMille (Tank Automotive Armament Command). Sopimus on jaettu osiin, joista ensimmäisen osan laitteiden arvo on noin 100 miljoonaa euroa (125 miljoonaa dollaria). Sopimuksen jatko-osien arvioidaan toteutuvan vuosittain, ja 5-vuotisen tilauksen kokonaisarvo on arviolta yli 300 miljoonaa euroa (385 miljoonaa dollaria).
Kalmarin patentoitu konttikurottaja RTCH on tarkoitettu 20 ja 40 jalan konttien lastaukseen ja kuljetukseen vaikeakulkuisessa maastossa. Vuonna 2000 markkinoille tuotua laitteita on myyty tähän mennessä yli 700 kappaletta. Kalmarin RTCH-konttikurottajia on käytössä Yhdysvaltain armeijassa, laivastossa ja merivoimissa sekä muissa puolustusvoimissa.


UPM:llä supistuksia

Kone työ ja ympäristö/31.10.2008

UPM suunnittelee rajoituksia sahatavara- ja vanerituotantoonsa ensi vuonna. UPM aloittaa yhteistoimintaneuvottelut mahdollisista sahaus- ja jalostustuotannon rajoituksista yhtiön kaikilla tuotantolaitoksilla Suomessa. Pääsyynä neuvotteluesityksen antamiseen on yhä heikompana jatkuva markkinatilanne.
Tuotannonrajoitukset toteutetaan kullakin tuotantolaitoksella erikseen sovittavalla tavalla. Tuotannonrajoituksia ja mahdollista henkilöstön lomauttamista koskevat yt-neuvottelut käynnistetään välittömästi. Neuvottelut koskevat noin 800 henkilöä.
Lisäksi UPM suunnittelee Heinolan vaneritehtaan henkilöstön lomauttamista ja aloittaa asiaa koskevat yt-neuvottelut. Syynä neuvotteluesityksen antamiseen on koivuvanerin nopeasti heikentynyt markkinatilanne. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat koko tehdasta ja kaikkia henkilöstöryhmiä. Mahdollisten lomautusten arvioidaan kestävän Heinolassa yli 90 päivää.


"Vakauttavia toimia koneyritysten toiminnalle"

Kone työ ja ympäristö/27.10.2008

Koneyritykset ovat pääomavaltaisia pienyrityksiä, joihin suhdannevaihtelut vaikuttavat nopeasti ja rajusti. Valtion tulee luoda vero-ohjauksella keinoja, joilla suhdannevaihteluiden aiheuttamia ongelmia voidaan helpottaa pääomavaltaisissa pienyrityksissä, sanotaan Koneyrittäjien liittokokouksen julkilausumassa.
Koneyrityksissä investointien suhde liikevaihtoon on suuri. Yritysten käyttöön tulee luoda investointivarausjärjestelmä, jotta yritykset voivat suunnitella ja toteuttaa investointejaan järkevästi. Toimiva investointivarausjärjestelmä luo mahdollisuuden yritysten omavaraisuusasteen kohentamiseen.
Koneyrittäjät näkevät, että nykyisessä suhdannetilanteessa valtion tulee panostaa teollisuuden kilpailukykyyn lisäämällä investointejaan infrastruktuuriin. Tilanne on otollinen nyt, kun useat isot väylähankkeet ovat päättymässä.


Valtraan portaaton vaihteisto

Kone työ ja ympäristö/27.10.2008

KTY Valtra ei ole hötkyillyt portaattoman vaihteiston kehittämisessä. Kun yritys lopulta julkisti oman ratkaisunsa ei siinä tyydytty olemassa oleviin komponentteihin vaan Valtra teki aivan oman vaihteistonsa.
Lokakuussa Valtra esitteli laajennetut N- ja T-sarjansa, joissa on portaaton Direct-mallisto ja rinnalle esiteltiin moniportaisella vaihteistolla varustettu Versu-mallisto.
Valtran suunnittelemat ja valmistamat voimansiirrot ovat rakenteeltaan modulaarisia: esimerkiksi taka-akseli ja suunnanvaihto ovat jo käytössä olevaa Valtra-tekniikkaa.
Portaattomassa voimansiirrossa yhdellä vivulla valitaan haluttu nopeusalue ja ajopolkimella nopeus.
Versu-mallien T- ja N-sarjan traktoreiden valmistus alkaa vaiheittain vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla. T- ja N-sarjan Direct-mallien valmistus alkaa ensi vuoden puolivälissä. Kolmella pikavaihteella varustetut N- ja T-sarjan HiTech-mallit säilyvät valikoimassa.


AGCO Sisulta 7-sylinterinen moottori

Kone, työ ja ympäristö/09.10.2008

Sisu Diesel Oy:stä AGCO Sisu Poweriksi muuttunut moottorivalmistaja on esitellyt 7-sylinterisen 9,8-litraisen moottorin 400-500 hevosvoiman luokkaan. Uuden moottorin useimmat osat ja toiminnot ovat samoja kuin kuusisylinterisissä moottoreissa. Nämä yhteiset osat merkitsevät huomattavia etuja kustannusten, logistiikan ja moottorin suorituskyvyn suhteen. Lisäsylinteri lisää iskun tilavuutta 20 prosenttia ja parantaa näin tehoa ja vääntömomenttia.


Nuorten maarakennusalan koulutus alkoi Vantaalla

Pauli Hyvölä/29.08.2008

TTS koulutus aloitti elokuun alussa nuorille suunnatun kolmevuotisen maarakennuskoneenkuljettajakoulutuksen Vantaalla. Aikaisemmin koulutusta tarjottiin ainoastaan Rajamäen toimipisteessä. Elokuun alussa Vantaalla opintonsa aloitti 19 nuorta.
Noin puolella elokuussa aloittaneista opiskelijoista oli jo parin viikon opintojen jälkeen ensimmäisen työssäoppimisjakson harjoittelupaikka valmiina. TTS:n mukaan tämä kertoo työllistymismahdollisuuksista myös valmistumisen jälkeen.


"MTK ei ole pysäyttämässä puukauppaa"

Pauli Hyvölä/29.08.2008

KTY - Hallituksen tekemä metsäveroratkaisu on hyvä ja puukauppa on lähtenyt hyvin käyntiin. Metsänomistajat ovat olleet tyytyväisiä verohuojennukseen, sanoo MTK:n puheenjohtaja Michael Hornborg.
Hornborgin mukaan MTK ei olekaan pysäyttämässä puukauppaa keskeneräisten metsäveroratkaisujen takia.
MTK myös tarkentaa, että osastopäällikkö Pekka Airaksisen lausunto ei edusta MTK:n virallista kantaa. Kyse on henkilökohtaisesta mielipiteestä.
- MTK ei ole puukaupan osapuoli, eikä näin ollen voi päättää, myydäänkö puuta vai ei, tähdentää Hornborg.
MTK vaatii sen sijaa hallituksen ja valtiovarainministeriön pikaista päätöstä veroratkaisujen yksityiskohdista.


Volvon Carl Slotte johtajaksi Moskovaan

Kone työ ja ympäristö/19.08.2008

Volvo Construction Equipment Finland Oy:n toimitusjohtaja Carl Slotte on nimitetty Volvo Construction Equipmentin RUB (Russia, Ukraine, Belarus) -alueen johtajaksi sijaintipaikkana Moskova. Hän siirtyy uuteen toimeen vaiheittain syyskuun aikana ja aloittaa täyspäiväisesti uudessa tehtävässään 1. lokakuuta alkaen.
Slotte kuuluu Volvo CE Region Internationalin johtoryhmään ja raportoin alueen Presidentille Lars Haglundille.
Carl Slotte on toiminut Volvo Construction Equipment Finland Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2001 lähtien. Ennen sitä hän toimi yhtiön talouspäällikkönä viisi vuotta.


Maarakennusalan konekustannukset nousivat lähes 12 prosenttia

Pauli Hyvölä/18.08.2008

Maarakennusalan konekustannukset nousivat 11,9 prosenttia vuoden 2007 heinäkuusta vuoden 2008 heinäkuuhun. Hoito- ja kunnossapitokoneiden kustannukset kasvoivat 12,0 prosenttia ja perinteisten maarakennuskoneiden 11,8 prosenttia. Ajoneuvonosturien kustannukset kohosivat 13,1 prosenttia.
Maarakennusalan kaikki kustannukset nousivat samaan aikaan 9,2 prosenttia. Vuosimuutos vaihteli työlajeittain kalliorakennustöiden 6,6 prosentista päällystystöiden 16,3 prosenttiin.
Metsäalan konekustannukset nousivat 7,5 prosenttia vuoden 2007 heinkuusta vuoden 2008 heinäkuuhun. Metsätraktoreiden kustannukset kasvoivat 8,0 prosenttia ja hakkuukoneiden kustannukset 7,2 prosenttia. Kustannusten nousuun vaikuttivat erityisesti polttoaineiden kallistuminen, palkkojen korotukset sekä korjaus- ja huoltomenojen kasvu. Myös korkokuluilla oli vaikutusta. Lähde: Tilastokeskus


Maaseudun Tulevaisuus:

Kuitupuuta hakattu ennätystahdilla

Pauli Hyvölä/18.08.2008

Kesäkuussa metsistä hakattiin enemmän kuitupuuta kuin koskaan aiemmin vastaavana aikana, kertoo Maaseun Tulevaisuus. Lehden mukaan kesäkuussa korjattiin poikkeuksellisen paljon mänty- ja lehtikuitupuuta, ja kahden miljoonan kuutiometrin raja ylittyi ensimmäisen kerran.
Lehden tietojen mukaan yksityismetsistä hakattiin pystykauppojen puuta aiempaa vähemmän. Sen sijaan hankintapuun määrä kasvoi yli viidenneksellä, lähes kolmannekseen kaikesta yksityismetsien puusta.


Liikennetraktorin kuljettajalle ammattipätevyysvaatimus

Pauli Hyvölä/18.08.2008

Ajolinja Kuorma-auton kuljettajan ammattipätevyysvaatimukset ulotetaan koskemaan myös kaikkia niitä ajoneuvoja, joiden kuljettamiseen vaaditaan C- tai C1- ajokortti. Pätevyysvaatimukset koskevat jatkossa siten myös liikennetraktorin kuljettajia.

Muutos tulee voimaan 10. syyskuuta 2008, mutta kuorma-autonkuljettajien osalta tasan vuotta myöhemmin syyskuusta 2009 lukien.

Eduskunta vaatii hallitukselta, että sen on vuoden loppuun mennessä, eli lain jo tultua voimaan, selvitettävä liikennetraktorien lainsäädännöllinen asema. Tarkoitus on näin selkeyttää, mitkä kaikki ajoneuvot katsotaan liikennetraktoreiksi.


Ausan lava-auto Suomen markkinoille

KTY/08.08.2008

Espanjalainen Ausa saa lava-ajoneuvonsa Suomen markkinoille, kun Autola aloittaa niiden maahantuonnin. Tarkoituksena on tuoda lämmitettävällä hytillä ja 20-hevosvoimaisella Lombardinin dieselmoottorilla varustettu malli, joka voidaan rekisteröidä myös tieliikennekäyttöön T1-luokan ajoneuvona.
Lava-ajoneuvon kantavuus on 650 kiloa. Autola saa ensimmäiset ajoneuvot Suomeen vasta lokakuun puolella. Hintaa ei ole vielä vahvistettu, mutta veroton hinta asettunee noin 16.500 euron paikkeille. Ausa valmistaa myös maastotrukkeja ja taajamanhoitotraktoreita.


Kesla kasvoi 43,3 prosenttia!

KTY/06.08.2008

Kesälahtelainen Kesla-konserni jatkoi vahvaa kasvuaan. Puolivuotiskauden liikevaihto oli 31,3 milj. euroa, jossa oli 43,3 prosentin kasvu edellisvuoteen. Katsauskauden liikevoitto oli 3,1 milj. euroa. Liikevaihdon kasvua vertailukauteen nähden kasvatti MFG Components Oy:n sisällyttäminen vertailukauden lukuihin 1.4.2007 alkaen.
Keslasta kerrotaan, että katsauskauden toimintaympäristöön heijastui merkkejä jo neljä vuotta jatkuneen kysynnän kasvun heikkenemisestä. Pohjoismaiden ja kehittyvien puunkorjuualueiden metsäkonekysyntä säilyi katsauskaudella edelleen hyvällä tasolla, mutta perinteisten metsäalueiden, erityisesti Keski-Euroopan metsäkone- ja laitekysyntä, heikkeni vahvaan vertailukauteen nähden.
Lähiajan markkinanäkymien ja alkavan tilauskannan pohjalta vuoden 2008 toisen vuosipuoliskon liikevaihdon odotetaan Keslassa kasvavan maltillisesti. Toisen vuosipuoliskon ja koko vuoden 2008 tuloksen odotetaan muodostuvan edelleen hyväksi, mutta jäävän kuitenkin kasvaneiden kustannuspaineiden seurauksena suhteellisesti vuoden 2007 tasosta.


Heinäsirkka Kremlissä

KTY/31.07.2008

Amerikkalainen ruohonleikkurivalmistaja Grasshopper valloitti Kremlin nurmikot, kun mikkeliläinen Amados Markkinointi Oy toimitti uuden ruohonleikkurin Venäjän pyhimpien nurmikoiden hoitoon.
-Washingtonissa Valkoisessa talossa on käytössä saman merkkinen kone. Grasshopper on toivonut pääsevänsä kauttamme Venäjän markkinoille. He heittivät, että jos saat Kremlin portit auki, niin saat edustaa meitä Venäjällä. Tässä oli meille kova haaste, toimitusjohtaja Jari Ikonen sanoi.
Yritys aloitti Venäjän kaupan 2003 toimimalla Pietarissa. Nyt yritys edustaa siellä useita konemerkkejä. Amados on ensimmäinen suomalaisyritys, jonka Kremlin kunnossapitopuoli on kutsunut yhteistyökumppanikseen.


LM Trac Hakolle

KTY/24.07.2008

Taajamatraktori LM Trac on siirtynyt Suomessa uuteen myyntiorganisaatioon. Oy Hako Ground & Garden Ab sai 1. heinäkuuta Oy Lai-Mu Ab:n valmistaman LM Trac -monitoimikoneen myynti- ja huoltovastuun. Aikaisemmin LM Tracia markkinoi Konekesko.
Hakolle sopimus merkitsee täydellisempää tuotevalikoimaa sekä markkina-aseman vahvistumista taajamanhoitokoneiden kokonaistoimittajana.
LM Tracia on saatavilla viitenä eri perusmallina ammattimaiseen käyttöön. Moottorin teho vaihtelee 36-150 hevosvoiman välillä. Mallit voidaan varustaa eri tehtäviä varten esimerkiksi viheralueiden hoitoon, tienpitoon, kaivutöihin ja lumen auraukseen.


John Deerelle iso konekauppa Venäjälle

KTY/20.07.2008

John Deere Forestry ja Ilim Group ovat sopineet yhteensä 113 John Deere metsäkoneen toimittamisesta Siperian ja Koryazhman alueelle vuoden 2008 aikana. Toimitus käsittää sekä tavaralajimenetelmän että kokopuumenetelmän metsäkoneita. Tavaralajimenetelmän koneet valmistetaan Deeren Joensuun tehtaalla ja kokopuumenetelmän koneet Davenportin tehtaalla Yhdysvalloissa.


UPM:n suurinvestointi valmistui

KTY/15.07.2008

UPM:n Kymin sellutehtaan kemikaalien talteenottolaitoksen uusinta on valmistunut Kuusankoskella. Uusi talteenottolaitos parantaa tehtaan energiaomavaraisuutta ja tuotantotehokkuutta sekä vähentää fossiilisia hiilidioksidipäästöjä. Uuden laitoksen myötä biopolttoaineiden käyttöä voidaan lisätä ja biosähkön tuotantokapasiteetti kaksinkertaistuu. Myös hajukaasut ja ilmapäästöt vähenevät.
Laitoksen rakennustyöt käynnistyivät toukokuussa 2006. Talteenottolaitos on UPM:n ja koko Suomen metsäteollisuuden suurin hanke, joka työllisti enimmillään 1.057 henkilöä. Investoinnin lopullinen arvo on yli 340 miljoonaa euroa.
Kymi valmistaa vuodessa 840.000 tonnia paperia. Uusi talteenottolaitos korvaa kaksi vanhentunutta.

 

Lue uusimmasta numerosta

MONITOIMIALUS
Suomen jäänmurtaja- laivaston tuorein tulokas Polaris edustaa laivan- rakennuksen kirkkainta kärkeä maailmassa.

KOHTI NOLLAPÄÄSTÖJÄ
Avaamme uusimmassa lehdessä eri polttoaineiden välisiä eroavaisuuksia, eri käsitteiden selkiyttämiseksi.

Sisällysluetteloon
Pääkirjoitukseen

[ 18.11.2019 19:55 ]Mainospalkki

Mainospalkki